סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC Desire Z
- מקלדת פיזית מצוינת ונוחה לשימוש
- מסך מולטי-מגע מדויק וחד
- קישוריות במהירות גבוהה מכל הסוגים
- מערכת הפעלה מתקדמת וממשק Sense מצוין
- נגן מוזיקה משובח
- איכות בנייה טובה
- כבד משקל
- אין מצלמה קדמית
- מנגנון סליידר פגיע
- כרטיס הזיכרון מוסתר מתחת הסוללה
Desire Z הוא סמארטפון בעל מפרט חזק ומימדים נכבדים, שיתאים במיוחד למי שאינו מוכן לוותר על מקלדת פיזית מלאה במכשיר האנדרואיד שלו (ויש לא מעט כאלה). מי שיבחר בו ירגיש את המשקל הכבד, שמזמן לא נתקלנו בכמותו בעולם הסלולר, אך ייהנה ממכשיר מתקדם עם סט תכונות מרשים.
Desire Z הוא מכשיר נוסף מבית HTC, שמציפה את השוק במגוון רחב של דגמי אנדרואיד. המכשיר מזכיר מאוד את אחיו הבכיר והפופולארי, ה-Desire הראשון, והחידוש העיקרי בו הוא המקלדת המלאה שנשלפת מצידו, בתצורת סליידר. אחרי המיילסטון, שזכה להצלחה גדולה, זהו אחד המכשירים הראשונים בשוק האנדרואידים שמציע מקלדת מלאה.
דיזייר Z מצויד במפרט מתקדם, כראוי לטלפון חכם מודרני. הוא כולל מעבד Scorpion במהירות 800MHz, מאיץ גרפי Adreno 205 וערכת השבבים Qualcomm MSM 7230, זיכרון עבודה של 512MB, קישוריות דור שלישי מתקדמת עם מהירות הורדה של עד 14.4Mbps כמו גם רשתות אלחוטיות כולל מסוג n המתקדם, מסך Super-LCD בגודל של 3.7 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל עם יכולת צילום וידיאו ב-720p, חיישני תנועה וקרבה, מקלט GPS, רדיו סטריאופוני עם RDS, מצפן דיגיטלי ועוד. כל זה ארוז בתוך גוף במשקל נכבד של 180 גרם ובעובי של 14.2 מ"מ.
המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 2.2 (Froyo), והוא כולל נפח אחסון למשתמש של 1.5GB. ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס Micro SD לעד 32GB נוספים.
איכות הקליטה של המכשיר טובה והשיחות נשמעו ברור, אך לטעמנו עוצמת הקול הייתה חלשה מדי גם במצב המרבי. הרמקול החיצוני, לעומת זאת, מספק צליל חזק והשיחה ללא ידיים מתבצעת בנוחות.
גם בהשמעת מוזיקה סיפק הרמקול איכות צליל טובה ועוצמה מספקת. לא יכולנו לבדוק את האוזניות המקוריות, אך חיבור של אוזניות איכותיות משלנו הניב צליל טוב, עם קול צלול וברור ורמת באסים סבירה. בחיבור לדיבורית Bluetooth אלחוטית החוויה הייתה טובה, ללא ניתוקים ועם צליל חזק.
כרגיל אצל HTC, עיצוב המכשיר בולט לטובה, החל מהגוף שמזכיר בצבעיו ובצורתו את ה- Nexus One והמשך בשימוש רב במתכת מוברשת, בטבעת ההיקפית הקדמית ובמכסה הסוללה הבדלי הגוונים. העובי אינו מוגזם לטעמנו, למרות מקלדת ארבע-השורות הנשלפת, ועובר במעט את 14 המ"מ. 180 גרם שוקל ה-Desire Z, וזה לא הולך ברגל; ניתן לומר שלא מצאנו אותו מטריד בשימוש היום-יומי, אבל בכיס הרגשנו את המשקל העודף.
עיצוב המכשיר בולט לטובה, עם שימוש רב במתכת מוברשת, טבעת היקפית קדמית והבדלי גוונים. העובי אינו מוגזם, למרות המקלדת הנשלפת, ועובר במעט את 14 המ"מ. המשקל, לעומת זאת, מורגש בכיס
מסך המגע, מסוג S-LCD, הוא בגודל של 3.7 אינטש ונהנה ממנת פיקסלים מכובדת של 480x800. המסך טוב יותר ממסכי LCD רגילים מבחינת איכות הצבעים וזוויות הצפייה, אך אינו טוב כמו מסכי Super-AMOLED או מסך הרטינה של האייפון בתחומים אלה, בעיקר בשל הניגודיות ורוויית הצבע שלו שיאנן טובות כמו מתחריו. הצפייה באור השמש סבירה בלבד. גודל המסך נוח מאד להקלדה לרוחב, וגם בהקלדה על מקלדת QWERTY אנכית מצאנו אותו מדויק ומגיב היטב, עד כדי ייתור הצורך בשימוש במקלדת הפיזית הגדולה והשארתה לטקסטים ארוכים בלבד.
מערכת ההפעלה מגרסה 2.2 – Froyo תפקדה היטב ופעלה במהירות טובה וביציבות מלאה, ללא תקיעות וכמעט ללא שיהויים. היכולת להפעיל מספר רב של יישומים בבת אחת לא פוגעת בעבודה והזיכרון הנכבד המסתייע במעבד המתקדם מורגש היטב. אגב, למרות שהמעבד הוא במהירות 800MHZ "בלבד", הוא חדש יותר מכמה מעבדי 1Ghz שבשוק ולכן גם משופר ויעיל יותר; ולא מצאנו אותו כאטי יותר מחבריו עם מהירות השעון הגבוהה ממנו.
חוויית השימוש בממשק ה- Sense המוכר של HTC הייתה טובה כרגיל, הן בשל היכולת הרבה להתאמה אישית – 7 מסכי בית ומגוון רב של מצבי עבודה קבועים למעבר מהיר, והן בשל הווידג'טים המאחדים הודעות, עדכוני רשתות חברתיות ומאפשרים ספר טלפונים יעיל המציג מידע על אנשי הקשר גם מרשתות חברתיות.
מסך המגע הוא בגודל של 3.7 אינטש ונהנה מרזולוציה גבוהה. הצפייה בו באור השמש סבירה בלבד. גודל המסך נוח מאד להקלדה לרוחב, וגם בהקלדה על מקלדת אנכית מצאנו אותו מדויק ומגיב היטב
פתיחת המקלדת מעט משונה בתחילה, כאשר יש לדחוף אותה קדימה ולמעלה עד לנעילתה במצב הקבוע, ובניגוד לנטייה הטבעית להחליק אותה למקומה בלבד. המקלדת עצמה רחבה ונוחה לשימוש, וללא ספק מהטובות שפגשנו – המקשים עגלגלים וגדולים מספיק, מספקים היזון חוזר טוב, מרווחים ואפילו השורה העליונה של המקשים ניתנת לגישה טובה ללא בעיה מצד המסך שמעליה. על גבי המקלדת מצאנו שני מקשי Function ושני מקשי Shift, ובנוסף ישנם שני מקשים בשורה התחתונה הניתנים להגדרה אישית. אפשר לומר שזה בדיוק מה שהיינו מצפים ממקלדת מלאה. אין למקלדת מקשי ניווט מסוג כלשהו, והם לא חסרו לנו כלל.
בתחתית המסך אנו מוצאים את משטח הניווט האופטי, שלדעתנו אינו נחוץ באמת ואף מיותר, בהתחשב בקלות הניווט בעזרת מסך המגע. מעליו נמצאים ארבעת מקשי המגע המוכרים של האנדרואיד – חיפוש, חזור, תפריט ובית. אין הפרדה בין מקשי המגע למסך, ומכיוון שהם קטנים לעיתים התקשינו ללחוץ עליהם בלי תשומת לב מדויקת למקום הלחיצה.
פתיחת המקלדת מעט משונה, אך המקלדת עצמה רחבה ונוחה לשימוש, וללא ספק מהטובות שפגשנו. המקשים עגלגלים וגדולים מספיק, מספקים היזון חוזר טוב, מרווחים ואפילו השורה העליונה של המקשים ניתנת לגישה טובה
בצידו השמאלי של המכשיר נמצא מקש כיוון העוצמה המתכתי, שלטעמנו מעט שטוח מדי, ולידו שקע Micro-USB לסנכרון וטעינה. בצידו הימני נמצא מקש המצלמה ולחצן המשמש לשחרור מכסה הסוללה. בראש המכשיר נמצא מקש נעילת המסך וההפעלה, ולידו שקע אוזניות סטנדרטי 3.5 מ"מ. התאכזבנו לגלות שכרטיס הזיכרון מסתתר מתחת הסוללה, ולכן אין אפשרות להחלפתו מבלי להוציא אותה.
ערכת המכשיר כוללת מטען, כרטיס זיכרון של 2GB (בנוסף לזיכרון הפנימי בן ה- 1.5MB), כבל לטעינה ולסנכרון וזוג אוזניות.
המצלמה של ה- Desire Z דומה למצלמות לא מעטות של HTC שכבר ראינו, עם רזולוציית 5 מגה פיקסל, מבזק LED, זיהוי פנים ותיוג גיאוגרפי. המצלמה מצוידת במקש ייעודי נוח לשימוש, שמאפשר הזנקה של היישום מכל מצב, מיקוד וצילום. מבחינת הצילום עצמו, המצלמה הזדרזה להיכנס לפעולה עם פחות משתי שניות להפעלה, ומעבר במהירות דומה מתמונה לתמונה. ממשק המצלמה עשיר למדי, עם שימוש טוב במסך המגע על ידי תפריט-צד לשליטה על תכונות הצילום – הפעלת מבזק, אפקטים שונים, מעבר מהיר מסטילס לוידיאו ומעבר לגלריה. הממשק שופר עם המעבר לממשק ה- Sense UI 2 ובהחלט מעניק חוויה נעימה. אפשרויות השיתוף של התמונות והסרטים מגוונות וכוללות את הרשתות הנפוצות, שירותי האחסון הנפוצים וכמובן גם משלוח באמצעות תיבות הדואר המוגדרות.
איכות התמונות סבירה למצלמה ברמה הזאת: התמונות יוצאות חדות וברורות, אך הצבעים מעט מלאכותיים. במצבים של תאורה חלשה יותר התמונות נטו להצהבת יתר. המבזק מסייע בצילומי פנים, אינו נוטה לשרוף את התמונות, ומספק מספיק תאורה מטווח קרוב. מבחינת וידיאו, שמתבצע ברזולוציית 1280X720, כאן הרמה גבוהה יותר וצילומי הסרטונים הפיקו תוצאות טובות עם סרטונים שלא קרטעו, בעלי רמת פירוט טובה וצבעים חיים. הפוקוס מתבצע רק בתחילת הצילום ואחרי תחילתו הוא נשאר קבוע. למכשיר אין מצלמה קדמית לשיחות וידיאו.
ממשק נגן המוזיקה של ה- HTC Desire Z הוא תענוג צרוף מבית HTC. היכולת לעבור על ידי מגע אצבע בתחתית המסך בין צלמיות המסדרות את השירים לפי אמן, אלבום, רשימות השמעה, שירים וגם מדיה חיצונית (דרך שירות ה- DLNA הקיים במכשיר) מקלה מאוד על הניווט. הדפדוף בין השירים המתנגנים הוא על ידי החלקת האצבע לצדדים על תמונת האלבום. נגן המוזיקה תומך בפורמטי האודיו הרגילים: MP3, WMA, AAC.
גלריית התמונות והוידיאו נוחה לשימוש, עם חלוקה אוטומטית של הקבצים לפי התיקיות בהן הם נמצאים. נגן הוידיאו תומך בהצגת קבצי HD מסוג DivX ו- XviD, תכונה יעילה שלא דורשת מכם להמיר את הסרטים קודם העברתם למכשיר, והצפייה בקבצי הוידיאו הייתה חוויה נעימה.
מבחינת הניווט, המכשיר ננעל במהירות של פחות משתי דקות על אות הלווינים והניווט התבצע בקלות, כאשר הרמקול היה חזק מספיק לספק ניווט קולי ברור. הבעיה היחידה שחווינו הייתה משקלו של המכשיר, שהצליח לערער את הזרוע הדבוקה לחלון מכוניתנו.
HTC Desire Z מצויד בכל טוב מבחינת קישוריות – תמיכה ברשתות דור 3.5 עד לרמה הגבוהה ביותר עם מהירות הורדה עד 14.4Mbps, רשתות אלחוטיות Wi-Fi מסוג b/g וגם n המתקדמת וכן תמיכה ב- DLNA. מעבר ליכולת המובנית של האנדרואיד 2.2 לחלוק את רשת הדור השלישי עם מכשירים אחרים דרך רשת אלחוטית, המכשיר מאפשר לשתף אינטרנט לעד 8 מכשירים בעזרת יישום מיוחד הנקרא Hotspot.
חוויית הגלישה טובה מאוד. במסגרת מערכת ההפעלה המתקדמת, הדפדפן המובנה תומך בפלאש מהגרסה האחרונה – 10.1. הניווט בדף בעזרת שימוש במסך המגע מהיר ויעיל, כולל הקשה כפולה או מולטי-מגע לזום ואפשרות לבחירת טקסט לצורך שימוש בו ביישום אחר או חיפוש שלו בגוגל. בגלישה ניתן גם להשתמש במשטח האופטי לגלילה ולניווט. לאחרונה הורגלנו למסכים גדולים יותר, והגודל של 3.7 אינטש נראה לנו פתאום מעט קטן, אבל משתמשים שרגילים למסכי 3 ו-3.5 אינטש אינם צפויים להתלונן.
חוויית הגלישה טובה מאוד. הדפדפן תומך בפלאש 10.1. הניווט בדף מהיר ויעיל, כולל מולטי-מגע לזום ואפשרות לבחירת טקסט לצורך שימוש בו ביישום אחר או חיפוש שלו בגוגל
כמו בכל מכשיר אנדרואיד כמעט, התמיכה בכל חשבונות הדואר האלקטרוני, כולל ארגוני מסוג Exchange מצוינת, כאשר ניתן לצפות בהם בצורה מאוחדת או בנפרד. דואר בפורמט HTML מוצג היטב וההגעה של כל ההודעות מיידית. במכשיר מותקנת תוכנת ה- Quickoffice המאפשרת, בנוסף לאפשרות הצפייה בקבצי Office השונים, גם יצירה ועריכה של קבצי Word ו- Excel. המקלדת המלאה מסייעת כאן מאוד כאשר יש צורך בכתיבה מרובה, ובמקרה של צורך להקליד טקסטים ארוכים היא לא ספק עדיפה על פני המקלדת הוירטואלית במסך המגע, אם כי יש לציין שדיוק המקלדת הוירטואלית דווקא טוב מאוד.
אנשי הקשר והיומנים מופיעים גם הם בצורה מאוחדת, וניתן להבחין בין היומנים השונים על פי הצבעים של הפגישות. הסנכרון של מדיה בעזרת כבל או Bluetooth מתבצע במהירות, ובזמן שמתחברים בכבל למחשב מוצגות מספר אפשרויות – טעינה בלבד, חיבור כהתקן אחסון חיצוני וחיבור תוך שימוש בתוכנת הסנכרון של HTC.
HTC Desire Z מצויד בסוללה בעלת קיבולת בינונית של 1300mAh, שעל פי הנתונים שמספק היצרן אמורה לספק זמן שיחה של למעלה משש וחצי שעות ברשת הדור השלישי, או זמן המתנה של למעלה מ- 17 יום.
בשימוש שלנו, שכלל ניווט יומי של שעה וחצי, סנכרון רציף של דואר אלקטרוני משני מקורות, גלישה מזדמנת ומספר שיחות ביום, המכשיר שרד היטב והגיע לסוף היום מבלי שהיה צורך דחוף להטעינו. אנו מייחסים זאת למעבד בעל מהירות השעון המופחתת ולמסך שאינו הענק בקטגוריה; כך או כך זהו זמן סוללה טוב בהחלט.
HTC ידועה באיכות הבנייה של מכשיריה, וה- Z אינו יוצא דופן בגזרה זו. איכות החומרים והבניה טובה מאוד וההרגשה הכוללת היא של מכשיר עמיד, למרות החשש שמשקלו הגבוה עלול לגרום לפגיעה קשה בנפילה. הבעיה היחידה שאנו מצאנו בו היא מנגנון הסליידר, שנתמך בשני צירי פלסטיק לא עבים במיוחד, והחשש שלנו הוא שבשימוש ממושך ובצירוף של צורת הפתיחה הייחודית הוא עלול להיפגע. רוב משטחי המתכת וכן המסך דחו בהצלחה טביעות אצבעות.
המכשיר נמסר לסקירה באדיבות GoMobile