סקירת wisebuy - נגן MP3 / MP4 Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB אפל
- דקיק וקל משקל
- נוח לתפעול
- ממשק גרפי יפהפה
- שלל צבעים לבחירה
- אין תמיכה רשמית בעברית
- איכות קול בינונית
- ניהול קבצים מלא על ידי iTunes בלבד
- אין רדיו ואין מיקרופון להקלטה
- תוספי מולטימדיה מותנים ברכישת אביזרים
הננו החדש זכה למספר תכונות המקרבות אותו לאחיו הגדולים יותר, אך אלה הם שינויים שוליים, קוסמטיים בעיקרם. הממשק יפהפה וחוויית המשתמש קרובה לשלמות, אך הנושאים המציקים והידועים שוב זכו להתעלמות מצד אפל, ושוב נותרנו ביד עם נגן שנראה טוב וקל מאוד לתפעול, אך לא הרבה יותר מכך.
הננו בדור הרביעי מומלץ למעוניינים לשדרג את השאפל או הננו הישן שלהם, או עבור מי ש-iPod הוא עדיין סמל סטטוס בעיניו.
בספטמבר האחרון הציגה אפל, כבכל שנה, את חידושיה לקראת עונת החגים. כצפוי, זכה הננו דור 3 ליורש בדמותו של הננו דור 4. באפל זנחו את צורתו הגוצית משהו של הננו דור 3, ובחרו לחזור ולעצב נגן המזכיר את הדורות הקודמים של נגני הננו, אך עם מספר שיפורים קלים.
הננו החדש דק מאוד (6.2 מ"מ), קל משקל (36.8 גרם) ובעל מעטפת מעוגלת ונאה. ניתן להשיגו בשלל צבעים – אפור, כסף, סגול, תכלת, ירוק, ורוד, אדום, כתום וצהוב, ובנפחי אחסון של 8GB ו- GB16. באפל בחרו לשמר את העיצוב הקלאסי של iPod, וגם בננו החדש נמצאת הגלגלת המוכרת (Click Wheel) לשליטה ולניווט בנגן. הגלגלת, כרגיל, ללא תאורה אחורית וגם המחבר בתחתית הנגן נשאר קנייני של אפל, כך שתיאלצו לשאת עמכם את הכבל הייעודי לטעינה ולהעברת קבצים. שקע האוזניות בתחתית סטנדרטי (3.5 מ"מ), וחריץ יעודי להרחבת זיכרון עדיין לא תמצאו בו.
משמאל לימין, דור 1, דור 2, דור 3. למטה, הדור הרביעי של Nono iPod
בכל הנוגע לאיכויות השמע, הננו על מראהו החטוב והצבעוני עדיין ממשיך את הקו האופייני לנגני iPod, כלומר בינוני עד סביר. אנו מצרים על כך שבאפל ממשיכים להשיק דורות חדשים של נגנים, וכמעט דבר אינו מתחדש בגזרת איכות הקול. התנחמנו בעובדה כי בסביבה רועשת הננו מתפקד בצורה טובה, וכי ניתן לקבוע עוצמה אחידה לכלל הקטעים (כרגיל, רק דרך ה-iTunes ). אך שוב נחלנו מפח נפש כאשר גילינו כי אין אפשרות לכיוונון אישי של האיקוולייזר, אלא רק אפשרות לבחירה מתוך 22 תבניות קול מוכנות.
הננו מספק חוויית משתמש כמעט מושלמת. הממשק הגרפי יפהפה כתמיד והתפעול אינטואיטיבי וקל מאוד גם למי שמימיו לא השתמש בנגן מוזיקה נייד, או לא התנסה ב- iPod.
מבחינת עיצוב, הננו של הדור הרביעי הוא רזה, גבוה וחטוב מקודמו ובעל קימורים מעוגלים ונאים. הוא קל משקל ונוח לאחיזה ולתפעול שוטף.
התפריט הראשי ותפריט המוזיקה מאפשרים כעת איפיון אישי, כלומר המשתמש יכול לבחור אילו אופציות תופענה בתפריטים אלו. תפריט המוזיקה עדיין נשען על נתוני ה- ID-3tag של הקבצים, ואם יש לכם קבצים רבים, תמיד תוכלו להשתמש באופציית "חפש" על מנת לאתר קובץ בקלות. בנוסף ניתן ליצור רשימות השמעה מיידיות תוך כדי האזנה, אם מאסתם או התעצלתם לבחור קטעים בעצמכם תוכלו להשתמש באופציית ה"גאון" (הנגן בוחר בעצמו שירים שמתאימים זה לזה מבחינת קטגוריה או סגנון). אופציה נוספת ומשעשעת, היא האפשרות להפעיל את תכונת ה"שאפל" בעזרת ניעור של הנגן (אל דאגה, ניתן לבטל אופציה זו). שמחנו לגלות כי אופציית ה-Cover Flow (דפדוף באלבומים) המצוינת, מופעלת בננו כל אימת שמטים את הנגן ומחזיקים אותו בצורה אופקית. חבל רק שגלגלת השליטה נשארת כמו שהיא, ואינה משנה את יעוד לחצניה בתצורה זו. ניהול הקבצים בננו עדיין נעשה, לצערנו, באמצעות תוכנת ה-iTunes בלבד, כמקובל בנגני iPod.
גם חבילת התוספים מקרבת את הננו בתכונותיו לאחיו הגדולים יותר במשפחת iPod. תמצאו בו שעון, שעון מעורר ושעון עצר, שלושה משחקים מובנים ואף יומן שנתי ואנשי קשר שאותם ניתן לסנכרן לאאוטלוק. גם האפשרות לקריאת מסמכי טקסט (. (TXTקיימת. בכל הנוגע לעברית, כנראה השדולה היהודית בארה"ב לא מפעילה מספיק לחץ על סטיב ג'ובס, ועדיין אין גרסה עברית רשמית לנגן או תמיכה בקבצים בשפה העברית, וחבל.
בנוסף יכול הננו לשמש כאמצעי לאחסון נייד להעברת קבצים בין מחשב למחשב, על ידי פעולת גרירה וזריקה (drag & drop).
כמקובל באפל כל תוספי המולטימדיה, ולו הבסיסיים, יהיו זמינים רק באמצעות רכישת כבלים יעודיים או שלטים מתאימים. כך שאם תרצו לבצע הקלטות קול תוכלו לעשות זאת לאחר רכישת מיקרופון חיצוני מתאים. רוצים להאזין לרדיו? קנו שלט רדיו מתאים. ולהשלמת העזרים הוסיפו לרשימה כבל אודיו-וידיאו – אם תרצו לשדר תמונה אל מסך חיצוני.
הננו מתהדר במסך LCD צבעוני 2 אינטש. ממשקו הגרפי יפהפה, התפריטים מוצגים בו בצורה מצויינת ונוחה, וגם האפשרות להגדיל את הפונט שלהם קיימת.
במקרה שתוכנת iTunes לא תזהה במחשב את קובץ הוידאו שתרצו להעביר לנגן, תאלצו להוריד תוכנה נוספת על מנת להמירו לפורמט נתמך (במרבית המקרים תאלצו לעשות כן). שלל תוכנות כאלה זמינות ברשת, אך זה מסורבל ומעיק.
באופן כללי איננו מתלהבים מצפייה בסרטים במסך בגודל כזה, אך מי שרגיל לצפות כך יהנה מתצוגה אופקית בעלת תמונה חדה מאוד, מצבעים בעלי נאמנות גבוהה למקור, מזווית צפייה טובה ומפונקציית Resume.
צפייה בתמונות אפשרית גם כן, כשאופציות הסנכרון מגוונות (iPhoto, Pothoshop או ו-iTunes. באמצעותן גם ניתן למחוק תמונות מהנגן), בדומה לוידיאו, זוכות התמונות לחדות מרשימה ונאמנות גבוהה לצבעי המקור. כמקובל, ניתן ליצור מצגת אוטומטית וגם צ רוחבית או אנכית.
השגנו בבדיקותינו זמנים טובים יותר מהצהרותיה של אפל. בהאזנה למוזיקה הצלחנו להשיג 27 שעות פעולה, שהן טובות יותר מהצהרות היצרן וזמן טוב מאוד לכשעצמו. בצפייה בוידיאו הצלחנו להשיג קצת יותר מ-4 שעות, שהן זמן ממוצע למדי בתחום.
בננו סוללת ליתיום נטענת. הטעינה נעשית על ידי חיבור למחשב (בעזרת הכבל המצורף) או על ידי מטען המתחבר לרשת החשמל (נמכר בנפרד). טעינה ממוצעת נמשכת כשלוש שעות, אולם ניתן לבצע גם טעינה מהירה (80% סוללה) בשעה וחצי.
הננו, בדומה לשאר דגמי האייפוד, נראה עמיד למדי, אך לא כזה המתהדר בהגנות מיוחדות. לחצניו שטוחים ומשקלו נמוך, אך כפי שהמלצנו בעבר, השתדלו לשאת אותו בנרתיק להגנה מרבית על המסך ושאר חלקיו.