סקירה - מכונת קפה Mira Genuaroma MCM1000 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מכונת קפה Mira Genuaroma MCM1000

הטוב
  • התראות על תחזוקה נדרשת
  • מסך מגע פשוט לתפעול
  • קפה בהתאמה אישית
  • מחיר נוח
הרע
  • תחזוקה סטנדרטית ומסורבלת של מכונה טוחנת
  • הכנת קפה ראשון אורכת מעל דקה
  • בנייה פלסטיקית
בשורה התחתונה
משתמשים שמאסו בקפסולות או כאלה שרוצים לקחת את הקפה שלהם לשלב הבא, המעבר למכונת קפה טוחנת היא כמעט תמיד הצעד המתבקש. המכונה של MIRA היא כניסה זהירה-יחסית: היא יקרה משמעותית ממכונת קפסולות טיפוסית, צריך להגיד – אבל עדיין זולה ביחס למכונות טוחנות, כך שאין כאן קפיצה מהירה מדי למים העמוקים. היא מציעה רמות טחינה שונות שמשפיעה על הטעם והקרמה של הקפה, כוללת מסך מגע קל לתפעול והתחזוקה בשוטף ממושכת ומעייפת, אבל לכך שותפות רוב מכונות הקפה הטוחנות. ה-MCM1000 תשדרג לכם את הקפה, בתמורה לסבלנות לא מבוטלת מצידכם.
הקדמה

ה-MCM1000 היא מכונת קפה אוטומטית טוחנת של המותג MIRA הכוללת מטחנה עם 6 רמות טחינה, הבטחה למערכת בקרה שמבטיחה לשלוט בכמות המים, בלחץ ובטמפ', מערכת הקצפה להכנת משקאות מבוססי חלב ומערכת תרמית שמתיימרת להציע קפה תוך 5 שניות. עוד במכונה: מערכת ניקוי עצמית וממשק מגע.

מכונת קפה אוטומטית
במכונות האלה תהליך הכנת המשקה אוטומטי ונעשה בלחיצת כפתור. הקצאת מינון הקפה, דחיסתו והחליטה מתבצעים על ידי המכונה. יש מכונות שכוללות גם מטחנת קפה מובנית ומקום אחסון לפולי הקפה. בחלק מהמכונות האלה ההקצפה נעשית על ידי המשתמש בדומה למכונות חצי אוטומטיות, ויש מכונות שגם מקציפות את החלב כחלק מתהליך הכנת הקפה.   המכונות הללו כוללות אפשרויות תכנות שונות, כמו קביעת סוג המשקה, כמות המים, חוזק הקפה, ובנוסף גם מפנות את שאריות הקפה למכל אשפה מובנה ומבצעות שטיפה וניקוי. המכונות הללו יקרות ממכונות ידניות וחצי אוטומטיות, והן מתאימות בעיקר לאנשים שרוצים קפה טוב, במהירות ועם מינימום טרחה ומאמץ. עם זאת, כדאי לדעת, שמכונות אלה חשופות יותר לתקלות וקלקולים עקב המנגנון האלקטרוני המורכב שלהן.   

איכות הקפה (50%)

9

חמישה משקאות זמינים במכונה: אספרסו, קפה, אמריקנו, לאטה מקיאטו וקפוצ'ינו. המכונה גם מאפשרת הקצפת חלב או הרתחת מים חמים בנפרד. הקפה מופק בלחץ של 15 בר ובמהלך הכנת המשקה, המכונה מאפשרת לקבוע את רמת הטמפרטורה, דרגת החוזק של הקפה ואת דרגת טחינת פולי הקפה דרך מסך המגע, עליו יורחב בנוחות השימוש.



ה-MCM1000 מוקמה במשרד קטן הכולל 10 עובדים והיא שירתה אותנו בעיקר בהכנת אספרסו, אמריקנו וקפוצ'ינו. פולי הקפה שהשתמשנו בהם לצורך הבדיקה נרכשו בחנות מתמחה והיו מתערובות קפה אספרסו DX, קולומביה וברזיל סרדו. נתחיל מהבסיס: חוגת טחינת פולי הקפה התגלתה כיעילה וכזו שממש משפיעה על אופי הטעמים של האספרסו. לפני שמתקדמים, חשוב להבהיר שרמת הטחינה משתנה בין סוגי פולי קפה שונים, כלומר מיצוי מועט למשל ישפיע אחרת על פולי קפה שונים. בהתבסס על הניסיון שלנו עם מכונות קפה טוחנות בעבר, ההמלצה שלנו "להשתעשע" עם הפולים עד למציאת המיצוי שקולע לטעמכם. בדרך כלל בתום כמה ניסיונות מגלים את המיצוי המדויק והנכון עבור פולי הקפה הספציפיים שרכשתם. זה דורש סבלנות, אבל כמעט תמיד משתלם.



בבדיקות שלנו גילינו תוצאות מאוד שונות בטעמי וצבעי האספרסו שהכנו, שהעידו בעיקר על ההבדלים ברמת הטחינה. בדיקות שונות עם החוגה השיגו רמות קרמה משתנות, בטווח הרחב שבין קרמה סמיכה ומלאה לבין דלילה עם מרקם לא אחיד. נשים את הטעם האישי בצד, טחינת הקפה שמציעה ה-MCM1000 היא זו שתמצא את הקפה המועדף עליכם – גם אם זה ייקח כמה ניסיונות.



עוברים למשקאות מבוססים חלב. את הקפוצ'ינו שלנו אנחנו מעדיפים להכין עם כמות חלב נמוכה יחסית, שלא כמו ה"הפוך" הישראלי, שלרוב מוגש בבתי קפה עם שכבת חלב מוקצף שמנה ומכובדת. בחרנו במכונה בכמות החלב המינימלית, מילאנו חלב במיכל הייעודי, חיברנו אליו את הצינורית והפעלנו את המכונה. הקפוצ'ינו הופק נהדר, שילוב של קרמה עדינה ודקה עם עובי מינימלי מאוד וטעם עם מרקם קטיפתי. ערכנו עוד כמה בדיקות עם כמות חלב מקסימלית וכוסות גדולות יותר ולא צצו שום בעיות; העובדה שהמכונה מבצעת את הכל אוטומטית מאוד מקלה על הכנת הקפה.

עיצוב ונוחות השימוש (35%)

8.5

מכונת ה-MCM1000 גדולה מטבעה ותשכחו מהפרופיל הצנוע של מכונות קפסולות קומפקטיות. נתוניה הרשמיים: רוחב 22 ס"מ וגובה 34 ס"מ. עומקה 47 ס"מ הוא הנתון המאתגר ובמטבחים צנומים המגירה עלולה "לבצבץ" החוצה. מלבד המכונה, במארז קיבלנו מטלית ניקוי, מיכל חלב וצינורית, כף מדידה, מברשת ניקוי וסט למדידת קשיות המים.



בקדמת המכונה מסך מגע צבעוני והוא פשוט לתפעול; בוחרים את המשקה - והמכונה לוקחת את זה משם. ניתן כמובן לבחור את עוצמת הקפה, כמות קפה ואת כמות החלב, בהתאם להעדפה אישית. במכונה מזלף מתכוונן לפי גובה הספל, מהכנת אמריקנו בכוס גבוהה ועד לאספרסו בכוס זכוכית נמוכה.


עוד כמה עניינים טכניים: קיבולת מיכל פולי הקפה עומדת על 250 גרם ומקדימה מיכל קטן להכנסת קפה טחון, בין אם הוא נרכש כך מראש או שנטחן במטחנת קפה שכבר יש לכם. קיבולת מיכל המים עומדת על 2 ליטר, שזה אולי נשמע הרבה, אבל מחזור השטיפה האוטומטי המובנה גורם למים להתבזבז בקצב מאוד מהיר - וזו גם הזדמנות טובה להרחיב בנושא. ה-MCM1000 מפעילה מחזור שטיפה אוטומטי בשלוש סיטואציות שונות:
1. בכל הדלקת מכונה.
2. בתום חצי דקה מתום הכנת משקה.
3. בכל פעם שמכבים אותה או כשהיא מתכבה עצמאית בהיעדר שימוש.

מטרת מחזור השטיפה היא ניקוי הצינורות מלכלוך ושאריות קפה כדי לשמור על איכות הקפה הבאה – וזה בסדר גמור. הבעיה שתחזוקת המים הנמרצת הזו מצד המכונה תובעת המון מילויים במכל המים וריקון מים מלוכלכים – קחו בחשבון. תדירות המילוי והריקון מן הסתם תגדל משמעותית אם תשלבו את המכונה במשרד קטן, כמו במקרה האישי שלנו.


אגב ריקון, בנושא זה העולם מתחלק לשני סוגי משתמשים; אלה שנותנים למים לטפטף אל מגש איסוף הנוזלים ומעת לעת מרוקנים אותם, ואלה שמניחים כוס ייעודית מתחת למזלף ומרוקנים את המים בתדירות הרבה יותר גבוהה מן הסתם. אחרי שרוקנו את המגש כמה וכמה פעמים, גילינו שעדיף להציב כוס חד"פ פשוטה מתחת למכונה, בעיקר כי המגש מאפשר לאחסן כמות מים עצומה והריקון שלו מכביד, מסרבל ובשורה התחתונה, לא שווה את המלאכה בתמורה לתדירות ריקון נמוכה יותר. מי שבכל זאת מעדיף לרוקן את המגירה, מצוף אדמדם בחלקה הימיני של המגירה "מורם" ברגע שהגיעה העת לשפוך את כל המים העכורים לכיור.

לגבי הבטחת "כוס קפה תוך 5 שניות", המציאות שונה בהרבה. ראשית, בהדלקת המכונה צריכים להמתין כמעט דקה מלאה לפני שהמכונה בכלל ערוכה להכנת משקה ראשון. בזמן הזה היא מרתיחה את המים, מבצעת ניקוי של הצינורות – ורק אז מוכנה לקבל פקודה להכנת משקה ראשון, שאורך 10-15 שניות עבור אספרסו למשל. הכנת המשקה השני מן הסתם הרבה יותר קצרה, אבל גם אז המכונה דורשת 15-20 שניות עד שהמזלף מתחיל לשפוך קפה אל הכוס.


במהלך תקופת הסקירה המכונה התריעה במסך על תחזוקה שוטפת, בין אם זה לרוקן את מיכל אבקת הקפה, למלא את מיכל המים או כשאזלו פולי הקפה. כאן זה המקום להוסיף שבדומה להרבה מכונת קפה טוחנות, ה-MCM1000 דורשת תחזוקה לא מבוטלת, הרבה יותר ממכונת הקפסולות הסטנדרטית לפחות. לחובבי קפה ובעלי מכונות טוחנות כנראה שלא מדובר בחדשות מרעננות, אבל מי שהתרגל להשחיל קפסולה, ללחוץ על מקש ולקבל אספרסו בתוך כמה שניות, ייחשף לשגרת שימוש שדורשת הרבה יותר זמן וסבלנות – בתמורה לקפה מותאם אישית, שגם נחשב לאיכותי יותר.

קפסולה
קפסולה היא מכל חד פעמי אטום המכיל כמות מדודה של קפה. בהשוואה לפודים או לקפה טחון בתפזורת, עלות הכנת כוס משקה בקפסולה היא היקרה ביותר, אך נוחה יותר לשימוש מקפה בתפזורת.     לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה.  

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

7.5

נקודת התורפה של המכונה היא איכות הבנייה שלה; ה-MCM1000 עשויה ברובה מפלסטיק. הגוף, האביזרים, המכסים, המכלים ושאר חלקים קטנטנים, כולם עשויים מהחלק הזול שכולנו מכירים. אין כאן גוף מתכתי, חלקים עשויי פלדת אל חלד ושאר רכיבים יקרים – וזה בדיוק הרגע שהמכונה של MIRA חושפת היכן בוצעו פשרות כדי לשמור על תג מחיר נוח ביחס למתחרות.


האם זה השפיע על השימושיות שלנו ביום-יום? בשבועות של תקופת הסקירה, בוודאי שלא. אבל שאלת השימוש בטווח הארוך הדהדה לא אחת במהלך בדיקת המכונה, בטח אם היא צפויה לעבוד בתדירות גבוהה וקצב השחיקה שלה יתגבר בהתאם. בשורה התחתונה הוגן יהיה לשפוט את ה-MCM1000 לפי מידת הצלחתה להכין לנו קפה ללא שום בעיות טכניות ביום-יום, ובמבחן הזה היא בהחלט עמדה בו.