סקירת wisebuy - מצלמה Olympus Stylus Tough 3000 אולימפוס
- איכות צילום טובה
- צילום תחת המים ובתנאים קיצוניים
- צילום מתמשך לא מוגבל
- קומפקטיות יחסית למצלמות קשוחות
- צילום וידיאו באיכות פושרת
- כפתורי ניווט לא נוחים
- טווח זום קטן
המצלמה הקשוחה הזו של אולימפוס זמינה לפעולה בכל מצב, אחרי נפילות, בקור או תחת המים. היא קטנה דיה כדי להתחרות בגודל של קומפקטיות רגילות, אך בעלת עמידות טובה בהרבה מהן. איכות התמונה שלה טובה למדי, והופתענו לטובה מאיכות הצילום בתאורה בינונית. יחד עם זאת טווח העדשה אינו מרשים ונוחות התפעול לוקה בחסר, בעיקר באזור המקשים.
Tough 3000 מתאימה למי שמחפש מצלמה בעלת שרידות גבוהה שתספק תוצאות טובות, ומוכן להתפשר על הזום וזמן הסוללה. חובבי ספורט אתגרי ומימי או משפחות עם ילדים פעלתניים ייהנו ממנה.
Tough 3000 נמנית על סדרת המצלמות הקומפקטיות הקשוחות של Olympus, שמתהדרות ביכולת לעמוד בנפילות ובצילום תחת המים. היא כוללת חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש ומצוידת בעדשה בעלת זום אופטי X3.6 בטווח של 28-102 מ"מ. עוד במפרט: רגישות של עד 1600 ISO, מייצב תמונה דיגיטלי ואופטי, צילום וידיאו ברזולוציית HD, מסך בגודל 2.7 אינטש, 12 מגה פיקסל ותפריטים בעברית.
המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון נטענת, ושומרת את התמונות על גבי כרטיס SDHC\SD.
איכות הצילום של ה- Olympus 3000 טובה באופן כללי. בתאורה טובה התמונות יוצאות חדות ונקיות, הצבעים מדויקים ויפים, ובמבט ראשון לא נראים סימני עיבוד על גבי התמונה. גם במבט מעמיק לא מצאנו עדויות לפגמים דיגיטלים, ואיכות התמונה התבררה כמוצלחת למדי. טווח העדשה פה אינו מרשים כלל (28-102 מ"מ) אך לפחות העדשה שומרת על צורת התמונה ולא נראו עיוותי עדשה בצילומים. חיסרון של המצלמה היא ההתמודדות עם טווח דינמי רחב, החלקים הבהירים ממהרים להישרף ולאבד פרטים.
יחסית למצלמה קשוחה שנועדה לבלות את מרבית חייה בתנאי קיצון, הופעתנו לטובה לגלות איכות צילום טובה גם בתוך הבית. גם ללא מבזק, וב-ISO 1600, הגבוה ביותר, התקבלו תמונות טובות למדי. הן היו חדות ויפות, בעלות גרעון עדין יחסית, ובהחלט ניתנות לשימוש ולפיתוח בגדלים סטנדרטיים.
המצלמה מצוידת במייצב תמונה כפול, אופטי ודיגיטלי, שבא לידי ביטוי בעיקר בצילומים בתאורה חלשה וללא מבזק, אז זמן החשיפה עולה. המייצב הכפול עוזר והצלחנו להגיע לתוצאות טובות אפילו בחשיפה של חצי שניה. כשהשתמשנו במבזק הוא התגלה כחזק והאיר היטב חללים בינוניים. בצילום פורטרטים עם הפלאש המצב טוב, פני המצולמים הוארו היטב מבלי להישרף.
בצילום תת-מימי קיבלנו תוצאות טובות במצב האוטומטי, וגם בסצנה הייעודית לצילום שכזה. המבזק תפקד היטב תחת המים, וסייע בהפקת תמונות חדות וטובות. יחד עם זאת חשוב לזכור שבמקרים כאלו המים הם גורם קריטי לאיכות הצילום, מים עכורים משמעותם תמונה פחות מוצלחת.
מצב הצילום הידני מציע את האפשרויות הסטנדרטיות במצלמה שכאלה. שליטה ברגישות, איזון לובן, במבזק, צילום המקרו, צילום רציף ופיצוי החשיפה. צילום המקרו מתפקד היטב; הוא מורכב ממצב מקרו ומצב סופר-מקרו, והצלחנו לקבל תמונות יפות למדי ממרחק של כשני סנטימטר.
מצב Beauty נועד לצילום פורטרטים. במצב זה המצלמה יוצרת עותק נוסף של התמונה ומשתמשת בפונקציית זיהוי הפנים שלה כדי לרכך מעט את המיקוד על הפנים בכדי לטשטש פרטים כמו קמטים וכיוצא בזה. בפועל זה לא מרשים במיוחד, והיינו צריכים להתאמץ כדי לזהות את ההבדלים בין התמונות. גם מצב הפנורמי האוטומטי היה מאכזב ופשוט לא הצלחנו להפיק תמונה פנורמית משלוש תמונות שונות; יש גם מצב ידני שמאפשר לתפור את התמונות בעצמכם במחשב.
שני מצבי צילום נוספים במצלמה הם Magic וסצנה. הראשון מאפשר להוסיף שלל אפקטים על גבי התמונות, ביניהם ריכוך הפוקוס, עין דג, רישום בשחור לבן ו-Punk שצובע את התמונה בשחור-סגול, ועוד. מצב הסצנה מאפשר לבחור מבין 16 סצנות שונות המאפשרות למצלמה משחק מעט שונה עם מפתחי הצמצם וזמן החשיפה. למשל, סצנת הנר מאפשרת למצלמה זמן חשיפה של עד 4 שניות בניגוד למצב האוטומטי החכם שמגיע עד 1/2 שנייה, וכדומה. או למשל צילום תת מימי מהיר, במטרה ללכוד דג בתנועה.
לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- Tough 3000. שימו לב שאיכות התמונות עשוה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 64, f/4.1, 1/40 sec
ISO 64, f/5, 1/80 sec
ISO 400, f/6.3, 1/2000 sec
ISO 1600, f/4.1, 1/10 sec
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1280X720 ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והוא בינוני באיכותו.
הסרט אמנם נע בצורה חלקה וללא קרטועים, אך איכותו אינה גבוהה, הוא סובל מגרעון בתאורה שאינה חזקה מאוד, ומסימני מריחה.
אופן ההקלטה קל מאוד, כנהוג בדגמים של אולימפוס, לחיצה על הכפתור האדום תתחיל מיד צילום וידיאו. לא ניתן להשתמש בזום (אופטי או דיגיטלי) במהלך צילום וידיאו בדגם זה.
Olympus Tough 3000 היא אחת המצלמות הקטנות בסדרת המצלמות הקשוחות של אולימפוס, ומשקלה 125 גרם ללא הסוללה. יש לה מסך בגודל 2.7 אינטש וזום צנוע של X3.6, שתורמים למזעריות הכללית שמאפיינת את הדגם הזה. כמו כל סדרת המצלמות הזו היא סובלת ממראה צעצועי משהו, וצבועה בגוון מתכתי אחיד. היא זמינה באדום, ורוד, ירוק או כחול. במקרה זה ניתן לומר שהמראה מטעה, איכות הבניה טובה מאוד והמצלמה בהחלט מרגישה איתנה.
העדשה ממוקמת בחזית המצלמה, בפינתה הימנית העליונה, ואף בולטת למעלה מעבר לגוף המצלמה. לא ברור למה היא לא תחומה בגוף המצלמה, כיוון שהמיקום הנוכחי שלה גורר הופעת אצבעות בחלק מהצילומים מפאת היות הפינה הזו נקודת אחיזה שכיחה במצלמות.
בראש המצלמה נמצאים כפתור ההפעלה והדק הצילום. כפתור ההפעלה שקוע אך מגיב היטב, הדק הצילום רחב, ונוח לשימוש.
גב המצלמה מכיל מסך בגודל 2.7 אינטש, גודל מעט קטן יחסית לדור המצלמות הנוכחי, ולא ניתן לומר שהוא מפצה על גודלו באיכותו. 230 אלף הפיקסלים שבו מייצרים תמונה לא רעה אך גם לא מבריקה. זוויות הצפייה מעט בעייתיות, בעיקר למעלה ולמטה. יחד עם זאת בשמש ישירה הוא מתפקד היטב והתמונה ברורה לעין.
לצד המסך ישנו פאנל כפתורים מצופה שכבת גומי דקה. ברור שהגומי הוא חלק מהיות המצלמה "קשוחה" ועמידה בפני נפילות ורטיבות, אך התחושה העולה מכך אינה טובה. המעטפת גורמת ללחצנים להיבלע מעט, ומפריעה לפידבק שלהם. כל הכפתורים בולטים אך קשיחים מדי ללחיצה. בקצה העליון של הפאנל ישנם צמד לחצני זום, שניהם נעדרי פידבק בלחיצה (לחלוטין, ללא קשר למעטפת הגומי) בצירוף העובדה שהעדשה אינה יוצאת מגוף המצלמה נוצרת תחושה משונה שהעדשה לא זזה, למרות שהיא כן.
מתחת כפתורי הזום, ישנו כפתור צילום וידיאו, כנהוג במצלמות של אולימפוס, שלחיצה עליו תתחיל מיד צילום וידיאו, מכל מצב. לצד כפתור זה, באופן לא שגרתי, נמצא רמקול גדול יחסית, שבולט גם הוא מהפאנל. נוכחות הרמקול הופכת את פאנל הכפתורים לצפוף למדי, ומפריעה באופן ישיר ללחיצה על כפתור הוידיאו ועל כפתור המעבר לתמונות שצולמו. שכן שני כפתורים אלו צמודים לרמול וקשה לחוש בהבדלים ביניהם במגע.
בנוסף ישנם 5 לחצני ניווט, המופיעים בדגם זה בצורת פלוס עם כפתור OK במרכזו, וכן לחצני עזרה וגישה לתפריט. בניגוד לדגמים אחרים של אולימפוס, בהם כפתור הגישה לתפריט היה פותח את תפריט ההגדרות של המצלמה, פה הוא פותח רק את תפריט מצבי הצילום, אליו ניתן להגיע גם באמצעות החיצים לצדדים. כדי להגיע לתפריט ההגדרות יש לנווט בין מצבי הצילום למצב P, ושם בתחתית הרשימה ישנו סימן של שני חיצים שמפנה לתפריט המורחב המבוקש. זהו סרבול רציני כדי להגיע לתפריט שמכיל את כל האפשרויות של המצלמה ולרוב נמצא במקומות נגישים הרבה יותר. התפריטים מוצגים בעברית, ולאחר שמגיעים לתפריט ההגדרות הניווט בתוכו פשוט ונוח
מימין המצלמה ישנו מכסה גדול מפלסטיק, שלמעשה פותח את כל הדופן הימנית של המצלמה. הוא נפתח בלחיצה על מתג יחיד. תחת המכסה נמצאת הסוללה, לצידה כרטיס הזיכרון, ושני חיבורי כבלים: USB ומיני HDMI. בתחתית המצלמה ישנו תבריג לחצובה.
מבחינת קשיחות המצלמה, הגודל אינו קובע. בין היכולות שלה נמצאות גם עמידות במים עד לעומק של 3 מטרים, בקור קיצוני של 10- מעלות, נפילה מגובה של מטר וחצי ועוד. נוכל להעיד שלאחר בילוי של שעה במקפיא המצלמה עדיין פועלת, אם כי בדקות הארוכות שלאחר מכן העדשה שלה מתמלאת אדים והמצלמה לא שמישה במיוחד. המצלמה עמדה היטב גם בטבילות בבריכה בעומק של עד מטר וחצי, וצילמה בפנים ובחוץ בצורה נהדרת.
בערכת המצלמה מצאנו כבל USB, מתאם לכבל USB ולחיבור חשמל, כבל חיבור AV, ספרות הדרכה ודיסק התקנה לתוכנה של אולימפוס.
Olympus Tough 3000 נדלקת ומוכנה לצילום תוך 3-4 שניות, נתון זמן לא מאוד מרשים, והכיבוי לוקח כ-1-2 שניות. זמן המיקוד של המצלמה טוב למדי, ולא הורגשה השהיית צילום (shutter lag) בעת הלחיצה.
בין צילומים ללא מבזק במצב רגיל תמתינו כשנייה או שתיים. בצירוף מבזק זמן ההמתנה עולה לכ-3 שניות בין צילומים, נתוני זמן פושרים. יחד עם זאת, בין מצבי הצילום הרציף גילינו שהצילום במהירות גבוהה אינו מוגבל במספר צילומים, והוא יכול להחזיק לפחות 90 תמונות ברצף, בקצב של 2 תמונות בשלוש שניות. חשוב לציין שמצב זה מוריד את איכות התמונה ל-3 מגה פיקסל. באיכות רגילה הצילום הרציף דומה בנתוני הזמן שלו לצילום רגיל, סדר גודל של תמונה בכל שלוש שניות.
למצלמה סוללת ליתיום-יון בקיבולת 740mAh הנטענת בתוך המצלמה, באמצעות חיבורה למחשב או לחשמל באמצעות כבל יעודי. טעינה אחת של הסוללה הספיקה לנו לכ-750 תמונות, כשליש צולמו עם פלאש וכחמש דקות של קטעי וידיאו. זהו זמן שימוש סביר, אך ראינו טובים ממנו בקטגוריה.