סקירת wisebuy - מצלמה Canon PowerShot G11 קנון
- איכות תמונה מצוינת
- איכות וידיאו טובה מאוד
- ביצועים טובים ב-ISO גבוה
- מייצב תמונה אפקטיבי
- מסך מפרקי איכותי ועינית אופטית
- הכנה לפלאש חיצוני (Hot Shoe)
- ארגונומיה וממשק נוחים מאוד
- ביצועים זריזים
- איכות בנייה גבוהה
- כבדה ומעט מסורבלת
- העינית האופטית קטנה מדי
- צילום רצף איטי
- וידיאו לא ברזולוציית HD
למרות הירידה בכמות המגה-פיקסלים, או שמא בזכותה, PowerShot G11 עומדת בסטנדרטים הגבוהים של סדרת ה-G המוצלחת של Canon ומספקת איכות תמונה מעולה כמעט בכל תנאי הצילום. היא אמנם מסורבלת ולא תתאים לכל אחד, אבל משתמשים מתקדמים יעריכו את הורסטיליות שלה ואת הארגונומיה המצוינת.
כדאי לדעת שבמחיר הלא זול שבו ה-G11 מוצעת, תוכלו לחשוב גם על מצלמת 4/3 כדוגמת ה-Olympus Pen EP-1 או דומותיה, שמאפשרות גם החלפה של עדשות.
PowerShot G11 היא מצלמה קומפקטית חדשה מבית Canon, שמצטרפת לשורה של מצלמות עטורות פרסים מסדרת G של החברה. מדובר בסדרה של מצלמות המיועדות לצלמים מקצועיים, צלמי עיתונות או חובבים מתקדמים שזקוקים למצלמה איכותית כתחליף למצלמת ה-DLSR העיקרית. מבחינה חיצונית דומה ה-G11 לאחותה מהשנה שעברה, ה-G10, אך הוכנסו בה כמה שיפורים ועדכונים משמעותיים, כמו המסך שהפך למפרקי ורזולוציית החיישן שירדה מ-14 ל-10 מגה פיקסל - מגה מעניינת שמצביעה על כך שקנון פורשת ממרוץ הפיקסלים ומתמקדת בשיפור איכות התמונה (לפחות בסדרות המקצועיות).
המפרט הטכני כולל חיישן CCD בגודל 1/1.7 אינטש וברזולוציה של 10 מגה פיקסל, מעבד תמונה DIGIC 4, עדשת זום X5 בטווח של 28-140 מ"מ, טווח רגישויות של 100-3200 ISO, מסך מפרקי בגודל 2.8 אינטש ועינית אופטית עם דיופטר, מייצב תמונה אופטי, Hot Shoe למבזק חיצוני, מצבי צילום ידניים וצילום וידיאו.
המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון ייעודית ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC.
כמצלמה שמיועדת למשמשים מתקדמים ומקצועיים, Canon PowerShot G11 מצוידת בחיישן גדול יחסית עם רזולוציה של "רק" 10 מיליון פיקסלים, מה שאומר שהוא פנוי לקלוט יותר אור ולכן לתפקד טוב יותר בתאורה חלשה; וכן באופטיקה איכותית ובמעבד התמונה המתקדם של קנון, DIGIC 4. כל אלה חוברים יחד כדי להפיק תמונות באיכות משובחת.
Canon PowerShot G11כוללת מצבי צילום ידניים, מצבים אוטומטיים, צילום בתאורה חלשה ועוד. בדקנו את ביצועיה במצבים P והאוטומט כדי לבדוק איך היא מתמודדת עם צילום בשליפה וללא הכנות מקדימות.
בצילום באור יום מפיקה ה-G11 תמונות פשוט מצוינות. הצבעים נפלאים, חיים ורוויים אך גם ריאליסטיים מאוד. החיישן והעדשה המעולה קולטים שפע רב של פרטים עדינים, והחשיפות כמעט תמיד מאוזנות היטב ומדויקות, אפילו בתנאי צילום קשים (כמו שמש חזקה בצהרי היום). כברירת מחדל התמונות ב-JPEG מעט רכות, אך אפשר להוסיף חדות בתפריט. כשפתחנו מעט את עדשת הזום הצלחנו לקבל הפרדה די טובה של הנושא מהרקע, ובצילום מטווח קצר גילינו שהעדשה מסוגלת להתקרב לאובייקטים ממרחק של ס"מ אחד בלבד, ולהפיק תמונות מקרו חדות ועשירות בפרטים. תופעות כמו הילות סגולות כמעט ואינן מופיעות ב- Canon PowerShot G11 בזכות אופטיקה האיכותית, וכמעט ואין ירידה בחדות בשולי הפריים בהשוואה למרכזו. עד ISO 500 התמונות פחות או יותר נקיות מרעשים.
בצילום בתוך הבית או בתאורה חלשה מתברר שההבטחה של קנון לניקיון של עד 2 דרגות (סטופים) יותר ב-G11 מאשר בדגמים הקודמים אינה רחוקה מהמציאות. בזכות החיישן הגדול והרזולוציה המתונה מצליחה המצלמה להפיק תמונות טובות מאוד ברגישות גבוהה, כאשר תמונות ב-ISO 800 נראות טוב מאוד עם גרעיניות עדינה יחסית וללא איבוד פרטים רב, ותמונות ב-ISO 1600 שמישות בהחלט להדפסות קטנות ובינוניות. אם אתם ממש חייבים, תוכלו להשתמש במצב Low-Light בגלגלת המצבים ולצלם ברגישויות של עד 120,000 ISO וברזולוציה מופחת של 2.5 מגה פיקסל, אבל התמונות שתקבלו במקרים כאלה יהיו באיכות תיעודית בלבד.
ביצועי הפלאש המובנה מעורבים. בדרך כלל הוא עושה את מלאכתו היטב ומאיר חללים בגודל בינוני באופן די אחיד, אבל משום מה בחלק מהמקרים בהם צילמנו עם פלאש בתאורה פלואורסנטית איזון הלובן שובש והתמונות יצאו ירקרקות. בכל אופן, תוכלו תמיד להרכיב פלאש חיצוני על המצלמה ולקבל תוצאות מיטביות.
מערכת המיקוד אמינה מאוד ואפשר כמובן לבחור בין מיקוד במרכז התמונה למיקוד אוטומטי על מספר אזורים, ואף מיקוד ידני שלהפתעתנו התגלה כשמיש ואפילו נוח בזכות הגלגלת שבגב המצלמה וההגדלה של מרכז הפריים על המסך. נתקלנו כבר במצלמות מהירות יותר מה- Canon PowerShot G11מבחינת מהירות המיקוד, אבל בסך הכל היא יחסית זריזה. נורת העזר הגדולה והלבנה מסייעת למצלמה להתמקד גם בתנאי חושך מוחלט.
מייצב התמונה (בעדשה) אפקטיבי ויעיל להפליא, והצלחנו להשיג תמונות חדות לגמרי גם בערכי תריס נמוכים של 1/15 ואף פחות.
Canon PowerShot G11 מציעה שלל אפשרויות כוונון והגדרה לצלם, החל מתכונות ברורות מאליהן כמו קביעת איזון לובן ידנית, פיצוי חשיפה וכו', ועד הגדרה עצמאית של הניגודיות, חדות, רוויית צבע, עוצמת 3 צבעי היסוד בנפרד, הגדרת גווני עור אנושי ואפילו פילטר ND (Neutral Density) מובנה המפחית את כמות האור. תוכלו לשמור 2 סטים של הגדרות צילום שהגדרתם באחד ממצבי ה-C (Costume) שבגלגלת המצבים. למי שאינם נרתעים מעריכה לאחר הצילום, ניתן לצלם במצב RAW או ב-JPEG+RAW בקליק אחד.
נתחיל באכזבה: Canon PowerShot G11 מאפשרת צילום וידיאו ברזולוציית VGA בלבד (640X480), ולא ב-HD. ציפינו ליותר ממצלמה מתקדמת ויקרה בשנת 2009. משאר הבחינות, המצלמה דווקא מצטיינת בתחום הוידיאו: הסרטונים שצילמנו נראים נהדר, עם איכות תמונה מצוינת וללא רעשים דיגיטליים משמעותיים או תופעות דחיסה ופיקסול. התנועה זורמת וטובה בזכות קצב של 30 פריימים בשנייה. גם איכות הצליל מעולה, והמצולמים נשמעים צלולים וברורים ולא רעשי רקע רבים. המיקרופון המובנה קולט אפילו רחשים עדינים כמו ניגוב שולחן או שפשוף ידיים, ומנגד מפחית מנגנון מיוחד את רעשי הרוח במקרה שתצלמו מחוץ לבית.
הזום האופטי אינו זמין בעת צילום הוידיאו, אך תוכלו להשתמש בזום דיגיטלי עד X4 (לא מומלץ בשל הירידה באיכות).
Canon PowerShot G11 אמנם נמצאת רשמית בקטגוריה של מצלמות קומפקטיות, אבל היא מותחת את גבול הקומפקטיות כמעט עד להתפקע, ולמעשה כפסע בינה לבין מצלמות דמויות-SLR מן השורה. זו מצלמה מסיבית עם עובי של כ-5 ס"מ, כבדה למדי (כמעט 400 גרם עם סוללה), ולא תוכלו להכניס אותה לכיס המכנס - למעשה, זו מצלמה שמוטב לשאת אותה בתיק ייעודי. היא בנויה לתלפיות ונראית חזקה ועמידה, ונוחות השימוש והארגונומיה שלה מצוינות.
קנון G11 מצוידת בלא-פחות מאשר 4 גלגלות הממוקמות במיקומים שונים על גוף המצלמה לצד המקשים האחרים, שמסייעות לתפעול נוח מאוד של המצלמה בכל עת. בחלק העליון לצד מקש הצילום תמצאו את גלגלת מצבי הצילום שנמצאת מעל גלגלת רחבה יותר המשמשת להגדרת ה-ISO - פתרון מצוין ונוח מאוד. משמאל
ה-Hot Shoe יש גלגלת נוספת המשמשת לפיצוי חשיפה. בגב המצלמה נמצאת הגלגלת הרביעית, סביב מקשי הניווט, והיא רב תכליתית ומשמשת הן לניווט ודפדוף בתפריטים והן לקביעת ערכי צמצם או תריס וכדומה בהתאם למצב הצילום. המקשים השונים עגולים ומגיבים היטב, ובין מקשי התפעול השגרתיים תמצאו גם מקש ייעודי לנעילת המיקוד והחשיפה ומקש קיצור לצד העינית האופטית שניתן להגדיר את תפקודו לפי נוחות הצלם.
המצלמה מצוידת בלא-פחות מאשר 4 גלגלות במיקומים שונים שמסייעות לתפעול נוח. בחלק העליון ישנה גלגלת מצבי-צילום שנמצאת מעל גלגלת רחבה יותר המשמשת להגדרת הרגישות. משמאל יש גלגלת נוספת המשמשת לפיצוי חשיפה
המסך, בגודל 2.8 אינטש ועם 461 אלף פיקסלים, מציג תצוגה יפהפייה - חדה כתער, איכותית וצלולה, ועם צבעים טבעיים ומדויקים מאוד. זהו מסך מפרקי מלא שמאפשר פתיחה וסיבוב בזווית של 180 מעלות, כך שניתן לצלם גם במצבים בעייתיים שונים. המסך מתפקד לא רע גם בשמש, אך הוא סופח טביעות אצבע במהירות שיא. למי שלא מסתפק במסך יש גם עינית אופטית קטנה - מעט קטנה מדי, למעשה, ועם כיסוי של 77% בלבד מהפריים. העינית מצוידת בדיופטר לבעלי המשקפיים שבינינו.
הדק-הצילום שונה מעט מהמקובל - הוא אינו שטוח אלא בולט לגובה מעל חוגת הזום המקיפה אותו ונלחץ "לעומק" בחצי-לחיצה. בכל אופן, התרגלנו אליו תוך דקותיים והוא התגלה כנוח. חוגת הזום נוחה, אבל העדשה עצמה אינה מהירה במיוחד וישנה השהייה של מחצית השנייה או מעט פחות בין הסטת החוגה לבין תחילת התנועה של העדשה בכיוון המבוקש.
הממשק של Canon PowerShot G11 ענייני, נוח ואינטואיטיבי, כרגיל במצלמות קנון, והגלגלת מקלה אף יותר על הניווט בתפריטים השונים.
בצד ימין של המצלמה נמצאת דלק פלסטיק שמאחוריה נמצא שקע Mini- USBלחיבור למחשב, שקע 2.5 מ"מ למיקרופון חיצוני ויציאת HDMI להצגת התמונות והסרטונים על מסך LCD או פלזמה. בתחתית המצלמה יש שקע הברגה מתכתי לחצובה, ואת הסוללה והחריץ לכרטיס הזיכרון מאחורי דלת קשיחה.
ערכת המצלמה כוללת מטען ביתי, כבל HDMI, כבל AV, כבל USB, רצועת נשיאה, תקליטור עם תוכנת עריכה והמרה של קנון וחוברת הדרכה.
Canon PowerShot G11 מופעלת ומוכנה לצילום הראשון במהירות טובה של כ-1.5 שניות, ונכבית תוך 2 שניות בלבד. בין תמונה לתמונה תחכו 3 שניות, שזה סביר בלבד, אך החדשות הטובות הן שגם בצילום עם הפלאש המובנה זמן ההמתנה נותר 3-4 שניות בלבד. הקצב הנאה הזה נשמר במשך כ-6-7 תמונות, ואחר כך לוקח למצלמה זמן רב בהרבה כדי לטעון את הפלאש - לעיתים עד 8 שניות.
מצב צילום הרצף מאכזב, ומאפשר צילום של 1.1 תמונות בשניה - לא משהו בכלל.
Canon PowerShot G11 מצוידת בסוללת ליתיום-יון עבה וגדולה (שמוסיפה גם למשקלה הנכבד בלאו-הכי). משך פעולת הסוללה מרשים: הצלחנו לצלם איתה למעלה מ-900 תמונות, יותר משליש מהן עם הפלאש המובנה, והצלחנו להוריד רק קו אחד משלושת הקווים במחוון הסוללה.