Lexmark E260

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מדפסת Lexmark E260

הטוב
  • איכות הדפסת טקסט טובה מאוד
  • מהירות עבודה גבוהה מאוד
  • מזין דפים פנימי ונוח
  • בקרה נוחה ומפורטת
הרע
  • מגושמת ובעיצוב מיושן
בשורה התחתונה

את מה שחסר ל- Lexmark E260 בחיצוניות וביופי, היא משלימה בפעולה מהירה, איכות הדפסה מעולה ואמינות טובה. היא תופסת מקום רב יחסית למתחרות ולכן פחות תתאים לסטודנטים ויותר לעסקים זעירים או למשתמשים ביתיים, ולמי שזקוק לתפוקה חודשית בינונית-גבוהה ולמהירות הדפסה טובה – זו המדפסת עבורו.

הקדמה

E260 היא מדפסת לייזר מונוכרומטית של Lexmark. היא מציעה רזולוציית הדפסה של 1200x1200 dpi, מהירות הדפסה מוצהרת של עד 33 דפים בדקה, זיכרון פנימי בנפח 32MB עם אפשרות להרחבה לעד 160MB, תמיכה במגוון סוגי נייר (החל מ-A4 ומטה, כולל נייר עבה, מעטפות, שקפים עוד) ועומס עבודה מקסימלי של עד 50 אלף דפים בחודש.

עומס עבודה
התפוקה החודשית של המדפסת, נמדדת במספר הדפים המומלצים על ידי היצרן להדפסה במהלך חודש אחד. ככל שמספר זה גבוה יותר המדפסת תעמוד בעומסי עבודה גדולים יותר. נתון זה מעיד גם על אמינותה ואיכות חלקיה של המדפסת. מומלץ לבחור מדפסת בעלת עומס עבודה הגדול פי שלושה-ארבעה מהיקף ההדפסה הצפוי ובכך להבטיח את עמידותה לאורך זמן.

איכות ההדפסה (45%)

9.5

Lexmark E260 מציגה איכות הדפסה גבוהה. הדפסנו בה טקסטים במגוון גדלים, מגדול מאוד לכותרות, דרך טקסט רץ בגודל סטנדרטי ועד אותיות זעירות בגודל של 9 ו-5 נקודות; כולם יצאו מהמדפסת שחורים, חדים וצלולים, והקריאות נותרה מושלמת גם בגודל הקטן ביותר. גם כשהדפסנו טקסט שהיה במקור צבעוני הוא נותר קריא ואיכותי אפילו בגדלים קטנים מאוד (במדפסות מתחרות שבדקנו חלה ירדה דרסטית בקריאות בטקסט קטן שאינו שחור).

עברנו להדפסה של תוכן מעורב – טקסט, תמונות וגרפיקה, כדוגמת אתרי אינטרנט. המדפסת התמודדה עם גרפיקה באופן סביר בלבד – מעברי הצבע לא חלקים לגמרי וניתן להבחין בתבניות-דפוס משתנות בכל מעבר צבע, אך משטחים בצבע אחד יצאו חלקים. הדפסת תמונות היתה מוצלחת יותר והן הודפסו באופן ברור, חד ובאיזון טוב בין הגוונים כך שכל פרטי התמונה נשארו.

מהירות העבודה (15%)

10

Lexmark מצהירה על קצב עבודה של עד 33 דפים לדקה, כשהדף הראשון מודפס תוך 6.5 שניות.

את לקסמרק
E260 בדקנו בחברת מדפסות נוספות באותו טווח המחיר שלה, ושמחנו לראות שהיא ללא ספק המהירה ביותר. בעוד שלמתחרות נאלצנו להמתין לעיתים עשרות שניות עד שהן התעוררו ממצב ההמתנה והואילו להדפיס, E260 הגיבה מיד לפקודה ההדפסה ופלטה את הדף הראשון תוך 9.3 שניות. לאחר מכן, כל דף ראשון הודפס תוך 7.9 שניות בלבד. קצב ההדפסה שלה מצוין: ספרנו 31 דפים לדקה בעמודים עמוסי טקסט.

יעילות וצריכת דיו (20%)

9

לקסמרק E260 מגיעה עם טונר בדגם E260A11E בגרסת Starter, כלומר בעל תפוקה נמוכה מזו שתקנו בהמשך לכשייגמר. החברה מצהירה על תפוקה מקסימלית של עד 3500 דפים עם הטונר המלא.

במהלך בדיקת היעילות, שכללה הדפסה של טקסטים, תמונות וגרפיקה בתמהיל שמאפיין שימוש ממוצע, הצלחנו להפיק מהטונר 706 דפים באיכות מקסימלית לפני שחלה ירידה ברמת השחור ופסים בהירים החלו להופיע. זו תפוקה טובה ביחס לדגמים מקבילים שבדקנו, ומובן שעם טונר בהספק מלא תקבלו תפוקה טובה עוד יותר.

מחירו של טונר מקורי מגיע כמעט לזו של המדפסת עצמה – תופעה נפוצה בתחום המדפסות. תוכלו להשיג טונר חליפי לדגם זה הזול בכ-35% ממחירו של טונר מקורי.

טונר
אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).

נוחות השימוש (20%)

8.5

Lexmark E260 היא מדפסת חרוצה וטובה, אבל היא לא התברכה במראה חיצוני מלבב. היא גדולה, מגושמת וחסרת חן, בעיצוב מיושן ודמוי-בלוק ובצבעים קרם ואפור עגמומיים. אפילו המקשים והנוריות בחזיתה מזכירים מוצרי חשמל משנות ה-90 המוקדמות. מכל שאר הבחינות היא דווקא מצטיינת.

מזין הדפים ב-
Lexmark E260 הוא פנימי ונשלף מחלקה הקדמי התחתון – נוח מאוד וגם שומר על הדפים מפני אבק, לחות ולכלוך. מגש ההזנה מכיל מקום ל-250 דפים. הדפים המודפסים יוצאים מחלקה העליון אל תוך מגרעת ייעודית המסוגלת לקלוט עד 150 דפים בו זמנית.


זו מדפסת חרוצה וטובה, אבל היא לא התברכה במראה חיצוני מלבב. היא גדולה, מגושמת וחסרת חן, בעיצוב מיושן ודמוי-בלוק ובצבעים קרם ואפור עגמומיים. עם זאת, לוח הבקרה מובן ונוח והמזין הפנימי שומר על הדפים מפני לכלוך ולחות

לוח הבקרה בראש המדפסת כעור ומיושן, אך פונקציונאלי. תמצאו בו מקש הפעלה ומקש ביטול וכן 5 נוריות חיווי עם סימון שקל להבין (מצב הנייר, מצה הדיו, תקלה וכו'). בחלק הקדמי נפתחת דלת האפשרת גישה אל מזין ידני, המיועד לדפים לא שגרתיים כגון שקפים, מעטפות וכדומה. בצידה ימני של ה- Lexmark E260 יש דלת קטנה עם גישה ללוח הראשי שלה, דרכו ניתן להוסיף זיכרון או לטפל בתקלות (רצוי על ידי טכנאי מוסמך). בגבה מצאנו שקע לחשמל, חיבור USB וחיבור IEEE 1284 פרללי (26 פינים), למערכות מחשוב ישנות במיוחד.

התיעוד והספרות לוקה בחסר – קיבלנו בערכה רק פוסטר הדרכה להרכבת המדפסת (ללא עברית), ואף חוברת הוראות מסודרת. תוכנת התקנה מובנת וקלה ושם גם מצאנו את מדריך המשתמש המיוחל.

ככל שהתרשמנו, האמינות של הלקסמרק
E260 מצוינת. בכל ימי הבדיקה היא התנהגה למופת, עבדה בחריצות ובצייתנות ולא נרשמו אף תופעות של משיכות דפים או תקלות אחרות.

זיכרון
רכיב במדפסת שמאפשר לשמור את תוכן המסמכים שנשלחו להדפסה. ככל שהזיכרון גדול יותר ניתן לשמור כמות גדולה יותר של מסמכים ולהדפיס מסמכים מורכבים במהירות גבוהה יותר. יש יצרנים שמציינים את כמות המסמכים המרבית שאפשר לשלוח להדפסה בבת אחת. הזיכרון נמדד במגה בייטים (MB) למשתמש הביתי יספיק בדרך כלל  זיכרון של 8MB.