סקירה - מכונת קפה Dr.Coffee H3 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מכונת קפה Dr.Coffee H3

הטוב
  • מכינה מצוין את רוב המשקאות הקפה, גם אם על חלקם צריך "לעבוד"
  • שמירת העדפות של הקפה עלינו ומעבר בין פרופילים
  • קפה בחליטה קרה (Cold Brew) מפתיע לטובה
  • תפעול פשוט, מתאים גם למשתמשים מתחילים
  • מקציף עשוי זכוכית, ביצועי הקצפה מצוינים
  • מסך מגע גדול וצבעוני
הרע
  • מחיר גבוה יחסית לשחקנית חדשה בקטגוריה
  • הקצפת חלב בלבד (Milk Foam) מלכלכת
  • תפריטים שתורגמו לעברית בחובבניות
  • הכנת Cold Brew ממושכת
בשורה התחתונה

נפתח בבשורה המרעננת: מכונת הקפה H3 של Dr. Coffee היא דריסת רגל מוצלחת מאוד בקטגוריית מכונות הקפה הביתיות. הכנו בעזרתה מגוון רחב של משקאות קפה וברובם הצליחה לקלוע לטעמם של נסיינים רבים עם דרישות שונות ומשונות, גם אם נדרש מקצה תיקונים בדרך לשם. יש למכונה מסך מגע המקל על השימוש, גם אם העברית חצי-משובשת. העמידות מרשימה וישנן אפשרויות תחזוקה עצמית שיספקו את המשתמש הביתי.


לטעמנו מחירה הגבוה ירתיע את אלו המבקשים להיכנס לראשונה לעולם מטחנות הקפה הביתיות. אך חובבי קפאין מתקדמים שיודעים בדיוק איך הם אוהבים את הקפה שלהם, יעריכו את ה-H3 של Dr. Coffee מאוד.

הקדמה

ה-H3 של Dr. Coffee היא מכונת קפה אוטומטית עם מקציף חלב מובנה המבטיחה להציע "מגוון משקאות בלחיצה אחת". במפרט: מיצוי קפה בלחץ 20Bar, מטחנת קפה קרמית, התאמה אישית מורחבת של מגוון משקאות קפה, מסך מגע צבעוני בעברית מלאה ואפשרויות רבות לניקוי עצמי אוטומטי. המכונה זמינה בצבע שחור.

מכונת קפה אוטומטית
במכונות האלה תהליך הכנת המשקה אוטומטי ונעשה בלחיצת כפתור. הקצאת מינון הקפה, דחיסתו והחליטה מתבצעים על ידי המכונה. יש מכונות שכוללות גם מטחנת קפה מובנית ומקום אחסון לפולי הקפה. בחלק מהמכונות האלה ההקצפה נעשית על ידי המשתמש בדומה למכונות חצי אוטומטיות, ויש מכונות שגם מקציפות את החלב כחלק מתהליך הכנת הקפה.   המכונות הללו כוללות אפשרויות תכנות שונות, כמו קביעת סוג המשקה, כמות המים, חוזק הקפה, ובנוסף גם מפנות את שאריות הקפה למכל אשפה מובנה ומבצעות שטיפה וניקוי. המכונות הללו יקרות ממכונות ידניות וחצי אוטומטיות, והן מתאימות בעיקר לאנשים שרוצים קפה טוב, במהירות ועם מינימום טרחה ומאמץ. עם זאת, כדאי לדעת, שמכונות אלה חשופות יותר לתקלות וקלקולים עקב המנגנון האלקטרוני המורכב שלהן.   

איכות הקפה (50%)

9

המכונה משחררת תמצית קפה בלחץ 20Bar ועוד נטען שהמכונה מצוידת במערכת שמבצעת טרום חליטה (Pre-brewing), פעולה שמוסיפה מים לקפה טחון לפני החליטה העיקרית כדי לשפר את ארומטיות הקפה. ה-H3 מסוגלת להכין את רוב משקאות הקפה הפופולריים: אספרסו, קפוצ'ינו, לאטה, אמריקנו, קרמה (אספרסו עם חלב מוקצף) ויש גם אפשרויות קרות, כמו קפוצ'ינו קר, אמריקנו קר וקפה בחליטה קרה.


כדי לאסוף כמה שיותר מסקנות מביצועי המכונה, הכנו כמעט את כל משקאות הקפה שה-H3 מסוגלת לעשות, מספר פעמים ובמועדים שונים. הנה כמה מהתובנות שהגענו אליהן, מחולקות לפי משקה:

נתחיל מאספרסו. בתכונות שמציעה המכונה ברירת המחדל, הקפה מימי מאוד, תפל וחסר ארומה מובחנת. הגדלנו את כמות פולי הקפה, הרמנו ברמה אחת את טרום החליטה ובניסיון השני קיבלנו אספרסו עם הרבה יותר קרמה וטעם הרבה יותר עשיר וחזק. בניסיון השלישי בדקנו גרסה עוצמתית עוד יותר: הגדלנו שוב את כמות הפולים, הגברנו ברמה בודדת את הטרום החליטה והמיצוי הוחלף ב"חזק במיוחד". לא במפתיע מדי, גוף הקפה היה כבר ממש מלא וסמיך, עם קרמה נהדרת. הכי קרוב לאספרסו מעורר ועוצמתי.



הקפוצ'ינו והלאטה קיבלו ציונים גבוהים, לא לפני כמה מקצה תיקונים קל שרק אחריו קיבלנו את הטקסטורה המושלמת והרצויה בין הקפה לחלב, כמובן אחרי שערבבנו קצת את המשקה בתום ההכנה. המקציף מעולה והופך את החלב למרקם ענני, אחיד, וממש "מלטף". יש גם הפרדה נאה בין החלב לקפה, גם אחרי הערבוב, מה שמקנה לקפה פוטוגניות נאה, כאילו הרגע הוכן בבית קפה ע"י בריסטה מקצועי.



בהכנת אמריקנו לא היה לנו הערות והמשקה מוכן במכונה בדיוק כמו בספרים: 40 מ"ל קפה, 120 מ"ל מים חמים ורמת מיצוי רגילה של הקפה. נוכל להבין משתמשים שיבקשו להגביר את הטמפ', אבל לטעמנו ה-H3 מכינה אותו פנטסטי כבר בברירת המחדל.
הכנו גם קרמה, מנת אספרסו פחות פופולרית בישראל. במדינות מסוימות הקרמה מוגשת עם שכבה עדינה של שמנת או חלב מוקצף, אלא שבמכונה שלפנינו הכוונה לאספרסו עם הרבה יותר קפה וקרמה מעט יותר עבה ממנת אספרסו קלאסית. מה שה-H3 הכינה היא אכן אספרסו "מוגבר", עם קרמה עדינה למעלה אבל דקה מדי לטעמנו. עדיין מדובר בגרסה עדיפה ועוצמתית בהרבה על האמריקנו, משקה שיחס המים חמים לעומת הקפה רבה יותר גבוהה לעומת הקרמה.



ניסינו גם את ה-Milk Foam: הקצפנו חלב לילדים ונותרנו עם יותר מדי לכלוך במכונה ובשיש המטבח מסביב בסוף האירוע. ההליך נורא מלכלך, הפייה "יורקת" החוצה הרבה משאריות החלב והצינורית מוציאה הרבה יותר אדים ממה שנדרש לצאת. בשורה התחתונה, יותר נזק מתועלת. רק אם חייבים.



ה-H3 מתיימרת להציע גם חליטה קרה. צריך לומר: עם כל הרצון הטוב של המכונה, לא מדובר בחליטה קרה קלאסית, תהליך שדורש מיצוי בן 8-24 שעות כדי לקבל את הטעם הייחודי של Cold brew אמיתי. נתנו למכונה הזדמנות: הכנו מה שהתכנית מגדירה כ-Coldbrew latcof, כלומר לאטה חליטה קרה, הליך ממושך שארך סביבות 3 דקות. הטעם הסופי הזכיר משקה קפוצ'ינו קר שקונים בסופר, רק עם ארומה יותר מורגשת, טעם יותר מעורר והרבה פחות סוכר מן הסתם. במילים אחרות, מעין גרסת קפוצ'ינו לגילאי 18 ומעלה, בעיקר בגלל כמות הקפאין המופרזת.



ניסינו גם את ה-Coldbrew בגרסת אמריקנו, עוד תהליך ממושך שארך לא פחות מ-3.5 דקות. הפעם קיבלנו קפה שהכי דומה לדבר האמיתי: תחושת חומציות נמוכה-יחסית בפה, מרירות מתונה והרגשה הרבה פחות "כבדה" משל אספרסו. הארומה עדיין מורגשת מאוד, אבל הטעם מאוד מרענן וחלק, כמו שחליטה קרה אמורה להרגיש. מרשים מאוד בהתחשב ביכולות המכונה וקיצור הזמנים המשמעותי שהיא נדרשת לעמוד בהם לעומת חליטה אמיתית. נוסיף שחלק מהנסיינים פחות התחברו לטעם של ה-Coldbrew בטענה שהוא מריר מדי, אך בהוספת חלב או תחליפי חלב הטעם משתפר באופן משמעותי.

עיצוב ונוחות השימוש (35%)

9

כמו כל מכונת קפה מבוססת פולים, ה-H3 תתבע מקום לא מבוטל במטבח ממוצע, הרבה יותר ממכונה קפסולות קומפקטיות לצורך ההשוואה. כך שאם המטבח שלכם צנוע-ממדים או מוגבל במקום ממילא בגלל שאר מכשירי חשמל, לא בטוח שה-H3 תשתלב שם בנוחות. מידות המכונה: רוחב 24 ס"מ, גובה 46 ס"מ, עומק 40 ס"מ. בצידה הימני של המכונה מיכל מים בקיבולת 1.5 ליטר שהתגלו כמספיקים יומית עבור משרד קטן בן 10 עובדים שבו רובם צורכים קפה מעת לעת. בכל מקרה היצרנית ממליצה להחליף את המיכל במים נקיים מדי יום בכל מקרה. בחלקה השמאלי של המכונה מיכל הפסולת של פולי הקפה, עם קיבולת של בערך 100 גרם פולי קפה שנטחנו. הריקון לא מהווה טרחה רצינית ובערך אחת ליומיים-שלושה נדרשנו לרוקן את המיכל, בהמלצת התראה שהופיעה במסך.




מעל המכונה ממוקמים מיכל פולי הקפה בנפח מוצהר של 200 גרם, אם כי גילינו שאפשר להכניס הרבה יותר, סביבות 280-300 גרם. אחריו, בתא נפרד, פתח הכנסת אבקת הקפה/טבלית ניקוי ולצידו מדד רמת הטחינה שזמין ב-9 רמות. כלל טחינת הקפה במכונה הספציפית: ככל שהמספר גדול יותר, הפולים ייטחנו דק יותר. טחינה דקה משמעותה חליטה איטית יותר ובשורה התחתונה, טעם חזק, מרוכז ומריר יותר.


חוזרים לחלקה הקדמי של המכונה. מול המשתמש שולב מסך מגע צבעוני בגודל 7 אינץ' ואכן לפי ההבטחה, התפריטים גם זמינים בשפת הקודש. הבעיה שהעברית תורגמה בחלקה בחובבניות-יתר שהומרה מאנגלית פשוטו כמשמעו - ולא נוציא מילה על הפונט המיושן שמתלווה לעניין. כך למשל "Grounds" כלומר פולי קפה תורגמו ל"גינה", המילה "Light" שמעידה על "חלש" בהקשר של קפה הפכה ל"תאורה" ו-"Extraction" , כלומר מיצוי הקפה, הומר ל"חליצה". אפשר להתגבר מן הסתם, אבל העניין לא מחמיא לחווית השימוש שעד כה הרשימה לטובה.


מעבר לבחירה מהירה של מגוון משקאות בשניים-שלושה קליקים, ניתן לנעול את המקשים ("נעילת ילדים"), לבצע מגוון פעולות תחזוקה, לצפות בהיסטוריית הכנות קפה, להגדיר העדפות מנות קפה ולשמור אותם ב-6 פרופילים שונים ואפילו לשנות את התמונה המוצגת במסך כשהמכונה אינה בשימוש, דרך חיבור דיסק-און-קי אל מחבר USB ייעודי שבמכונה. אולי מיותר לציין אבל גם את ברירת המחדל שמציעה המכונה בכל כוס המוצגת במסך הראשית - גם את הערכים של כל מנה ומנה אפשר לשנות כך שנצטרך כל פעם לבחור מחדש את ההעדפות שלנו.


מבחינת תחזוקה שוטפת של המכונה, ה-H3 מציעה ניקוי עצמי שמתבצע בכל הדלקת וכיבוי המכונה. כן מתבצע ניקוי אוטומטי במידה ואינה בשימוש זמן ממושך. בכל הכנת משקה הכולל הקצפת חלב, תמיד מתבצעת בסוף הזרמת מים בצינוריות, גם של המים וגם של מערכת החלב. מעבר לזה, בתפריט אפשר לבצע בכל רגע ניקיון עצמי: שטיפת מערכת הקפה, שטיפת מערכת החלב, ניקיון עמוק למערכת החליטה או ניקיון עמוק למערכת החלב, הסרת אבנית - כל אחד מהם ניתן לבחירה רגעית בתפריט התחזוקה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

המכונה עשויה בחלקה ממתכת מוברשת, כמו רוב גופה העליון וכיסוי מגש העודפים - אבל גם לא מעט חלקי פלסטיק תמצאו בה, כמו מיכל המים ומיכל הפסולת של פולי הקפה. אהבנו גם שמיכל החלב עשוי זכוכית ולא פלסטיק, פשוט כי הרבה יותר קל להבריק אותה והיא גם שומרת מצוין על קור כשמכניסים אותה למקרר עם חלב עודף שנותר. המטחנה קרמית, הנחשבת לעמידה ושקטה יותר לעומת מטחנת מתכתית וגם אינה מתחממת מהר מדי.



ל-H3 יש נפח עבודה מומלץ של עד 20 כוסות ביום, כלומר אינה מיועדת למתחמי עבודה גדולים, אבל תשתלב בקלות במשרדים קטנים ודירות, גם אם רוב בני הבית צורכים קפה כמה פעמים ביום. היצרנית מבטיחה חיי עבודה של מעל 50 אלף כוסות "עם שמירה על מערכת טחינה חדה כחדשה", לדבריה.