סקירת wisebuy - מצלמה Samsung PL200 סמסונג
- מצב מקרו מעולה
- הפעלה מהירה
- ממשק נוח
- ביצועי סוללה טובים
- עיצוב מדליק
- חוסר חדות בשולי התמונה בכל אורכי המוקד
- ביצועים בינוניים בתאורה מעורבת
סמסונג PL200 היא מצלמה קלילה, זולה ואיכותית, שמספקת תמונות ברורות וצבעוניות, הודות למייצב התמונה הכפול. הוסיפו על כך צילום וידיאו טוב למדי, סוללה שמחזיקה מעמד לאורך זמן ועדשת זום X7, ותקבלו מצלמה אידיאלית לטיולים ומשפחה. עם זאת, כדאי להנמיך ציפיות כאשר מצלמים בתנאי תאורה קשים.
כמו כל ענקית אלקטרוניקה, גם סמסונג נכנסה לשוק המצלמות הדיגיטליות עם מגוון רחב של ליינים ודגמים לכל תקציב וצורך. סדרת PL של סמסונג מציגה מצלמות סטילס קומפקטיות בסיסיות ופשוטות, ובהשוואה לשאר הסדרת של סמסונג, המצלמות בסדרה זו נטולות פיצ'רים מרשימים. הן נועדו לענות על הצורך הבסיסי של רובנו – לצלם תמונה איכותית בקלות.
Samsung PL200 כוללת חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציה של 14.2 מגה פיקסל, רגישות לאור הנעה בין 80-3200 ISO, מהירות תריס הנעה בין 8 שניות ל-1/2000 שניות, עדשת זום X7 בטווח של 31-217 מ"מ ומייצב תמונה כפול.
המצלמה משתמשת בכרטיסי זיכרון SD/SDHC, ובמקרה ונגמר המקום על הכרטיס ניתן להשתמש בזיכרון הפנימי של המצלמה, המסוגל להכיל עד 102 תמונות ברזולוציה מינימלית או עד 21 תמונות ברזולוציה המקסימלית.
בתנאי תאורה אידיאלים, כלומר בשעת צהריים בחוץ באור יום מלא, Samsung PL200 מתפקדת ללא דופי. התמונות שהיא מפיקה הן חדות, מלאות פרטים וצבע. המצלמה מסוגלת להוציא פרטים מכל מרקם או צורה, ומפרידה יפה בין שערות, עלים, גומות ושקעים. היא מצליחה לשחזר צבעים בנאמנות רבה ואפילו להעשיר אותם במקצת. אנחנו מצאנו כי הגברת הניגודיות והרוויה יוסיפו להגדרת ברירת המחדל של המצלמה.
באופן מפתיע, המצלמה מתקשה להוציא תמונות נקיות מרעשים כאשר מדובר בתאורה מעורבת, בין עם זו תאורה ישירה ועקיפה – אם נצלם אזורים מוצללים ומוארים, נקבל רעש בולט באזורים המוצללים, אך אם נצלם אזור אשר ברובו מוצל, התמונה תהיה נקייה למדי. יחד עם זאת, עושה רושם שהמצלמה מתמודדת בהחלקת הרעש בצורה לא רעה. הורדת הרגישות ל-ISO 80 ושימוש בפלאש תבטיח תמונה נקייה מרעשים.
גם בתאורה קלושה עדיין נוכל להוציא תמונות שמישות, בעיקר לצפייה ושיתוף ברשת, אך לא להדפסות מוגדלות. לצערנו, הורגשה רכות ניכרת בשולי התמונה, בעיקר בקצה טווח הזום.
הפלאש מתפקד בצורה טובה מאוד, והוא מצליח להאיר את פני המצולם בצורה אחידה ונעימה. אם נרצה לקבל גם את הרקע מואר (במצב פלאש רגיל הרקע נוטה להישאר חשוך, בשל מהירות תריס גבוהה), נוכל להשתמש מצב Fill-Flash שמצליח להאיר את פני המצולם וגם את הרקע שמאחוריו.
מצב המקרו מעולה, ואף טוב יותר מבחינת ניקוי הרעשים מאשר צילום רגיל. ניתן להתקרב עד כארבעה סנטימטרים מהנושא, ולקבל תמונה מלאת פרטים שלא היינו מבחינים בהם בהתבוננות רגילה.
PL200 מצוידת במייצב תמונה כפול – אופטי ודיגיטלי. המייצב האופטי עובד בצורה מכנית, כלומר מתאים את מיקום החיישן בהתאם לרעידות, ואילו הדיגיטלי מבצע החלפת פיקסלים בעת העיבוד כדי לבטל את הרעידות שהמייצב האופטי לא הצליח למנוע. בפועל מייצב התמונה מרשים ואפקטיבי, והתמונות היו ברורות עד למהירות תריס של 1/9 שניות.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה-Samsung L200. שימו לב שאיכות התמונות המוגדלות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 200, f3.3, 1/583 sec
ISO 400, f9.5, 1/5 sec
ISO 400, f3.3, 1/8 sec
ISO 1600, f4.5, 1/38 sec
סמסונג PL200 מאפשרת צילום וידיאו HD ברזולוציית 1280X720, ובדומה למצב הסטילס, גם כאן הצבעים מעט תפלים ללא הגברת הניגודיות והרוויה. התוצאה איננה רעה במיוחד, אך גם לא מרשימה – התנועה חלקה, אך הצילום אינו חד וקשה לעתים להבחין בפרטים כגון טקסט או פנים. לצרכי שיתוף ברשת פונקצית הוידיאו מספיקה.
איכות הקלטת הסאונד טובה, וניתן להשתמש בזום האופטי בעת הצילום, גם אם מיקוד מחדש עלול לקחת זמן. המצלמה מפיקה קובצי MP4 בקידוד H.264.
המשקל והמימדים הנוחים של ה- PL200 (143 גרם ללא סוללה וכרטיס), מאפשרים למצלמה להתלוות אלינו לכל אירוע ולכל מקום. תוכלו לרכוש אותה בצבע שחור, אדום או כסוף. העדשה כמעט ואיננה בולטת מגוף המצלמה, ולטענת סמסונג זו המצלמה הדקה ביותר מסוגה. גוף המתכת מקנה לה תחושה של עמידות למכות ונפילות.
המשקל והמימדים הנוחים של המצלמה מאפשרים לה להתלוות אלינו לכל אירוע ולכל מקום, ולטענת סמסונג זו המצלמה הדקה ביותר מסוגה. תוכלו לרכוש אותה בצבע שחור, אדום או כסוף. גוף המתכת מקנה לה תחושה של עמידות למכות ונפילות
כפתור ההפעלה ממוקם בפאנל העליון של המצלמה, וכמצלמות רבות אחרות, חוגת הזום מקיפה את לחצן הצילום וניתן לתפעל את השניים בקלות ובנוחות רבה. העדשה מגיבה באיטיות קלה לחוגת הזום. בצמוד אליהם נמצא גם כפתור Smart שמנחה את המצלמה למצוא עבורנו את מצב הצילום האידיאלי לסצנה. לא מצאנו הבדלים מהותיים בין השימוש בכפתור ה-Smart לבין צילום במצב Program, מה גם שאין מנגנון עיבוד מיוחד למצב זה, וכל שהוא עושה זה לשנות את ערכי החשיפה – פעולה שהמשתמש יכול לעשות זאת בעצמו גם במצב Program.
כפתור ההפעלה ממוקם בפאנל העליון של המצלמה, וכמצלמות רבות אחרות, חוגת הזום מקיפה את לחצן הצילום וניתן לתפעל את השניים בקלות ובנוחות רבה. בצמוד אליהם נמצא גם כפתור מנחה את המצלמה למצוא עבורנו את מצב הצילום האידיאלי לסצנה
בחירת מצב הצילום (וידיאו, סטילס וסצנות הצילום השונות) מתבצע בצורה פשוטה וברורה על ידי כפתור Mode והג'ויסטיק הממוקמים בגב המצלמה. כפתור FN יוביל אותנו להגדרות התמונה, כגון איזון לובן, אפיון הצבע, גודל הקובץ, איכות התמונה ועוד. כל פעולה או תכונה של המצלמה נגישות בצורה גבוהה מהכפתורים והתפריטים השונים. הצפייה בתמונות שצולמו נוחה, אם כי המעבר ביניהן איטי מדי.
המסך, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, איננו מרשים במיוחד, ולא מומלץ להסתמך עליו על מנת לשפוט את מידת הבהירות או הצבעוניות של התמונות. לרוב הוא יציג תמונות חשוכות יותר מהתמונות שמתקבלות על גבי מסך המחשב.
המסך, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, איננו מרשים במיוחד, ולא מומלץ להסתמך עליו על מנת לשפוט את מידת הבהירות או הצבעוניות של התמונות. לרוב הוא יציג תמונות חשוכות יותר מהתמונות שמתקבלות על גבי מסך המחשב
כאמור, אין למצלמה תכונות מיוחדות, למעט צילום רצף מהיר במיוחד שמאפשר לצלם חמש תמונות בשניה. המצבים המיוחדים, כמו המייצב הכפול והצילום הרציף מבטלים אחד את השני, והדבר חוזר גם במצבים אחרים – לא ניתן להבזיק בצילום רציף, או להשתמש בייצוב הכפול בעת מצבי הסצנה השונים.
סמסונג קמצו בחיבורים ב-PL200, וקיימת אך ורק כניסת USB המשמשת לטעינת הסוללה ולהעברת התמונות מהמצלמה למחשב. הסוללה וכרטיס הזיכרון נמצאים כרגיל בתחתית, מתחת דלת קטנה, ויש גם שקע הברגה לחצובה.
ערכת המצלמה מכילה סוללה נטענת (בדגם BP70A), מטען, כבל USB לטעינת והעברת נתונים וכן כבל AV, רצועה, דיסק הכולל תוכנות ומדריך מפורט באנגלית בלבד.
סמסונג PL200 נדלקת וזמינה לצילום תוך פחות מ-2 שניות, וזהו גם זמן הכיבוי. בין תמונה לתמונה תמתינו שתיים וחצי שניות, וזמן המחזור נותר מהיר גם בשימוש עם הפלאש ועומד על כשלוש שניות.
במצב צילום רציף רגיל (Contentious) ניתן לצלם תמונה כל שתי שניות, אבל יש עוד שני מצבי צילום רציף: Motion Capture ו-Auto Exposure Bracketing. במצב הראשון המצלמה מצלמת 5 תמונות לשנייה, ומקסימום 30 תמונות ללחיצה. התמונות הן ברזולוציית VGA בלבד ואיכותן אינה מרשימה במיוחד; נראה כאילו המצלמה עושה שימוש במצב הוידיאו שלה ומקפיאה פריימים מתוכו. במצב השני, המצלמה מצלמת שלוש תמונות ברצף, כאשר היא משנה את החשיפה בכל תמונה, ואנו יכולים לבחור את התמונה שמוצאת חן בעינינו יותר מכולן.
הסוללה, בדגם BP70A ובקיבולת של 740mAh, אמורה להספיק על פי סמסונג לצילום 160 תמונות בסך הכל.
במבחן שלנו, ביצועי הסוללה טובים בהרבה מאלו מהנתונים המוצהרים של החברה: הצלחנו לצלם למעלה מ-550 תמונות, כאשר כשליש מהתמונות צולמו עם פלאש. במהלך הבדיקה השתמשנו גם בצילום Motion Capture, וידיאו, צפינו בתמונות והשתמשנו רבות בזום. זהו זמן ממוצע למצלמות קומפקטיות כיום.