QUE NQ700 iGO8

שתף באמצעות:

מערכת ניווט GPS QUE NQ700 iGO8

סקירת wisebuy - מערכת ניווט GPS QUE NQ700 iGO8

הטוב
  • מסך ענק ואיכותי
  • שמע חזק במיוחד
  • שתי תוכנות ניווט
  • תוכנות מולטימדיה ומשחקים
  • סט חיבורים רחב
  • שני חריצי הרחבת זיכרון
  • כרטיס זיכרון 4GB מסופק
  • שלט רחוק
  • זמן סוללה ארוך
הרע
  • חלק מהתוכן בתוכנות הניווט מפוקסל
  • אין Bluetooth
  • איכות שמע סבירה בלבד בנגינת מוזיקה
  • תוכנת iGo נוטה לקפוא בשימוש בג'ויסטיק
בשורה התחתונה

QUE NQ700 משדרג את מעמדו של מכשיר הניווט והופך אותו מפונקציונאלי לחווייתי, והוא עושה את שני הדברים בגדול: יש לו את תוכנת הניווט iGo 8 המעולה ועוד תוכנת שטח, מקלט זריז וביצועים מהירים. יחד עם המסך הענק והאיכותי וזוג הרמקולים החזקים הוא מעניק חוויית ניווט יוצאת דופן. חוץ מזה הוא גם מכשיר מולטימדיה מתקדם לכל דבר עם סט חיבורים עשיר.

למי הוא מתאים? למי שרוצה ויכול להרשות לעצמו את החוויה שבניווט ושאר תכונות מולטימדיה. מי שמחפש דגם תכליתי במחיר נוח יותר ימצא דגמים רבים בשוק שעושים פחות או יותר את אותה עבודה, רק בקטן.

הקדמה

לא בטוח ש"מכשיר ניווט" היא ההגדרה הנכונה ל-NQ700. חברת QUE קוראת לו "מערכת ניווט אינטליגנטית ובעלת ביצועים גבוהים", וגם בלי להיגרר להפרזה יחצנית ניתן לומר שמדובר במכשיר רב-שימושי ורב-רושם. NQ700 מצויד במסך ענק בגודל 7 אינטש, וכולל שתי תוכנות ניווט, נגני מוזיקה וסרטים, מציג תמונות ואפילו 4 משחקים, לצד אפשרות לחיבור התקנים חיצוניים כמו מצלמה אחורית ומד אלכוהול. כל זה ארוז בגוף מהודר בגימור שחור-פסנתר עם פס כסוף מסביב, ולהשלמת המראה נמצא בצד ג'ויסטיק קטן ומבריק עם תאורה סגלגלה סביבו.

המפרט הטכני כולל מעבד 532MHz, MB128 זיכרון פנימי, מקלט GPS SiRF III וסט חיבורים נרחב שכולל 2 חריצי זיכרון, שקע USB Host, כניסות Video in ו-A\V in, כניסת אוזניות, כניסה סריאלית להתקנים חיצוניים ושלט רחוק.

זיכרון
הזיכרון הפנימי במכשיר הניווט מתחלק לשני סוגים: זיכרון SDRAM, על פי רוב בנפח קבוע של 64 מגה – עליו מותקנת מערכת ההפעלה ואין למשתמש גישה אליו; וזיכרון ROM בנפחים משתנים (החל ב-64MB מגה ועד 2GB), ובו ניתן לאחסן מפות, מוזיקה, תמונות וסרטוני וידיאו. אם אתם מתכוונים להתקין תוכנות שונות או מפות נוספות על המכשיר, כדאי לרכוש מכשיר עם כמות זיכרון ROM גדולה.   בנוסף, רוב מכשירי הניווט כוללים חריץ הרחבה לזיכרון, לרוב לכרטיסי SD ו-MMC, ועליהם ניתן לאחסן מידע נוסף – מוזיקה, וידיאו ותמונות, וכן מפות לארצות נוספות.

ביצועים (35%)

9

ביצועי מקלט ה-GPS במכשיר מצוינים, והוא קולט אותות לוויין תוך שניות ספורות, כך שלרוב לא תאלצו כלל להמתין בין הפעלת המכשיר לתחילת הניווט.

במכשיר מותקנות שתי תוכנות ניווט: תוכנת הניווט העירוני iGo 8 עם מפות תלת ממדיות, ותוכנת ניווט השטח Land-Guide. תוכנת iGo 8 מעולה כרגיל, והניווט על מסך כה גדול הוא ללא ספק חוויה. יתר על כן, יחד עם תכונת הזום החכם תוכלו להתמצא בקלות גם בצמתים המסובכים ביותר ולראות בבירור לאיזה נתיב עליכם לנסוע. עם זאת ישנן שתי בעיות: ראשית, נראה שמפתחי התוכנה לא לקחו בחשבון שהיא תוצג על מסך גדול כל כך, וחלק מהתוכן מפוקסל – בעיקר סמלים, אייקונים ותפריטים (המפות עצמן והטקסטים השונים נשארים חדים ואיכותיים). אמנם ממרחק סביר כמו ממושב הנהג התופעה לא כה בולטת, אבל היא קיימת; לא משהו קריטי, סתם פגם אסתטי. שנית, הג'ויסטיק לצד המסך מאפשר סיבוב של המפה ב-180 מעלות להתמצאות טובה יותר במרחב, אבל שימוש בו בזמן הניווט נוטה לתקוע את התוכנה לחלוטין מה שמחייב אתחול המכשיר. התקלה מוכרת ליבואן המכשיר ויש לקוות שתיפתר בעדכוני הגרסה הבאים.

תוכנת ניווט השטח Land Guide סובלת מאותה בעיית פיקסול שראינו ב-iGo, ואף ביתר שאת משום שהיא מתבססת כולה על מפות שטח סרוקות. גם המקשים הוירטואליים על המסך זעירים בהשוואה למפה עצמה ונדרשת אקרובטיות של ממש באצבעות כדי לתפעל אותם. נציין לטובה שחיפוש יעדים ונקודות עניין מתבצע במהירות ראויה לציון (תוך כדי ההקלדה רשימת היעדים הרלוונטיים מתעדכנת מיידית), ולמי שמעוניין בניווט שטח ימצא בסך הכול את מבוקשו.

תוכנת iGo 8 מעולה כרגיל, והניווט על מסך כה גדול הוא חוויה. יחד עם תכונת הזום החכם תוכלו להתמצא בקלות גם בצמתים המסובכים ביותר ולראות בבירור לאיזה נתיב עליכם לנסוע. עם זאת, נראה שמפתחי התוכנה לא לקחו בחשבון שהיא תוצג על מסך גדול כל כך, וחלק מהתוכן מפוקסל

תוכנת ניווט
את המידע הגולמי ממקלט ה-GPS מקבלת תוכנת הניווט, ומתרגמת את נקודות הציון הלווייניות למיקום גיאוגרפי על מפה. כך ניתן להתמצא במיקום הנוכחי, או לקבוע נקודת יעד ולנווט אליה. תוכנות הניווט השונות מספקות מידע ויזואלי וקולי, כלומר על המפה מוצג המסלול בין נקודת המוצא לנקודת היעד, כולל התקדמות המשתמש בזמן אמת על המפה.   בשוק הישראלי ישנן כיום כמה תוכנות ניווט עירוניות:  iGO, GPS2GO Leader, Cygic Drive ,MioMapוכן 4 תוכנות ניווט שטח – NaviGuide, LandGuide, Skipper ועמוד ענן (מבית iGo). תוכנות הניווט נבדלות ביניהן בעיצוב הממשק, בצורת התפעול, באלגוריתמים בהן הן משתמשות כדי לחשב מסלולים ובפרמטרים נוספים. אין הכרעה איזו תוכנה טובה יותר, והעניין אינדיבידואלי לכל משתמש. חלק מהתוכנות כוללות גם גרסאות המותאמות למחשבי PC ולטלפונים סלולריים מבוססי Symbian. כדאי להיכנס לאתרי החברות, להתרשם מנוחות הממשק ולקרוא את מדיניות העדכונים של החברות – באיזו תדירות הן מפרסמות עדכונים למפות שלהן וכו'.עם תוכנת הניווט מגיעה חבילת מפות לאזור הרצוי, או לכמה אזורים (למשל: ישראל ומערב אירופה). ניתן לרכוש את המכשיר עם מפות לאזור מסוים, ובעתיד לרכוש כרטיס זיכרון עם חבילת מפות נוספת, לאזורים אחרים.

תצוגה ושמע (20%)

9.5

להבדיל ממכשיר ניווט אחר עם מסך 7 אינטש שבדקנו, המסך של NQ700 מתהדר ברזולוציה גבוהה שתואמת את גודלו, 480X800. הוא גם מסוגל להציג 16 מיליון צבעים, והתוצאה היא תצוגה מרהיבה וחדה שהופכת את השימוש במכשיר, אם כמכשיר ניווט ואם כנגן מולטימדיה, לחוויה. המסך אמנם לא מבריק ואינו סובל מהשתקפויות, אך גם אינו מצטיין במיוחד בשמש ונוטה לדהות, במיוחד בשמש ישירה.

זוג הרמקולים בגב המכשיר אימתניים. הוראות הניווט נשמעות בקול רם במיוחד גם תוך כדי נסיעה מהירה עם חלונות פתוחים ומוזיקה מתנגנת ברכב, עד כדי כך שנאלצנו להנמיך את עוצמת השמע למחצית.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את חדות התמונה המוצגת, ומשתנה ממסך למסך. לגודל של 3.5 אינטש, רזולוציה של 320x240 פיקסלים היא טובה ומספקת; במסכים גדולים יותר היא יכולה להגיע ל-480x640 ויותר. כדאי לדעת שמסך גדול צריך לבוא עם רזולוציה גבוהה יחסית, אחרת המידע על המסך עלול להראות מגורען ולא חד. לפני הקנייה, מומלץ לבקש להפעיל את המכשיר ולבדוק האם המסך נראה איכותי וחד.

נוחות השימוש (15%)

7

NQ700 הוא מן הסתם מכשיר גדול ממדים בגלל המסך הענק, אבל הוא לא מאוד מגושם וגודלו סביר.

הזיכרון הפנימי במכשיר אמנם בסיסי בלבד, 128MB, אך החברה דאגה לצרף אליו כרטיס SD בנפח נדיב במיוחד של 4GB, אותו תוכלו למלא בשפע של תמונות, מוזיקה וסרטים.

בצד המכשיר ישנו מקש הפעלה גדול ונוח – אם כי הוא נוטה לרגישות יתר, מפני שהוא נלחץ בקלות רבה בנגיעה אקראית רפה. בגב המכשיר יש מתג לכיבוי מוחלט כאשר המכשיר אינו בשימוש. באופן נורמלי הייתם מצפים שהמקש הראשון יהיה השימושי בדרך כלל ובשני נשתמש רק לעתים רחוקות – בפועל המצב הפוך: המקש בצד המכשיר מכבה את המסך בלבד והמכשיר ממשיך לעבוד ולבזבז סוללה (כולל הוראות הניווט שממשיכות להישמע ותאורת הג'ויסטיק שממשיכה לדלוק) – מה שמוציא בעצם את הפואנטה מהמקש הזה. כך מצאנו את עצמנו משתמשים שוב ושוב במתג הכיבוי האחורי עם המיקום הלא נוח, שגם מחייב בכל פעם המתנה כדי שמערכת ההפעלה של המכשיר תעלה מחדש.

הג'ויסטיק בחזית המכשיר מימין קטן ונוח ומאפשר ניווט בתפריטים, אם כי אינו נחוץ במיוחד כשיש מסך מגע. במקום היחיד בו היא שימושי באמת, לסיבוב המפה על צירה בתוכנת הניווט, הוא תוקע את המכשיר, כמו שהזכרנו לעיל.

חיבורי המכשיר הרבים, כולל חריצי הזיכרון, ממוקמים בתוך מגרעות בצדי המכשיר. הנגישות אליהם לא אופטימלית אבל סבירה לשימוש מזדמן.

מערכת ההפעלה מעוצבת היטב ונוחה לתפעול. ישנם שלושה מסכים ראשיים, האחד מציג שעון דיגיטלי ענק, השני מציג את נתוני המיקום ממקלט ה-GPS, כולל מהירות תנועה, גובה, נקודות ציון ועוד, והשלישי הוא מעין מסך ניווט עם יעדים מרכזיים כמו ערים חשובות בארץ ואתרים ידועים כרחבת הכותל וכדומה, וניתן לכאורה לבחור ביעד הרצוי ולנווט אליו באמצעות אחת משתי תוכנות הניווט – רק לכאורה, משום שבפועל הפונקציה הזו אינה פעילה.

המעבר בין שלושת המסכים הראשיים מתבצע באפקט גלילה מהיר ואלגנטי עם החלקת האצבע על מסך המגע בכיוון הרצוי. בתחתית כל המסכים נמצאת שורת אייקונים שמאפשרים גישה לתוכנות והפונקציות השונות, והם גדולים מספיק כדי שיהיו נוחים לגישה עם האצבע. חבל שאין מחוון למצב הסוללה במסכים הראשיים; תאלצו לחפש אחריו בתפריט ההגדרות (וגם שם הוא זעיר ולא מפורט).

 

ערכת המכשיר כוללת ערכת רכב מלאה - מוט, עריסה ומטען, מטען ביתי, כבל נתונים USB, שלט אלחוטי וכרטיס זיכרון SD בנפח 4GB.

זיכרון
הזיכרון הפנימי במכשיר הניווט מתחלק לשני סוגים: זיכרון SDRAM, על פי רוב בנפח קבוע של 64 מגה – עליו מותקנת מערכת ההפעלה ואין למשתמש גישה אליו; וזיכרון ROM בנפחים משתנים (החל ב-64MB מגה ועד 2GB), ובו ניתן לאחסן מפות, מוזיקה, תמונות וסרטוני וידיאו. אם אתם מתכוונים להתקין תוכנות שונות או מפות נוספות על המכשיר, כדאי לרכוש מכשיר עם כמות זיכרון ROM גדולה.   בנוסף, רוב מכשירי הניווט כוללים חריץ הרחבה לזיכרון, לרוב לכרטיסי SD ו-MMC, ועליהם ניתן לאחסן מידע נוסף – מוזיקה, וידיאו ותמונות, וכן מפות לארצות נוספות.

מולטימדיה (15%)

9

ב- NQ700 נמצאות כל תוכנות המולטימדיה שצריך: נגן מוזיקה, נגן סרטים ומציג תמונות. ממשק התוכנות דומה מאוד, ותפעולן נוח וקל. השילוב בין המסך הגדול וזוג הרמקולים החזקים מעניק חוויית מולטימדיה נהדרת, שתעביר לכם את הזמן בנעימים. ואם לא די בכך, צויד המכשיר הזה בארבעה משחקונים חביבים (סוליטייר, משחק זיכרון, טריוויה עברית וסיימון).

נגן המוזיקה אמנם מפורט מאוד, כולל רשימת השמעה מלאה בחלק מהמסך ומקשי תפעול גדולים ונוחים, אבל בתחום השמע נחלנו אכזבה מסוימת. ישנם רק 3 מצבי איקולייזר מובנים מלבד המצב הסטנדרטי, ושלושתם מוגזמים וכמעט לא שמישים. חבל שלא ניתנה בחירה למשתמש לכוון את התדרים בעצמו, מפני שהפוטנציאל של הרמקולים במכשיר גדול. בנגינת וידיאו אין בעיה עם איכות השמע.

כמו בכמה מכשירים מתקדמים אחרים, גם המכשיר הזה מצויד במשדר FM שמאפשר שידור השמע מהמכשיר ישירות אל הרמקולים ברכב דרך תדר FM שתקבעו מראש – זאת בהנחה שהרמקולים המובנים לא מספיקים לכם. אפשר לבחור בין האפשרות שהשמע ישודר אך ורק לתדר FM, או שיושמע גם במכשיר וגם ישודר לרדיו. בדקנו את האפשרות, ונוכחנו שצריך להתעסק לא מעט עם כיוון התדרים כדי למצוא תדר פנוי שאיכות השמע בו תהיה מספקת.

קצת מאכזב שבמכשיר כה מתקדם אין קישורית Bluetooth, בעזרתה יכול היה המכשיר לתפקד כדיבורית לרכב. עם הרמקולים המצוינים שלו היה לו פוטנציאל לעשות זאת היטב. במקום זאת תוכלו לחבר למכשיר התקנים חיצוניים ולשלוט בהם דרך מסך המגע, כמו התקני וידיאו חיצוניים, מצלמת רוורס ואפילו מד אלכוהול.

כדי להשלים את חוויית המולטימדיה צויד הדגם הזה בשלט רחוק כך שגם היושבים מאחור יוכלו להריץ או להעביר לקטע הרצוי בנוחות.

עמידות (10%)

9.5

התרשמנו לטובה מעמידות המכשיר ומאיכות הבנייה באופן כללי. נכון שמדובר בחברה קוריאנית אלמונית, אבל ניכר שהחומרים ממנו NQ700 עשוי וההרכבה איכותיים וטובים. כך גם הג'ויסטיק, החיבורים השונים וגם המוט והעריסה לרכב שמשדרים חוזק ויציבות. אגב כך, הרכבת המכשיר בעריסה קל, אבל פירוקו ממנה קצת מסובך יותר מפני שהמוט קצר יחסית והמכשיר קרוב לשמשה הקדמית, כך שהנגישות אל צדו האחורי קצת קשה.

חיבורים
כל מכשירי הניווט כוללים חיבור אחד לפחות לצורך העברת נתונים וחיבור לטעינה. להלן החיבורים הנפוצים ביותר: חיבור USB: חיבור רב תכליתי המיועד להתחברות למחשב ולמכשירים תומכים; במכשירי ניווט ייעודיים, משמש החיבור בדרך כלל להעברת קבצים לכרטיס הזיכרון (במקרה שהמכשיר תומך בנגינת מוסיקה וקבצי וידאו, למשל), וכן כשקע למטען לרכב, המתחבר לשקע המצת.  ל-USB שתי גרסאות: USB 1.1 מהדור הראשון ו-USB 2.0 המהיר יותר פי 40, ולכן גם המומלץ מבין השניים.   Bluetooth (BT): חיבור אלחוטי נפוץ לטווח קצר, המשמש לתקשורת עם כל מכשיר תומך. במחשבי כף יד שאינם כוללים מקלט, משמש לחיבור אלחוטי עם מקלט GPS חיצוני.  חיבור כזה מאפשר גם שימוש במקלט כדיבורית לכל דבר.   חיבור לאוזניות: שקע סטנדרטי בגודל 3.5 מ"מ המאפשר חיבור אוזניות למכשיר. בחלק מהמכשירים ישנו שקע אוזניות בגודל 2.5 מ"מ המתאים לאוזניות מיוחדות עם מחבר קטן, כמו שקיים בנגני MP3 מסוימים.   שקע טעינה: לרוב הטעינה מתבצעת דרך חיבור ה-USB, אך בדגמים מסוימים ישנו שקע טעינה נפרד. למי שמתכוון להוציא את המכשיר אתו בזמן שהוא עוזב את הרכב, חיבור וניתוק כבל טעינת הסוללה בכל פעם עלול להוות מטרד. פתרון אפשרי הוא רכישת מכשיר המצויד בעריסה עם שקע טעינה מובנה, כך שהתקנת המכשיר בעריסה מחברת אותו אוטומטית לטעינה. ערכות כאלה בדרך כלל יקרות יותר.

סוללה (5%)

10

במכשיר נמצאת סוללה נטענת בהספק מרשים של 3300mAh. המטען הביתי נראה כמו ספק כוח של מחשב נייד (רק קטן וקל ממנו), לעומת המטען לרכב שדווקא קטן מאוד אך חסר נורית חיווי. לאחר טעינה ארוכה למדי של יותר מ-5 שעות המכשיר היה מוכן לצאת לדרך, ומדדנו אתו כמעט 3 שעות וחצי של ניווט בבהירות מסך מלאה – בהחלט זמן סוללה מצוין למכשיר עם מסך כה גדול.