סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung C5130 סמסונג
- עוצמת שמע גבוהה באפרכסת ובספיקר
- רדיו ו-Bluetooth
- תמיכה בדור 3
- מצלמה מיושנת
- איכות מסך נמוכה
- מקשי תפעול לא נוחים לשימוש
- מערכת הפעלה אטית
סמסונג ראויה להערכה על כך שהיא מתמידה בהשקת מכשירים פשוטים המיועדים למשתמשים בעלי צרכים בסיסיים. אבל ה-5130C אינו מציע חידוש מרוב ההדגמים שקדמו לו וביצועיו נמוכים עד בינוניים כמעט בכל פרמטר. המקשים אינם נוחים, רזולוציית המסך נמוכה ומערכת ההפעלה אטית מאוד, לעתים עד כדי תסכול. לחיוב נציין את עוצמת השמע הגבוהה שלו ואת משקלו הקל ועמידותו הטובה.
לצד מאמצי הפיתוח של מכשירים מתקדמים, סמסונג אינה נוטשת את זירת מכשירי דור הביניים וה-Entry Level ומשיקה לעתים תכופות מכשירים פשוטים לקהל הצרכנים שלא נסחף אחר הטכנולוגיה המתקדמת.
Samsung C5130 הוא מכשיר דור 3 בתצורת סליידר ובגודל סטנדרטי. המפרט כולל מסך בגודל 2.2 אינטש, נגן מוזיקה, מצלמת 1.3 מגה פיקסל, ספיקר, מקלט רדיו עם תמיכה ב-RDS , קישורית Bluetooth בתקן A2DP, זיכרון פנימי של 24MB והרחבה לכרטיס זיכרוןMicro-SD עד לנפח של 8GB.
למכשיר עיצוב פשוט עם קווים מעוגלים ובעל ציפוי בוהק, והוא מוצע בשחור או בלבן.
כל השיחות שביצענו במהלך הבדיקה נשמעו היטב, וגם בצד השני של השיחה לא היו תלונות ונשמענו היטב. עוצמת האפרכסת גבוהה וגם הספיקר מספק עוצמת שמע חזקה.
האוזניות המצורפות בסיסיות למדי ומאפשרות האזנה באיכות סבירה לרדיו ולמוזיקה. עוצמת השמע באוזניות טובה אך כאשר מגיעים לעוצמות גבוהות יורדת איכות השמע והצליל הופך לעיתים לצורמני.
הספיקר אינו סטריאופוני ואיכות הצלילים הבוקעים ממנו אינה מרשימה, בלשון המעטה. עוצמתו אמנם גבוהה אך מהאיכות לא נהנינו במיוחד.
סמסונג C5130 שוקל 100 גרם, שזהו משקל נמוך מהממוצע, גודלו סטנדרטי אך הוא עבה מעט (16.5 מ"מ). נוכחותו של המכשיר בכיס הג'ינס אינה מטרידה והודות לגימור המעוגל הוא נכנס ונשלף בקלות. מנגנון הסליידר יציב וחזק, פתיחתו נעשית ללא קושי והוא אינו נסגר שלא בכוונה ודורש לחץ סביר על מנת לסגור אותו.
האחיזה והדיבור ב- C5130נוחים, אך לא כך התפעול השוטף שלו. כמו ברוב מכשירי הסליידר, לוח המקשים מורכב ממקשי תפעול בחלק העליון ומקשי ספרות בחלקו התחתון. מתחת למסך נמצאים מקשי ה-Soft keys, שאינם ניתנים לתכנות, ומפנים לפורטל האינטרנט ולתיבת ההודעות. מתחתם נמצאים מקשי החיוג והניתוק וביניהם מקש ניווט רב-כיווני. עד כאן סידור מוכר והגיוני, הבעיה היא שהמרחק בין המסך למקשי התפעול גדול מהרגיל ופעמים רבות (ומרגיזות) לחצנו בטעות על ה-softkeys במקום על מקשי החיוג והניתוק. בנוסף, אין כל הפרדה בין המקשים עצמם (למעט לחצן הניווט), דבר שמוסיף לטעויות בהקשה.
המקשים האלפאנומריים שטוחים לחלוטין ומופרדים בעזרת 3 פסים קעורים הנמתחים לרוחב לוח המקשים. המקשים עצמם מעט נוקשים אבל הם רחבים ומגיבים כראוי.
ב- C5130מסך בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של 220x176 ותמיכה בעד 262 אלף צבעים. איכות התצוגה נמוכה, אך תספק לשימוש בסיסי ובניווט בתפריטים.
בדופן הימנית של המכשיר נמצא שקע הטעינה הקנייני המשמש גם לחיבור האוזניות. כיסוי הפלסטיק שלו אינו איכותי וגם מבנה השקע לא נוח במיוחד, ולא תמיד מתחבר בקלות. בדופן השמאלית נמצאים מקשי העוצמה שמתפקדים ביעילות. חלקו האחורי של המכשיר עשוי פלסטיק שחור פשוט למראה, כאשר בחלקו העליון עדשת המצלמה (ללא כל מיגון) ולצדה הספיקר. מכסה הסוללה נפתח ונסגר בקלות ומתחתיו נמצא שקע כרטיס הזיכרון. מאחר ששקע הכרטיס ממוקם מתחת לסוללה אי אפשר לבצע "החלפה חמה" של הכרטיס.
מערכת ההפעלה של ה- Samsung C5130מוכרת לנו מהמכשירים הקודמים של סמסונג (הישנים שבהם). היא אמנם פשוטה לשימוש אך משום מה מהירות העבודה שלה אטית להחריד. כאשר מקישים על מקש החיוג על מנת לראות את השיחות האחרונות שבוצעו, חולפות כמה שניות ארוכות עד להופעת הרשימה (לעתים בין 5 ל-10 שניות!), וכך גם כאשר מקישים שוב על מנת לבצע את החיוג. אותה תופעה מרגיזה קורית גם בביטול שיחה ובחלקים אחרים של מערכת ההפעלה.
ערכת המכשיר כוללת זוג אוזניות, מטען, כבלUSB לחיבור למחשב ומדריך קצר למשתמש. כרטיס זיכרון אינו מסופק עם המכשיר.
Samsung C5130 מצויד אמנם ביכולות המדיה הסטנדרטיות (מצלמה, נגן מוזיקה ווידיאו, רדיו וכו'), אך יכולותיו בתחום זה דלות.
המכשיר מצויד במצלמה בסיסית בת 1.3 מגה פיקסל ובמצלמה קדמית לשיחות וידיאו. ממשק המצלמה אינו מהנוחים שפגשנו אך אפשר להתרגל אליו. אחרי שלומדים את הממשק ניתן למצוא בו צילום פסיפס, מצב לילה, טיימר לצילום אוטומטי, אפקטים (שחור-לבן, תשליל וכדומה), הוספת מסגרות משעשעות לתמונות, איזון לבן ושינוי תצוגת המסך בעת הצילום. איכות התמונות נמוכה כצפוי והן יתאימו בעיקר לתצוגה על גבי המכשיר.
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציה של עד 144x176 במהירות של 15 פריימים לשנייה, אורך הסרטון מוגבל לנפח הזיכרון ופורמט 4.MP איכות התצוגה נמוכה גם כאן, ותתאים בדוחק להצגת הסרטון על מסך המכשיר.
נגן המוזיקה ידידותי לשימוש ומאפשר לבחור רצועות השמעה על פי רשימות מותאמות אישית, שם האמן, הז'אנר ולפי אלבומים. ניתן לשמוע רצועות באופן אקראי ובנוסף לשלוח את הקובץ המושמע דרך קישורית ה-Bluetooth. ניתן להעביר את הנגן לרקע ולהמשיך להשתמש במכשיר. על שולחן העבודה מופיע שם השיר, משך הזמן שבו הוא מתנגן והזמן הכולל שלו. בעזרת מקש הניווט אפשר להמשיך ולשלוט בכל הפעולות הנפוצות בנגן – עצירה, הפסקה ומעבר בין רצועות.
הרדיו תומך ב-RDS ומאפשר לשמור 20 תחנות בזיכרון. הקליטה טובה מאוד גם במקומות סגורים. פונקציה נחמדה שמצאנו בתפריט מאפשרת להקליט למכשיר את שידורי הרדיו.
יומן: תחת "ארגונית" בתפריט הראשי נמצא לוח שנה שאפשר להזין בו אירועים מסוגים שונים, יישום תזכיר שבו אפשר לרשום הערות כלליות, שעון עולמי שניתן להוסיף אליו מדינות רבות, מחשבון לפעולות חשבון בסיסיות ויישום לחישוב שערי המרה של מטבעות, משקלים, מידות וכו'.
בתפריט ה"יישומים" נמצא התזכורן שאיתו אפשר להקליט תזכורות, עורך התמונות שבעזרתו אפשר לערוך תמונות שצולמו להוסיף להן מסגרות מצחיקות או כל מיני ציורים אחרים. נוסף לכך ישנו קיצור ל-Google, טיימר וקורא RSS.
עוד פונקציה שימושית במכשיר היא "שיחה מדומה". לוחצים לחיצה ארוכה על הנמכת העוצמה, ומרפים. לאחר מספר שניות הטלפון מצלצל כאילו מישהו מתקשר אלינו. תחשבו בעצמכם על השימושים האפשריים לתכונה זו.
קטגוריית המשחקים מאכזבת מאוד, ובעצם לא ממש קיימת: ישנם מספר משחקי דמו בלבד, שנעצרים לאחר זמן קצר ודורשים תשלום בעבור המשך המשחק.
הדפדפן המובנה הבסיסי והמסך הקטן אינם מותאמים לגלישה מלאה באינטרנט, ודפים בעלי תוכן רב אף גורמים להודעת שגיאה. לפורטלי WAP המותאמים לסוג זה של מכשירים אפשר לגלוש בקלות ולהוריד מהם שירים, צלצולים, לקרוא חדשות וכדומה.
דוא"ל נתמך במכשיר אך ההגדרות שלו מסורבלות מאוד ולבסוף גם לאחר שהוגדרו לא הצלחנו להתחבר לתיבת ה-Gmail. בירור באתר Google העלה כי זו בעיה מוכרת בקרב מכשירי סמסונג.
סנכרון ה- Samsung Nova C3053עם המחשב האישי מתבצע בעזרת תוכנת PC-Studio של סמסונג. התוכנה ניתנת להורדה בחינם מאתר החברה וכבל הסנכרון מצורף בערכה. לאחר חיבור המכשיר למחשב ניתן לסנכרן את לוח השנה, אנשי הקשר ולהעתיק קבצים בין המחשב למכשיר וההיפך.
סמסונג C5130 מצויד בסוללת ליתיום-יון בהספק של mAh1000, והחברה מצהירה על זמן המתנה מרבי של עד 300 שעות או זמן דיבור של 380 דקות שיחה, משך טעינה מלאה הוא 3 שעות. מכיוון שאין במכשיר משחקים, אין GPS וגם הגלישה באינטרנט אינה כיפית במיוחד, רוב השימוש היה להוצאת שיחות ולשליחת מסרונים. הסוללה החזיקה מעמד בדרך כלל בין 2 ל-3 ימים. זמן סביר.
המכשיר עשוי ברובו מפלסטיק שנראה קשיח ועמיד. חלקי המכשיר מחוברים היטב וללא תזוזות, מכסה הסוללה נראה חזק ועמיד מאוד וגם לאחר פתיחות וסגירות רבות הוא נשאר איתן במקומו.