Sony Ericsson W910i

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Sony Ericsson W910i סוני

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson W910i סוני

הטוב
  • נגן מוזיקה מצוין
  • איכות שמע מעולה באוזניות
  • עיצוב אטרקטיבי
  • מסך גדול ואיכותי
  • נגן מוזיקה מצוין
  • איכות שמע מעולה באוזניות
  • עיצוב אטרקטיבי
  • מסך גדול ואיכותי
הרע
  • מקשים קטנים מדי
  • מצלמה בסיסית
  • ציפוי הצבע נוטה להתקלף
  • מקשים קטנים מדי
  • מצלמה בסיסית
  • ציפוי הצבע נוטה להתקלף
בשורה התחתונה

W910i מצטיין בעיקר בתחום המוזיקלי, בו הוא משאיר את רוב המתמודדים מאחור באיכות השמע ועושר הפונקציות, והוא ממש-ממש יפה. ומה עוד? מצלמה גרועה ווידאו גרוע עוד יותר, ספיקר בינוני, נוחות שימוש פיסית קצת בעייתית – בקיצור, אם זה היה תלוי בנו, טלפון השנה הוא לא היה. אם אתם מחפשים טלפון מוסיקלי חתיך עם כמה תכונות מגניבות ולא תמיד נחוצות (ניעור כדי להעביר שיר, קטלוג לפי מצב הרוח ועוד) – מצאתם, אבל זה בטח לא המכשיר החכם או הנוח ביותר שראינו.

הקדמה

W910i הוא טלפון מוזיקלי חדש המצטרף לשורת טלפוני המוזיקה הפופולריים והמוצלחים של החברה. כרגיל במכשירים מבית סוני-אריקסון, המכשיר מעוצב ושופע סטייל, בתצורת סליידר ובגימור מתכתי אדום. זהו טלפון קל משקל ודק (86 גרם בלבד), והמפרט הטכני שלו כולל מסך בגודל 2.4 אינטש, תקשורת דור 3, מצלמה 2.0 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, Bluetooth A2DP, רדיו עם RDS, נגן מוזיקה Walkman ועוד.

המכשיר זכה בתואר "הנייד הטוב ביותר של 2007" בתערוכת MWC של איגוד ה-GSM העולמי בברצלונה.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

איכות הקול ושמע (15%)

9

איכות השמע בשיחות טובה מאוד – שמענו את הצד השני היטב ונאמר לנו שנשמענו היטב. העוצמה מספקת אך לא החזקה ביותר ששמענו. ברמקול החיצוני השמע בסדר, אבל מעט חלש – במקומות הומי אדם או בנסיעה תתקשו לשמוע את הצד השני.

בהשמעת מוזיקה ורדיו במכשיר, חוויית השמע באוזניות הייתה קרובה לשלמות: הצליל היקפי, איכותי ונעים, הבאסים מדויקים ועמוקים והאוזניות האוטמות את רעשי הרקע משלימים את החוויה. ברמקול החיצוני האיכות בסיסית – העוצמה גבוהה אבל הצליל "דק" ומעט צורמני ובעיקר ניתן לשמוע את התדרים הגבוהים.

איכות השמע בשיחות טובה מאוד. ברמקול החיצוני השמע מעט חלש. בהשמעת מוזיקה ורדיו במכשיר, חוויית השמע באוזניות הייתה קרובה לשלמות: הצליל היקפי, איכותי ונעים, הבאסים מדויקים ועמוקים והאוזניות האוטמות את רעשי הרקע משלימים את החוויה

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש (35%)

7

גוף המכשיר דק אך מעט רחב, ובסך הכול מאפשר אחיזה נוחה למדי. עם זאת, הגימור המתכתי והקווים החדים למדי בפאנל הקדמי גורמים לו להיות נוח פחות בהצמדה לאוזן.


פתיחת הסליידר אלגנטית בחלקה והמנגנון בנוי היטב כך שאינו נפתח בקלות רבה מדי, ונשאר יציב מאוד כשהוא פתוח.

בחלק העליון, מתחת למסך, נמצאים המקשים הראשיים – מקש הניווט, מקשי החיוג והניתוק, המקשים הרכים, מקש המחיקה ומקש לתפריט קיצורי הדרך; מקש ה"חזור" שהפך לסימן ההיכר של סוני-אריקסון נעדר מהמכשיר הזה, וטוב שכך. בחלק הפנימי של הסליידר נמצאים מקשי הספרות, והם כמעט שטוחים וצמודים זה לזה בטורים. כל המקשים במכשיר קטנים מאוד, וזה לא חדש, אבל בדגם הזה הם גם לא נוחים במיוחד, וחבל. מקשים נוספים (וזעירים עד גיחוך אף הם) נמצאים בצדי המכשיר: מקשי העוצמה בצד ימין ומקש המצלמה, מקש ההפעלה/כיבוי בחלק העליון, ולצידו מקש הגישה המהירה לתוכנת ה-Walkman. בצדי המכשיר תמצאו גם את השקע הרב תכליתי (לטעינה, אוזניות ולכבל נתונים) וחריץ ההרחבה לכרטיסי Memory Stick Micro (M2).

המסך, בגודל 2.4 אינטש, תומך ב-262 אלף צבעים והוא גדול מאוד ואיכותי מאוד (רזולוציה של 240X320) ונראה מצוין בכל תנאי תאורה, גם בשמש ישירה.

מערכת ההפעלה היא זו המוכרת של מכשירי החברה, וכרגיל התפריטים השונים נוחים ומעוצבים מאוד, אם כי לא מהירים במיוחד. בסך הכול חוויית השימוש בממשק טובה ונוחה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה (20%)

8

תוכנת הנגן, Walkman 3.0, מצוינת ונוחה וכוללת כמה תכונות מעניינות. היא תומכת בקטלוג המוזיקה לפי המאפיינים הרגילים כמו אמן, אלבום, שנה וז'אנר אך גם בקטגוריות כמו ספרי-שמע, פודקאסטים ואפילו מאפשרת לקטלג שירים על פי מצב הרוח (תכונה המודדת את קצב ה-BPM ועל פיו קובעת אם השיר עצוב או שמח וכו'). התוכנה תומכת בשיפורי שמע – אקולייזר, הרחבת באסים והרחבת סטריאו. המכשיר תומך במגוון רחב של פורמטים: MP3, MP4, AAC, WAV, WMA ו-RealAudio. ניתן להעביר קובצי מוזיקה דרך התוכנה המצורפת ובאמצעות כבל נתונים, או באמצעות התקן ה-Bluetooth.

תכונה נוספת מאפשרת מעבר בין השירים על ידי לחיצה על מקש ה-Walkman בראש המכשיר והנפה של היד האוחזת ימינה או שמאלה – המכשיר מזהה את כיוון התנועה ומריץ לשיר הבא או הקודם. בעינינו מדובר בלא יותר מגימיק משונה ולא ממש שמיש.

W910i כולל גם נגן רדיו מתקדם בעיצוב יפהפה, הכולל RDS (הצגת שם התחנה) וכן נהנה מהשירות החביב למדי TrackID של סוני-אריקסון – פונקציה הדוגמת את השיר שאתם שומעים באותו רגע ומציגה דרך דפדפן האינטרנט את שם השיר, המבצע ופרטים נוספים.

W910i מפגין יכולות מוזיקליות נפלאות, אבל מצויד במצלמה מיושנת ובסיסית ברזולוציה של 2 מגה פיקסל בלבד, ללא פוקוס, פלאש וכדומה. תפריטי המצלמה כוללים פונקציות מעניינות כמו צילום פנורמה, צילום רצף, מצב לילה, איזון לובן ואפקטים שונים; איכות התמונות מרשימה הרבה פחות והן נראות מרוחות וחסרות פרטים באור יום, או מגורענות מאוד ומטושטשות בתאורה חלשה.

מצב הוידיאו מאכזב גם הוא עם רזולוציה נמוכה יחסית – 240X320 פיקסלים בלבד, וקצב פריימים שמזמן כבר נחשב לנמוך מדי – 15 בשנייה. איכות התמונה, באופן מפתיע, דווקא לא רעה, אבל קצב הפריימים האטי מקלקל והוידיאו נראה מקרטע ולא זורם.

תוכנת הנגן, Walkman 3.0, מצוינת ונוחה ותומכת בשיפורי שמע – אקולייזר, הרחבת באסים והרחבת סטריאו. המכשיר תומך במגוון רחב של פורמטים. אבל המכשיר מצויד במצלמה מיושנת ובסיסית. מצב הוידיאו מאכזב גם הוא

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון (10%)

9

אהבנו מאוד את הדפדפן המובנה, המציג בדף הבית גישה מהירה לחיפוש באינטרנט או ספציפית בגוגל, גישה להיסטוריה וללינקים מועדפים. הגלישה מהירה ונוחה, והפונטים טובים ונוחים מאוד לקריאה.

המכשיר תומך בקבלת ושליחת דוא"ל מתפריט ההודעות, והגדרת חשבון, כמו גם שימוש שוטף בתיבה, נוחים וקלים. כן ניתן לסנכרן את המכשיר עם המחשב האישי בעזרת כבל הנתונים והתוכנה המצורפים שניהם לערכת המכשיר.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

היצרנית מצהירה על זמן סוללה של 400 שעות המתנה ו-9 שעות דיבור. בפועל החזיקה הסוללה  16 שעות בנגינה רצופה של מוזיקה – נתון מכובד למדי; ובמצב מנוחה החזיקה הסוללה יותר משבוע.  

עמידות (10%)

8

קיבלנו רושם חיובי מאוד מבחינת עמידות המכשיר; גוף המתכת משווה לו, בצדק, חזות עמידה וחזקה, מנגנון הסליידר איכותי ויציב והבנייה באופן כללי מעולה. נקודה שהפריעה לנו היא נטייתו שהצבע להתקלף מחלקי המתכת לאחר זמן מה, כך שהגוף המעוצב והמדליק סופו להזדקן ולבלות בגיל צעיר למדי.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.