Samsung I8700 Omnia 7

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung I8700 Omnia 7 סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung I8700 Omnia 7 סמסונג

הטוב
  • מסך גדול, איכותי ומרשים
  • ממשק אלגנטי ואסתטי
  • מצלמה איכותית במיוחד בוידיאו ובסטילס
  • יישום אופיס מובנה עשיר
  • עיצוב מרשים ויוקרתי
הרע
  • אין עדיין תמיכה בכתיבה בעברית
  • אין תמיכה בפעולת העתקה והדבקה
  • אין תמיכה במפות ישראל
  • עוצמת שמע נמוכה למדי באפרכסת
  • אין אפשרות להרחבת זיכרון
  • העברת תכנים באמצעות תוכנתZune בלבד
  • מגוון מצומצם של אפליקציות
בשורה התחתונה

אם רושם ראשוני היה הפרמטר החשוב ביותר בסמארטפון, אין ספק שה-Omnia 7 היה מסוגל להיות אחד ממובילי השוק. הממשק המלהיב עם האנימציות הנהדרות, המסך המרשים ותחושת היוקרה שהמכשיר משדר, מושכים את תשומת הלב אליו ומעניקים לו ייחודיות לעומת מתחריו. עם זאת, מערכת הפעלה שלו עדיין אינה בשלה וכמעט ואינה רלוונטית לשוק הישראלי, הרבה בשל חוסר התמיכה בעברית – אבל לא רק: אין ריבוי משימות, אין אפשרות להרחבת זיכרון עם כרטיס זיכרון, אין פעולת העתק הדבק והרשימה עוד ארוכה. אנחנו בטוחים שבגרסאותיה הבאות של מערכת ההפעלה המצב ישתפר, ו-Windows Phone 7 תציע הרבה יותר למשתמש.

ובכל זאת, במידה ואין לכם בעיה להקליד באנגלית ואתם מעוניינים במכשיר מצוין עם מערכת הפעלה שמבחינה ויזואלית נראית לא פחות ממדהים, ייתכן מאוד שה-
Samsung Omnia 7 מתאים עבורכם.

הקדמה

המכשיר הראשון שנשא את השם Omnia היה ה- Samsung i900, ובעת השקתו אי שם בשנת 2008 הוגדר על ידי רבים כ- iPhone Killer אולטימטיבי. בסופו של דבר,  ה-Omnia  הראשון לא נחרט בדפי ההיסטוריה כמכשיר שפגע בהגמוניה של אפל בעולם הסמארטפונים, הרבה בגלל מערכת ההפעלה Windows Mobile עליה השלום, אותה הוא הריץ. ה- Samsung Omnia 7 שהושק באוקטובר 2010 כבר לא הציב לעצמו יעד שאפתני כל כך, לפחות לא באופן רשמי.

Omnia 7 הוא סמארטפון דור 3.5 המבוסס על מערכת ההפעלה החדשה Windows Phone 7. יש לו מסך מגע קפסטיבי מסוג Super AMOLED בגודל 4 אינטש, מעבד Scorpion במהירות 1Ghz, זיכרון פנימי למשתמש בנפח 8 או 16GB, מצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש-לד, יכולת צילום וידאו באיכות 720p, GPS, קישוריות Bluetooth בתקן 2.1 עם A2DP ו- Wi-Fi בפרוטוקולים b/g/n ועוד.

זיכרון פנימי
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע (15%)

8

איכות השמע באפרכסת טובה, אבל  היינו שמחים אם עוצמת השמע היתה גבוהה יותר. באזורים הומי אדם התקשינו קצת להבין את הצד השני. הרמקול לעומת זאת הפיק צליל איכותי מאוד, וגם עוצמה מספקת בשיחות ובהשמעת מוזיקה.

חיברנו אל המכשיר אוזניות סטנדרטיות דרך חיבור ה-3.5 מ"מ בחלקו העליון של המכשיר, ושמחנו לשמוע שהצליל נקי ומדויק. כך היה גם בהאזנה דרך אוזניות ה-Bluetooth הסטריאופוניות שלנו בשיחת טלפון ובהאזנה למוזיקה.

נוחות השימוש (35%)

7

סמסונג Omnia 7 מצטיין בעיצוב אלגנטי במיוחד. צורתו היא מלבן שחור בעל זוויות מחודדות שבתחתיתו שלושת הכפתורים הקבועים של Windows Phone 7. חלקו האחורי עשוי ממתכת וצדדיו מעוגלים. למעט הפינות החדות, אין לנו טענות לגבי נוחות האחיזה במכשיר. משקלו 138 גרם, והוא בהחלט מורגש בכיס, אך לא באופן יוצא דופן או שונה מרוב הסמארטפונים בשוק.

סמסונג אומניה 7 מצטיין בעיצוב אלגנטי במיוחד. צורתו היא מלבן שחור בעל זוויות מחודדות שבתחתיתו שלושה מקשי חומרה, שניים מהם מקשי מגע. חלקו האחורי עשוי ממתכת וצדדיו מעוגלים

כמו בן דודו האנדרואידי ה- Samsung Galaxy S, גם ה-Omnia 7 מצויד במסך מגע מסוג Super AMOLED. גודל המסך 4 אינטש, עם רזולוציה של 800X480 ועם תמיכה ב-16 מליון צבעים. יתרונו הבולט של מסך זה הוא בעושר הגוונים, וברמת שחור שמכשירים בעלי מסכים מסוגים אחרים יכולים רק לחלום עליה. ואכן, אם יש מקום בו יתרון הצבע השחור העמוק מורגש באופן בולט הרי זה במסכי ממשק ה-Windows Phone 7 המאופיינים בצבע שחור (או לבן לבחירת המשתמש) ובטקסטים לבנים דקים וחדים. מנגד, באור שמש היתרון הזה נמוג, וביצועי המסך בחוץ באור יום לא מרשימים במיוחד. תפקודו כמסך מגע מעולה והוא מדויק ונוח. מקש החיפוש ומקש החזרה הנמצאים מתחת למסך הם מקשי מגע; הם מגיבים בפידבק עדין, ומוארים בכל מגע. ביניהם נמצא מקש Windows שקוע ועגול שבאמצעותו תוכלו לחזור מכל מקום לעמוד הבית.

לראשונה מאז הפעם הראשונה שבה הנחנו ידינו על האייפון, מצאנו ממשק משתמש שבאמת השאיר אותנו חסרי מילים. ממשק ה-
Metro UI של Windows Phone 7 עשה קפיצה של כמה מדרגות לעומת Windows Mobile 6.5 העתיקה, וניתן להגיד שמבחינה ויזואלית, מדובר במערכת ההפעלה האלגנטית ביותר בשוק כיום. הממשק זהה לחלוטין לזה של ה- HTC HD7 אותו בדקנו כאן לפני זמן לא רב, למעט אפליקציית ה-Daily Briefing שמרכזת במקום אחד מידע על מזג אויר, חדשות ומניות נבחרות. פרט לכך, בהתאם למדיניות הנוקשה של מיקרוסופט, הכל זהה למכשירים אחרים המריצים את Windows Phone 7. למי שטרם הניח אצבעותיו על מכשיר מסוג זה נספר שהממשק בנוי סביב מסך בית עליו ניתן לסדר אריחים דינמיים, שדרכם ניתן להגיע במהירות לאפליקציות שבחרנו. בחלק מהאריחים ישנן אנימציות, מידע ועדכונים, כך שעל אריח לוח השנה נמצא את הפגישות הקרובות, על אריח תיבת הדוא"ל נמצא את מספר המיילים שלא נקראו, אריח הטלפון יספר לנו על מספר השיחות שפספסנו וכדומה. גלילת המסך ימינה חושפת את תפריט האפליקציות המלא, ממנו ניתן לבחור כל אחת מהאפליקציות ולהניחה כאריח על המסך הראשי.

המסך, בגודל 4 אינטש, מצטיין בעושר גוונים וברמת שחור משובחת, אך ביצועיו באור יום לא מרשימים. תפקודו כמסך מגע מעולה והוא מדויק ונוח

מההתנסות שלנו במערכת ההפעלה, אנחנו יכולים להגיד שמדובר בממשק נוח מאוד, אסתטי ומרשים. המעבר בין התפריטים השונים חלק לגמרי, פשוט ואינטואיטיבי ולא נדרש זמן רב מדי כדי להסתגל לתפעול המכשיר. גם המקלדת הוירטואלית נוחה מאוד לשימוש ומקשיה גדולים וברורים (אך באנגלית בלבד).

עם זאת, עדיין חסרים כאן דברים בסיסיים רבים שהופכים את חוויית השימוש במכשיר לפחות נוחה ממה שהורגלנו בסמארטפונים אחרים. למעשה, המכשיר בקושי רלוונטי עבור מי שמעוניין להשתמש בשפה העברית. תמיכת העברית קיימת אמנם בהצגת שמות אנשי קשר שסונכרנו אל המכשיר, הודעות
SMS נכנסות, יומן, וכו', אבל הזנה של תכנים בעברית פשוט אינה אפשרית. מעוניינים ליצור רשומות חדשות ביומן בשפה העברית? אי אפשר. מעוניינים ליצור מייל או SMS בעברית? אפשר רק באמצעות אפליקציה מוגבלת ורק ב-SMS או בדוא"ל בלבד, אך לא בתוכנות המקוריות. בנוסף, לא תמצאו כאן אפשרויות העתק-הדבק או ריבוי משימות שקיימים במכשירים אחרים. גם בנושא האחסון והעברת קבצים למכשיר נוקטת מיקרוסופט בגישה לא ידידותית במיוחד, ולא מאפשרת לחבר את המכשיר במצב כונן נייד. ואם לא די בכך, אין כאן חריץ הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. ללא ספק, אפל שימשה כאן כמודל לחיקוי לא רק בדברים הטובים.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה (15%)

9

סמסונג אומניה 7 מתהדר במצלמת 5 מגה פיקסל, המאפשרת גם צילום וידיאו באיכות HD ברזולוציית 720p. המצלמה כוללת גם נורת לד המשמשת כפלאש מובנה לצילומים בתנאי תאורה קשים. שמחנו לראות שלמרות שמדובר לכאורה בחיישן ברזולוציה סטנדרטית בשוק, הפיקה המצלמה צילומי סטילס שנראו טוב יותר מאשר בטלפונים אחרים עם חיישני 8 מגה פיקסל. התמונות היו חדות, הצבעים מעולים ובאופן כללי היינו מאוד מרוצים מהתוצאה. כפתור הצילום הפיזי נוח מאוד ומדויק לשימוש. גם צילום הוידיאו הרשים אותנו מאוד. למרות שבזמן הצילום עצמו התנועה נראתה מקוטעת על מסך הטלפון, כאשר פתחנו את הקובץ על המחשב, התנועה היתה חלקה ומדויקת. בזמן צילום הוידיאו מופיעות ספרות גדולות חצי-שקופות על גבי המסך המציינות את משך זמן ההקלטה.

המצלמה מפיקה תמונות איכותיות וחדות, עם צבעים מעולים ומראה כללי מצוין. גם צילום הוידיאו מוצלח עם פירוט טוב ותנועה חלקה ומדויקת

נגן המוזיקה הוא למעשה אותו נגן שקיים בנגני ה-Zune של Microsoft. בנוסף לקטלוגים השונים של הרצועות על פי אמן, שיר, אלבום סגנון וכדומה, ניתן בכל שיר לחפש בחנות המוזיקה של מייקרוסופט שירים נוספים של אותו אמן, ישירות מהנגן עצמו. דרך הנגן ישנה גם גישה לספריית הוידיאו של המכשיר, ולרדיו FM הכולל תמיכה ב-RDS. לרדיו ניתן להאזין אך ורק דרך האוזניות שמשמשות כאנטנה; בניגוד למכשירים אחרים בשוק, לא ניתן להעביר את השמע לרמקול כאשר האוזניות מחוברות.

ממשק הרדיו מינימליסטי מאוד, אך יעיל. הגלילה בין התחנות מתבצעת על סקאלה באמצעות האצבע וכאשר מכוונים אל תחנה התומכת ב-
RDS, מופיע מידע נוסף מתחנת הרדיו. הקליטה היתה מצוינת והצלחנו לקלוט תחנות רדיו במקומות בהם מכשירים רבים אחרים התקשו לעשות זאת.

כמו במכשירי
Windows Phone 7 אחרים, גם כאן ניתן למצוא את הגרסא המותאמת לסמארטפונים של Office 2010. גרסא זו מאפשרת גישה נוחה לעריכה ויצירה של מסמכי Word, Excel או PowerPoint, ומאפשרת גם יצירת פתקים באמצעות OneNote.

אפליקציית
Waze טרם הותאמה למערכת ההפעלה Windows Phone 7 ומפות Bing אינן נתמכות בישראל, ולכן לא התאפשר לנו לבדוק את תפקוד ה-GPS של המכשיר. באופן כללי, למרות שמספר האפליקציות ב-Marketplace חצה את גבול ה-10,000, עדיין מול חנות האפליקציות האימתנית של אפל, ואפילו מול חנות האפליקציות המתפתחת של אנדרואיד, מערכת ההפעלה Windows Phone 7 נמצאת עדיין בנחיתות משמעותית בכל הקשור למגוון אפליקציות.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

גלישה וסנכרון (15%)

8

על מנת להעביר תכנים בין המכשיר למחשב, קבצי מוזיקה ווידאו ותמונות, תאלצו להתקין על המחשב את תוכנת Zune, הדרך היחידה בה המחשב שלכם יוכל לזהות את המכשיר. התוכנה עצמה פשוטה לשימוש ונראית טוב מבחינה ויזואלית, אך היא די כבדה ודורשת לא מעט משאבי מערכת. התוכנה מאפשרת סנכרון של המדיה במכשיר בלבד, ואינה משמשת למטרות סנכרון אחרות במכשיר. שמחנו לגלות שמייקרוסופט מאפשרת לסנכרן אנשי קשר גם משירותים מתחרים, והצלחנו לייבא את רשימת אנשי הקשר שלנו מחשבון ה-Gmail שלנו. בנוסף, דרך תפריט זה ניתן לסנכרן את אנשי הקשר והיומנים גם מחשבונות פייסבוק, Exchange, וכמובן חשבונות ה-Live שלנו, באמצעותם ניתן גם להתחבר לחנות האפליקציות, ה-Marketplace.

הגלישה במכשיר דומה מאוד למה שהכרנו כבר בסמארטפונים אחרים: הדפים נטענים מהר יחסית, ישנה תמיכה במולטי מגע, ועבודה עם מספר לשוניות במקביל. התמיכה במולטי מגע עבדה מצוין, וגלילת הדפים היתה חלקה מאוד. בחלק מהאתרים הישראלים נתקלנו בבעיה: במידה והאתר אינו בקידוד
UTF8, התווים בעברית יוצגו בג'יבריש. למרבה הצער, יש לא מעט אתרים ישראליים שלא תוכלו לצפות בהם כהלכה במכשיר.

משך פעולת סוללה (10%)

8

סוללת ה-Samsung Omnia 7 היא בקיבולת 5.55Wh (או mAh 1500) ואמורה להספיק לכ-330 שעות המתנה או כ-6 שעות דיבור. אצלנו היא שרדה בשימוש סביר כ-24 שעות. מדובר בזמן סוללה סטנדרטי בלבד שאינו מרשים לטובה במיוחד, אך גם אינו מאוד מאכזב. סביר להניח שהגורם העיקרי לבזבוז הסוללה הוא המסך הגדול, ויש לקחת בחשבון שבמידה ותבחרו שלא להפעיל את ה-GPS (בהעדר תוכנת ניווט אין כרגע סיבה אמיתית לעשות זאת), זמן הסוללה עשוי להתארך קצת.

עמידות (10%)

9

סמסונג אומניה 7 משדר עמידות טובה, הוא מאסיבי ובנוי היטב. מנגנון מכסה הסוללה העשוי מתכת נראה אמין ובעל אורך חיים ארוך, ואין רעשי פלסטיק או חלקים רופפים. עם זאת, העובדה שהמסך אינו מוגן בשום צורה, לא על ידי שוליים בולטים ולא על ידי בליטה כלשהי (כמו במכשירים מסוימים של HTC), מעודדים אותנו להמליץ לכם לרכוש נרתיק מגן עבור המכשיר כדי למנוע את כאב הלב הכרוך בשריטות על המסך. כמו כן, גם עדשת המצלמה אינה מוגנת וחשופה לשריטות ואבק.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile

סמסונג אומניה 7 משדר עמידות טובה, הוא מאסיבי ובנוי היטב. מנגנון מכסה הסוללה העשוי מתכת נראה אמין ובעל אורך חיים ארוך, ואין רעשי פלסטיק או חלקים רופפים. עם זאת, המסך אינו מוגן בשום צורה ועדשת המצלמה חשופה