סקירה - שואב אבק Dreame Z30 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Dreame Z30

הטוב
  • ריקון קל, ברוב המקרים הלכלוך כולו נפלט החוצה
  • מתאם גמיש הופך את המוט לבעל "ברך ג'ירפה"
  • תאורת LED שמדגישה נוכחות אבק
  • סט ראשי ניקוי שימושיים
  • שאיבה עוצמתית
הרע
  • מברשת חיות המחמד בעיקר הפחידה את הכלבים
  • תחנת העגינה מאפשרת התקנה על הרצפה בלבד
  • חיי סוללה קצרים מאוד במצב טורבו
  • כבל הטעינה לא משתחל בחינניות
בשורה התחתונה
נמנענו מלהיות מושפעים מהקמפיינים הישירים של שואב המוט החדש של Dreame ובחנו מה ה-Z30 מביא לשולחן. ובכן, זה לא מעט; אוסף אביזרי ניקוי יעילים, תאורת LED שמדגישה נוכחות אבק, ריקון אבק מהיר ומעל כולם, עוצמת שאיבה אימתנית. יש לזה מחיר כמובן, בדמות דקות בודדות של שאיבה במצב טורבו, אם כי הוגן להוסיף שבודדים היו המקרים בהם נאלצנו להשתמש במצב השאיבה המקסימלי. ה-Z30 מישיר מבט לדייסון – וזה לא מהלך יומרני מדי.
הקדמה

ה-Z30 הוא שואב אבק אלחוטי המציע יניקה בעוצמת 310AW, הבטחה לשאיבה רציפה עד 90 דקות וחיישן המזהה לכלוך שאמור להתאים את עוצמת היניקה אוטומטית. עוד במפרט: משקל גוף של 2.2 ק"ג, מסך LED, מברשת Deshedding ייעודית לסירוק והסרת פרוות בעלי חיים ושאר אביזרי ניקוי לצרכים שונים.

איכות השאיבה והסינון (45%)

9

ב-Dreame מנופפים בעוצמת יניקה 310AW, בתמיכת מנוע שנע במהירות 150,000 סל"ד ומערכת TurboMotor שאמורה למנוע איבוד עוצמת השאיבה. ל-Z30 חיישני אינפרא-אדום שאמורים לזהות את גודל החלקיקים ולהתאים את עוצמת השאיבה לסוג הלכלוך, בזמן שבמסך הצבעוני מוצגים גודל החלקיקים שנשאבים בזמן אמת. בשואב זמינות 3 עוצמות שאיבה, אוטומטי, חסכוני וטורבו – וברוב הזמן המצב האוטומטי שירת אותנו מצוין ומבלי שהצטרכנו להתעסק יותר מדי עם שאיבה בעוצמות שונות. גם החיישן האוטומטי עובד נהדר; במעבר מעל חול שהצטבר במרפסת עוצמת השאיבה הוגברה משמעותית, כך גם במעבר מעל שטיח עם בד צפוף ומסילת חלון הזזה שצברה חתיכות עלים יבשות.



בקופסה קיבלנו סט אביזרי ניקוי ורובם שימושיים ברמה יום-יומית: במברשת מיני הממונעת שאבנו לכלוך מכורסאות וספות אחרי שהילדים אכלו מעליהן. המברשת העדינה התגלתה כמצוינת לשאיבה אבק דק שהצטבר בשולחנות עבודה ומוט המסילות כשמו, יעיל בשאיבה האזורים הדקיקים שקשה להגיע אליהם עם מברשות בעלות פיה רחבה. חיבור המתאם הגמיש למוט הופך אותו לבעל "רגל ג'ירפה", כזו עם מפרקיות ש"שוברת" את המוט ומאפשרת להגיע עם המברשת הראשית לעומק רהיטים נמוכים, מבלי "לצלול" עם הגוף לרצפה יחד עם יחידת השואב. יעיל.


ניסינו גם את מברשת הפרווה לחיות מחמד, שנותרה גימיק נחמד ותו לא; סירקנו עם המברשת הייעודית שני כלבים עמוסי פרווה שמורגלים להברשות מעת לעת, ושניהם נורא חששו מרעש השואב הסמוך עליהם, גם בעוצמת שאיבה "חסכוני". למען הסר ספק, השתמשנו בצינור גמיש שהרחיקה ככל הניתן את יחידת השואב מהכלבים, כך שאת המברשת העברנו מעליהם בעדינות, ועדיין ברוב הזמן הכלבים נורא פחדו מהתהליך. למרות שהמברשת הצליחה להוריד הרבה פרווה מהם ובסך הכל עמדה במשימה, החשש התמידי שלהם מהרעש גרם לנו לחזור למברשת המסורתית.


עוברים למטלת ריקון הלכלוך. נפחו של מיכל האבק עומד על 0.6 ליטר וב-Dreame מבטיחים שלא נדרש לפרק את המוט כדי לרוקן את המיכל, אם כי לא הצלחנו להבין מה היתרון ואנחנו העדפנו תמיד לפרק את יחידת מיכל האבק מהשואב; לחיצה על מקש בולט הופכת את מטלת הריקון להרבה יותר קלה ומהירה. משם כל שנותר הוא להפוך את המיכל כלפי מטה, כלומר לכיוון הפח, לשחרר את המכסה – וכל האבק נפלט החוצה כיחידה אחת. שמנו לב שכשרוקנו את המיכל באופן פחות תדיר, האבק נוטה להתאחד ליחידה "עננית" אחת קשה, כך שלמדנו בדרך הקשה שעדיף לרוקן מעת לעת ולא להגיע לקו המקסימום כדי להימנע מלהכניס יד ולהתלכלך בתהליך. את מסנן ה-HEPA רצוי לשטוף מעת לעת, כמקובל בכל שואב.

נוחות שימוש (40%)

8.5

ה-Z30 בנוי כמו רוב שואבי המוט; יחידת המנוע משולבת בידית האחיזה, הנשלטת על ידי המשתמש. משקל השואב לא נורא מדי, סביבות 2.2 ק"ג, שאפילו קלים בכמה מאות גרמים משואבי מוט מתחרים שבדקנו לאחרונה. על פני השואב שני מקשים בלבד, האחד משרת להפעלת/כיבוי השואב והשני מחליף בין שלוש עוצמות שאיבה: אוטומטי, חסכוני וטורבו.



במארז קיבלנו שתי מברשות רולר, כלומר המברשות ה"ראשיות" והשימושיות ביותר, אחת רכה המיועדות לניקוי רצפות ופרקטים והשנייה רב משטחית, המיועדת לשטיחים. שתי המברשות צוידו בתאורת LED שמאירה את השטח מלפנים בכמה סנטימטרים, כדי להקל על השימוש באזורים חשוכים ולהאיר אבק דק שלא נראה בעין. תאורת ה-LED הפתיעה ביעילותה; לא פעם האור המלאכותי שבחדרים לא הגיע לאזורים מוחשכים שביקשנו לשאוב והתאורה המובנת בשואב האירה אותם נקודתית ובבירור. לא פחות חשוב, אופייה של התאורה הכחלחלה מדגישה עוד יותר את נוכחות האבק, גם המינורי והדק ביותר שקרוב לוודאי שלא היינו מבחינים בו אילולא התאורה.


בקופסה קיבלנו מגוון נדיב של אביזרי ניקוי: שתי מברשות אבק עדינות, מתאם גמיש וצינור גמיש, מברשת מיני ממונעת, מוט מסילות ומברשת מיוחדת לפרוות בע"ח. כל האביזרים מספקים את רעשי הפלסטיק המספקים ואין התברברות מסרבלת עם מחברים שלא נכנסים היטב למקומם; פשוט מתקינים את האביזר התורן בליווי "קליק" מובחן ומתחילים לשאוב.


באשר לתחנת עגינה, במארז קיבלנו משטח מלבני, כאשר מוט ההארכה והיחידה המרכזית ניצבים בו היטב, ללא תמיכה חיצונית כלשהי. פתרון ההעמדה של Dreame אמנם נחמד וחוסך הדבקות או קידוחים של העמדה בקיר - ועדיין אישית העדפנו את אופציית הצמדת ה-Z30 לקיר, כדי להשאיר את הרצפה פנויה יותר. גם לא התלהבנו מהעובדה שכבל הטעינה מבצבץ בצורה לא חיננית, במקום להשתלב באלגנטיות במסגרת העמדה. בכל הנוגע לרעש, השואב מרעיש כמו כל שואב מוט ממוצע, אם כי במצב טורבו הרעשים מאמירים ל-72-74 דציבל מורגשים מאוד.

סוללה (15%)

8.5

ב-Dreame מבטיחים זמן עבודה מרבי של עד 90 דקות ועד 300 מ"ר, בתמיכת סוללת 3,200mAh, אם כי לא הודגש באיזה מצב שאיבה מדובר - ככל הנראה עוצמת השאיבה החלשה ביותר. טעינה מלאה אורכת כ-4 שעות. ומה בפועל? בעוצמת שאיבה אוטומטי ובשימוש סטנדרטי למדי, ניצול הסוללה הוא בערך דקה ל-1%, כלומר בערך 90-100 דקות של שימוש. במצב טורבו התובעני גילינו שיש מחיר לעוצמת השאיבה המופרזת ואל תצפו ליותר מ-7-8 דקות פעילות – ואנחנו נדיבים.



החדשות הטובות הן שסוללת ה-Z30 נשלפת ומחליקה ב"קליק" החוצה, בהשחלה דרך מסילה ייעודית. המשמעות היא שניתן להחליף סוללה בחדשה ולהמשיך מיד בעבודת הניקיון מבלי לחכות לטעינה מלאה. סוללה ספייר נרכשת בנפרד כמובן.