סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFC465CN
- הדפסת צבע באיכות טובה
- תמיכה בכרטיסי זיכרון
- שקע
- USB
- הקורא כונן זיכרון נייד
- מסך צבעוני מתכוונן
- הנדסת אנוש כללית טובה
- הדפסת צבע באיכות טובה
- תמיכה בכרטיסי זיכרון
- שקע
- USB
- הקורא כונן זיכרון נייד
- מסך צבעוני מתכוונן
- הנדסת אנוש כללית טובה
- איכות הדפסה בינונית בשחור ובפוטו
- ביצועים אטיים
- מגש דפים מסורבל
- איכות הדפסה בינונית בשחור ובפוטו
- ביצועים אטיים
- מגש דפים מסורבל
Brother MFC-465CN היא מדפסת בינונית ברוב הפרמטרים: איכות הדפסה, נוחות שימוש ומהירות – אך עדיין ברמה שיכולה לספק את המשתמש הביתי הממוצע. אהבנו את הוורסטיליות של מצב לכידת התמונה מכרטיס זיכרון ואת איכות הדפסת התמונות. פחות אהבנו את הרעידות המוגזמות ואת תהליך הזנת הדפים המסורבל.
המדפסת המשולבת MFC-465CN של Brother היא בעלת עיצוב נאה, מפרט עשיר ושפע תכונות, וכוללת מסך צבעוני מתכוונן, תמיכה במספר כרטיסי זיכרון והיא גם מזהה כונן USB נייד המכיל תמונות. למדפסת 4 מחסניות נפרדות ותכונות מתקדמות לטיפול בתמונות.
איכות ההדפסה של טקסט שחור סבירה בלבד בכל המצבים. במצב הרגיל הטקסט שחור כראוי אך רועד ומרובב בכתמים זעירים; במצב "רגיל-מהיר" ו"מהיר" הטקסט הולך ומתבהר ותופעת הרעידות מחמירה, ונוספת הסטות אופקיות קלות באמצע השורה. נציין שמצב טיוטה אמנם בהיר למדי (יותר אפור מאשר שחור), אך עדיין שמיש וקריא.
דווקא את איכות ההדפסה בצבע אהבנו יותר במדפסת הזו. טקסטים צבעוניים ממוקדים ומדויקים יותר מיתר המצבים, ואיורים גראפיים מקבלים צביעה אחידה וטובה ללא פסים ועיוותים, והצבעים עצמם טובים. לדעתנו, המצב הרגיל-מהיר עשוי להספיק לשימוש ביתי ואף להגשת עבודות סטודנטיאליות וכדומה גם בשחור וגם בצבע.
בהדפסת תמונה על נייר פוטו, התרשמנו מהחדות הכללית ומהתמודדות עם אזורים חשוכים מול אזורים בהירים, אך הצבעים בתמונה נראו מעט שטוחים ואנמים.
זאת בהחלט לא המדפסת המהירה בקטגוריה: בהדפסת עמודי טקסט שחור באיכות רגילה המדפסת הדפיסה 3 עמודים בדקה בלבד, ו-14.5 עמודים לדקה באיכות טיוטה. הדפסת תמונה בגודל 10X15, באיכות מיטבית על נייר פוטו, ארכה דקה
ו-55 שניות – זמן ארוך לכל הדעות.
צילום: צילום מסמכים הוא סיפור ארוך במדפסת הזאת. צילום מסמך טקסט שחור באיכות רגילה ארך 20 שניות, והאיכות ביחס למקור הייתה טובה יחסית, עם ירידה קלה בלבד באיכות. במסמך צבע זמן הצילום התארך ל-36 שניות, והאיכות הכללית נשארה טובה אך הצבעים הפכו לדהויים ביחס למקור.
בדקנו גם צילום של עמוד מגזיני באיכות מקסימלית, שארך דקה ו-25 שניות והניב תוצאה יפה ואיכותית מאוד, אך גם כאן דיוק הצבעים לוקה בחסר.
סריקה: לחיצה על מקש הסריקה הוביל אותנו לבחירה בין ארבע אפשרויות: סריקה למייל, לתמונה, ל-OCR (תוכנה המזהה טקסט והופכת אותו לטקסט הניתן לעריכה, באנגלית בלבד) או לקובץ – אין פירוט מהי איכות או רזולוציית הסריקה בכל מצב, ורק דרך התוכנה הצלחנו לברר את הנתונים הרלוונטיים. סרקנו תמונה ברזולוציית 300dpi; איכות התמונה שהתקבלה לא הרשימה במיוחד במושגים מקצועיים, אבל סבירה לשימושים ביתיים. סריקה של דף חשבון צבעוני מביאה לתוצאה טובה ומספקת בהחלט.
פקס: יישום הפקס טוב מאוד, והוא מאפשר כמה תכונות מתקדמות, כגון שמירה של עד 80 אנשי קשר בחיוג המהיר, שידור פקס בתפוצה לרשימת נמענים, קבלת פקס לזיכרון והדפסתו מאוחר יותר, העברת פקסים הלאה, העברת פקסים שהתקבלו אוטומטית אל המחשב, משיכת פקסים מרחוק ועוד.
עיצוב המדפסת נאה אך לא יוצא דופן, עם שילובים של כסף-מט, אפור כהה ושחור. שלא כמו רוב המדפסות האחרות שבדקנו, צורת הדגם הזה ריבועית כך שהיא תופסת קצת פחות מקום לאורך, אך קצת יותר מהרגיל לרוחב, ובסך הכול היא בגודל סביר. נקודה שמצאה חן בעינינו היא מיקום הכבלים: כבל ה-USB וכבל הטלפון (לפקס) משתחלים מבעד למסילה ייעודית לתוך החלק הפנימי במדפסת (היכן שבדגמים אחרים נמצאות מחסניות הדיו), כך שסרבול הכבלים בשולחן העבודה מצטמצם. פחות שמחנו לגלות שבערכה לא מצורף כבל USB ויש לרכוש אותו בנפרד.
המדפסת הגיעה מורכבת מהקופסה, ותהליך ההתקנה שלה במחשב היה ידידותי למדי. למרות שספר ההדרכה מתורגם לעברית, לא תמצאו תפריטים עבריים לא במדפסת עצמה ולא בתוכנה המצורפת. לדוברי האנגלית או הרוסית שבינינו, התוכנה עצמה נוחה וידידותית מאוד ומעוצבת היטב.
מגש הקליטה של הדפים מסורבל למדי: צריך לשלוף את היחידה בשלמותה מהמכשיר ולהזין לתוכה את הדפים, ואז להחזירה למדפסת. כדי להזין דפי פוטו צריך להסיט חלק נוסף בתוך היחידה ולהזין נייר פוטו בודד, וגם כדי להוציא את הפלט המודפס יש צורך לשלוף החוצה את כל היחידה.
בחלקו העליון של המכשיר ישנו מזין אוטומטי המסוגל לקלוט עד 10 דפים לסריקה מהירה של קבוצת מסמכים או שליחתם בפקס. כשמרימים את יחידת המזין מתגלה משטח הסריקה. המכסה עצמו יציב ואף כבד למדי, ונשאר עומד גם מבלי להחזיקו.
הגישה למחסניות הדיו נוחה – בקדמת המכשיר, ליד מגש הדפים. לאחר למידה קצרה במדריך למשתמש, הצלחנו להתקין ולשלוף את המחסניות בקלות.
בקדמת המכשיר ישנו מסך צבעוני מפרקי בגודל 2 אינטש, שניתן להרימו על ציר לצפייה נוחה מזוויות שונות. בזמן המתנה מציג המסך תמונת רקע, שעה, מצב הדיו, מצב הזיכרון ונתונים נוספים.
המקשים הפזורים על הפאנל הקדמי עשויים ברובם גומי, והם גדולים ונוחים ללחיצה, וליד כל אחד (או על המקש עצמו) נמצא כיתוב או סימון ייעודו. מלבד מקשי המצבים המוארים (סריקה, צילום, פקס ולכידת תמונות מכרטיס זיכרון) ישנו לוח מקשים נומרי לחיוג לפקס, מקשי ניווט לתפריטים, שני מקשי Start, לשחור ולצבעוני, ומקשים נוספים. תפריטי המכשיר צבעוניים וקריאים מאוד, וקל לנווט בהם. מקש שימושי ששמחנו לראות הוא מקש Inkmanagement המטפל בסידורי הדיו השונים, מנקה, מדפיס עמודי טסט ומראה חיווי מפורט על מצבן של מחסניות הדיו.
חריצי הזיכרון נמצאים מעל מגש הדפים, והם תומכים בכרטיסי SD, XD, CF
ו-MS. לידם נמצא שקע USB המיועד לחיבור מצלמה דיגיטלית עם תמיכה ב-PictBridge, וגם בכונן USB נייד (DOK) המכיל תמונות, שגם אותו המכשיר מסוגל לזהות – שימושי בהחלט.
תכונת לכידת התמונות מכרטיסי מדיה במכשיר תומכת בהדפסת עמוד אינדקס (שנמשכת זמן רב מאוד ואינה מתוחכמת כמו ב-CX3800 Epson, למשל), עריכה ראשונית של תמונות כגון סיבוב, קרופ וכדומה ואפילו הוספת אפקטים, תיקון עיניים אדומות, שיפור גווני העור בתמונות פורטרט ועוד.
פעולת המכשיר שקטה בדרך כלל, אבל היא מלווה פעמים רבות בחריקות צורמות וטורדניות של משיכות הדפים. כמו כן שמנו לב שבזמן הדפסה נוטה המכשיר לרעוד ולנוע בצורה מורגשת, כך שדאגו להניחו על משטח יציב וחזק ולא בקצהו.
כמו רוב המדפסות הביתיות, גם המדפסות הזו עשויה רובה ככולה פלסטיק, אך היא מעניקה תחושה של מסיביות. מגשי הנייר וחלקי הפלסטיק הנעים חזקים ויציבים. צירי המכסה של משטח הסריקה פלסטיקיים וחורקים מעט, ופוגמים מעט בתחושה הטובה שקיבלנו משאר חלקי המדפסת. המקשים השונים טובים ומגיבים היטב ללחיצה, והפאנל הקדמי מוצק ואחיד ואינו משמיע רעשי פלסטיק או מתנדנד כשלוחצים עליו.