סקירה - גריל ומעשנת Weber Spirit EP-435 1501343 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Weber Spirit EP-435 1501343

הטוב
  • גריל לא יומרני, מצוין למתחילים
  • ארון אחסון לאביזרים
  • כירת צד שימושית
  • איכות בניה מצוינת
הרע
  • מדחום דיגיטלי הפועל על סוללה
  • המדפים לא מתקפלים
בשורה התחתונה

גריל הגז של Weber, ה-Spirit EP-435 הצליח להרשים אותנו עם איכות בנייה גבוהה אך בעיקר ארבעת המבערים העוצמתיים שלו סיפקו לנו ערבי בשר נהדרים. כירת הצד שירתה אותנו יותר ממה שציפינו אך ה-Sear Zone התגלה כגימיק חביב בלבד וכך גם מד החום הדיגיטלי שבהתחלה נראה כמו תוספת נחמדה, אך הוא דורש סוללה כדי לפעול.


התאכזבנו לגלות שלא ניתן לקפל את המדף השמאלי כך שטביעת הרגל של הגריל נשארת גדולה למדי אך לטעמנו, גריל הגז של Weber מתאים לבשלנים ביתיים ובעיקר כאלה שאוהבים לארח וזה כל מה שצריך כדי להצדיק את ממדי הגריל ואפשרויות הצלייה המגוונות שלו.

הקדמה

ה-EP-435 הוא גריל גז מסדרת Spirit של חברת Weber המצויד בארבעה מבערים, אזור צריבה ייעודי המכונה Sear Zone ושני מבערי Boost שמבטיחים "להעניק 40% יותר כוח באזור הצריבה", לפי היצרנית. עוד בגריל: מדחום דיגיטלי, כירת צד, הבטחה לחום אחיד ומדויק לבישול שווה על פני משטח הצלייה ותיבת גריל מיציקת אלומיניום.

הרכבה ועמידות (15%)

9

מבחינת הרכבה, במקרה שלנו קיבלנו את ה-EP-435 כשהוא כבר מורכב ומוכן לעבודה, אם כי מניסיון שלנו עם שני גרילים אחרים מבית Weber שהרכבנו בעצמנו, המלאכה לא דרמטית מדי ובהחלט אפשרית, רק קחו בחשבון שהיא ממושכת: עם חבר נוסף שעזר לנו, ההרכבה ארכה בערך שעה-שעה וחצי. בסקירה אחרת של גריל גז מבית Weber נציג מטעם החברה התקין את הגריל אצלנו בבית בתוך 45 דקות אך זהו שירות בתשלום נוסף.



מבחינת עמידות, תיבת הגריל עשויה מיציקת אלומיניום, רשתות צלייה מברזל יצוק בציפוי פורצלן ומדפי צד ולוח בקרה עשויים מנירוסטה. על פניו מדובר בחומרים שאמורים להעניק לגריל את העמידות הרצויה בפני טמפ' גבוהה והתמודדות נאה מול תנאי חוץ, לפחות למשך כמה שנים טובות. אחרי כמה וכמה ערבי על האש, ההתרשמות שלנו נותרה חיובית, גם אם מבוססת על תקופת זמן קצרה יחסית: אין מכסה שמתעקם, חלקים שמשנים צבע, התחלה של סימני חלודה ושאר סימנים בעייתיים שעלולים להעיד על איכות בנייה ירודה. היבואן ניין מוצרי צריכה בע"מ מעניק אחריות מוגבלת ל-10 שנים.


הגלגלים נעים בקלות - כל עוד המשטח קשה, בין אם זה בחצר עם דק עץ או מרפסת עם אריחי קרמיקה, אך הם קטנים מדי בשביל להתמודד עם דשא. אם ייעודו של הגריל צפוי להיות סטטי, אין לכך הרבה משמעות.

נוחות השימוש (50%)

8.5

מידות הגריל, כשהמכסה סגור: אורך 1.2 מ', רוחב 1.3 מ' ועומק 65 ס"מ. כשהמכסה מורם, האורך מטפס ל-1.5 מ' וגם העומק טיפה מתרחב, סביבות 78 ס"מ - קחו בחשבון אם תכננתם לשלב את הגריל בנישה ספציפית. משקל כל הגריל: 46.5 ק"ג. בצדי תיבת הגריל שולבו מדפים, אחד מהם עבור כירת צד והשני מיועד להתקנת אביזרים משלימים כמו קרש חיתוך, מכלי הכנה וכו' אך התאכזבנו לגלות שהוא לא מתקפל. בקצה שני המדפים ישנם ווים לתליית אביזרים כמו תרווד, מלקחיים, כלי ניקוי וכו'.



בחלק התחתון של הגריל דלת מתכתית. מאחוריה מאוחסן מיכל הגז ומגש השומנים. בתחתית אפשר גם להניח אביזרים וכלי בישול, כשהגריל לא בשימוש. בניגוד למדי הטמפ' האנלוגיים שנוכחים בהרבה גרילים מתחרים, ה-EP-435 מצויד במד דיגיטלי ששולב מעל מדף ימין. חבל רק שאין חיווי על טמפ' הבשר בעזרת פרוב מצורף או תמיכה על ידי אפליקציה. בקופסה גם קיבלנו פנס עם זרוע גמישה שנתפסת עם צבת על מדף הצד - תוספת נחמדה כשמבשלים בערב והפנס מאיר את שטח הצלייה.


מערכת ההצתה כאן היא בשיטה שהיצרנית מכנה Snap-Jet; לכל בורר חום יש מצב הצתה משלו שמביא להדלקת הלהבות. במילים אחרות, ניתן להדליק כל מבער בנפרד - וזה שימושי בעיקר כשרוצים לבשל עם חום לא ישיר.


ניקיון ותחזוקה
את ה-EP-435 ניקינו כמו כל גריל גז: בתום כל בישול עברנו עם מברשת סלילי פלדה מעל פסי הצריבה והסרנו את חתיכות האוכל והשומן - עניין של דקה-שתיים. כאמור, כל השומן ניגר אל מגש השומנים, אל תוך קופסת אלומיניום חד-פעמית שעדיף להחליף מדי 2-3 בישולים גדולים. גם את מדפי הצד ולוח הבקרה קל לנקות ולרוב מספיקה מטלית לחה כדי להסיר מהם נתזי שומן ואוכל שקפצו מהגריל.


ניקוי משמעותי יותר, כזה שמגיע לבטן הגריל ומנקה בין את היתר גם את מגני הלהבה והמבערים, עדיף לבצע אחת לכמה חודשים - תלוי כמובן בהתאם לתדירות השימוש בגריל.

ביצועים ואביזרים (35%)

9

הגריל מצויד בארבעה מבערים עם הספק חום של 35,000BTU. לכירת הצד הספק חום של 12,000BTU. שטח צלייה הכולל עומד על 3,438 ס"מ מרובע, כאשר שטח הצלייה העיקרית עומד על 2,761 ס"מ מרובע. בכל הנוגע לביצועים, ה-EP-435 הוביל בגאון את כל ערבי הבשר שנערכו בעזרתו. באחד המקרים אירחנו 20 סועדים, סביבות 5 ק"ג בשר - ובתוך שעה ורבע סיימנו להכין הכל והגשנו לשולחן.




הוא צלה בהצלחה סטייקים ויצר את סימני הצריבה המענגים, התמודד מעולה עם קציצות, פרגיות וכנפיים ולא שרף שיפודים מסוגים שונים. המדף העליון שירת אותנו נהדר לשמירה על החום של מנות שכבר סיימנו לבשל, ובמקביל להפוך לחמניות המבורגר לפריכות ולבשל אוכל שעדיף שלא ייחשף ללהבה ישירה מחשש שיישרף במהירות.




מבערי ה-Boost התגלו כגימיק נחמד: העוצמה שלהן אכן "מנציחה" יותר את סימני הצריבה, בעיקר מעל סטייקים וירקות, אבל לא בצורה משמעותית יותר משאר אזורי פסי הגריל. היתרון שלהם הוא בעיקר בעוצמת החום: בחלק המעוגל שבגריל, זה שמכונה Sear Zone על ידי היצרנית, יותר קל ומהר להגיע לתוצאת בישול רצויה. גם לכירת הצד מגיעות מחמאות: ה-EP-435 התמקם בחצר ואין יותר נוח לטגן צ'יפס בסיר או לבשל אורז מבלי שצריך להתרוצץ בין הגריל למטבח. הכל קורה בנקודה אחת - וזה פשוט נוח יותר.


כאמור, מבחינת אביזרים, כל שקיבלנו במארז היה רק פנס עם זרוע מתכווננת. אביזרי בישול שונים כמו תרווד, מלקחיים ומברשת ניקוי - כל אלה תצטרכו לרכוש בנפרד.