Sony Ericsson K610I

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Sony Ericsson K610I סוני

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson K610I סוני

הטוב
  • מצלמה 2 מגה פיקסל
  • Bluetooth A2DP
  • נגן מוזיקה
הרע
  • מקשים קצת קטנים מדי
  • עבה יחסית
  • אין רדיו
  • צילום וידיאו גרוע
בשורה התחתונה

k610i היה שלאגר אמיתי בשעתו, אך בסטנדרטים של היום הוא קצת מחוויר לעומת דגמים אחרים שבאו בעקבותיו. בין יתרונותיו – Bluetooth סטריאו, ממשק נוח מאוד, מצלמה לא רעה ונגן נוח; אך לצד זה קחו בחשבון את הסוללה החלשה, היעדר רדיו ומסך די בינוני. הוא אמנם זול משמעותית ביחס למכשירים מתקדמים יותר, אך היינו שוקלים גם את יורשו המוצלח, K530i.

הקדמה

K610i של חברת סוני אריקסון הגיע אלינו באמצע 2006, ואחרי דור הדינוזאורים הראשוני של מכשירי הדור השלישי  הוא רענן את השוק עם מראה צעיר ולוהט וממדים קטנים יחסית. לצד תמחור אגרסיבי, הציע המפרט מצלמת 2 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, נגן מוזיקה ווידיאו, Bluetooth A2DP, ספיקר וגלישה באינטרנט ברשת הדור השלישי. עיצוב המכשיר סטנדרטי יחסית, בתצורת בר, אך הטוויסט טמון בצבע האדום הנועז שלהפתעת רבים כבש את לב הקונים, וכנראה סלל את הדרך לעיצובים ייחודיים ומקוריים יותר ויותר בהמשך.

תצורת בר
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.

איכות הקול ושמע (15%)

8

איכות השמע בשיחות טובה מאוד הן במכשיר והן ברמקול החיצוני, אך העוצמה לא חזקה מספיק. גם מיקומו של הספיקר, באמצע גב המכשיר, בעייתי למדי וכשהמכשיר מונח על משטח רך (כמו מושב הרכב) הרמקול כמעט מושתק.

בנגינת מוזיקה דרך הרמקול הופתענו מהעוצמה הגבוהה יחסית והאיכות הטובה. התאכזבנו לגלות שבערכת המכשיר לא צורף זוג אוזניות סטריאו.

איכות השמע בשיחות טובה מאוד הן במכשיר והן ברמקול החיצוני, אך העוצמה לא חזקה מספיק. בנגינת מוזיקה דרך הרמקול הופתענו מהעוצמה הגבוהה יחסית והאיכות הטובה

נוחות השימוש (35%)

8

ממדי המכשיר בינוניים – הוא בגובה ורוחב סטנדרטיים אך הוא מעט עבה יחסית לסטנדרט היום למכשיר בתצורת בר (16.9 מ"מ). משקלו דווקא נמוך, 89 גרם בלבד, והודות לגימור העגלגל שלו הוא נוח מאוד לאחיזה.

המקשים במכשיר מעט קטנים, אבל בדרך כלל לא בצורה שמקשה ממש על השימוש בהם. המקשים הצדדיים ב-D-PAD (מקש הניווט) קטנים מדי ולעיתים במקום ללחוץ עליהם לחצנו בטעות על המקש המרכזי. מלבד המקשים הרגילים, נמצאים כאן גם מקש ייעודי לתפריט קיצורים נוח ומותאם אישית, ומקש גישה מהירה לאינטרנט.

בשמאל המכשיר נמצא מקש ההפעלה וכיבוי של נגן המוזיקה, ומימין נמצאים מקשי העוצמה; שלושת המקשים האלו זעירים במיוחד וגם כמעט אינם בולטים מגוף המכשיר, מה שקצת מקשה על השימוש בהם. שקע הטעינה, המשמש גם לחיבור האוזניות, נמצא בתחתית המכשיר.  חריץ ההרחבה לכרטיסי M2 אמנם תומך בהחלפה חמה, אך הוא נמצא מאחורי מכסה הסוללה בגב המכשיר.

המסך, בגודל 1.9 אינטש וברזולוציה של 176X220 פיקסלים, תומך בעד ב-256 אלף צבעים ונראה טוב מאוד, אם כי לא משתווה למסכים עתירי הפיקסלים והחדים כתער במכשירים החדשים; באור שמש מלא הוא מתכהה אך מאפשר שימוש סביר.

הממשק, כרגיל במכשירי סוני אריקסון, גרפי מאוד ונוח מאוד, ולשמחתנו גם די מהיר.

המכשיר מעט עבה אך נוח מאוד לאחיזה. המקשים במכשיר מעט קטנים, אבל בדרך כלל לא בצורה שמקשה ממש על השימוש בהם. מלבד המקשים הרגילים, נמצאים כאן גם מקש ייעודי לתפריט קיצורים נוח ומותאם אישית, ומקש גישה מהירה לאינטרנט

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה (20%)

7.5

המצלמה במכשיר פשוטה יחסית: 2 מגה פיקסל, ללא פלאש או פוקוס. מקש הצילום נמצא בימין המכשיר כך שבהחזקה לרוחב הוא נמצא בחלק העליון מימין כמו במצלמה רגילה. בפונקציות הצילום תמצאו מצב לילה, צילום עצמי, איזון לובן, אפקטים ומסגרות וצילום פנורמה. באור יום קיבלנו תמונות לא רעות בכלל; בתוך החדר התמונות כמעט ולא שמישות עקב כמות רעש דיגיטלי חריגה.

צילום הוידיאו, ברזולוציה נמוכה של 176X144 פיקסלים ובקצב של 15 פריימים לשנייה, יעיל בעיקר להודעות וידיאו או לצפייה במכשיר עצמו; על מסך המחשב הוא נראה כפי שהוא – קטן מדי ומאוד לא איכותי.

נגן המוזיקה לא מאוד מתוחכם, אבל הוא נוח לשימוש. הוא מאפשר קטלוג של המוזיקה לשני פרמטרים בלבד, אמנים ורצועות, וכולל שיפורי סאונד – איקולייזר והרחבת סטריאו; פונקציות ה-Mega-Bass שהייתה קיימת בדגמים קודמים נעדרת כאן. ניתן למזער את הנגן ולהשתמש במכשיר תוך כדי פעולתו ברקע. בשמאל המכשיר נמצא מקש קטן המפעיל או מכבה את הנגן בכל רגע נתון ומכל תפריט, וממשיך לנגן מהיכן שעצרתם בפעם האחרונה.

קצת חבל שבדגם הזה לא שולב רדיו; אולי בגלל שזהו מכשיר "צעירים" מובהק, חשבו בסוני אריקסון שאין טעם להוסיף את הפונקציה הזו.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון (10%)

8

דפדפן האינטרנט מטפל היטב באתרי WAP ומצליח להציג גם דפי HTML, אם כי בצורה מעט מבולגנת. מהירות הגלישה טובה, בזכות רשת הדור השלישי. תכונות הדפדפן מגוונות, ואפשר לבצע זום על העמוד, להציג טקסט בלבד, להתאים לרוחב המסך, לשמור סימניות וכדומה. 

 K610i תומך בקבלת ושליחת דוא"ל, ותהליך ההגדרה והשימוש בתיבה קל מאוד. כן ניתן לסנכרן את המכשיר באמצעות כבל נתונים עם תוכנת ה-Outlook שבמחשב האישי.

משך פעולת סוללה (10%)

6.5

סוני אריקסון מדווחת על זמני סוללה של עד 400 שעות המתנה ועד 7 שעות שיחה; בפועל הסוללה שלו מתגלה כחלשה למדי ומחזיקה מעמד בקושי יום אחד – תופעה אופיינית למכשירי הדור השלישי הראשונים.

עמידות (10%)

7.5

באופן כללי עמידות המכשיר נראית טובה – הוא מוצק וקשיח וללא חלקים נעים או רופפים. שמנו לב עם זאת שמכשירים שעברו עליהם כמה חודשים נוטים להתקלף באזורי ה-Soft keys ובמקומות אחרים, ושהמסך נוטה להישרט.


המכשיר נמסר לסקירה באדיבות רשת חנויות הסלולר GoMobile