Kodak EasyShare M580

שתף באמצעות:

מצלמה Kodak EasyShare M580

סקירת wisebuy - מצלמה Kodak EasyShare M580

הטוב
  • זום אופטי X8 בגוף קומפקטי
  • זווית רחבה 28 מ"מ
  • איכות תמונה טובה למדי
  • וידיאו HD טוב
  • מסך גדול
  • חיבור Mini HDMI
הרע
  • גרעיניות ורעש דיגיטלי במרבית התמונות
  • יעילות פלאש בינונית
  • המקשים השונים לא נוחים לתפעול
בשורה התחתונה

M580 מפיקה תמונות טובות למדי וצילום וידיאו איכותי, ומציעה גם זום נדיב ביחס למצלמה קומפקטית. עם זאת תפעולה אינו נוח מספיק ותכנון המקשים לקוי. נקודת החוזק שלה היא בעיקר בכפתור ה-Share, שמאפשר לשתף את התמונות בנוחות וללא מאמץ עם חבריכם ברשתות החברתיות.

הקדמה

קודאק M580 היא מצלמה קומפקטית שמצטיינת בעדשת שניידר עם זום גדול למדי, X8. קודאק מבליטה את תכונות השיתוף שלה, ומציגה אותה כמצלמה שמפיקה תמונות כה מופלאות שתהיו חייבים לשתף את התמונות שלה עם חבריכם.

 

M580 כולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציית 14 מגה פיקסל, עדשת Schneider עם זום אופטי X8 בטווח של 28-224 מ"מ, מייצב תמונה אופטי, צילום וידיאו ברזולוציית HD 720p, מסך בגודל 3 אינטש, זיהוי פנים ועוד.

 

המצלמה מאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC, וכוללת גם זיכרון פנימי צנוע בנפח 64MB.

זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות צילום (45%)

8

Kodak M580 מפיקה תמונות נאות מאוד ביחס למצלמה קומפקטית מסוגה, כל עוד לא מדקדקים וצופים בהן בגודלן המלא.

תמונות שצולמו באור יום הציגו צבעים חיים מאוד ונאמנים למקור, עם איזון לובן מדויק בשמש ובצל. החדות הכללית של התמונה מרשימה ונראה שהעדשה והחיישן מפיקים פירוט רב מהסצנה. תמונות שצלמנו עם הזום פתוח למלוא ארכו היו פחות טובות באופן משמעותי – החדות והפירוט ירדו מאוד והתמונה סבלה ממראה מלאכותי ולא ממוקד מספיק. יש לציין לחיוב את הזווית הרחבה של העדשה, 28 מ"מ, שמאפשרת לתפוס שטח רחב מהסצנה מבלי לצעוד אחורה.

כשעברנו לצלם בתוך הבית, המצלמה ביכרה באופן ברור להשתמש בפלאש על פני העלאת רגישות החיישן, ולמעשה לא חרגה אצלנו אף פעם באופן יזום מקו ה-ISO 400. הפלאש יעיל למרחקים קצרים יחסית של 2-3 מטרים; חדר בגודל בינוני לרוב לא היה מואר מספיק, וגם הגוונים התקררו. כשכפינו עליה לצלם ללא פלאש, המצלמה העלתה ללא חשק את ה-ISO, והבחנו שהגרעיניות עלתה במקביל, כצפוי. במבט שטחי זה לא נראה נורא, אבל כשצפינו בתמונות בגודל מלא על מסך המחשב גילינו שכל התמונות סובלות מגרעיניות ניכרת, אפילו אלו שצולמו ברגישות הנמוכה ביותר. למרבה המזל מדובר במעין גרגיריות של הפרטים הקטנים בתמונה ולא בתערובת פיקסלים צבעונית, כך שהמצב לא נורא, ובכל מקרה ניתן להבחין בו רק בהדפסה בגודל בינוני-גדול או בצפייה מקרוב במחשב. כך או כך, ביצועי ה-ISO הגבוה אינם טובים במיוחד והחל מ-ISO 800 רמת הצבע יורדת והרעש הדיגיטלי מתגבר על רוב שטחי התמונה.

מצב המקרו טוב. הוא מתאפשר מרחק של כ-5 ס"מ מהעדשה ומפיק תמונות מפורטות מאוד.

קודאק M580 אינה כוללת מצבי צילום ידניים אלא אוטומטיים בלבד. יש את מצב Smart Capture שמזהה סצנות ומתאים את כל הפרמטרים באופן אוטומטי, מצב P שמאפשר שליטה מסוימת – למשל על הרגישות, איזון לובן, פיצוי חשיפה והמיקוד, מצב סצנות עם 19 תבניות צילום קבועות מראש, ביניהן מצבים לצילום זיקוקים, פורטרט עצמי Panning (צילום בתנועה) ופנורמה. אנחנו מצאנו שהמצב האוטומטי סביר בהחלט, ולרוב הוא עושה את המלאכה כראוי.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- M580. שימו לב שאיכות התמונות המוגדלות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.




ISO 80, f4.7, 1/100 sec


ISO 250, f3.4, 1/30 sec


ISO 400, f3.4, 1/20 sec


ISO 800, f3.4, 1/160 sec


ISO 1600, f4.7, 1/160 sec

סצנות
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול (15%)

8.5

צילום הוידיאו כאן מתבצע ברזולוציית 1280X720 ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והוא משביע רצון. התמונה חדה ומפורטת, אין בעיות מיקוד כמו שראינו ב- Kodak Slice והתנועה רציפה וחלקה למדי. בתוך הבית הבחנו ברחש דיגיטלי יחסית גבוה באזורים הכהים בתמונה, אבל לא ברמה שהטרידה אותנו יתר על מידה.

הזום האופטי אינו זמין במהלך צילום הוידיאו, אלא רק זום דיגיטלי. מצד שני, נציין לחיוב את איכות הסאונד המעולה.

זום דיגיטלי
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט המצולם באמצעות תוכנה פנימית תוך פגיעה באיכות התמונה. לכן, בבחירת מצלמה יש להתעלם מהזום הדיגיטלי ולהתמקד בזום האופטי בלבד.

נוחות שימוש (20%)

7

כמו חברותיה לקטגוריית הסופר-זום הקומפקטיות, Kodak M580 היא מצלמה בגודל ביניים – קטנה מספיק כדי להיכנס לכיס, אבל היא מורגשת שם היטב ודי מכבידה. משקלה עומד על 150 גרם ללא הסוללה, ועובייה 2.54 ס"מ. העיצוב סטנדרטי, עם גימור כאילו-מתכתי, נגיעות כרום ופלסטיק שחור. אנחנו קיבלנו את המצלמה בצבע חום, והיא זמינה גם בוורוד ובכחול-פלדה.


המצלמה קטנה מספיק כדי להיכנס לכיס, אבל היא מורגשת שם היטב ודי מכבידה. העיצוב סטנדרטי, עם גימור כאילו-מתכתי, נגיעות כרום ופלסטיק שחור. היא זמינה בוורוד, בחום ובכחול-פלדה

לקודאק, כידוע, יש ותק רב-שנים בעולם הצילום, ולכן מפתיע אותנו למצוא ליקויים בנוחות התפעול – שחוזרים בכמה דגמים שבדקנו לאחרונה. ב-M580 אלו המקשים: הם לא מסודרים נכון, או לא בולטים מספיק, או סתם לא יעילים, וזה קצת חבל.

בחלק העליון של המצלמה נמצאים מקש ההפעלה והכיבוי, מקש לפלאש, מקש לבחירת מצב הצילום והדק הצילום. כל המקשים הללו שקועים במקום להיות בולטים, דורשים לחיצה חזקה ובנוסף לכל גם צפופים מאוד. הדק הצילום, למשל, חופף בחלק משטחו עם המקש שלצידו, ולעיתים תוך כדי הצילום נלחץ המקש השני באקראי.




בחלק העליון של המצלמה נמצאים מקש ההפעלה והכיבוי, מקש לפלאש, מקש לבחירת מצב הצילום והדק הצילום. כל המקשים שקועים, דורשים לחיצה חזקה וגם צפופים מאוד. הדק הצילום חופף בחלק משטחו עם המקש שלצידו, ולעיתים תוך כדי הצילום נלחץ המקש השני באקראי

בגב המצלמה, מימין למסך, פזורים שאר מקשי התפעול. למעלה נמצאים מקשי הזום, שהעדשה מגיבה להם באיחור-מה, מקש ניווט 5 כיווני ומבוזבז לחלוטין, שכן הוא משמש אך ורק לניווט ולא משמש כקיצורי דרך לפעולות הנפוצות (כמו מקרו, טיימר וכדומה), 3 מקשים למחיקה, תפריט ומידע נוסף, מקש לצפייה בתמונות ומקש Share. בנוסף תמצאו שם עינית IR לשידור באמצעות אינפרה-אדום, טכנולוגיה שראוי היה שתעבור מהעולם מזמן. המקשים בגב המסך מגיבים כראוי, אבל הסידור שלהם רחוק מלהיות אופטימלי.

המסך ענק – בגודל 3 אינטש, אך חדותו בינונית בשל צפיפות הפיקסלים הנמוכה שלו (230 אלף בסך הכל). הוא מציג צבעים טובים ונותר קריא באור שמש, כך שתפקודו סביר. כנראה מטעמי חיסכון בחשמל הוא הופך לכהה כעבור כמה שניות שבהן לא מתבצעת פעולה במצלמה, וחבל שלא ניתן לבטל את התכונה הזו.

תפריט המצלמה לא מבריק, אבל בסך הכל מובן. המידע על המסך בזמן הצילום דל עד לא קיים – תראו רק את מיקום המיקוד, אבל אין פרטים כמו מהירויות הצמצם והתריס שנבחרו, ה-ISO וכדומה – כנראה מתוך חשיבה שמשתמש מן השורה לא מעוניין בכל זה. הניווט בתפריטים מתבצע במהירות סבירה.




המסך ענק – בגודל 3 אינטש, אך חדותו בינונית בשל צפיפות הפיקסלים הנמוכה שלו, 230 אלף בסך הכל. הוא מציג צבעים טובים ונותר קריא באור שמש, כך שתפקודו סביר

בימין המצלמה, תחת חיפוי גומי שמחייב ציפורן ארוכה לפתיחתו, נחבאים שקע USB לחיבור למחשב ולטעינת הסוללה, ושקע Mini HDMI – תוספת מצוינת שמאפשרת להציג את הסרטונים והתמונות באיכות מעולה על מסך הטלוויזיה שלכם. כרטיס הזיכרון והסוללה נמצאים בתחתית המצלמה, ונגישותם טובה.

ערכת המצלמה כוללת מטען, כבל USB, שרוך נשיאה, מתאם לטעינה בארה"ב וספרות הדרכה, כולל עברית. כבל HDMI תואם תצטרכו לרכוש בנפרד.


פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

7

קודאק M580 מציגה ביצועים ממוצעים ומטה בתחום מהירות הפעולה. לוקח לה 4.3 שניות להידלק, ו-2.6 שניות כדי לכבות. מהירות המיקוד בינונית – לא ממש מהירה אבל גם לא מאוד אטית, ובתאורה טובה היא משיגה פוקוס תוך כ-0.8 שניות. בין תמונה לתמונה תמתינו 4.7 שניות, בצילום עם פלאש או בלעדיו.

צילום הרצף אינו יעיל במיוחד, ועומד על קצב של תמונה בשנייה.

סוללה (10%)

8

לקודאק M580 סוללת ליתיום-יון קטנה יחסית, בקיבולת של 710mAh. במהלך ימי הבדיקה הציגה המצלמה משך פעולת סוללה בינוני, והצלחנו לצלם באמצעותה 499 תמונות ועוד כמה סרטוני וידיאו. בסך הכל זה לא רע, אבל מצלמות אחרות מסוגה מציגות כיום חיי סוללה טובים יותר ואף כפולים ממנה.