Nokia E65

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Nokia E65 נוקיה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia E65 נוקיה

הטוב
  • עיצוב מרשים, דק וקל
  • בנייה איכותית והנדסת אנוש מעולה
  • Wi-Fi, דור 3
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • ממשק אטי
  • אין רדיו, מצלמה פשוטה
  • אין מצלמה קדמית לשיחות וידיאו
בשורה התחתונה

E65 הוא מכשיר עסקי מסוגנן המעוצב למשעי, קל ודק, שכולל כמעט כל מה שהייתם מצפים ממכשיר עסקי. יכולות המולטימדיה שלו לא מזהירות, כצפוי, ואטיות התגובה שלו עלולה לעצבן, אבל בסך הכול הוא מתפקד מצוין כמכשיר עסקי סולידי וקטן, ומתאים במיוחד למי שלא אוהב להתנייד עם מכשירים עסקיים מגושמים ומוכן לוותר על מקלדת מלאה.

הקדמה

איכות הקול ושמע (20%)

8

איכות השמע בשיחות מצוינת, הווליום חזק וגם הספיקר איכותי ועוצמתי, אך מיקום הרמקול, בצדו השמאלי העליון של המכשיר, לא אידיאלי. בנסיעה ברכב, למשל, נאלצנו לאחוז במכשיר בזווית משונה כדי להצליח לשמוע את הצד השני בספיקר. הצלצולים נשמעים צלולים ואיכותיים, אך לא עוצמתיים במיוחד.

נוקיה E65 אינו כולל כניסת אזניות סטנדרטית. האוזניות (של נוקיה בלבד) מתחברות לחיבור של כבל הנתונים. איכות השמע באוזניות טובה מאוד והווליום חזק ומספק.

נוחות השימוש (30%)

7.5

הנדסת האנוש של ה-E65 מעולה בכל מה שקשור לחומרה: האחיזה במכשיר נוחה, הסליידר יציב יותר מכל סליידר של נוקיה שיצא לנו לראות, וסידור המקשים נוח ונגיש בדרך כלל. יוצא מן הכלל הוא כפתור העריכה, השולט על שפת ההקלדה, שנדד משום מה לצדו הימני של המכשיר, ליד מקשי השמע והמקש הייעודי לרשמקול – מיקום לא נוח.

כשהסליידר סגור נוכל לראות מתחת למסך את מקשי הניווט, מקשי החיוג והניתוק, מקש התפריט והמחיקה ועוד ארבעה כפתורים לא שגרתיים שממצבים את המכשיר כמכשיר עסקי: מקש ייעודי לשיחות ועידה, מקש לאנשי קשר, מקש השתקה (
mute) ומקש אישי הנתון לתכנות לפי בחירה. מקשי הספרות, שמתגלים עם פתיחת הסליידר, גדולים ומגיבים היטב.

המסך, ברזולוציה של 240
X320 פיקסלים, תומך ב-16 מליון צבעים ונראה חד ואיכותי מאוד, ומתפקד לא רע גם באור יום.

נוקיה
E65 כולל את מערכת ההפעלה S60 המבוססת על סימביאן 9.1. היחס שלנו אל הממשק היה אמביוולנטי. מחד, זוהי מערכת מעולה, וורסטילית ובעלת עושר עצום של פונקציות, אפשרויות תכנות אישי והוספת תכנים ויישומים, והיא גם מעוצבת היטב. מאידך, היא אטית מאוד לטעמינו, וגם ליישומים טריוויאליים כמו הודעות טקסט פשוטות לוקח יותר מדי זמן להיטען.



מצאנו בתפריטים כמה תכונות מעניינות, כגון סיוע קולי – קול ספק אנושי ספק רובוטי המקריא (בעברית!) פקודות נבחרות ומסייע לאנשים מוגבלי ראייה בחיוג, גישה לשיחות אחרונות, שעון ועוד; בתפריט "משרד" מצאנו עושר של תוכנות ויישומים, כמו Quickoffice המשמשת לצפייה ועריכה של מסמכי Word, Excel
ו-
PowerPoint, תוכנה להקרנת המסך על התקנים חיצוניים (חיבור לכבל ולהתקן מתאים), תוכנות לטיפול בקבצי ZIP ו-PDF, אפשרות הדפסה ישירות מהמכשיר ועוד.


הנדסת האנוש של ה-E65 מעולה בכל מה שקשור לחומרה: האחיזה במכשיר נוחה, הסליידר יציב וסידור המקשים נוח ונגיש בדרך כלל. יוצא מן הכלל הוא כפתור העריכה, השולט על שפת ההקלדה, שנדד משום מה לצדו הימני של המכשיר, ליד מקשי השמע והמקש הייעודי לרשמקול – מיקום לא נוח.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

יישומי מולטימדיה (15%)

8

ה-E65 אינו מתיימר להיות מכשיר מולטימדיה, והוא אכן אינו כזה. ראשית, אין רדיו. הרזולוציה של המצלמה מוגבלת למדי, רק 2 מגה פיקסל, והאיכות סבירה ולא יותר. הוידיאו נראה טוב בעיקר על מסך המכשיר, והרבה פחות במסך המחשב. כפי שכבר הזכרנו, אין ב- E65 שקע סטנדרטי לאוזניות אלא החיבור הוא דרך שקע כבל הנתונים. למכשיר אין מצלמה קדמית לשיחות וידיאו.

נגן המוזיקה נוח ומרובה פונקציות, ומאפשר שליטה מלאה על נגינת השירים, אקולייזר, מיון רשימת השירים לפי סגנון, מלחין, ז'אנר וכו'. גם נגן הוידיאו ,RealPlayer, פשוט אך נוח לצפייה. בנוסף ישנו נגן לקובצי פלאש, ורשמקול (טייפ מנהלים) שאמנם נמצא בתפריט המולטימדיה אך כנראה מתאים יותר ליישומים העסקיים.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

גלישה וסנכרון (15%)

9

בזכות התמיכה ב Wi-Fi ובזכות הדפדפן המעולה של נוקיה, Mini map, הגלישה ב-E65 מהירה ונוחה מאוד. גלישה דרך האינטרנט הסלולרי קצת פחות מהירה כיוון שהמכשיר תומך בדור 3 ולא בדור 3.5.

הגדרת חשבון המייל פשוטה ומהירה וקל להשתמש בשירותי הדואר האלקטרוני. עם זאת, התמיכה בדוא"ל  אפקטיבית פחות במכשיר כמו זה, שאינו מציע מקלדת מלאה – ולכן לא הייתה לנו מוטיבציה לכתוב מיילים שאורכם גדול ממסרונים רגילים.

הסנכרון עם האאוטלוק אינטואיטיבי ומהיר בעזרת התוכנה PcSuite המצוינת, המצורפת לערכה.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

משך פעולת סוללה (10%)

10

משך פעולת הסוללה המוצהר של E65 הוא 6-3 שעות לשיחות ועד 11 ימי המתנה. בפועל הסוללה שרדה אצלנו כמעט יומיים של שיחות, גלישה באינטרנט, נגינת מוסיקה ושימוש במצלמה, וזה נתון יפה מאוד בשביל מכשיר עסקי שתומך בהתקנים זוללי סוללות.

עמידות (10%)

10
ה-E65 בנוי למופת: אחרי מכשירי הסליידר הקודמים של נוקיה, דוגמת 6280/6288, שמחנו לראות שטכניקת הבנייה השתפרה, הסליידר יציב וחזק וקל להשתמש בו. בכלל, הבנייה איכותית ועמידה מאוד ומחומרים יוקרתיים ואיכותיים.
סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.