Sony Ericsson Vivaz

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Sony Ericsson Vivaz סוני

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson Vivaz סוני

הטוב
  • איכות תצוגה מצוינת
  • Wi-Fi ו-GPS
  • צילום וידיאו HD איכותי עם מקש ייעודי
  • קטן וקל משקל במיוחד
  • חיישן תנועה
  • רדיו FM
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • מסך רזיסטיבי ומעט קטן
  • איכות צילום סטילס לא מרשימה
  • ממשק לא מספיק נוח
  • הנדסת אנוש בינונית
בשורה התחתונה

Vivaz הוא מכשיר מגע לצעירים, החל בעיצוב הדינמי והקומפקטי וכלה ביכולות הצילום הוידיאו המרשימות. הוא אמנם חביב ומושך מבטי התעניינות, אבל בסופו של דבר הוא קצת משעמם בגלל הממשק היבשושי, והנדסת האנוש שלו לוקה בחסר – שוב, בעיקר באשמת מערכת ההפעלה.

למי שצילום וידיאו
HD איכותי ומימדים זעירים חשובים לו, Sony Ericsson Vivaz יכול להתאים.

הקדמה

חטיבת מכשירי המולטימדיה והבידור של Sony Ericsson מתחדשת במכשיר נוסף ומעניין, ה-Vivaz שהוכרז בתחילת 2010 והגיע לישראל בתחילת יולי. ויואז הוא מכשיר מגע קומפקטי שתכונת הדגל שלו היא המצלמה, עם 8 מגה פיקסל וצילום וידיאו ב-HD; זהו הטלפון הראשון בישראל שנמכר במפעילות הסלולריות עם תכונה זו.

המפרט הטכני עשיר, וכולל מסך מגע בגודל 3.2 אינטש, מעבד במהירות
720Mhz עם מאיץ גרפי PowerVR SGX, תקשורת בדור 3.5 עם קצב גלישה של 10.2Mbps, קישוריות Wi-Fi b/g, Bluetooth A2DP ו-GPS, רדיו FM, חיישן תנועה ועוד.

ה-
Vivaz מעוצב בסגנון צעיר, עם גימור שחור מבריק ובקווים מתעגלים. הוא מריץ את מערכת ההפעלה Symbian s60 בגרסה 5.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

7.5

איכות הקול בשיחות טובה מאוד, ובשיחה באפרכסת העוצמה טובה. הרמקול החיצוני היחיד, הממוקם בשמאל המכשיר, מאכזב עם צליל שטוח ועוצמה נמוכה; לצלצולים הוא מספק אבל לא להאזנה למוזיקה באמצעותו. גם בשימוש בו כספיקר הוא מפיק עוצמה חלשה והתקשינו לשמוע את בן שיחנו בשיחות תוך כדי נהיגה.

בערכת המכשיר מצורפות זוג אוזניות פשוטות, שמפיקות צליל סביר בלבד.

נוחות השימוש (35%)

7.5

ביחס לסמארטפונים עם מסכי מגע, Sony Ericsson Vivaz הוא כנראה המכשיר הקטן ביותר שפגשנו. עוביו 1.25 ס"מ ומשקלו 97 גרם בלבד, כך שהוא נחבא בכיס בקלות רבה. בזכות הקימור בגבו (שסוני אריקסון מכנה "הקימור האנושי") הוא נוח להפליא בכף היד. מצד שני, לא התלהבנו מהגימור המבריק שהופך לחלקלק ומזיע בימי הקיץ המהבילים וגם סופח טביעות אצבע למכביר.

ביחס לסמארטפונים עם מסכי מגע, זהו המכשיר הקטן ביותר שפגשנו. משקלו 97 גרם בלבד והוא נחבא בכיס בקלות רבה. בזכות הקימור בגבו הוא נוח להפליא בכף היד אך הגימור המבריק חלקלק וסופח טביעות אצבע למכביר

Vivaz מצויד במסך TFT בגודל 3.2 אינטש וברזולוציה של 360x640 עם תמיכה ב-16 מיליון צבעים. הרזולוציה הגבוהה הולמת היטב את גודל המסך, וצפיפות הפיקסלים הגבוהה גורמת לתצוגה חדה ואיכותית מאוד, עם צבעים בוהקים וחיים. בשמש, לעומת זאת, הוא מתקשה לתפקד ומתכהה במהירות.

כמסך מגע הוא מרשים פחות. זהו מסך רזיסטיבי, שדורש לחיצה ממשית ולא מסתפק בנגיעה קלה, מה שמסרבל את התפעול ודורש סטיילוס לדיוק מרבי – פיתרון שאנחנו מעדיפים להדחיק. בעיה נוספת קשורה לאופן הגלילה, ועל כך נפרט בהמשך; נזכיר רק שבגלל טכנולוגיית המסך אין כאן תמיכה במולטי מגע. המכשיר מצויד בחיישן תנועה שפועל בזריזות ומעביר את התצוגה ממצב אנכי לאופקי ולהיפך, בהתאם למצב האחיזה.

מתחת למסך נמצאים 3 מקשים דקיקים וצרים – מקשי החיוג והניתוק ומקש התפריט. עיצוב המקשים נועד כנראה לחסוך מקום ולהעניק מראה אלגנטי, אבל הוא גורע מנוחות התפעול שלהם. בימין המכשיר נמצאים זוג מקשי העוצמה הכסופים והנוחים, מקש דו-שלבי לצילום וגם חידוש – מקש ייעודי לצילום וידיאו. משמאל תמצאו שקע
Micro USB המשמש לטעינה ולסנכרון (תודה לאל שנפטרנו מהחיבור הקנייני של סוני אריקסון) מאחורי כיסוי גומי קשיח, ומעליו שקע האוזניות הסטנדרטי 3.5 מ"מ. בראש המכשיר יש מקש צר ושטוח להפעלה וכיבוי וכן למעבר למצב המתנה או לפרופילי השמע השונים.

התצוגה חדה ואיכותית מאוד, עם צבעים בוהקים וחיים, אך בשמש מתקשה המסך לתפקד. כמסך מגע הוא מרשים פחות. הוא דורש לחיצה ממשית ולא מסתפק בנגיעה קלה, מה שמסרבל את התפעול ודורש סטיילוס לדיוק מרבי. המקשים מתחת המסך דקיקים ולא נוחים

מערכת ההפעלה ב-
Vivaz היא סימביאן s60 בגרסתה החמישית. אחרי ההתאמות שעברה למכשיר היא דומה למדי לממשק הרגיל של סוני-אריקסון, עם האייקונים והפונטים המוכרים, תפריט "שרותי איכון" הייחודי ואפילו ממשק המולטימדיה הוותיק.

למרות קבלת הפנים המזמינה, לא יכולנו שלא לקבוע שוב שסימביאן בגרסתה הנוכחית פשוט לא מתאימה למסכי מגע. ממשק התפעול מבולבל ולא אחיד, הגלילה מתבצעת לפעמים מלמטה למעלה (כמו שצריך) ובדרך כלל מלמעלה למטה, באופן לא אינטואיטיבי ולא נוח, מה עוד שבלתי אפשרי לשלוט במהירות הגלילה (כך מצאנו את עצמנו מנסים נואשות להגיע לאיש הקשר "משה", ונזרקים במהירות בין "אורי" ל"תום". רק החיפוש לפי אות ראשונה הציל אותנו). בחלק מהמקרים יש ללחוץ לחיצה בודדת ובחלק מהמקרים – כפולה, וכן על זה הדרך. אחרי האייפון והאנדרואיד, מכשירי מגע עם ממשק מתסכל כבר לא מתקבלים בסלחנות.

מעבר לנוחות התפעול הבעייתית והעיצוב הנאה, מערכת ההפעלה היא סימביאן השגרתית, על יתרונותיה ותחלואיה. היא מאפשרת התקנות של תוכנת צד שלישי, כוללת הרבה מאוד אפשרויות הגדרה אישית ובזכות המעבד הנכבד היא גם מגיבה במהירות טובה מאוד. מצאנו לא מעט יישומים מותקנים מראש, כמו חיפוש מהיר בגוגל, קליינט
DLNA עם גישה נוחה לתכנים ברשת הביתית דרך ה-Wi-Fi, ממשק שיחה להודעות SMS, אפליקציה ליוטיוב, תוכנת Quick Office המאפשרת עריכה והכנה של מסמכים ועוד. בלטה בחסרונה חנות אפליקציות, כמו OVI של נוקיה.

בהעדר מקלדת ממשית מציע המכשיר מקלדות וירטואליות בכמה תצורות – אלפא נומרית,
QWERTY, חצי-QWERTY וגם זיהוי כתב יד באמצעות הסטיילוס. בגלל המסך הרזיסטיבי שדורש לחיצה ממשית, המקלדת האלפא-נומרית אינה נוחה מספיק, ומקלדת ה-QWERTY במצב מאונך זעירה באופן שלא מאפשר שימוש. באחיזה אופקי הופכת המקלדת המלאה לנוחה מאוד, עם מקשים בגודל טוב ופריסה הגיונית, ובזכות גודלו הקומפקטי של המכשיר האחיזה וההקלדה באמצעות האגודלים נוחה.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה (20%)

8

Sony Ericsson Vivaz מצויד במצלמה עם נתונים מרשימים: רזולוציית 8 מגה פיקסל, מיקוד אוטומטי באמצעות לחצן או בנגיעה במסך, מייצב תמונה, זיהוי חיוך ופלאש LED. הממשק שלה נוח ועשיר מאוד, וכולל סצנות צילום שונות, צילום עצמי, מקרו, פנורמה, אפקטים, שליטה על פיצוי חשיפה ואיזון לובן ועוד.

ציפינו לגדולות ונצורות מהמצלמה הזו, אבל נוכחנו שוב שמגה פיקסלים זה לא הכל. איכות התמונה סבירה בלבד ואינה עולה (אולי אפילו נופלת) מכמה מצלמות 3.2 מגה פיקסל סלולריות שראינו. לצד הצבעים היפים והחשיפות הטובות על פי רוב הבחנו בחדות ופירוט לקויים ובסימני עיבוד אגרסיביים בכל תמונה. הפלאש, כצפוי, יעיל למרחקים קצרים בלבד.

החלק המרשים ביותר במצלמה, ואולי במכשיר כולו, הוא צילום הוידיאו. סוני אריקסון ויואז מאפשר צילום וידיאו ברזולוציית
HD 720p ובקצב של 24 פריימים בשנייה. הסרטונים נשמרים בפורמט MP4 החסכוני. איכות הוידיאו טובה מאוד – התמונה חדה והצבעים יפים, וכל עוד לא צילמנו סצנות מהירות מדי הסרטונים נותרו ללא סמני דחיסה מורגשים.

מצלמת הסטילס נוחה ועשירה אבל איכות התמונה שלה אינה גבוהה במיוחד. חלק המרשים ביותר המכשיר הוא צילום הוידיאו, שמתאפשר ברזולוצית HD ומפיק סרטונים עם חדות טובה וצבעים יפים

תפריט המולטימדיה דומה מאד לממשק המוכר במכשירי סוני אריקסון, אבל מתחת למעטפת הנאה מבצבצת שוב סימביאן חסרת-הברק. נגן המוזיקה מאפשר קטלוג לפי פרמטרים שונים, הצגת תמונת האלבום וגם נגינה ברקע, עם קיצור דרך אינטראקטיבי במסך הראשי, אבל אין כאן שיפורי שמע, הרחבת באסים או איקולייזר. שמחנו למצוא כאן את ישום TrackID לאיתור שמות שירים.

מקלט ה-
GPS המובנה מאפשר תיוג גיאוגרפי של התמונות וניווט באמצעות תוכנות הניווט השונות. מהירות קליטת האות טובה.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון (10%)

8.5

דפדפן האינטרנט טוב מאוד. הגלישה בדפי WAP טובה ומהירה, כצפוי, והוא מתמודד היטב גם עם דפי HTML מורכבים ומציג אותם כראוי – כולל פלאש. המכשיר כולל גלישה סלולרית בדור 3.5 וכן Wi-Fi כך שהגלישה מהירה מאוד.

Sony Ericsson Vivaz
מאפשר הגדרת דוא"ל בקלות (ממש כמו במכשירי הנוקיה) ותומך גם בסנכרון דואר, כלומר Push Mail. בזכות תוכנות האופיס וקורא ה-PDF תוכלו לעשות בדואר שימוש יעיל ולהשתמש גם בצרופות שתקבלו.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

Vivaz מצויד בסולת ליתיום-פולימר בהספק של 1200mAh שלהצהרת החברה אמורה לספק עד 440 שעות המתנה ועד 5 שעות ו-20 דקות שיחה.

סוללות של סמארטפונים, בעיקר כאלה עם מסכי מגע, בדרך כל אינן מאריכות חיים – אבל ה-
Vivaz מפתיע לטובה עם משך פעולה ארוך מהמקובל. בשימוש סטנדרטי שכלל שיחות, צילום, גלישה ברשת וכדומה חלפו יומיים וחצי לפני שהסוללה התרוקנה – הישג נאה בהחלט.

עמידות (10%)

8

Sony Ericsson Vivaz עשוי פלסטיק מבריק שבהתרשמות ראשונית נראה מצועצע, אבל בשימוש ממושך מתגלה כחזק וקשיח למדי. שקע הטעינה מוגן כראוי והמקשים נראים יציבים. שמחנו לראות שסוני אריקסון צרפה לערכה 2 מגיני מסך שקופים ואיכותיים (למעשה, רק ביום האחרון של הבדיקה הבחנו שהמסך מכוסה ביריעת הגנה).

מאידך, מיקום עדשת המצלמה במרכז גב המכשיר תמוה מאוד וחושף אותה לשריטות בהנחה על השולחן, או להזעה ולכלוך מאחיזת היד. הגימור המבריק של כל חלקי המכשיר ממגנט אליו טביעות אצבעות ומקבל מראה מלוכלך במהירות.

איכות הבנייה וההרכבה טבה, אך מיקום עדשת המצלמה במרכז גב המכשיר חושף אותה לשריטות בהנחה על השולחן, או להזעה ולכלוך מאחיזת היד. הגימור המבריק של כל חלקי המכשיר ממגנט אליו טביעות אצבעות ומקבל מראה מלוכלך במהירות