Samsung E250

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung E250 סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung E250 סמסונג

הטוב
  • עיצוב נאה, דק וקל
  • מקשים נוחים
  • נגן מוזיקה, רדיו,
  • הרחבת זיכרון
  • Bluetooth A2DP
  • סוללה טובה
  • עיצוב נאה, דק וקל
  • מקשים נוחים
  • נגן מוזיקה, רדיו,
  • הרחבת זיכרון
  • Bluetooth A2DP
  • סוללה טובה
הרע
  • מסך באיכות נמוכה
  • מצלמה בסיסית
  • ממשק לא תמיד נוח
  • מסך באיכות נמוכה
  • מצלמה בסיסית
  • ממשק לא תמיד נוח
בשורה התחתונה

E250 יצא לשוק ב-2007, אבל לדעתנו הוא נשאר רלוונטי גם כיום בזכות שורה של תכונות חשובות – Bluetooth סטריאופוני, תמיכה בכרטיס זיכרון, נגן מוזיקה, רדיו, חיי סוללה טובים ועיצוב דק בגימור נאה. הממשק אמנם עדיין לא פסגת הנוחות אבל הוא בסך הכול בסדר, ואם תכונות המולטימדיה הויזואליות (מצלמה ומצלמת וידאו) פחות חשובות לכם, ויכולות הדור השלישי לא מעניינות אתכם, E250 מציע פתרון טוב מאוד במחיר מצוין.

הקדמה

E250 הוא מחלוצי סדרת ה-Ultra-Slim של סמסונג, זהו מכשיר דק וקל משקל בעיצוב נאה בתצורת סליידר, ולמרות המחיר הזול והבנייה מפלסטיק, הוא נותן הרגשה כמעט יוקרתית לאוחז בו. מפרט המכשיר עשיר להפתיע, והוא כולל מסך בגודל 2 אינטש, מצלמת סטילס ווידאו, נגן מוזיקה, רדיו FM, רמקול פנימי, Bluetooth A2DP, חריץ להרחבת זיכרון ועוד.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (30%)

8.5

חוויית השיחה מעולה במכשיר, ומעבר למתכתיות קלה בצליל, האיכות טובה ועוצמת השמע גבוהה מאוד, גם ברמקול הפנימי. גם מהצד השני נאמר לנו שנשמענו היטב גם כשדיברנו ברמקול.

בנגינת מוזיקה, הרמקול הפנימי הרבה פחות מרשים; איכות השמע בסיסית והעוצמה נמוכה מאוד. עם זאת, הצלצולים המובנים במכשיר נשמעים חזק וברור.

חוויית השיחה מעולה במכשיר, ומעבר למתכתיות קלה בצליל, האיכות טובה ועוצמת השמע גבוהה מאוד, גם ברמקול הפנימי. בנגינת מוזיקה, הרמקול הפנימי הרבה פחות מרשים; איכות השמע בסיסית והעוצמה נמוכה מאוד

נוחות השימוש (20%)

7.5

E250 הוא מכשיר בגודל בינוני, ולמרות שהוא מעט רחב הוא נוח לאחיזה. כמו כן הוא דק מאוד ביחס למכשיר סליידר, ומשקלו קל להפליא – רק 81 גרם.

המקשים השונים במכשיר, החל ממקשי הניווט ומקשי הווליום ועד לוח המקשים הנומרי, גדולים, מרווחים ומובדלים זה מזה בצורה מצוינת, ונוח מאוד להשתמש בהם. נקודה בעייתית שכבר התרגלנו אליה במכשירי סמסונג (אבל עדיין מעצבנת באותה מידה) היא מקש ה-OK במרכז מקשי הניווט, שלחיצה עליו בזמן המתנה מביאה לחיבור ישיר לאינטרנט.

בצד ימין של המכשיר נמצא שקע micro-USB המשמש לטעינה ולאוזניות, ובצד השני במיקום מקביל נמצא חריץ ההרחבה התומך בכרטיסי MicroSD ומאפשר החלפה חמה, כלומר בעוד המכשיר פועל.

המסך, בגודל 2 אינטש, תומך בעד 65 אלף צבעים ולמרות הפוטנציאל, הרזולוציה הנמוכה (128X160) גורמת לו להיראות גרעיני ולא איכותי. המסך מתמודד לא רע עם תאורת שמש ישירה ומאפשר המשך שימוש שוטף.

המקשים השונים במכשיר, החל ממקשי הניווט ומקשי הווליום ועד לוח המקשים הנומרי, גדולים, מרווחים ומובדלים זה מזה בצורה מצוינת, ונוח מאוד להשתמש בהם. המסך בינוני באיכותו, אך הוא מתמודד לא רע עם תאורת שמש ישירה


דעתנו חצויה באשר למערכת ההפעלה של המכשיר – מצד אחד היא טובה לאין ערוך מהממשקים המסורבלים והלא נוחים של הטלפונים הקודמים של סמסונג, ומצד שני היא עדיין לא נוחה מספיק. הממשק מגיב מהר, סידור התפריטים נכון ואינטואיטיבי והפונקציות השונות מפורטות ועשירות למדי, אך עניין התפריטים המוקפצים (בעת מעבר על תפריט נפתח חלון קטן עם תפריטי המשנה) מאוד לא נוח, בעיקר בגלל שתפריטי המשנה מוצגים בפונט גדול מדי ונחתכים כבר במילה הראשונה, כך שלא ממש אפשר להבין אותם. גם כמה מיקומים נראו לנו משונים, כמו תכונת ה-Bluetooth שנדחקה לתפריט "יישומים".

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה (15%)

7

כנראה משיקולי עלות, שולבה בדגם הזה מצלמה בסיסית ברזולוציית VGA בלבד (40X480), שמפיקה תוצאות לא רעות יחסית, אבל גם לא באמת שמישות בגודל הזה. בלוח המקשים העליון, ליד מקשי הניווט ישנו מקש ייעודי למצלמה (החולק את מקומו עם מקש המחיקה) המאפשר גישה מהירה אליה. תוכנת המצלמה עשירה למדי ומאפשרת זום דיגיטלי (אטי ורועש להחריד, משום מה), בהירות, אפקטים ומסגרות, צילום עצמי ואפילו מצב צילום לילי, קביעת איזון לובן ואזור מדידה.

מצלמת הוידיאו מצלמת סרטונים ברזולוציה מגוחכת של 160X120, בפורמט MP4 ובאיכות שמתאימה למסך המכשיר בלבד.

נגן המוזיקה בסיסי במושגים של ימינו, אך בסך הכול נוח; הוא מאפשר רשימות השמעה והשמעה חוזרת או אקראית. טעינת השירים אל הנגן קצת מסורבלת, שכן חייבים להוסיף את השיר המבוקש לרשימת ההשמעה כדי שהנגן יוכל להשמיע אותו. הנגן תומך בפורמטים MP3  ו-AAC בלבד (אין תמיכה ב-WMA הנפוץ). חבל במיוחד שלא ניתן להשתמש במכשיר לשימושים אחרים בזמן שהנגן פועל.

תוכנת הרדיו מאפשרת שמירה של 30 תחנות בזיכרון, כיוון תדר ידני ושמיעה דרך הרמקול החיצוני; פונקציה נחמדה ודי ייחודית למכשיר הזה היא "התראת מסך מוקפץ" המאפשרת לשמור שעה ותאריך של תכנית רדיו מבוקשת, והטלפון יקפיץ מסך תזכורת כשהתכנית תשודר על פי השעה שקבעתם.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון (15%)

7

דפדפן האינטרנט המובנה במכשיר פרימיטיבי למדי ומלבד מעבר לעמוד הקודם אינו מאפשר שום אופציה במהלך הגלישה; בתפריט הראשי (לפני טעינת הדפדפן) ניתן להזין כתובת ידנית, לערוך סימניות וכדומה. הגלישה עצמה מהירה יחסית לדור 2.5, גם מפני שהתכנים המותאמים למכשיר חסכוניים מאוד ומקמצים בגרפיקה ותמונות.

המכשיר מאפשר סנכרון עם תוכנת ה-Outlook שבמחשב, אך ערכת המכשיר אינה כוללת כבל נתונים או תוכנה כלשהי לשם כך.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

על פי סמסונג, הסוללה של E250 אמורה לשרוד עד 5 שעות דיבור ועד 250 שעות המתנה. בבדיקה שלנו, הסוללה אכן מחזיקה מעמד יפה מאוד (יתרון מובהק למכשירים שאינם בדור השלישי) ומספיקה ליומיים וחצי של שימוש בין ההטענות.

עמידות (10%)

7.5

איכות הבנייה של המכשיר טובה, וכמו שהזכרנו, הוא נותן תחושה שהוא שווה יותר ממה שהוא באמת. המכשיר בנוי רובו ככולו מפלסטיק והוא צבוע בכסף-מט, מה שעורר אצלנו חשש שעם הזמן הצבע הזה עשוי להתקלף – רמזים לכך כבר התחלנו לראות בגב המכשיר. מנגנון הסליידר נפתח בקלות ובאלגנטיות והוא יציב מאוד כשהוא סגור, אך במצב פתוח הוא מעט מתנדנד ולא יציב מספיק. חריץ ההרחבה ושקע הטעינה/אוזניות מכוסים במכסה פלסטיק כנגד אבק ולחות.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.