סקירת wisebuy - מחשב אישי ממותג Asus Eee Top ET2010PNT אסוס
- מסך מצוין התומך במולטי מגע
- קישורית Wi-Fi
- חבילת תוכנות נרחבת
- סט חיבורים עשיר למדי
- גודל קומפקטי
- ביצועים חלשים
- עיצוב מעט מיושן
- מקלדת ועכבר לא מצורפים
כמו חבילת "הכל כלול" לטורקיה, Asus ET2010PNT שופע פינוקים והבטחות כמו גודל קומפקטי במיוחד ומסך מולטי-מגע; מהצד השני, כרגיל בחבילות מסוג זה, לחיסכון בכסף יש מחיר: הביצועים חלשים ומזכירים נטבוק ממוצע, ואת המקלדת והעכבר תאלצו לרכוש בנפרד.
ימצאו בו עניין אנשים הזקוקים למחשב בעל יכולות בסיסיות אך עם מסך מגע, במחיר שווה לכל נפש
מחשבים מבית היוצר של חברת Asus תמיד מעוררים עניין: הם מתאפיינים בדרך כלל בעיצוב מושך וכוללים חידושים מרנינים (הנטבוק למשל הוא המצאה של אסוס), וכזה גם ה- ET2010PNT. בתוך מסך בגודל 20 אינטש שתומך במולטי מגע, הצליחו מהנדסי החברה לדחוס מחשב שלם שמתיימר להיות מורה הדרך של מחשבי ה- All in One.
המחשב צויד במעבד Intel Atom D510, זיכרון DDR2 בנפח 4GB שפועל במהירות 800MHz, ערכת השבבים Intel NM10, כרטיס גרפי Nvidia ION, מסך מגע LCD בגודל 20 אינטש, כונן קשיח בנפח 320GB ובמהירות 7200 סל"ד, צורב DVD, קישוריות Wi-Fi בתקן n, מצלמת אינטרנט וקורא כרטיסים.
המחשב מסופק עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.
למרות שמדובר במחשב ביתי נייח, Asus ET2010PNT מצויד בחומרה תמוהה בחולשתה, היאה למחשבים ניידים זעירים. המעבד Intel Atom D510 שמיועד למחשבי נטבוק, כולל 2 ליבות הפועלות במהירות 1.66GHz, 4 נימים (Hyper Threads) וזיכרון פנימי בנפח 1MB. המעבד מאפשר תמיכה רק בזיכרונות DDR2 הוותיקים. כרטיס המסך מובנה על גבי לוח האם. הוא משתמש ב- 512MB מזיכרון המחשב ותומך ב- DirectX 10.
כבר בעבודה יומיומית מספק ET2010PNT ביצועים מאכזבים, אפילו ביחס לחומרתו. תוכנות אופיס, דפדפני אינטרנט, נגני מוזיקה ואף תוכנות CRM פעלו אמנם מבלי להפגין סימני מצוקה כלשהם, אך המחשב לא שש להעלות אותן מיידית ומשך טעינתם היה ארוך מהרגיל.
כאשר צפינו בסרט באיכות HD 720p באמצעות התוכנה MPCHC, הסרט התנגן ברוב הזמן ללא הפרעה, אך בסצנות עמוסות אפקטים ופעלולים ניכרה ירידה משמעותית במספר הפריימים המוצגים עקב חולשתו של כרטיס המסך. כפי שניתן היה לצפות, סרט באיכות 1080P התקשה לרוץ על גבי המחשב ובכל מספר שניות התמונה קפאה.
מטבע הדברים תחום הגיימינג גם הוא אינו ממעלותיו של ה- Asus ET2010PNT ואפילו משחקים קלים יחסית כמו Sims 3 התקשו לרוץ עליו. אם תרצו לשחק מדי פעם במחשב הזה, תאלצו להסתפק במשחקי פלאש אינטרנטיים בלבד.
בזכות נפח הזיכרון הרחב יחסית, ריבוי משימות מתאפשר במידת מה; כאשר הפעלנו טאבים רבים בדפדפן האינטרנט, ובמקביל שמענו מוזיקה ועבדנו על מסמכי אופיס שונים, המחשב פעל כנדרש והמעבר בין החלונות השונים התבצע במהירות טובה. לעומת זאת, כשהוספנו גם סרט באיכות 720p המעבד כרע תחת העומס ואפילו סגירת תוכנות כדי להקל על המחשב התגלתה כמשימה שדורשת סבלנות רבה.
במבחן הביצועים של התוכנה PCMark05 קיבל Asus EeeTop PC 2010PNT ציון צנוע של 2598 נקודות בלבד.
פעולת המחשב הייתה חרישית להפתיע לאורך כל תקופת השימוש, וגם כאשר הכבדנו עליו מאוד לא הצלחנו לשמוע את מאוורריו פועלים.
Asus EeeTop 2010PNT, על שלל רכיביו, מצטופף בתוך מסך LCD בגודל 20 אינטש, בעל יכולת מולטי-מגע וברזולוציה של 1600X900, שמחמיאה למסך ומעניקה לו תמונה חדה ואיכותית. איכות הצפייה במסך מפתיעה לטובה, לאור העובדה שמדובר במסך מגע בעל ציפוי מבריק: התמונה חדה ובעלת צבעים עשירים ויפים, והבהירות הגבוהה שלו מפחיתה את אפקט ההשתקפויות בתאורה סביבתית חזקה.
זוויות הצפייה האנכיות והצדדיות של המסך מעולות; כמעט מכל זווית שניסינו ניתן היה להבחין בברור את אשר מתרחש על גבי המסך.
למרות הקונספט המרענן של דחיסת מחשב שלם לתוך מסך צנום, אסוס ET2010PNT הוא בעל מראה מיושן למדי ולא מודרני ונקי כמתבקש. גובהו 37 ס"מ ועמקו 19 ס"מ בלבד, כולל הרגלית שמעמידה אותו ומאפשרת למקמו בסביבות עבודה עמוסות במיוחד.
יכולת המולטי-מגע של המסך הותירה בנו רגשות מעורבים כלפיה. מצד אחד היא עבדה נהדר: באמצעות תנועת הצביטה הגדלנו והקטנו את התצוגה, בעזרת תנועת המחוגה (אצבע אחת משמשת כציר המעגל ואצבע אחרת מקיפה אותה) סיבבנו תמונות ובשתי אצבעות גללנו דפי אינטרנט. כל פעולה קיבלה תגובה מהירה והולמת ונדמה היה שאסוס עלתה על דרך המלך בתחום מסכי המגע השולחניים. מאידך גיסא, תפעול מסך המגע בקצותיו קשה ומתסכל, התקשינו לסגור חלונות בלחיצה על כפתור הסגירה בחלק העליון ואפילו לחיצה על כפתור ה-Start של מערכת ההפעלה הפכה למשימה מאתגרת. בנוסף, כמעט מדי יום נאלצנו לכייל מחדש את המסך משום שהוא איבד כיול והפך להיות לא מדויק, ובשיתוף העובדה שאין עדיין מספיק תוכנות בשוק שתומכות ביכולת המולטי מגע, מצאנו את אופציה זו כחביבה אך לא מאוד שימושית.
הרמקולים חבויים מתחת המסך. עוצמת השמע שלהם מרשימה מאוד וגם בעוצמות הגבוהות הצליל נשאר אחיד ואינו מתעוות, אך הסאונד שלהם חד מדי וצורם באוזן.
מתחת למסך נמצא כפתור להפעלה וכיבוי של המחשב. אם תרצו לכבות את המסך בלבד תוכלו לעשות זאת בלחיצה משולשת על מקש ה-Menu (יתרון על פני המחשב HP All-in-One 200 אותו סקרנו לאחרונה, שאינו כולל יכולת זו כלל). בנוסף מאפשר מקש ה-Menu לכוון את הגדרות המסך, אך השיטוט בין התפריטים השונים קצת מעצבן בגלל פעולתם ההפוכה של מקשי החצים. מקשי החצים מאפשרים גם את כיוונון עוצמת השמע במחשב ובעת לחיצה עליהם מופיע חיווי גרפי. כפתור ה-Mode בורר את תצוגת המחשב ומאפשר להציגה על המסך או לשדרה דרך חיבור ה-HDMI.
סט החיבורים רחב יחסית למחשב נייח סטנדרטי. בגב המחשב, באזור המרכז את מרבית החיבורים, ממוקמים חיבור RJ-45 לרשת חוטית, כניסת HDMI, 4 כניסות USB, שקע לחשמל וחריר קנסינגטון. בצד השמאלי של המסך, מוקמו החיבורים שדורשים נגישות רבה: קורא כרטיסים התומך בפורמטים SD/MMC/MS, שתי כניסות USB נוספות וחיבורים למיקרופון ולאוזניות. בימין המסך ממוקם הכונן האופטי.
התוכנה המצורפת למצלמת הרשת מאפשרת צילום עם 57 אפקטים שונים ומשעשעים, כולל אפשרות להוריד עוד רבים מרשת האינטרנט, וכן שליחת התמונות והסרטונים במייל או העלאתם ישירות ליוטיוב. עם זאת איכות התמונה מאכזבת ובצילומים השונים שביצענו הופיעו רעשי רקע רבים. במחשב משולב מיקרופון פנימי מובנה המאפשר לבצע שיחות קול ווידיאו.
Asus ET2010PNT מגיע עם מגוון רחב של תוכנות שאפילו מחשבים ניידים יכולים לקנא בו. בחלקו העליון של המסך ישנו Dock בעל ממשק חביב עם גישה מהירה לתוכנות השונות. תוכלו למצוא בו בין היתר את תוכנת Asus Vibe המאפשרת גישה למאגר של מוזיקה, תחנות רדיו, קטעי לימוד ומשחקים שמצוי על גבי שרתי החברה, את תוכנת Asus WebStorage, שאחרי תהליך רישום קצר מאפשרת שמירה של נתונים ברשת האינטרנט (שירותי ענן), את תוכנת Eee Memo שמאפשרת שמירה של פתקים על גבי המסך בצירוף קטעי וידיאו וקול ועוד תוכנות רבות ואחרות.