Skyworth 42LED10

שתף באמצעות:

טלוויזיה Skyworth 42LED10

סקירת wisebuy - טלוויזיה Skyworth 42LED10

הטוב
  • רזולוציית Full HD
  • מנגנון החלקת תנועה אפקטיבי
  • עובי המסך דק
  • נגן מולטימדיה עם תמיכה בסרטי HD
  • ממשק בעברית
הרע
  • רמת שחור צבע נמוכה
  • נטייה לגווני אדום, בעיקר בפנים אנושיים
  • סט חיבורים בסיסי
בשורה התחתונה

במידה רבה, Skyworth 42LED10 נושא את שם ה-LED לשווא. הוא מסך לא רע ואפילו דק מאוד כמובטח, אבל איכויות התמונה שלו מתאימות למסכי LCD פשוטים ולטעמנו אין הצדקה למחירו היקר ביחס אליהם. נקודות האור הבולטות כאן הן מנגנון החלקת התנועה שעושה עבודה טובה מאוד, ונגן המולטימדיה שתומך גם בקובצי HD.

למי שתכונות אלה חשובות לו ומוכן לשלם קצת יותר בשביל העובי הדק של המסך,
Skyworth 42LED10 יכול להתאים.

הקדמה

טכנולוגיית ה-LED, או ליתר דיוק תאורת ה-LED האחורית למסכי LCD, כבר אינה נחלתן הבלעדית של מותגי הטלוויזיות היוקרתיים ביותר. חברת Skyworth, מותג סיני שלדברי היבואן אס.ג'י הוא המוביל במכירת מסכים בסין, מגיע לארץ עם מסך LED בגודל 42 אינטש ובתמחור נוח יחסית לקטגוריה.

מפרט המסך כולל רזולוציית
Full HD 1920x1080, בהירות של 500c/dm2, יחס ניגודיות דינמי של 1,000,000:1, זמן תגובה של 5 מילי שניות, החלקת תנועה 100/120Hz, זוויות צפייה של 178 מעלות ו-2 כניסות USB עם נגן מולטימדיה פנימי.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לתמונת וידיאו במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה(ms). זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.מרבית המסכים כיום מציעים זמני תגובה קצרים מספיק, אבל לחובבי משחקים, שידורי ספורט וסרטי פעולה, כדאי לוודא שהמסך הנבחר הוא בעל זמן תגובה שלא יעלה על 5ms.

איכות התמונה (65%)

7

Skyworth 42LED10 הוא אחד המסכים הזולים בעולם טלוויזיות ה-LED (אם כי הוא יקר יחסית למסך LCD בגודל שלו), ולכן לא ציפינו לאיכות מזהירה. בעיקר הסתקרנו האם מילת הקסם LED תצליח להפוך מוצר פשוט במהותו למוצלח.

היתרונות העיקריים שמביאה איתה תאורת ה-
LED האחורית הם הניגודיות הגבוהה, רמת השחור הטובה והעובי הפיזי הדק של המסך. לצערנו, Skyworth 42LED10 הוא בעיקר דק. הרזולוציה הגבוהה שלו מאפשרת לו הצגה של תמונה חדה ומפורטת מאוד, והצבעים בסך הכל די טובים. עם זאת, רמת הצבע השחור נמוכה, בדומה למסכי LCD פשוטים מדורות קודמים, ולא משתווה כלל למסכי LED חדישים.

Skyworth 42LED10 מציג כמה מצבי AV, כלומר תבניות צפייה מוכנות מראש – מצב סרט, ספורט, דינמי וניטראלי. ההבדל בין המצבים לא עצום, ובאופן כללי חיבבנו בעיקר את המצב הניטראלי שמציג תמונה מאוזנת למדי. בתפריט ניתן לכייל את התמונה באופן בסיסי בעזרת הגדרת החדות, הבהירות, רווית הצבע, ניגודיות, שליטה על צמצום הרעשים ועל מנגנון החלקת התנועה.

בצפייה בסרטי
HD סיפק המסך איכות צפייה טובה בסך הכל, כל עוד לא הוצגו סצנות כהות וחשוכות – אז בלט השחור החלש והפך את התמונה לאפרורית ואנמית. על שידורי הטלוויזיה הרגילים אין הרבה מה להרחיב בדיבור; האיכות בסדר ולא יותר. נקודה אחת שהפריעה לנו היא נטייה בולטת של המסך לגוונים אדומים, שהופכים את פניהם של אנשים לסמוקים ולא טבעיים (בעיקר בשידורי SD).

אחת התכונות החזקות ב-
Skyworth 42LED10 היא מנגנון החלקת התנועה שלו – שעושה עבודה טובה מאוד ביחס לציפיות, ובאספקט הזה הוא אפילו מתעלה על כמה מסכים יקרים בהרבה שבדקנו. כשה-100Hz פועל התנועה חלקה ורציפה, כמעט ללא קרטועים וגמגומים, ותופעת ה-Judder מצטמצמת פלאים.


הרזולוציה הגבוהה של המסך מאפשרת לו הצגה של תמונה חדה ומפורטת, אבל רמת הצבע השחור נמוכה ולא משתווה כלל למסכי לד חדישים. הצבעים בסך הכל טובים אך ישנה סטייה לאדום בגווני עור אנושי. מנגנון החלקת התנועה לעומת זאת מוצלח מאוד  

זוויות הצפייה במסך סבירות בלבד; ניתן לצפות בו מהספה הצדית בסלון, אבל החל מזווית לא רחבה במיוחד מתעצמת בעיית השחורים הבהירים ואיכות הצפייה נפגמת. מבחינת מצבי יחס תמונה מציע ה-

Skyworth 42LED10 מספר מצומצם של אפשרויות – 16:9, מצב Zoom 4:3 שמבצע מתיחה אגרסיבית ומצב זום נוסף, אך אין תמיכה בהצגת תוכן 4:3 טבעי ללא מתיחה.

ציפוי המסך הוא מט ואינו מבריק, מה שמעניק לו יתרון בצפייה בחדר מואר. בכלל, כל עוד צפינו במסך באור יום נהנינו הרבה יותר מהחוויה שכן קשה להבחין בכך שרמת השחור נמוכה בחלל מואר.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.

איכות השמע (20%)

7

Skyworth 42LED10 מצויד בזוג רמקולים בהספק כולל של 20W, שנחבאים בחלקו הקדמי התחתון תחת גריל דק. כמו במסכים דקים רבים כמותו, גם המסך הזה מתקשה להפיק עם הרמקולים הזעירים שלו צלילי מלא ועשיר, גם אחרי שכיוונו את האיקוולייזר הבסיסי (בס, טראבל, אפקט סראונד, אקסטרה בס וכדומה).

הרמקולים המובנים יספיקו לצפייה מזדמנת בחדשות או בערוצי טלוויזיה שונים, אבל לחוויה של צפייה בסרט כוחם תש, ורצוי להצטייד במערכת שמע נפרדת כלשהי כדי למלא את מקומם.

עיצוב ונוחות השימוש (15%)

8

בזכות תאורת ה-LED האחוריות מצטיין ה- Skyworth 42LED10 בעובי דק של 2.9 ס"מ בלבד. העיצוב פשוט אך נאה, עם גימור שחור במסגרת המסך הקדמי שמקושטת בגריל כסוף-כהה באזור הרמקולים, וגב לבן ומעוגל. המסך מגיע עם מעמד שולחני מסתובב. כשמדליקים אותו משמיע המסך נעימת פתיחה מסבירת פנים, והוא מנגן אותה גם כשמכבים אותו (לא מצאנו דרך לנטרל זאת).


המסך מצטיין בעובי דק של 2.9 ס"מ בלבד. העיצוב פשוט אך נאה, עם גימור שחור במסגרת המסך הקדמי שמקושטת בגריל כסוף-כהה באזור הרמקולים, וגב לבן ומעוגל. המסך מגיע עם מעמד שולחני מסתובב

סט החיבורים במסך מצומצם למדי וכולל רק את מה שחייבים, בהעדר מקום. החיבורים נמצאים בצידו השמאלי של המסך ובחלקו התחתון, וכוללים יש 4 כניסות

HDMI, כניסת קומפוזיט, כניסת קומפוננט, 2 חיבורי USB, שקע לאוזניות, חיבור VGA עם כניסת אודיו תואמת, יציאת אודיו וחיבור לאנטנה.

תפריטי המסך פשוטים מאוד בעיצובם וגם לא מציעים שפע רב של תכונות ואפשרויות כוונון, אך לזכותם ייאמר שהם בעברית מלאה. השלט מוארך ועשוי פלסטיק עם מקשי גומי, והארגונומיה שלו בסך הכל טובה – אם כי העדרם של המקשים "חזור" ו-
End תמוה מאוד ומסרבל את הניווט בתפריטים.

אם יש תכונה שהפתיעה אותנו לגמרי ב-
Skyworth 42LED10 היא נגן המולטימדיה המובנה שלו. בצד המסך יש 2 כניסות USB שניתן לחבר אליהן כונן חיצוני או התקני פלאש ניידים (דיסק און קי). חיברנו כונן כזה למסך ולחצנו על מקש ה-Uplay הכחול והגדול בשלט, ומיד הופיע ממשק מעוצב למדי ונאה של נגן מולטימדיה. המסך, כך מתברר, יודע להציג תמונות, קובצי טקסט, לנגן קובצי מוזיקה ואפילו סרטים, אבל זה לא הכל: למרבה ההפתעה, הצלחנו לנגן סרטי MKV HD ברזולוציות 720p ואפילו 1080p ללא כל בעיה – תכונה שקשה למצוא גם בדגמים יקרים ומתקדמים בהרבה. ואם זה לא מספיק, אז ישנה גם תמיכה בקובצי כתוביות חיצוניים – אך לא בעברית.

MKV
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.