Epson AcuLaser M1200

שתף באמצעות:

מדפסת Epson AcuLaser M1200

סקירת wisebuy - מדפסת Epson AcuLaser M1200

הטוב
  • איכות הדפסת טקסט טובה
  • מהירות הדפסה גבוהה
  • הספק הטונר הראשוני טובה
הרע
  • איכות בנייה בינונית בלבד
  • מגושמת יחסית למתחרות
  • לוח בקרה מצומצם
בשורה התחתונה

Epson AcuLaser M1200 היא אינה מלכת הכיתה, וגם אינה מתיימרת להיות כזאת. את תפקידה העיקרי, הדפסת טקסט, היא עושה היטב ובמהירות תוך כדי הפגנת אמינות גבוהה וגם הטונר שלה לא ממהר להיגמר. מאידך היא אינה מצטיינת בהדפסת תמונות או גרפיקה ונוחות התפעול שלה בינונית.

המדפסת הזו תתאים למשתמשים ביתיים או לעסקים זעירים שזקוקים למדפסת פשוטה אך אמינה לצורך הדפסות בסיסיות בלבד.

הקדמה

AcuLaser M1200 היא מדפסת לייזר מונוכרומטית מבית Epson. היא מציגה רזולוציית הדפסה של 600x600 dpi, זיכרון בנפח 2MB בלבד, מעבד הפועל במהירות 48MHz, קצב הדפסה של עד 20 דפים לדקה ועומס עבודה מוצהר העומד על 15,000 דפים בחודש.

עומס עבודה
התפוקה החודשית של המדפסת, נמדדת במספר הדפים המומלצים על ידי היצרן להדפסה במהלך חודש אחד. ככל שמספר זה גבוה יותר המדפסת תעמוד בעומסי עבודה גדולים יותר. נתון זה מעיד גם על אמינותה ואיכות חלקיה של המדפסת. מומלץ לבחור מדפסת בעלת עומס עבודה הגדול פי שלושה-ארבעה מהיקף ההדפסה הצפוי ובכך להבטיח את עמידותה לאורך זמן.

איכות ההדפסה (45%)

8

בהדפסת דפי טקסט מציגה Epson M1200 איכות גבוהה. אותיות גדולות ובינוניות, טקסט רץ בגודל 12 נקודות ואף בגודל 9 נראו חדים ושחורים כנדרש. גם כשהדפסנו טקסט בגודל 5 נקודות הטקסט נשאר צלול, ברור וקריא, כפי שניתן היה לצפות ממדפסת בקטגוריה זו. כשהדפסנו טקסט שהיה במקור צבעוני, איכות ההדפסה ירדה: קצוות האותיות החלו להיות משוננות, טקסט קטן  הפך לכמעט לא קריא ומשטחי הצבע היו לא חלקים.

בהדפסת עמודים עתירי גרפיקה כגון עמודי אינטרנט או טבלאות וגרפים, מעברי הצבע (גרדיאנטים) אינם טובים מספיק וניתן היה להבחין בתבנית פסים לכל מעבר צבע. גם בהדפסת תמונות המדפסת אינה מצטיינת והתמונות אינן מרשימות באיכותן: הפירוט אמנם טוב אך התמונה לא חלקה ונראית כמורכבת מחלקי פסיפס.

מהירות העבודה (15%)

8

Epson מצהירה על זמן המתנה של 16 שניות עד ליציאת הדף הראשון ממצב המתנה (Standby) ולאחר מכן זמן המתנה של 10.2 עד ליציאת הדף הראשון, וקצב הדפסה של 20 דפים לדקה בגודל A4.

בפועל, בבדיקות שערכנו, לקח ל-
Epson M1200 20 שניות כדי להדפיס את הדף הראשון כאשר הערנו אותה ממצב המתנה (Standby) ולאחר מכן, כל דף ראשון יצא במהירות סבירה של כ-12 שניות. אלו זמנים קרובים להצהרות החברה אך הם ארוכים מעט לעומת מתחרותיה בקטגוריה. כאשר ביצענו הדפסה רציפה של דפים מרובים השיגה המדפסת קצב נאה של 17 דפים לדקה.

יעילות וצריכת דיו (20%)

9

Epsom AcuLaser M1200 מגיעה עם טונר התחלתי שאמור להספיק ל-900 דפים. אנחנו הצלחנו להדפיס עימו 708 דפים, מרביתם טקסט ומיעוטם תמונות וגרפיקה, לפני שניכרה ירידה ברמת השחור והופיעו פסים בהירים.

הטונר שתרכשו בעתיד (בדגם
C13S050521) יספיק לעד 3200 מעמודים, לפי הצהרת אפסון, וניתן להשיג גם טונר חלופי בעלויות זולות יותר.

טונר
אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).

נוחות השימוש (20%)

7.5

Epson AcuLaser M1200 היא, לא נעים לומר, מדפסת כעורה למדי. גודלה בינוני-גדול והיא מעוצבת באופן מיושן למרות קוויה המתעגלים, בצבע שחור מט משעמם. גם איכות החומרים וההרכבה אינם משדרים חוזק רב. בשל גודלה, מזין הדפים הקדמי הגדול ופתחי האוורור שבימין המדפסת, תאלצו לפנות לה מקום רב למדי בסביבת העבודה.

מזין הדפים הקדמי פתוח (ניתן לקפלו בעת חוסר שימוש) והוא מסוגל לקלוט כ-150 דפים. הכנסת הדפים אליו נוחה אך הוא מרגיש ונראה מגושם וזול. בראש  המדפסת ניצב מגש קליטת הדפים המסוגל לקלוט עד 80 דפים בכל פעם. הדפים יוצאים כשהחלק המודפס כלפי מטה.

זו מדפסת גודלה בינוני-גדול ובעיצוב מיושן. מזין הדפים הקדמי פתוח (ניתן לקפלו בעת חוסר שימוש) והוא מסוגל לקלוט כ-150 דפים. הכנסת הדפים אליו נוחה אך הוא מרגיש ונראה מגושם

לוח הבקרה בראש המדפסת כמעט ואינו קיים: הוא כולל 2 נורות בקרה בלבד החסרות סימון ברור, ובעת תקלה יהיה עליכם לבדוק בחוברת ההפעלה מה פירוש האור שנדלק. אין מקשים כלשהם, וחבל.

בגב המדפסת מצאנו את שקע החשמל, שקע USB לחיבור למחשב ואת החיבור IEEE1284 הפרללי (26 פינים) שיתאים לבעלי מחשבים ישנים במיוחד או אלו שאזלו להם שקעי USB במחשב.

לאורך כל הבדיקות שערכנו,
M1200 הפגינה אמינות גבוהה, כאשר בכל עת העבודה המאומצת רק דף אחד סורר אחד נתקע במדפסת. עם זאת, המעבד שלה היה האיטי בכל המדפסות שבדקנו ושליחת הדפסה מרובת דפים גרמה לעיכוב מסוים שלא הופיע אצל המתחרות.

מעבד
בכל מדפסת לייזר קיים מעבד שמשפיע על מהירות העבודה של המדפסת. מהירות המעבד נמדדת במגה הרץ (MHz) ונעה בין 33 ל-500 מגה הרץ. ככל שהמעבד מהיר יותר המדפסת תעבוד בצורה מהירה וחלקה ובעומסים גבוהים יותר, אבל מחיר המדפסת עולה בהתאם.   למשתמש הביתי הממוצע שמדפיס בעיקר דפי טקסט ומסמכי גרפיקה קלים, גודל המעבד כמעט שאינו רלוונטי, ואין צורך להשקיע במעבד חזק ויקר. להדפסה בעומסים גדולים יותר, בחרו בגודל מעבד של 150 מגה הרץ ויותר, בהתאם לעומסי ההדפסה ולתקציב.