Apple iPod Nano 6th Gen 16GB

שתף באמצעות:

נגן MP3 / MP4 Apple iPod Nano 6th Gen 16GB אפל

סקירת wisebuy - נגן MP3 / MP4 Apple iPod Nano 6th Gen 16GB אפל

הטוב
  • תמיכה בעברית
  • נפח אחסון מרשים
  • קטן, קל ויפה
  • תצוגה טובה מאוד
  • קליפס מובנה
הרע
  • מיעוט תוספי מולטימדיה
  • מחייב שימוש ב- iTunes
  • אין אפשרות למחיקת קבצים בנגן
בשורה התחתונה

הננו החדש הוא נגן קטן, קל וטוב מראה ובעל ממשק מרהיב. איכות הסאונד לא רעה בכלל ויש בו רדיו. נפח האחסון שלו נדיב מאוד ביחס לגודלו והוא תומך בעברית. למרות זאת, איננו יכולים להמליץ עליו בחום כי במקום לעשות צעד קדימה, הננו החדש של אפל עושה שניים אחורה. על מזבח מסך המגע והאריזה הקומפקטית הוקרבו שלל יישומי מולטימדיה שנכללו במהדורות הקודמות. נזכיר למשל את חסרונם של המצלמה, התמיכה בוידיאו והמסך הגדול, ואם נוסיף למשוואה את תג המחיר הגבוה נגלה שנותרנו עם נגן יקר למדי ביחס לתמורה.

הננו החדש עשוי להתאים לאוהדי אייפוד ספורטיביים שמסתפקים במועט אך מוכנים לשלם הרבה.

הקדמה

בספטמבר 2010, בעיצומן של חגיגות השנה לננו דור 5, הגיח לעולם הננו החדש בדור 6. מעבדות אפל לא נחו בשנה האחרונה והציגו ננו שונה בתכלית מאחיו הותיקים יותר – קטן וקל מהם ובעל מסך מגע. עם קריצה לנגנים ה"כבדים" של אפל  מנסה הננו החדש לעשות מהפכה בתחום הנגנים הזעירים, וכידוע מהפכות מכיוונה של אפל סופן להדביק את כלל השוק.

את הננו החדש ניתן להשיגו בנפחי אחסון של 
8GB ו-16GB, ללא אפשרות להרחבת זיכרון, והוא מוצע ב-7 צבעים לבחירתכם.

מסך מגע
מסך המאפשר שליטה בנגן ובתפריטים באמצעות נגיעה בו, באצבע או באמצעות עט ייעודי.  

איכות הקול (25%)

8

בהתחשב בכך שמרבית נגני האייפוד שבחנו בעבר לא הרשימו במיוחד בתחום הסאונד, רף הצפיות שלנו היה נמוך.

כהרגלנו, נגשנו לבדיקה עם 3 אלבומים מז'אנרים שונים כמקרי מבחן מייצגים. בדבר אחד לא היה לנו ספק כבר בתחילת הבדיקה: על מנת להשיג איכויות גבוהות של סאונד היה צריך להחליף את האוזניות הנלוות, דבר ששיפר במעט את חוויית ההאזנה, והעיד כי במעבדות אפל חל שיפור בכל הנוגע לאיכות הצליל. גם בגזרת העוצמה הציג הננו הקטנטן תוצאות טובות.

בכל הנוגע לתבניות קול מוכנות, תמצאו בנגן 22 כאלה, אך מצאנו רק שתיים מתוכן ראויות. כמו כן, הצטערנו לגלות כי גם בסוף שנת 2010 לא מאפשרת אפל למשתמש לכוונן בעצמו את הסאונד באמצעות איקולייזר ידני.

איקולייזר
האיקולייזר משמש לתיקון גוון הצליל או להעשרתו על ידי הגברה או הנחתה של תדרי קול.

נוחות השימוש (30%)

8

הננו הוא דגם האייפוד שעבר הכי הרבה מתיחות פנים ושדרוגים. הננו דור 6, שכבר זכה לשלל כינויים על ידי "ננו טאצ'" או "שאפל על סטרואידים" התכווץ מאוד ביחס לננו דור 5, וכעת מדובר בנגן קטן וקל כמעט בחצי מקודמו.הוא מצויד בקליפס מובנה בגבו, עוביו 8.78 מ"מ ומשקלו 21.1 גרם בלבד.


ננו דור 6 התכווץ מאוד ביחס לקודמיו וכעת מדובר בנגן קטן וקל כמעט בחצי מקודמו. הוא מצויד בקליפס מובנה בגבו ומוצע ב-7 צבעים לבחירה

כיאה לנגן טאצ' כפתוריו הפיזיים ספורים ומסתכמים בלחצן שינה/השכמה,לצד 2 לחצני עוצמה. כמקובל ישנו חיבור אוזניות סטנדרטי, ושקע נתונים קנייני של אפל להעברת מידע וטעינה. מאחר שיש לנו כאן עסק עם נגן מגע אין זכר לגלגלת הניווט המרכזית, ובמקומה יש מסך עם הצלמיות האופייניות לאייפוד טאצ'.

התפריט הראשי מורכב מ-15 צלמיות (מתנגן כעת, רשימות, הגדרות, אוספי Genius, פודקאסטים, תמונות, רדיו, שירים, סגנונות, אלבומים, מלחינים, אמנים, ספרי שמע, כושר ושעון). המסך מציג 4 צלמיות והמעבר בין כלל הצלמיות נעשה על ידי גלילתן ימינה או שמאלה. הצלמיות ניתנות להזזה בין המסכים הראשיים ולמעשה ניתן ליצור מסך ראשי עם הצלמיות המועדפות עליכם.

הניווט עצמו אינטואיטיבי מאוד וזהה לניווט באייפוד טאצ' ובאייפון, אך לטעמנו המסך לא מספק את אותן איכויות מגע ותגובה כמו אחיו הגדולים. פעמים רבות חשנו שהננו לא מגיב כמצופה ללחיצות ותזוזות. למרות זאת שמחנו לגלות שניתן לסובב את התצוגה ל-4 כיוונים שונים (360 מעלות) בהינף 2 אצבעות, ובעיקר שמחנו לגלות כי הננו תומך בעברית מלאה (הללויה). נראה שנציגות איידיגיטל בישראל ושיווק האייפונים תרמו לכך. עוד אהבנו את העובדה כי נתוני ה-
ID3-TAG  הפכו לצלמיות ראשיות, ומעניקות ניווט קל במוזיקה. גם אופציית החיפוש האלפביתי ברשימת השירים היא מבורכת, אף כי המעבר בין האותיות רגיש למדי. עוד תמצאו בננו אפשרות להשמעת רצועות אקראית על ידי ניעור הנגן. בכל הנוגע לתמיכה בפורמטים של שמע, תמצאו את הפופולאריים ביותר ואלה של אפל AAC,MP3, WAV,Apple Lossles ,AIFF  ו-Audieble לספרי שמע.

היינו מאוד שמחים לגלות שהננו החדש הוא גם
iTunes Free  אבל עדיין אין מנוס משימוש בתוכנה למחיקת קבצים מהנגן, להעברת קבצים ולניהול התוכן בו, כך שאם התוכנה זרה לכם יהיה עליכם לבלות זמן מה כדי ללמוד כיצד לתפעל אותה ביעילות ומהירות. פרט לכך תוכלו כמובן לאחסן בו כל מידע דיגיטלי על ידי פעולת גרירה וזריקה גם ללא התוכנה.

כתוספות חביבות ניתן למצוא ב- iPod Nano 6th שעון ושעון עצר, וחבל שהפעם נפקד מקומו של השעון המעורר. ניתן למצוא בננו החדש מונה צעדים לעוסקים בספורט וכן תמיכה בחבילת הנייק ותמיכה לציוד חדר כושר יעודי לעבודה עם מוצרי אפל.

למתקשים בראייה ולעיוורים מאפשר הננו תפעול מלא באמצעות רכישת אוזניות ייעודיות (עם מיקרופון ושלט),כמן גם הכרזה קולית על הפונקציות השונות (עברית לא נתמכת כרגע) לבעלי שמיעה מוגבלת מאפשר הננו עבודה במצב מונו.

פודקאסטים
תדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

תצוגה ומולטימדיה (30%)

7

מסך המגע של ה- iPod Nano 6th תופס את כל חזיתו. בשל גודלו המזערי של הנגן מדובר במסך קומפקטי בגודל 1.54 אינטש ברזולוציה של 240X240.

התצוגה מצוינת. הצבעים חיים, הגרפיקה מעולה ומיישרת קו עם כלל נגניה וטלפוניה של אפל, גם בתפריטי המשנה .כחלק מחבילת הנגישות של הנגן ניתן להפוך את התצוגה ללבנה על רקע שחור (בניגוד לשחור על גבי לבן הסטנדרטי).


למרות גודלו של המסך הצפייה טובה ומהנה. התמונות חדות וברורות והנאמנות לצבעי המקור מרשימה, אך לטעמנו המסך לא מספק את אותן איכויות מגע ותגובה כמו אחיו הגדולים

באמצעות iTunes ניתן לטעון תמונות אל הנגן והתוכנה כבר תדאג לעשות את ההתאמות הנחוצות לתצוגה הטובה ביותר. למרות גודלו של המסך הצפייה טובה ומהנה. התמונות חדות וברורות והנאמנות לצבעי המקור מרשימה. ניתן לדפדף בנוחות בין התמונות בדחיפה, וגם לסובב אותם. ניתן לבצע זום ברמה אחת וגם מצגת אוטומטית קיימת בנגן. ברכישת כבל ייעודי ניתן להציג את התמונות על מסך טלוויזיה חיצוני.


בניגוד לננו הקודם, מציע iPod Nano 6th מעט מאוד תוספי מולטימדיה – יותר נכון בערך 2. למה בערך? כי אם אין לכם אוזניות ייעודיות עם מיקרופון לא תוכלו להקליט באמצעותו. אם כן נותרנו רק עם רדיו FM מובנה (ולחשוב שפעם גם את זה לא היה ניתן למצוא באייפודים). קליטת הרדיו טובה, גם בתנועה. אומנם ניתן לחפש תחנה ידנית, אך האופציה לצרפה לרשימת התחנות השמורות בלתי אפשרית, כמו גם אי היכולת להקליט את השידור.

קיים בנגן תוסף חביב בשם
Live Pause  המאפשר עצירת השידור החי עד 15 דקות. בזמן הזה השידור נשמר במחיצה וניתן לחזור ולהאזין ל-15 הדקות המוקלטות לאחר מכן, רק קודם נמליץ כאן על עיון מדוקדק במגבלות היישום במדריך למשתמש.

משך פעולת סוללה (10%)

9

ב- iPod Nano 6th סוללת ליתיום נטענת. הטעינה מתבצעת באמצעות חיבור למחשב או לרשת החשמל ברכישת מטען. טעינה מלאה נמשכת 3 שעות וטעינה מהירה (80%) – שעה וחצי. באפל מוצאים לנכון לציין במדריך למשתמש כי גם כאשר הנגן במצב שינה הוא עדיין צורך אנרגיה. למרות ההצהרה האחרונה הצלחנו להפעילו קצת יותר מ-25 שעות ברציפות, שהן זמן טוב יותר מה-24 שעות שאפל מצהירים, ובאופן כללי זמן הפעולה מצוין בין טעינות.

עמידות (10%)

8

iPod Nano 6th עשוי אלומיניום קשיח וכפתוריו המעטים קטנטנים ודי שטוחים. נקודת התורפה היחידה היא מסך המגע שעלול לספוג חבטות בנפילה. למניעת תקלות מסוג זה נמליץ על שימוש בקליפס המובנה שבגבו.


הננו דור 6 עשוי אלומיניום קשיח וכפתוריו המעטים קטנטנים ודי שטוחים. הקליפס המובנה שבגבו מפחית את הסיכון לנפילות ולנזק למסך המגע


הנגן נמסר לבדיקה באדיבות iDigital, היבואן הרשמי