סקירת wisebuy - מכשיר Peerless PE-LM-12DTW
- זמן הכנת פיצה קצר, 5-6 דקות למגש
- פשוט אופה פיצות מעולות
- מחיר נגיש מאוד
- קל לתפעול
- ניקיון זריז
- פיזור חום לא אחיד מחייב סיבוב של הפיצה באמצע האפייה
- לוקח לתנור זמן רב להתקרר לפני שאפשר להחזיר לארון
- קוטר אבן קטן יחסית, מגביל את גודל הפיצה
- מידות מאתגרות לאחסון
ה-PE-LM-12DTW הוא תנור פיצה חשמלי של חברת Peerless הכולל אבן שמוט שמבטיח להכין פיצה "ב-4 דקות בלבד". כן התנור מבטיח להתאים להכנת מאפים נוספים, ביניהם קרואסונים וטוסטים, לאפיית עוגיות ומאפים מלוחים. תכונות נוספות כוללות תפעול פשוט באמצעות שני בוררים בלבד ומשטח נון-סטיק שאמור להקל על הניקוי.
נתחיל ממידות התנור: אורכו ורוחבו כמעט זהים, כ-34 ס"מ וגובהו 16 ס"מ. משקלו לא נורא מדי, כ-4.3 ק"ג, כלומר משהו ששוקל בין קומקום מלא מים לבין מיקסר סטנדרטי. הבעיה היא בעיקר האחסון שלו; את התנור עדיף להניח בארון כשהוא עומד על רגליו ולא לאורכו - ומאוד מהר מידותיו התגלו כ"זללניות נדל"ן", בטח בהתחשב בייעוד הספציפי-מדי שהוא ממלא. יש עוד עניין שצריך לקחת בחשבון: בשל הטמפ' הגבוהה שהתנור מבשל את הפיצה, צריך להמתין 20-25 דקות עם מכסה פתוח מרגע סיום האפייה עד שהמכשיר מתקרר ואפשר יהיה לאחסן אותו.
התנור של Peerless מבטיח "בישול מהיר ב-420 מעלות לקראסט מושלם", לפי היצרנית, ופיצה אמורה להיות מוכנה בתוך 4 דקות. ההספק הכולל עומד על 1200 וואט; הגוף העליון 700 וואט והתחתון 500 וואט. שלא כמו תנורים ביתיים שמגיעים לרוב ל-250-300 מעלות, תנור הפיצה שלפנינו מגיע ל-420 מעלות, טמפ' מספקת לרוב כדי להשיג את הקריספיות הנדרשת בתחתית והשחמה כללית נאה שלא תייבש את הבצק.
כאמור, בוררי העוצמה מחולקים ל-5 רמות, כשהרמה הנמוכה ביותר נעה בין 180-210 מעלות והגבוהה ביותר עומדת על 390-420 מעלות. עבור אפיית פיצות, הרמה הגבוהה ביותר עדיפה מן הסתם. לטובת הבדיקה, אפינו פיצות משלושה סוגי בצקים/פיצות: בצק ביתי שעבר 12 שעות התפחה, בצק עם סודה לשתייה שלא עבר התפחה וכן כמה פיצות קפואות מוכנות שעברו הפשרה קלה לפני הכנסתן לתנור.
אלה ריכוז המסקנות והתובנות שגילינו במהלך תקופת הסקירה:
- ההבטחה לאפיית פיצה ב-4 דקות התגלתה כיומרנית ובפועל אפיית פיצה אורכת בערך 5-6 דקות למגש אחד. עדיין מדובר בתוצאה מצוינת, אבל כזו שאינה תואמת להבטחת היצרנית.
- אהבנו שיש מרווח בן כמה סנטימטרים בין הפיצה לגוף החימום, מספיק כדי לשלב כמה שכבות של תוספות מבלי שהם ייגעו בגוף החימום.
- פיזור החום בתנור לא אחיד לחלוטין ושמנו לב שנדרשת הוצאה של הפיצה באמצע האפייה וסיבובה ב-90 מעלות לאחד הכיוונים כדי למנוע אפיית יתר של השוליים (קראסט).
- בסך הכל תוצאות האפייה של הפיצה היו מעולות ועל כך העידו כל מי שטעם מהפיצות שהכנו; הבצק נאפה היטב, מבחוץ נוקשה וקריספי, מבפנים רכות נאה ו"עננית". גם התוספות שמעל הפיצה בושלו היטב ולא היו רכיבים "חיים".