Nokia C6

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Nokia C6 נוקיה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia C6 נוקיה

הטוב
  • מקלדת מלאה ומסך מגע
  • איכות בנייה טובה מאוד
  • מצלמה סבירה למכשיר ברמה זו
  • Wi-Fi ו-GPS
  • חיישני תנועה וקרבה
הרע
  • פעולה אטית
  • דפדפן בינוני ואטי
  • מערכת הפעלה מיושנת
  • מסך לא מספיק איכותי
  • המכשיר עבה וכבד
בשורה התחתונה

נוקיה C6 אינו מביא בשורה באף תחום. מדובר במכשיר כבד גוף וראש, שמתקשה להתחרות בחברים הצעירים, החטובים והזריזים מבית אפל וגוגל. הוא מכוון למי שחייב מקלדת פיזית מלאה ונכון לחיות בעולם מערכת ההפעלה של סימביאן המיושנת.

הקדמה

נוקיה C6-00, שהושק באמצע 2010, הוא מראשוני סדרת C החדשה יחסית של החברה, שמציעה מכשירים ברמת Mid-Range. הדגם הבא בסדרה, ה-C7, כבר קפץ כיתה והתהדר במסך מגע קפסיטיבי ובממשק סימביאן 3 המשופר (והנה מה שחשבנו עליו), אבל C6 הוא עדיין מהדור הישן, ומזכיר לא מעט את מכשיר הדגל הקודם של נוקיה, ה-N97.

C6 הוא מכשיר דור 3.5 בתצורת סליידר צדי, עם מקלדת מלאה נשלפת ומסך מגע רזיסטיבי בגודל 3.2 אינטש. מתחת למכסה המנוע אנו מוצאים את המעבד הוותיק מסדרת ARM11 במהירות של 434MHz וזיכרון פנימי צנוע של 240MB. המצלמה היא באיכות של 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש LED ומאפשרת צילום סרטים באיכות VGA. עוד בתפריט: חיישני תנועה וקרבה, קישוריות Bluetooth A2DP ו-Wi-Fi b/g, מצלמת QVGA קדמית לשיחות וידיאו, רדיו, GPS ועוד.

המכשיר מריץ את גרסה 5 של סדרת 60, המבוססת על מערכת ההפעלה
Symbian V9.4.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (20%)

8

בביצוע שיחות, הצליל נקי מרעשים בצד המתקשר ובצד השומע. איכות השמע טובה, אך העוצמה לא מאוד גבוהה. הספיקר מפיק צליל ברור בשימושים השונים, אך הוא ללא ספק אינו חזק מספיק כדי להישמע היטב בסביבה רועשת, או כדי להשתמש בו לנגינת מוזיקה.

בבדיקה עם אוזניות סטריאופוניות משלנו, איכות השמע של המוזיקה והשיחות הייתה טובה מאוד. החיבור הוא סטנדרטי, כך שניתן לחבר כל אוזניה משלכם. קישורית ה-
Bluetooth מספקת גם היא תקשורת חלקה ורציפה, ללא ניתוקים ובאיכות טובה, הן בדיבורית רכב שלנו והן באוזניה.

נוחות השימוש (35%)

7

נוקיה C6 הוא מכשיר עבה למדי – 16.8 מ"מ, ו-150 הגרמים שלו לא מוסיפים גם הם לגזרתו. בנשיאה בכיס המכנסיים הורגשה אי-נוחות מסוימת, כצפוי ממכשיר עם מקלדת מלאה נשלפת. הוא בעל פינות רכות וגב מעוגל מעט, ומשאיר מראה נעים לעין, אך מעט מיושן.


זהו מכשיר עבה למדי,  ו-150 הגרמים שלו לא מוסיפים גם הם לגזרתו. בנשיאה בכיס המכנסיים הורגשה אי-נוחות מסוימת, כצפוי ממכשיר עם מקלדת מלאה נשלפת. הוא משאיר מראה נעים לעין, אך מעט מיושן

מסך המגע, בגודל של 3.2 אינטש וברזולוציה של 360X640, תומך ב- 16 מיליון צבעים. הוא מציג תמונות וסרטוני וידיאו בצורה סבירה, עם חדות בינונית וצבעים מעט דהויים, והוא מתקשה להתמודד עם אור שמש. מבחינת מהירות ודיוק התגובה, יש לזכור שמדובר במסך רזיסטיבי; מצאנו שהמסך סיפק תגובה מדויקת ללחיצה, אך הלחיצה חייבת הייתה להיות נחרצת כדי להיקלט.


המסך מציג תמונות וסרטוני וידיאו בצורה סבירה, עם חדות בינונית וצבעים מעט דהויים, והוא מתקשה להתמודד עם אור שמש. הוא סיפק תגובה מדויקת ללחיצה, אך הלחיצה חייבת הייתה להיות נחרצת כדי להיקלט

המקלדת הפיזית שנשלפת מצד המכשיר התגלתה כנוחה למדי, עם ריווח סביר בין המקשים ותגובה טובה ללחיצה. שתי הסתייגויות היו לנו בכל זאת: השורה העליונה של המקשים הופרעה קשות בשל קרבתה הרבה למסך, וכדי ללחוץ על נקודה יש ללחוץ על מקש נוסף במקביל - במקום שייוחד לה מקש ייעוד משלה.

כמו ב- N97 הוותיק, מערכת ההפעלה מציגה מסך בית דינמי עם מעין ווידג'טים המציגים עדכונים מרשתות חברתיות, משירותי דואר אלקטרוני ויישומים נוספים – נוח ופשוט. הניווט בתפריטים נחלק לשני מצבים: כאשר המקלדת סגורה, יש כפתור תפריט אחד שנמצא בין מקשי קבלת ודחיית השיחה, וכל הניווט והבחירה מתבצעים בעזרת מסך המגע; כאשר המקלדת פתוחה, המסך עובר למצב רוחבי ואז ניתן לנווט גם בעזרת כפתור ניווט גדול ונוח הנמצא על משטח המקלדת. מקשי התפעול מתחת למסך דקים, אך מספיק בולטים ומגיבים היטב.


המקלדת הפיזית נוחה למדי, עם ריווח סביר בין המקשים ותגובה טובה ללחיצה. עם זאת, שורת המקשים העליונה סמוכה מדי למסך, וכדי ללחוץ על נקודה יש ללחוץ במקביל על מקש נוסף – במקום שייוחד לה מקש ייעודי משלה

גם אם אפשר להתמודד עם הממשק המיושן וחסר החן של סימביאן, שנמצאת שנות אור מאחורי הממשקים המלוטשים והמתוכננים היטב של המתחרות, נושא מהירות התפקוד הוא בעיה אמיתית ב- C6. בין אם נאשים בכך את המעבד החלש, הזיכרון הלא מספק או מערכת ההפעלה המיושנת, המכשיר פשוט לא מספק את הסחורה. הוא נטה פעמים רבות להתעכב במעבר בין יישומים, ואף לקפוא ללא תגובה לפרקי זמן שהגיעו עד 8 שניות. בפעולות נפוצות כמו מעבר לגלריית התמונות, עברו שניות ארוכות עד להופעת התמונה הראשונה, ושניות ארוכות נוספות במעבר בין תמונה לתמונה. היו גם יישומים שסירבו לעלות כלל, בטענה שאין מספיק זיכרון –  גם כאשר שום יישום אחר לא היה פתוח. גם התאמת הממשק למסך המגע בינונית בלבד; לעיתים הלחצנים הוירטואליים  הסתירו חלק ניכר מהמידע, כמו בנגן הוידיאו למשל. הגלילה על גבי המסך בעזרת מגע עובדת טוב למדי.

מלבד 3 מקשי התפעול המרכזיים שמנינו, שנמצאים תחת המסך, שאר מקשי החומרה השונים מסודרים כולם בצידו הימני של המכשיר. הם מונים את מקש הצילום, מקש נעילת ופתיחת המסך (המשמש גם להשתקת שיחה נכנסת) ומקשי העוצמה; כולם נוחים לתפעול. בתחתית המכשיר נמצא שקע הטעינה הסטנדרטי של נוקיה, ובראש המכשיר נמצאים שקע 3.5 מ"מ לאוזניות ושקע
Micro-USB  המוגן במכסה גומי ומשמש לסנכרון בלבד – לא ניתן לטעון בעזרתו את המכשיר. כרטיס הזיכרון ניתן לגישה מבחוץ, ללא צורך להסיר את הסוללה.

ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, מטען, אוזניות סטריאופונית עם לחצן לקבלת השיחה וכרטיס זיכרון בנפח
2GB.

סימביאן
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה (10%)

8

נוקיה C6 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל שכמותה פגשנו כבר בדגמים קודמים. גם ממשק המצלמה יהיה מוכר למשתמשי מכשירי הדור הקודם של נוקיה, כאשר בצורתו הבסיסית הוא מאפשר שליטה רק על המבזק, וכאשר פותחים את תפריט אפשרויות מקבלים יכולת נרחבת לשלוט על איזון הלובן, ISO, חשיפה, חדות וניגודיות. יש גם אפשרויות נוספות כגון סגנונות צילום, אך אין זיהוי פנים או חיוך. למצלמה יש לחצן ייעודי יעיל שמשמש להפעלתה מכל מצב, וכן לביצוע המיקוד בחצי לחיצה.

במבחן התוצאה,
Nokia C6 מפיק תמונות באיכות טובה ביחס למצלמה ברמה כזאת, עם צבעים טבעיים (בעיקר כאשר תנאי התאורה טובים), רמת רעש דיגיטלי מבוקרת ורמת פירוט טובה. צילומים בתנאי תאורה לא אידיאליים הניבו תמונות צהבהבות, והפעלת המבזק מצליחה לעזור בטווח של עד מטר וחצי, אך לא מעבר לכך.

צילום הוידיאו הוא ברזולוציית
VGA ובקצב של 30 תמונות בשנייה, והתוצאות סבירות בהחלט. הסרטונים שצילמנו במכשיר הציגו צבעים סבירים ותנועה חלקה יחסית, ללא ריצודים מיותרים, אך הרזולוציה הבסיסית לא אפשרה מן הסתם את החדות שהתרגלנו אליה במצלמות טלפונים מתקדמות יותר.

נגן המוזיקה המוכר ממכשירים קודמים, כמו ה-
N97, הוא פשוט ויעיל. הנגן מאפשר מיון אוטומטי של השירים לפי אמן, אלבום וסוגה, יכולת לאיתור שיר לפי הקשה של חלק מהשם וטעינה אוטומטית לספריה של שירים שמועברים לזיכרון המכשיר. ניתן להפעיל את הנגן ברקע, כמו בכל מכשירי הסימביאן. התמיכה בפורמטי אודיו טובה וכוללת את כל הסוגים הנפוצים: MP3/WMA/WAV/AAC. יש כאן גם איקולייזר עם חמש תבניות שמע מוגדרות מראש וגם אפשרות לכוונן אותו בעצמכם בצורה קלה ונוחה.

נגן הוידיאו תומך בפורמטים הנפוצים
MP4/H.264/WMV, אך לא ב- DivX או XviD. הצפייה בסרטים נוחה והנגן פועל רק לרוחב המסך. עם זאת, הצבעים נראים מעט חסרי חיים, כנראה בשל הציפוי הרזיסטיבי שעל גבי המסך. ל-C6 יש גם רדיו FM עם RDS שמתפקד היטב, כרגיל במכשירי נוקיה, והתפעול שלו פשוט ונוח.

מקלט ה-
GPS במכשיר ננעל בזריזות יחסית על הלוויינים, והניווט במכשיר היה קל למדי. המסך אמנם אינו מצטיין באור שמש אך נותר קריא יחסית לצרכי ניווט, ועוצמת הרמקול הבינונית בדרך כלל מספיקה עבור הנחיות הניווט הקוליות. תוכלו כמובן להשתמש בתוכנת Waze החינמית, שאותה ועוד אפליקציות רבות אחרות אפשר למצוא בחנות Ovi store של נוקיה.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון (15%)

7.5

נוקיה C6 מגיע עם רמת קישוריות טובה אך לא מצוינת. הוא תומך ברשתות דור 3.5 מסוג HSDPA אך רק עד מהירות הורדה של 3.6Mbps, וכולל קישוריות Wi-Fi לגלישה ברשתות אלחוטיות, אך ללא תמיכה בתקן n המהיר.

הדפדפן המובנה מבית סימביאן מציע התאמה טובה של גודל הטקסט למסך, אך בשינוי גודל הטקסט יש צורך בגלילה מרובה ימינה ושמאלה כדי להתמצא בעמוד. אין אפשרות התקרבות והתרחקות בעזרת שימוש במסך המגע או מקשי העוצמה. הדפדפן תומך בפלאש, אך הדפים נטו להיטען באיטיות מה. ככלל, חוויית הגלישה אינה טובה מספיק ולא מתקרבת למכשירים המתקדמים שמצויים בשוק כיום.

החיבור לחשבונות דואר אלקטרוני פשוט וקל, תוך שימוש ביישום הודעות הדוא"ל המובנה במכשיר, ויש אפשרות נוחה להצגת כותרות ההודעות במסך הבית. ההצגה של הודעות ב-
HTML מלא טובה, אם כי מחייבת גלילה מרובה. אנשי הקשר, היומן והתזכורות הסתנכרנו היטב באופן מקוון גם בעזרת תוכנת ה- OVI. העברת המדיה מהמחשב למכשיר וההיפך התבצעה גם היא בקלות, וכן גם החיבור כהתקן אחסון חיצוני. במכשיר יש יישום המאפשר צפייה (אך לא עריכה) של מסמכי Office ו-PDF.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

8

סוללת הליתיום-יון של Nokia C6 היא בקיבולת של 1200mAh. לפי הצהרת היצרן, היא מסוגלת לשרוד 16 ימי המתנה ו-5 שעות שיחה ברשת דור שלישי.

בשימוש מסיבי שלנו, שכלל שיחות, סנכרון מתמיד של דוא"ל ורשת אלחוטית מופעלת רוב שעות היממה, המכשיר הגיע לסוף היום בנשימותיו האחרונות – כמו כל סמארטפון ממוצע. בשימוש פחות תובעני ניתן להגיע ליום וחצי של שימוש ללא בעיה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

9.5

Nokia C6 הוא מכשיר גדול וכבד עם מסך מגע, ולמרות זאת איכות הבניה שלו הרשימה אותנו, כרגיל אצל נוקיה. הפלסטיקה איכותית וחזקה, עדשת המצלמה שקועה ומוגנת, רוב החיבורים מכוסים בגומי ולוח המקשים ומנגנון הסליידר נראים מסיביים ועמידים.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות
GoMobile

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.