Nokia 6500 Slider

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Nokia 6500 Slider נוקיה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia 6500 Slider נוקיה

הטוב
  • בנייה איכותית וגוף מפלדת אל חלד
  • סאונד מצוין
  • מצלמה טובה באור יום
  • יציאת טלוויזיה
הרע
  • מסך בעייתי בשמש
  • מצלמה ווידאו גרועים בתאורה חלשה
  • חיבורים לא סטנדרטיים
בשורה התחתונה

הדמיון בין ה-6500 Slide לבין ה-6500 Classic שהושק לפניו – קלוש. למעשה מדובר בשני מכשירים שונים לגמרי עד כי לא ברור מדוע זכו השניים לשמות דומים.


 


6500 Slide הוא מכשיר מוצלח, גם ללא חידושים רבים (מלבד יציאת הטלוויזיה), ומציע מכלול של תכונות טובות. התקשינו קצת להבין מי בדיוק קהל היעד שלו – הוא מתהדר בעיצוב נקי ומוקפד, בנייה איכותית וגימור ללא דופי; ומאידך גיסא יש בו יותר יכולות מולטימדיה מאשר, למשל, פונקציות עסקיות, אינטרנט אלחוטי וכדומה. אם להסתמך על הסלוגן שנוקיה בחרה עבורו,"חיים או עבודה – למה לא לחבר ביניהם?", הוא אמור לתת מענה כולל. כך או כך, זהו מכשיר מהנה, נוח ואיכותי – ומומלץ.

הקדמה

איכות הקול ושמע (20%)

8.5

איכות השמע של ה-6500 Slide בזמן שיחה טובה, אם כי הצליל נשמע מעט מתכתי. העוצמה סבירה ולא יותר. כך גם לגבי הספיקר, שנשמע טוב אך לא חזק מספיק. באופן כללי שמענו היטב את הצד השני וגם נשמענו טוב וללא הפרעות מיוחדות.

כשהשמענו מוזיקה, הרמקול החיצוני הפתיע אותנו עם עוצמה חזקה מאוד וצליל צלול וחד - אולי קצת חד מדי, שכן הצלילים הגבוהים נשמעו בעוצמה יוצאת דופן, כנראה בגלל מבנהו המתכתי של המכשיר. עם קצת כיוון של האיקולייזר (האפקטיבי להפליא) הצלחנו לתקן זאת ולהשיג צליל עשיר ואיכותי. האוזניות המסופקות איכותיות מאוד, והשמיעו טווח צלילים רחב ונעים, כולל באס עוצמתי ומודגש. גם כאן האיקולייזר פעל מצוין ואפשר לנו לכוון ידנית חמישה תדרים (בנוסף לערכות הקבועות מראש) ולהגדיר את הסאונד המתאים לטעמנו. בסך הכול חוויית השמע במכשיר מצוינת, ולא נופלת באיכותה מנגן מוזיקה ייעודי איכותי.

איכות השמע של ה-6500 Slide בזמן שיחה טובה, אם כי הצליל נשמע מעט מתכתי. העוצמה סבירה ולא יותר. כך גם לגבי הספיקר, שנשמע טוב אך לא חזק מספיק. כשהשמענו מוזיקה, הרמקול החיצוני הפתיע אותנו עם עוצמה חזקה מאוד וצליל צלול וחד

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

נוחות השימוש (30%)

9

6500 Slide אינו הסליידר הדק ביותר (E-250 של סמסונג, למשל, דק ממנו), אבל משהו במידות שלו נכון ומדויק, הוא מאפשר אחיזה מושלמת ויושב מצוין בכף היד. הסליידר מחליק בקלות, אבל לא בקלות רבה מדי, ונותן תחושה של יציבות ובנייה טובה.

המסך, בגודל 2.2 אינטש וברזולוצייתQVGA  (320X240 ), תומך ב-16.7 מליון צבעים, והוא חד וברור להפליא – תענוג לעיניים. טקסט, גרפיקה, תמונות וקטעי וידיאו – כולם נראים מצוין במסך הזה. מעל המסך קיים חיישן המתאים את עוצמת ההארה של המסך לתאורת הסביבה כדי לחסוך בסוללה. בחושך ובתאורת חדר המסך נראה נפלא; באור שמש ישיר הוא מתכהה מאוד והופך כמעט לנגטיבי, כך שלהקליד ולקרוא טקסטים אפשר, אך קשה מאוד לראות תמונות או וידיאו.

מתחת למסך ישנם מקשי הניווט, מקשי החיוג והניתוק וה-Soft Kyes. מקשי הניווט הם רצועה ריבועית צרה של כרום מבריק המקיפה את מקש הבחירה המרכזי, והתפעול שלהם נוח וקל. שאר המקשים, ממתכת מוברשת בגוון כהה מעט משאר המכשיר, רחבים ונוחים לתפעול.

חיבורי המכשיר מרוכזים כולם בחלקו העליון, וכוללים את יציאת האוזניות הקטנה
(2.5 מ"מ ולא 3.5 הסטנדרטי), המתפקדת גם כיציאת
TV Out, שקע למטען וחיבור micro-USB קנייני של נוקיה לחיבור המכשיר למחשב – אנחנו מעדיפים את ה-mini-USB הסטנדרטי, שכן קל וזול יותר לרכוש כבל תואם.

עם פתיחת הסליידר מתגלים מקשי הספרות, והם עשויים פלסטיק שחור ומוארים בתאורה אחורית לבנה. המקשים נוחים ומגיבים היטב, ולטעמנו גם לא קטנים מדי, ומאפשרים הקלדת מסרונים מהירה ונוחה. מקשי עוצמת השמע ממוקמים בצדו הימני של המכשיר.

מערכת ההפעלה, s40 בגרסה 3, הרשימה אותנו מאוד עם ממשק מלוטש ונאה, מהירות תגובה סבירה עד טובה והרבה מאוד אופציות – למעשה, היא מזכירה במקצת את סימביאן, רק בגרסה רזה ומהירה יותר. גם כאן יש את מצב "המתנה פעילה" שהכרנו מדגמים סימביאנים, שמאפשרת קיצורי דרך נוחים על המסך הראשי, נגן מוזיקה ווידיאו נוח ומעוצב להפליא, יומן נוח, קיצורי דרך נגישים, ערכות נושא נאות ועוד.

המסך, בגודל 2.2 אינטש, חד וברור להפליא – תענוג לעיניים. טקסט, גרפיקה, תמונות וקטעי וידיאו – כולם נראים מצוין במסך הזה. אבל באור שמש ישיר הוא מתכהה מאוד והופך כמעט לנגטיבי. מתחת למסך ישנם מקשי הניווט, מקשי החיוג והניתוק וה-Soft Kyes – והתפעול שלהם נוח וקל

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

יישומי מולטימדיה (20%)

8

המצלמה הראשית בטלפון, באיכות 3.2 מגה פיקסל, מצלמת תמונות איכותיות מאוד באור יום, כאלו שבהדפסה בגודל סטנדרטי ייראו נפלא – עם צבעים טובים, חשיפות נכונות וחדות טובה. בצילום בתוך החדר ובתנאי תאורה לא אידיאליים, האיכות יורדת דרסטית והתמונות נראות מגורענות מאוד ובמקרים רבים גם מטושטשות. הפלאש אמנם מצליח להאיר סצנות חשוכות בצורה טובה יחסית, אך גם אתו קבלנו תמונות מטושטשות.

השימוש במצלמה מתבצע במצב אופקי (מקש הצילום נמצא כמקובל בצד ימין של צד המכשיר, ולחיצה עליו מפעילה אוטומטית את המצלמה), וכולל שליטה נרחבת בהגדרות הצילום – כיוון בהירות, איזון לובן, אפקטים, מצב לילה, צילום רצף, הפעלת המבזק וטיימר לצילום עצמי. הזום מתבצע באמצעות מקשי הניווט או מקשי הווליום, והוא קצת אטי אבל סביר – מהיר יותר מאשר ב-N95. לחצן הצילום הוא דו-שלבי, וחצי לחיצה עליו מבצעת את האוטופוקוס באטיות מסוימת, אך בהצלחה. לאחר הצילום לוקח למכשיר שניות ארוכות (עד 5 שניות) לעבד את המידע ולשמור את התמונה בזיכרון.

צילום הוידיאו דומה מאוד בתכונותיו לצילום הסטילס – תמונה יפה, זורמת ואיכותית למדי באור יום, והרבה פחות מרשימה בתוך הבית. איכות השמע המוקלטת סבירה, והשימוש בזום הדיגיטלי (X8) גורעת קשות מאיכות התמונה.

נגן המוזיקה והוידיאו נוח מאוד ומעוצב היטב, עם שני סקינים לבחירה, וכולל אפשרויות השמעה מגוונות, הכוללות אקולייזר, השמעה חוזרת, השמעה רנדומאלית, תכנון רשימת השמעה, והשמעת מוזיקה לפי קטגוריות (אמנים, אלבומים, סגנונות וכו'). את איכות הסאונד הטובה מאוד ואת האיקולייזר היעיל כבר הזכרנו.

חיבור המכשיר לטלוויזיה דרך יציאת ה-TV Out (המשמשת גם כשקע אוזניות) פשוט מאוד, והמסך הראשי מוצג מיידית על מסך הטלוויזיה, באיכות סבירה. בזמן הצגת תמונות או וידיאו התמונה נפרשת אוטומטית על כל המסך, בכיוון הנכון. זו בהחלט בתוספת נחמדה ושימושית, למי שרוצה להראות את התמונות וקטעי הוידיאו שצילם למשפחה או לחברים, במהירות, על מסך גדול וללא התקנות כלשהן.

הרדיו איכותי וקולט לא רע גם בתוך מבנה או בזמן נסיעה, ומאפשר סריקת תחנות אוטומטית השומרת את כל התחנות שנקלטות באיכות טובה, סריקה ידנית, שמירת תחנות ידנית וכן פונקציית "רדיו ויזואלי" שאינה פעילה בארץ.

המצלמה הראשית בטלפון, באיכות 3.2 מגה פיקסל, מצלמת תמונות איכותיות מאוד באור יום. בצילום בתוך החדר ובתנאי תאורה לא אידיאליים, האיכות יורדת דרסטית והתמונות נראות מגורענות מאוד ובמקרים רבים גם מטושטשות. הפלאש אמנם מצליח להאיר סצנות חשוכות בצורה טובה יחסית, אך גם אתו קבלנו תמונות מטושטשות

איזון לובן
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.

גלישה וסנכרון (10%)

9

6500 Slide משתמש ברשת הדור השלישי (WCDMA) לגלישה באינטרנט, ומשיג קצב גלישה מהיר. הדפדפן סביר; היינו שמחים יותר לראות את הדפדפן mini-map המצוין של נוקיה גם בדגם זה. במקום זה תוכלו להשתמש בדפדפן אופרה-מיני המותקן כיישום ג'אווה, והמאפשר גלישה נוחה וטובה מאוד.

הסנכרון עם המחשב האישי קל ונוח, כרגיל, עם התוכנה המצוינת PC-Suite המצורפת, המאפשרת בין היתר פריקת התמונות וקטעי הוידיאו שצילמתם במכשיר, הכנסת קובצי מוזיקה לכרטיס הזיכרון, סנכרון היומן ואנשי הקשר עם האאוטלוק ועוד, והכול בעברית מלאה ובצורה פשוטה ואינטואיטיבית.

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

נוקיה מצהירה על זמן המתנה של 310 שעות, וזמן דיבור של 6 שעות עם ה-6500 Slide. אנחנו אתגרנו את הסוללה עם שיחות רבות, bluetooth שפעל כל הזמן, ונגינת מוזיקה ורדיו דרך האוזניות והספיקר לכמה שעות. הסוללה החזיקה מעמד לא רע, ושבקה חיים אחרי יום ומחצה. סביר להניח שבשימוש סטנדרטי היא תחזיק מעמד יומיים ויותר, ללא בעיה.

עמידות (10%)

8.5

6500 Slide הוא לדעתנו אחד מהסליידרים היותר מוצלחים שנוקיה ייצרה, עם גוף מתכת אל חלד ובנייה מרשימה באיכותה. הסלייד יציב וחזק, ואינו רופף מעט כמו שראינו בדגמים אחרים של נוקיה. עם המתכת המוברשת שעוטפת את רוב המכשיר, אפשר כנראה לשכוח משריטות, טביעות אצבע וכדומה, ובאופן כללי הרושם הוא של מכשיר חזק ועמיד מאוד, שמסוגל לספוג נפילות וחבטות מבלי להישבר. עם זאת, חלקי הפלסטיק שבמכשיר פחות מרשימים, ומדי פעם משמיעים צליל חריקה לא נעים כשלוחצים עליהם. שמנו לב גם שהסליידר שורט מעט את המקשים שמתחתיו – לא באופן משמעותי, אבל אם תסתכלו מקרוב תראו חריצים אנכיים על כמה מקשים.

מקרו
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.