Toshiba G810

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Toshiba G810 טושיבה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Toshiba G810 טושיבה

הטוב
  • מעוצב ובנוי היטב
  • קטן מימדים וקל משקל
  • ממשק המסייע לתפעול נוח עם האצבע
  • Wi-Fi ו-GPS
  • דפדפן אינטרנט המציג פלאש
הרע
  • סוללה חלשה במיוחד
  • מסך ומקשי מגע לא מדויקים וחסרי פידבק
  • איכות המסך בינונית
  • מקלדת וירטואלית לא נוחה
  • רמקול חלש
בשורה התחתונה

 G810של טושיבה הוא מכשיר Windows Mobile בינוני מאוד, שפרט לעיצוב נאה ומימדים נוחים אינו מציע שום יתרון בשוק הסמארטפונים התחרותי כיום. סט התכונות שלו על הנייר נראה מבטיח, אך בפועל הסוללה החלשה והמסך הבינוני אינם מצליחים לתת חוויית משתמש מספקת.

הקדמה

לפני כשנה, כשרשת פלאפון עמדה לעבור לרשת ה-High Speed GSM החדשה שלה, היא הכריזה שתשיק בקרוב סמארטפון קטן ומסקרן מבית טושיבה. עברו ימים וחודשים, והמכשיר המסתורי נעלם מהאופק; כעת הוא מגיע לרשת hMobile שמציעה אותו בין שאר דגמיה ללא התחייבות לרשת הסלולרית. לקחנו אותו לבדיקה, בתקווה לפצח את תעלומת היעלמותו בגלגול הקודם.

Toshiba Portege G810
הוא סמארטפון דור 3 המבוסס על מערכת ההפעלה חלונות בגרסה 6.1, שמתהדר בעיצוב נאה ומימדים קומפקטים לצד סט תכונות ממוצע. המפרט שלו כולל מעבד במהירות של 400MHz עם זיכרון פנימי של 128MB RAM ו-256MB ROM, מסך בגודל 2.8 אינטש, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ומצלמת VGA קדמית לשיחות וידיאו, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, מקלט GPS ורדיו FM. המכשיר כולל חריץ להרחבת הזיכרון התומך בכרטיסי microSD בנפח של עד 8GB.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

8

איכות הקול בשיחות בינונית עם צליל עמום מעט, וגם העוצמה לא גבוהה. הרמקול החיצוני הבודד הממוקם בתחתית המכשיר סיפק איכות קול בינונית וצליל חלש אך ברור.

בנגינת מוזיקה, איכות השמע באוזניות המצורפות סבירה ועוצמת הצליל טובה. בהשמעה דרך הרמקול החיצוני מתקבל צליל חלש למדי וצורמני. האוזניות הסטריאופוניות המצורפות, בעלות חיבור mini USB, מגושמות מעט אך מספקות איכות שיחה טובה מאד. חיבור לאוזניית Bluetooth הניב תוצאות טובות בשמיעה ולא סבלנו מהתנתקויות


איכות הקול בשיחות בינונית עם צליל עמום מעט, וגם העוצמה לא גבוהה. הרמקול החיצוני הבודד הממוקם בתחתית המכשיר סיפק איכות קול בינונית וצליל חלש אך ברור. בנגינת מוזיקה דרך הרמקול החיצוני מתקבל צליל חלש למדי וצורמני

נוחות השימוש (35%)

7

Toshiba G810 הוא מכשיר בעל ממדים נוחים ועיצוב בוהק וחלק בצבע שחור. למראה החלקלק והאלגנטי של המשטח העליון תורם היעדרם של מקשים פיזיים על פני המכשיר. את המכשיר מקיפה מסגרת כסופה המסתירה בתוכה עט-סטיילוס מוזר צורה. ההרגשה הכללית היא של פלסטיק נעים למגע. המכשיר בעובי של 14 מ"מ ומשקלו קל למדי ביחס לסמארטפונים – 120 גרם.


זהו מכשיר בעל ממדים נוחים ועיצוב בוהק וחלק בצבע שחור. למראה החלקלק והאלגנטי של המשטח העליון תורמים היעדרם של מקשים פיזיים על פני המכשיר, והמסגרת הכסופה סביבו. עובי המכשיר 14 מ"מ ומשקלו קל למדי– 120 גרם

מסך המגע הרזיסטיבי, בגודל של 2.8 אינטש, תומך ב- 65 אלף צבעים ברזולוציה בינונית של 320X240. המסך מציג צבעים טובים וחיים, אך בהצגת תמונות ווידיאו הרזולוציה הנמוכה יחסית ניכרת ופוגמת בחוויית הצפייה. באור שמש ישיר ניכרת ירידה ברמת הפרטים, אך המסך נותר שמיש.

כמסך מגע, תפקוד המסך של ה- Toshiba G810מאכזב: רק לחיצה נמרצת ומדויקת מביאה תוצאות ויש צורך תכוף בשימוש בסטיילוס המצורף. במיוחד מציק הצורך לדייק בלחיצה על קישורים או בניווט תפריט החלונות. טושיבה התקינו במכשיר ממשק עליון המחליף באופן חלקי את מערכת ההפעלה המקורית, ובו שלושה מסכים – מסך הבית, המכיל אזכור על פגישות יומיות, מידע על מזג האוויר, גישה להודעות, ליומן השיחות ושינוי פרופיל הצלילים; מסך של קיצורי דרך למולטימדיה, תוכניות, יומן, הגדרות, תוכניות, כלים, יישומים שהשתמשנו בהם לאחרונה, שליטה על בהירות המסך, סיבוב המסך, ונעילתו; ומסך שלישי- קיצור דרך לאנשי קשר מועדפים. שימוש במסכים אלה הפחית את הצורך בתפעול רגיל ומתסכל של מסך המגע באמצעות החרט, ורק בכניסה לתוכנית המבוקשת לאחר הניווט בתפריט הגענו שוב לסביבת חלונות הרגילה.


מסך המגע בגודל של 2.8 אינטש, מציג צבעים טובים וחיים, אך בהצגת תמונות ווידיאו הרזולוציה הנמוכה יחסית ניכרת ופוגמת בחוויית הצפייה. באור שמש ישיר ניכרת ירידה ברמת הפרטים, אך המסך נותר שמיש. כמסך מגע, תפקוד המסך מאכזב: רק לחיצה נמרצת ומדויקת מביאה תוצאות ויש צורך תכוף בשימוש בסטיילוס המצורף

מבחינת מהירות הפעולה, מורגש כי המעבד של המכשיר אינו חזק במיוחד, ובריבוי יישומים מתון של יותר משני יישומים הפועלים במקביל ניכרה האטה במהירות המעבר בין המסכים ובתפעול היישומים. הגלילה של דפי אינטרנט וטעינתם, לעומת זאת, טובה וזריזה.

המקלדת הוירטואלית במכשיר מתסכלת לשימוש מכמה סיבות. ראשית, המסך אינו מדויק מספיק או גדול דיו כדי לאפשר הקלדה נוחה באמצעות האצבעות, ושנית – כמה מקשים חשובים מוקמו באופן תמוה: הנקודה והפסיק נדדו אל מסך הספרות במקום להיות במסך האותיות, האות "ת" נמצאת ליד מקש הרווח ולא בשורת האותיות ועוד. ההקשה בעזרת החרט סבירה, אבל צורתו המשונה (מעין וו)  מקשה על אחיזה נוחה בו.

Toshiba G810
מתהדר בעיצוב ייחודי למדי - החזית שלו חפה ממקשים פיזיים ובמקומם נמצאים משטחי מגע המוארים לפי הצורך ומתפקדים כמקשי מגע. מתחת למסך נמצאים מקשי ה-Soft Keys,  מתחתם מקש הבית ומקש החלונות, ובשורה התחתונה נמצאים מקשי החיוג והניתוק. במרכז נמצא מקש ניווט ובחירה. כל המקשים רגישים למגע אך אינם מספקים פידבק ממשי (למשל בצורת רטט), מה שמקשה על תפעול זריז. ניתן להפעיל פידבק באמצעות צליל בעת הלחיצה לוידוא הפעולה.


חזית המכשיר חפה ממקשים פיזיים ובמקומם נמצאים מקשי מגע מוארים. המקשים רגישים כראוי למגע אך אינם מספקים פידבק ממשי (למשל בצורת רטט), מה שמקשה על תפעול זריז. ניתן להפעיל פידבק באמצעות צליל בעת הלחיצה לוידוא הפעולה

בצידו הימני של המכשיר נמצא שקע הטעינה והסנכרון מסוג Mini USB, מקש המצלמה ומקש המפעיל הקלטה קולית. המקשים שקועים אבל נוחים ללחיצה ומגיבים היטב. מעל המקשים נמצא שקע לעט הסטיילוס שקל לשליפה אבל פחות נוח לשימוש. בצידו השמאלי של המכשיר נמצא חריץ לכרטיס הזיכרון, שחשוף לחלוטין ויכול להוות מקור לכניסת לכלוך וגם אינו מגן כראוי מפני לחיצה מקרית העלולה להוציא את הכרטיס החוצה. מעליו נמצא מקש הכיבוי וההפעלה המשמש גם למעבר למצב המתנה, ומקשי העוצמה שגם הם נוחים לשימוש.

ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, מטען ואוזניות סטריאופונית עם לחצן לקבלת השיחה וללא אפשרות לשליטה על העוצמה. לא מצורף כרטיס זיכרון, וחבל.

סטיילוס
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.

יישומי מולטימדיה (10%)

7

 

ל- Toshiba G810 יש מצלמת 3.2 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש LED. כל הגדרות הצילום, כמו הפעלת הפלאש, קביעת איכות התמונה, הוספת מסגרת ומעבר בין המצלמה הראשית למשנית מתבצעות דרך מסך המגע – עד כאן תקין; אך גם שינוי הזום מתבצע על גבי מסך המגע, ולטעמנו עדיף היה לבצע זאת על ידי מקשי העוצמה – הרבה יותר נוח ונפוץ. המצלמה עולה במהירות טובה למדי, תוך כשתי שניות, אך בין הלחיצה לצילום בפועל ישנה השהיה (Shutter lag) של כשנייה, במהלכה עלול מצולם זריז (כמו ציפור, חיית מחמד או ילד) להעלם לכם מהשטח. המעבר בין תמונה לתמונה לוקח כשלוש שניות בהן המצלמה מאחסנת את התמונה בזיכרון, ורק אז ניתן לעבור לצילום התמונה הבאה.

במבחן התוצאה, המצלמה מפיקה תמונות באיכות סבירה ומעלה בתנאי תאורה טובים וגם בתוך הבית, עם צבעים טבעיים וחדות טובה. בצילום בתנאי תאורה ירודים חלה ירידה חדה באיכות התמונה והן יוצאות חשוכות. הפלאש מספק תוצאות טובות, בעיקר בטווח הבינוני, אך בצילום מטווח קרוב הוא נוטה "לשרוף" את המצולמים.

על איכויות הוידיאו אין מה להרחיב בדיבור: מדובר בצילום ברזולוציית 640X480 ובקצב פריימים מגוחך של 12 תמונות בשנייה, כך שהתוצאות עלובות ומקרטעות.

נגן המוזיקה במכשיר הוא ה- Windows Media Player המוכר, עם תמיכה בקובצי WMA, AAC, MP3. אותו נגן משמש גם לנגינת קובצי וידיאו, וישנה תמיכה בפורמטים 3GP, WMV ו- MPEG4. מובן שתוכלו להוריד ולהתקין בעצמכם נגני מוזיקה ווידיאו אחרים כרצונכם.

Toshiba Portege G810 מצויד במקלט רדיו FM, שהפתיע לטובה -  איכות הקליטה הטובה, ניתן להקליט תוכניות רדיו, כולל אפשרות לקבוע הקלטה מראש, יש תמיכה ב- RDS וכן אפשרות לשמוע דרך הרמקול בזמן שהאוזניות המשמשות כאנטנה מחוברות. גם כאן, עוצמת הרמקול היתה חלשה למדי.

ביצועי ה-GPS גם הם טובים למדי. נעילת GPS ראשונית ארכה כדקה, ושימוש במפות גוגל עבר ללא בעיות. תוכלו להתקין גם תוכנות חיצוניות כמו iGO ואחרות.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון (15%)

7

Toshiba G810 מצויד היטב מבחינת קישוריות, עם תמיכה באינטרנט מהיר בכל התדרים, כולל התדרים של הדור השלישי בארצות הברית ומהירות גלישה של
3.6Mbps (HSDPA). בנוסף ישנה ב- Wi-Fi.

הדפדפן שמגיע עם המכשיר הוא האקספלורר, שמאפשר גלישה תקנית וטובה ברוב האתרים הסלולריים והאחרים. הדפדפן מאפשר זום פנימה והחוצה בצורה טובה, אך התפעול באמצעות מסך המגע ובעיקר לחיצה על קישורים אינה נוחה. אפשר ומומלץ להוריד את הגרסה האחרונה של דפדפן אופרה, שמספק חוויה טובה יותר ושימוש בטאבים.

עם סנכרון הנתונים למחשב נתקלנו בבעיות רבות. המחשב סירב להכיר במכשיר ואף "שכח" אותו לאחר שכבר ביצענו סנכרון. לאחר הסנכרון, גילינו כי חלק מאנשי הקשר קיבלו פרטים של אנשים אחרים. בקיצור, חוויה לא ממש מרנינה.

ב- Toshiba G810מותקנת גרסה מלאה של Office Mobile המאפשרת עריכה של קבצי Word ו-Excel, כמו גם צפייה בקבצי Power Point.

משך פעולת סוללה (10%)

5

למרות שהמכשיר מצויד בסוללה חזקה לכאורה, בהספק של 1530mAh, הופתענו מביצועיה לרעה. בתחילה חשבנו שמדובר בבעיית חומרה או תוכנה במכשיר הספציפי שקיבלנו, אף לאחר שהדגם שברשותנו הוחלף והבעיה נשתנה התברר כי היא אופיינית למכשיר.

בשימוש רגיל ולא תובעני במיוחד -  כמה שיחות, קצת גלישה וקצת שימוש ב- GPS, המכשיר שרד אצלנו מקסימום של שש שעות שימוש. לאור הצהרת היצרן ל-200 שעות המתנה ו-4 שעות שיחה, מדובר בתעודת עניות של ממש, ומשתמשי המכשיר הזה ייאלצו להיות צמודים למטען ולמקור חשמל בכל עת או להצטייד בסוללה חלופית.

עמידות (10%)

9

Toshiba G810 מעניק תחושה טובה של עמידות כאשר הפלסטיק נעים למגע שעוטף אותו וכן המסגרת הכסופה נותנים הגנה טובה. המצלמה בולטת אך יש לה טבעת הגנה. הבעיה היחידה היא חריץ כרטיס הזיכרון החשוף שמהווה סיכון לחדירת לכלוך.