סקירה - שואב אבק Ecovacs Deebot X8 Pro Omni ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Ecovacs Deebot X8 Pro Omni

הטוב
  • הצליח לעבור מעל מדרגה בגובה 2.5 ס"מ
  • ביצועי שאיבה ושטיפה מוצלחים
  • מיפוי מרשים וניווט מצוין בשגרה
  • התראות קוליות בעברית
  • אפליקציה מצוינת
הרע
  • תחנת עגינה עם מראה טכני, מכלי מים גלויים
  • ריקון רעשני בתחנה
בשורה התחתונה
בעולם מקביל שבו אין כל כך הרבה שואבים שוטפים רובוטיים שנלחמים על לב הצרכן, כנראה שה-Deebot X8 Pro Omni היה נחשב לחוד החנית. אלא שכרגע הוא בעיקר מיישר קו עם המתחרות הגדולות ומתקשה לבלוט – אבל עדיין מוצלח מאוד. ביצועי השאיבה והשטיפה מעולים, המיפוי הראשוני והניווט ביום-יום הרשימו והאפליקציה מעולה. הפרופיל הגבוה שלו טעון שיפור ותג המחיר הגבוה הוא עוד פרמטר שצריך לקחת בחשבון, בטח בהשוואה הבלתי-נמנעת מול שחקניות מוכרות אחרות. בסיכום סך מאפייניו, רובוט הניקיון של ECOVACS עומד במשימה.
הקדמה

ה-Deebot X8 Pro Omni של ECOVACS הוא שואב שוטף רובוטי המציע שאיבה בעוצמה 18,000Pa ומצויד במברשת צד TruEdge 2.0 לניקוי קצוות חדרים והיצמדות לקירות, רולר OZMO "לקרצוף אינטנסיבי" והבטחה למניעת הסתבכות שיער. עוד ברובוט: זיהוי שטיחים אוטומטי, מזהה מכשולים מבוסס בינה מלאכותית, עוזרת קולית, מצלמת וידאו הנשלטת מרחוק וייבוש באוויר חם בעמדת הטעינה. השואב זמין בצבע שחור.

איכות השאיבה והסינון (35%)

9

נתחיל מהנתונים: עוצמת השאיבה המקסימלית עומדת על 18,000Pa והשואב מצויד במברשת ZeroTangle 2.0 שלפי היצרנית, "מונעת הסתבכות שיער". מברשת השטיפה מכונה OZMO ועשויה מיקרופייבר ופיצ'ר ה-TruEdge 2.0 מבטיח להגיע עד הקצה בעזרת זרוע נשלפת החוצה בעת הצורך. ה-X8 Pro Omni מציע ארבע עוצמות שאיבה: שקט, רגיל, מקסימום ומקסימום+. אחרי תקופה לא מבוטלת עם השואב, גילינו ש"רגיל" עוצמתית מספיק בשביל רוב מכריע של לכלוכי בית שגרתיים, כלומר ענני אבק ואולי פירורי אוכל קטנים שלא שמנו לב אליהם. מהירות הניקיון נעה בין יעיל, רגיל ועמוק, כשהרמה האחרונה מבצעת חזרות יותר חופפות ואיטיות על פני שטח הניקוי. ניתן גם להורות על ה- X8 Pro Omniלבצע מעבר כפול, אם ממש רוצים לוודא שאותו שטח נוקה כראוי.



אחרי כמה שבועות שה-X8 Pro Omni ביקר אצלנו בכל פינה בבית כמה וכמה פעמים, מגיעות לו בעיקר מחמאות. הניווט מצוין; הוא יודע בדיוק לאן להגיע – ובדרך הקצרה ביותר, בלי פיתולים מיותרים ובטח שאין התנגשויות תמוהות מול מכשולים מוכרים. מלאכת הניקיון מצטיינת; השואב יונק אליו את כל סוגי הלכלוכים, מחול מגן השעשועים ועד לשברי פריכיות ופתי בר, ורואים את זה מיד על פני הרצפה הנקייה.


מלאכת השטיפה גם מוצלחת; בניגוד לשואבים רובוטיים אחרים המצוידים במגבים דקים או מטליות מעוגלות מסתובבות, ל-X8 Pro Omniיש רולר מיקרופייבר עם סיבים ארוכים ודחוסים – וזה מתבטא בעיקר בספיגת מים גבוהה, שלא רק מטיבה עם איכות השטיפה, היא גם מצמצמת את כמות החזרות לעמדת הטעינה כדי לנקות את המברשת.


עוד בענייני שטיפה, האפליקציה מציעה לשלוט על כמות המים הנפלטת החוצה בערך שמתבטא בין 0-50 – ומקפידה להזהיר שעל פני רצפה מבריקה סימנים עלולים להיראות. בניסיון האישי שלנו גילינו שכמות מים שנעה סביבות 30-35 היא האופטימלית; השואב מרטיב מספיק את הרצפה כדי להסיר כתמים יום-יומיים, ומצד שני לא מבזבז במהירות רבה מדי את המים שבשואב, שגורמת לו לבצע המון חזרות לעמדת הטעינה כדי למלא מים מחדש.



בדומה להרבה שואבים שוטפים רובוטיים, חשוב לצנן את ההתלהבות; אם בניתם על ספונג'ה ורצפה רטובה כהלכה - תשכחו מזה במקרה של ה-X8 Pro Omni. הוא מרטיב את הרצפה אמנם ומספק תוצאה שהיא מעבר ל"רצפה לחה" הידועה לשמצה שלא באמת מסירה כתמים, אבל גם לא מדובר בשלוליות עמוקות מדי, אפילו לא בעוצמה 50 המרשימה. כאמור, זה אולי יספיק לכתמים דביקים ברצפה, אבל אין את התחושה המרעננת של רצפה מקורצפת וריחנית.

נוחות שימוש (35%)

8.5

נתחיל ממאפייניו הפיזיים של יחידת השואב. אורכו ורוחבו 35.2 ס"מ, גובהו 9.8 ס"מ. הוא הצליח להשתחל לרוב הרהיטים המוגבהים בבית שלנו, אבל קחו בחשבון שיש בקטגוריה כמה רובוטים מתחרים שמציעים אפילו גובה נמוך מ-9 ס"מ. מבחינת מעבר מעל מכשולים, הגובה המוצהר של ה-X8 Pro Omni הוא 2 ס"מ בלבד, אבל נוכחנו לגלות שהרובוט גם עובר מעל מדרגת 2.5 ס"מ, זו שבכניסה לחדר הממ"ד. הניווט מתבצע בעזרת חיישן LiDAR והרובוט מבטיח למפות במדויק את הדירה, להימנע ממכשולים ולזהות חפצים.



המיפוי היה קצר-יחסית, סביבות 10 דקות, במהלכן הוא הצליח כאמור להיכנס לחדר ממ"ד המאתגר וכן לחלק את הבית לדירות כפי שהן במציאות – וגם להצליח לזהות שניים מתוך שלושת חדרי השינה. חדר השינה השלישי והסלון פשוט כונו "חדר" וזה לא באמת נורא, כי נדרשו בדיוק שתי שניות לשנות להם את השמות. את המסדרון משום מה הוא איחד עם הסלון הרחב. רובוטים אחרים שמיפו את הבית שלנו בעבר דווקא ידעו לפצל בין השניים. בעריכת המפה פיצלנו את החדר, כך שאחרי עריכה חד פעמית של הדירה, ההתעסקויות עם המפה די נגמרות. מלבד כינוי חדרים ופיצול שלהם, באפליקציה אפשר גם לקבוע מיקום של רהיטים ושטיחים, ליצור גבולות וירטואליים, להגדיר שיפוע מפתן ולבחור באיזו סוג רצפה מדובר בכל חדר (עץ, שיש, מרצפות וכו'), שתשפיע על אופי הניקיון.


הניווט פנטסטי ומאופיין בעקשנות בלתי נלאית. הוא יכול להתרכז דקה שלמה סביב רגליים דקיקות של כיסא בר ולהשקיע זמן ממושך בשאיבת שטיח. זה אמנם אומר עבודה יסודית – אבל גם איטית להחריד. ההתמודדות מול מכשולים גם ראויה לציון; ה-X8 Pro Omni לא מתנגש ואולי רק "מנשק" קלות את הפאנלים של הקירות או קצוות של ריהוט. זיהוי השטיחים גם עבד כנדרש; שלחנו את הרובוט לשאוב ולשטוף את הסלון שכולל שטיח במרכזו וה-X8 Pro Omni ידע להרים אוטומטית את הרולר כשהגיע לשטיח ובשורה התחתונה, השאיר את השטיח יבש.



בתום מלאכת שאיבה או שטיפה, או במהלכה אם מדובר במטלה ממושכת, השואב חוזר לעמדת הטעינה לבדו, ולאחר מכן מבצע ריקון לכלוך רעשני במיוחד בן כמה שניות, שמגיע ל-75 דציבל בשיא. בסופו מתחיל ייבוש של הרולר בטמפ' גבוהה, הליך שאורך שעתיים-שלוש. חשוב להוסיף שלאורך כל תהליכי הניקיון השואב מקפיד לעדכן בעברית, גם אם מעט משובשת, על הנעשה. יציאה לדרך, התחלת שטיפה, ריקון מיכל האבק – הכל נאמר בזמן אמת בקול נשי, ואפשר כמובן לכבות אותה, אם מעדיפים.



עוברים לאפליקציית ECOVACS HOME. התכונות שזמינות בה מיישרות קו עם סטנדרט הפרימיום של השואבים הרובוטיים: מעבר לעניינים סטנדרטיים כמו עריכת מפה, הגדרת תכניות קבועות, היסטוריית עבודות ומעקב אחרי תחזוקת האביזרים, יש גם התייחסות להגדרות מתקדמות. ביניהם; הגברת עוצמת השאיבה במעבר מעל שטיח, היררכיה בין שטיחים לרצפה, ניקוי שטיחים עמוק, החלשת מלאכת יניקת האבק בעמדת הטעינה, קביעת משך הייבוש באוויר חם – ועוד. קרוב לוודאי שהגדרות ברירת המחדל יספקו אתכם, ועדיין ראוי לציין לשבח את אפשרויות ההתאמה האישית שמציעה ה-ECOVACS HOME.

תחזוקה שוטפת (15%)

8.5

בשואב עצמו ישנו מכל מים נקיים בנפח 110 מ"ל, מכל מים מלוכלכים בנפח 95 מ"ל ומכל אבק בנפח 300 מ"ל. בתחנת העגינה צמד מכלי מים, נקיים ומלוכלכים, שניהם בנפח 4 ליטר. בנוגע לעמדת הטעינה: מכלי המים בה גלויים ולא מוסתרים על ידי מכסה או גג נפתח. מדובר בנקודת תורפה בשני אופנים: המראה שלה מסגיר מיד שמדובר בתחנה עגינה טכנית למדי. לא פחות חשוב, יש את עניין הריח; אמנם מהתחנה של ה-X8 Pro Omni לא הבחנו בניחוחות מצחינים כשהדלתות סגורות, אבל מניסיון אישי, אחרי כמה חודשים של שימוש עם תחנות דומות, לא משנה כמה ניקיונות תבצעו, הפלסטיק נוטה לספוג את הריח של המים העכורים ולהתחיל להפיץ אותו בסביבתו הקרובה.




מתחת למכלי המים דלת פלסטיק נשלפת החוצה, מאחוריה ממוקמת שקית הלכלוך בנפח 3 ליטר, אליה מועבר אבק שנאסף על ידי השואב. לידה תא אחסון קטן למילוי נוזל הניקוי. מבחינת תחזוקה, את מכלי המים הנקיים יש למלא מן הסתם, כמו גם לרוקן את מיכל המים המלוכלכים – כל זה בהתאם לצורך יום-יומי. בעמדה של ה-X8 Pro Omni אין אופציה לחיבור ישיר למים, כך שמכלי המים אינם מסוגלים להתמלא ולהתרוקן עצמאית. לפי ECOVACS, שקית הלכלוך שבעמדה אמורה להספיק ל-150 ימים בשימוש סטנדרטי ואת מגשי הפלסטיק שבעמדה יש לנקות 2-3 פעמים בשנה.

סוללה (15%)

8.5
היצרנית מבטיחה עד 290 דקות עבודה במצב שקט ועד 194 דקות בזמן שאיבה ושטיפה במצב שקט.
הנה כמה מטלות שגרתיות שיספקו אומדן לגבי חיי הסוללה הריאליים של השואב:

• לשואב לקח 10 דקות לבצע מיפוי דירת 120 מ"ר, שמתבטאת ב-75-80 מ"ר שטח נסרק. הסוללה בזבזה 1%. שימו לב שמדובר במיפוי בלבד, לא נעשתה שום פעולת שאיבה/שטיפה.
• לשואב לקח 22 דקות לשאוב ולאחר מכן לשטוף חדר בגודל 7 מ"ר. עוצמת השאיבה הייתה "רגילה", כמות המים "32" (נחשבת לגבוהה) ומהירות הניקיון הוגדרה כ"רגיל" הסטנדרטית. הסוללה בזבזה 3%.
• לשואב לקח 11 דקות לשאוב (עוצמה "רגילה") ולשטוף בו-זמנית (כמות מים 30) מסדרון בגודל 6 מ"ר. הסוללה בזבזה 3%.


חיי הסוללה טובים בסך הכל, גם אם ל-X8 Pro Omni יש נטייה להיות "נודניק" ולהיתקע באזור מסוים ולבזבז עליו דקות ארוכות בניסיון להגיע לכל קצוות השטח, אפילו אם זה ייקח 4-5 דקות לשאיבת מ"ר בודד. כלומר קחו בחשבון שהשואב עלול להיות יסודי מדי, שמתבטא בזמן עבודה ממושך מהמקובל. במילים אחרות, יתרון שהוא גם חיסרון.