סקירת wisebuy - מצלמה Sony DSC T200 סוני
- מעוצבת ובנויה היטב
- מנגנון מוצלח לזיהוי חיוך
- זום אופטי x5
- מסך מגע ענק ואיכותי
- צילום וידיאו טוב מאוד (כולל זום אופטי)
- ממשק נוח וידידותי
- תמיכה ב-High Definition
- איכות תמונה ירודה
- מסך המגע אינו רגיש מספיק
- כפתור זום פצפון
- סוללה חלשה
ה-T200 קורנת גאדג'טיות: העיצוב המוקפד והעדכני, מסך המגע הענק, הממשק המהנה, שלל פיצ'רים טכנולוגיים חדישים ואפילו תמיכה ב-High Definition; מצלמת הדגל של סוני בנויה היטב, נוחה מאוד לשימוש ומשופעת בפונקציות מעניינות. לו רק הייתה יודעת לצלם.
הופתענו מאוד לגלות שה-T200 אינה מצליחה להפיק תמונות טובות כמעט באף מצב, ולמעשה באיכות נחותה ממצלמות רבות אחרות וזולות בהרבה – ואפילו מקודמתה T100. חבל. היא הייתה יכולה להיות מצלמת-גאדג'ט אידיאלית, אבל איכות הצילום שלה מאכזבת מכדי שתשמש כמצלמה אמיתית.
ה-T200 תתאים אולי לחובבי הגאדג'טים שעשויים ליהנות מהתעסקות במסך המגע הענק שלה על שלל אפשרויות הצילום והעריכה שבה; אבל כמצלמה שאמורה לעמוד בדרישות הצילום היום יומיות של המשתמש הממוצע – היא נשארת הרחק מאחור.
ה-T200 היא מצלמת הדגל בסדרת ה-T של סוני, ומחליפתה של T100 המוצלחת. כיאה למצלמת דגל של חברה שאפתנית, מצוידת ה-T200 במיטב הטכנולוגיה, וכוללת פונקציות מתקדמות של צילום, בהם נורת עזר למיקוד, מנגנון זיהוי פנים ואפילו מנגנון לזיהוי חיוך. בשונה מקומפקטיות רבות מסוגה, ה-T200 הסופר קומפקטית של סוני גם מציעה זום אופטי נדיב יחסית של X5.
המצלמה משתמשת בחיישן CCD בגודל 2.5 אינטש. מופעלת על ידי סוללת ליתיום, שומרת את התמונות על כרטיס הזיכרון MemoryStick Pro DUO הייחודי של סוני, ונמכרת בארבעה צבעים: כסוף, שחור, לבן וורוד.
המפרט העשיר של ה-T200 מבטיח מאוד, יש בו את כל הפונקציות שאמורות לשפר את איכות הצילום ולהפיק תמונות יפות בקלות. אבל בפועל איכות הצילום מאכזבת מאוד. נתחיל בכך שכבר מ-ISO 100 – עם פלאש או בלעדיו – ניכרה גרעיניות כמעט בכל תמונה. ברבות מהתמונות שצילמנו ב-T200 הבחנו בכתמים האדומים/ירוקים/שחורים באזורים החשוכים יותר של התמונה. באור יום מלא הצלחנו להפיק תמונות צבעוניות ובהפרדת צבעים טובה יחסית, אך כמעט כולן לא היו חדות מספיק, והכילו חלקים בתת חשיפה וביתר חשיפה. ראוי לציין כי פלאש המצלמה עשה את עבודתו נאמנה, והאיר את החלל בצורה אחידה ונעימה לעין.
כאשר ניסינו לצלם נוף (במצב הייעודי לצילום נוף) השמיים נשרפו לחלוטין, ונראו לבנים לגמרי. מה שמעיד על כך שאיזון הלובן האוטומטי של המצלמה אינו מדויק מספיק. גם התמונות שצילמנו בתוך הבית ובתאורה חלשה נראו מגורענות לגמרי.
ה-T200 כוללת אמנם נורת עזר למיקוד, אך אפילו במצב אוטומטי היא לא נכנסה לפעולה במהלך הצילומים. ה-T200 כוללת מנגנון Super Steady למניעת רעידות ומריחות בתמונה, אך יעיל ככל שיהיה, תרומתו לא הורגשה לנוכח איכות התמונה הנמוכה. לעומת זאת, התרשמנו לטובה ממנגנון זיהוי חיוך ב-T200 בשם Smile Shutter. כמה פעמים ניסיתם לצלם את הילד מחייך, וכאשר זה קרה ולחצתם על כפתור הצילום - פספסתם את החיוך בשבריר שנייה? המנגנון החדשני משלים את עבודתו של מנגנון זיהוי הפנים, ומאפשר ללכוד את רגע החיוך, והוא עובד נהדר.
בצילום מקרו המשכנו לראות שיפור. ה-T200 כוללת שני מצבי מקרו – רגיל וסופר מקרו. במצב הרגיל הצלחנו לצלם אובייקטים ממרחק מינימאלי של כ-8 ס"מ והתמונות נראו ממוקדות ומוארות היטב. במצב הסופר מקרו תוכלו לצלם אובייקטים ממרחק מינימאלי של סנטימטר אחד בלבד, אך בתמורה תיאלצו לוותר על השימוש בפלאש. גם כאן, התמונות נראו ממוקדות ומוארות היטב.
צילום הוידיאו ב-T200 הוא ברזולוציה מקסימלית של 640X480, ובקצב של עד 30 פריימים בשנייה. ישנם שני מצבי צילום: רגיל ו-Fine. במצב צילום רגיל, ה-T200 מצלמת ברזולוציה המקסימלית אך בקצב של 16.6 פריימים בלבד בשנייה, והתוצאות אינן מרשימות במיוחד – הסרטים נראים קטועים והאיכות הכללית נמוכה. כאשר צילמנו במצב Fine (30 פריימים בשנייה) שמחנו לגלות כי התוצאה שונה לגמרי. הסרטים נראו זורמים ואיכות התמונה הייתה טובה. אך לשימוש במצב הצילום Fine יש מחיר. על כל שנייה של צילום וידיאו, תיאלצו לוותר על מגה בייט שלם מנפח כרטיס הזיכרון שלכם.
אם צילמתם סרט באורך של כ-20 שניות, נפח הסרט יהיה כ-20 מגה בייט או קצת יותר. בשני מצבי הצילום, איכות הקול המתלווה לסרט טובה מאוד. הקול נקי, חזק וברור, וכמעט בלי רעשי רקע.
לשבחה של ה-T200 ייאמר, כי הזום האופטי פעיל בצילום וידיאו, מה שמשפר את טווח הצילום ואת איכות התוצאה.
כזכור, ה-T200 תומכת ב-High Definition וניתן לחבר אותה למסך תומך וליהנות מתצוגה באיכות גבוהה על מסך הטלוויזיה שלכם.
ה-T200 היא מצלמה סופר קומפקטית עמידה ובנויה היטב, שתיכנס בקלות לכל כיס. המצלמה ידידותית למשתמש, אם כי יש צורך ללמוד את הממשק במשך מספר דקות או להיעזר בחוברת ההוראות. ייחודו של ממשק המצלמה הוא במסך המגע שבו. השימוש במסך המגע מאגד למעשה את כל הכפתורים שהתרגלנו אליהם עד היום למקום אחד, ובכך מאפשר תפעול נוח יותר של המצלמה. חבל רק שהמסך אינו רגיש מספיק ללחיצות עדינות, ופעמים רבות נאלצנו ללחוץ פעמיים על אותו הכפתור כדי לתפעל פונקציה מסוימת.
כפתורי המצלמה (ארבעה בסך הכול) ממוקמים כולם בחלקה העליון של המצלמה. כפתור ההפעלה וכפתור תצוגת התמונות חולקים את אותו הפאנל והם נוחים לשימוש. כפתור הזום לעומתם, הוא אולי מהקטנים שראינו, וקשה להתרגל אליו.
הפעלת המצלמה נעשית על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה או עם הסטת כיסוי העדשה כלפי מטה. תפעול המצלמה נעשה ברובו על גבי מסך המגע. תפריטי המצלמה בנויים בצורה הגיונית, ידידותיים וקלים להתמצאות. במקרה שהלכתם לאיבוד, תוכלו תמיד ללחוץ על כפתור HOME שמופיע בצדו השמאלי העליון של המסך, ושם לבחור את מצב הצילום הרצוי.
האופציה ליצור מצגת תמונות אינה דבר חדש במצלמות, אבל בסוני הלכו עם זה צעד קדימה והפכו אותה למצגת מולטימדיה עשירה: כאשר תרצו להציג את התמונות שצילמתם, תוכלו לבחור ב-Slide Show (מצגת תמונות) האוטומטית, ולהוסיף לה פס קול מתוך קטעי המוזיקה השמורים במצלמה, וכן לשלב אפקטים במעבר בין התמונות. הפונקציה המיוחדת הופכת את תצוגת התמונות למהנה ביותר. את החוויה משלים מסך גדול ומרשים בעל תצוגה מעולה (230 אלף פיקסלים), ואם תרצו תוכלו לחבר אותה למסך דק וליהנות מאיכות High Definition.
מסך המצלמה עצמו אינו מחזיר השתקפויות רבות ואינו דוהה, וניתן להמשיך ולצלם בעזרתו גם באור יום מלא ואף באור שמש ישיר.
כאן השיגה ה-T200 תוצאות לא רעות בכלל. מרגע ההפעלה (על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה או הזזת כיסוי העדשה), ה-T200 מוכנה לצילום תוך כשנייה אחת, ובין תמונה לתמונה וללא שימוש בפלאש, זמן ההמתנה הוא כשנייה אחת. בשימוש עם פלאש תיאלצו להמתין כשלוש שניות עד לטעינת הפלאש מחדש. במצב הצילום הרציף ניתן לצלם שתי תמונות בשנייה – סביר. כיבוי המצלמה הוא מיידי.
ה-T200 מופעלת על ידי סוללת ליתיום קטנה ולא חזקה במיוחד. הסוללה אפשרה לנו לצלם כ-260 תמונות בלבד, שליש מהן עם פלאש, לפני שהתרוקנה. זוהי לא תוצאה מרשימה, אבל גם לא מפתיעה, בהתחשב במסך הענק ובזום האופטי הגדול יחסית. ה-T200 מסופקת עם מטען חיצוני, וטעינת הסוללה אורכת כארבע שעות.
המצלמה נמסרה לסקירה באדיבות חנות הצילום Camera 4 less