Huawei U8150 IDEOS

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Huawei U8150 IDEOS וואווי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei U8150 IDEOS וואווי

הטוב
  • איכות שמע טובה
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 2.2
  • ממשק עברי מלא
  • גוף קומפקטי
  • Wi-Fi ו-GPS
  • עיצוב נאה ואיכות בנייה טובה
הרע
  • מסך קטן באיכות בסיסית, ללא מולטי מגע
  • תפקוד לא מהיר מספיק
  • איכות צילום נמוכה
  • אין תמיכה בפלאש בדפדפן
  • ביצועי סוללה פושרים
בשורה התחתונה

האנדרואיד הקטן של hMobile, עם השם שקשה להגות, מתגלה כמוצר סביר ולעיתים אף יותר מכך. הוא אמנם חלש יחסית והמפרט שלו רחוק מלהיות עדכני, אבל מערכת ההפעלה עושה את ההבדל ומאפשרת לעשות איתו הרבה יותר מטלפון סטנדרטי באותה רמת מחיר.

החלופות הן
HTC Wildfire, שמתהדר במותג מוכר, או ה- Sony Ericsson X8 שמציע מפרט עדיף – את שניהם תוכלו למצוא במחיר נמוך אף יותר מה-Ideos. אם דווקא הגודל הקטנטן קורץ לכם, המכשיר הזה יכול להתאים לכם.

הקדמה

אנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל, צוברת תאוצה בקצב מהיר. אם עד זמן לא רב ראינו אותה בעיקר במכשירים יקרים וחזקים, הרי שלאחרונה אנו פוגשים עוד ועוד טלפונים פשוטים וזולים יחסית שמריצים את אנדרואיד – כזה הוא Ideos מבית Huawei הסינית, שמובא לארץ באופן בלעדי על ידי hMobile מבית הום-סנטר.

Ideos (או U8150) הוא סמארטפון דור 3.5 קומפקטי ופשוט יחסית, שבמחיר זול מאוד מתיימר להביא את חוויית האנדרואיד לכל דורש. המפרט שלו כולל מסך מגע בגודל 2.8 אינטש, מעבד ARM11 במהירות 528Mhz, מאיץ גרפי Adreno 200, ערכת השבבים Qualcomm MSM7225, זיכרון עבודה בנפח 256MB ו-200MB זיכרון פנימי למשתמש (עם אפשרות להרחבה לעד 32GB), מצלמת 3.15 מגה פיקסל, קישוריות Wi-Fi b/g ו-Bluetooth A2DP, מקלט GPS, מצפן דיגיטלי ועוד.

האם
Ideos הוא עוד מוצר סיני חסר שם, או שהוא מצליח להתמודד בכבוד מול יריביו המוכרים והוותיקים? לקחנו אותו לבדיקה מקיפה.

זיכרון פנימי
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע (20%)

8.5

עם השיחה הראשונה, חששותינו התבדו – לפחות בתחום הטלפוניה המכשיר עושה עבודה מעולה. שמענו את בן שיחנו מצוין, עם עוצמה חזקה וצליל איכותי, ונאמר לנו שנשמענו כראוי. גם הספיקר מתפקד היטב ומספק צליל ועוצמה טובים.

הספיקר החיצוני ממוקם בחלק האחורי של המכשיר, והוא מפיק עוצמה גבוהה וצליל איכותי ועשיר להפתיע. הבחנו שמדי פעם, בקטעי מוזיקה חזקים העוצמה יורדת מדי פעם, אבל בדרך כלל נהנינו להאזין למוזיקה באמצעותו. קישורית ה-
Bluetooth תפקדה היטב כשחיברנו את המכשיר לדיבורית ברכב או לאוזנייה אלחוטית.

זוג האוזניות המצורפות פשוטות מאוד, וההאזנה למוזיקה באמצעותן אינה מלבבת: הסאונד שטוח וחסר אופי והעוצמה לא גבוהה מספיק. תוכלו להחליפן באוזניות משלכם (החיבור כאן הוא 3.5 מ"מ סטנדרטי), אך אין איקוולייזר או אמצעים אחרים לשיפור השמע במכשיר.

נוחות השימוש (35%)

7.5

Ideos הוא מכשיר קומפקטי במידות נוחות מאוד לאחיזה; גובהו 10.5 ס"מ, רחבו 5.4 ס"מ ועוביו סביר, 13.5 ס"מ. הוא שוקל 102.1 גרם, ובזכות הגימור המעוגל של חלקו האחורי הוא נוח מאוד לאחיזה בכף היד. מנגד, הגימור החד של חלקו העליון הקדמי עלול להכאיב לאוזן בשיחות ממושכות. עיצוב המכשיר נאה להפתיע, והוא מזכיר מעט את ה- Motorola i-One של מירס. צבעו שחור עם שילובי מבריק ומט, ובחלקו התחתון הוא עשוי משטח מחורץ דמוי תקליט עם נגיעות כסופות סביב המקש הראשי וסביב עדשת המצלמה.

איידאוס הוא מכשיר קומפקטי במידות נוחות מאוד לאחיזה. הוא שוקל 102.1 גרם והוא נוח מאוד לאחיזה בכף היד. עיצוב המכשיר נאה עם שילובי מבריק ומט, ובחלקו התחתון הוא עשוי משטח מחורץ דמוי תקליט

מסך ה-TFT באיידאוס בסיסי מאוד. גדלו 2.8 אינטש בלבד והוא מציג רזולוציה של 240X320 ותומך ב-256 אלף צבעים. הצפייה בו אינה מרשימה – קל להבחין שהרזולוציה נמוכה, אפילו בשביל מסך כה קטן, והצבעים אנמיים מאוד. המסך גם נוטה לצבור טביעות אצבע במהירות שיא, והצפייה בו בשמש כמעט ואינה אפשרית. עם זאת, לטעמנו הוא מציג תמונה מעט חדה יותר מזו של ה-HTC Wildfire, למשל (אך נחותה מה- LG Optimus One). המסך כאן הוא קפסיטיבי, ותפקודו למגע סביר: הוא מסתפק בנגיעה ולא דורש לחיצה, אבל תגובתו למגע לוקה בהשהיות, אולי באשמת המעבד החלש.

מתחת למסך, בצמוד, נמצאים ארבעת מקשי האנדרואיד המסורתיים: חיפוש, חזרה לעמוד הבית, תפריט וחזור, כולם מקשי מגע מוארים. הם אמנם קטנים אך מרווחים למדי ומגיבים ברטט קל. מתחתיהם תמצאו זוג מקשי חיוג וניתוק מוארכים, בולטים ונגישים, ובאמצע מקש ניווט גדול בצורת טבעת כסופה המקיפה מקש מרכזי. באמצעות מקש הניווט, שנלחץ ל-5 כיוונים, תוכלו לנווט באופן פיזי בתפריטים ולבחור בהם, במקום לעשות זאת דרך מסך המגע. כשחושבים על זה – זה קצת מיותר, ואכן לא יצא לנו להשתמש כלל במקש זה.

בחלק העליון של המכשיר, מצד שמאל, נמצא מקש הפעלה וכיבוי שמשמש גם לנעילת ופתיחת המסך. בצידו השמאלי של המכשיר נמצאים זוג מקשי העוצמה, ובחלק התחתון – שקע
Micro USB סטנדרטי לטעינה ולחיבור למחשב.

המסך בסיסי מאוד. גדלו 2.8 אינטש בלבד, והצפייה בו אינה מרשימה – קל להבחין שהרזולוציה נמוכה והצבעים אנמיים מאוד. תפקודו למגע סביר. מתחתיו נמצאים ארבעת מקשי האנדרואיד המסורתיים, זוג מקשי חיוג וניתוק מוארכים ומקש ניווט גדול ומיותר

מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 2.2 מופיעה כאן, הפלא ופלא, בעברית מלאה. תמצאו כאן הכל – מסכי הבית הנגללים, ווידג'טים, אייקונים וכדומה, וכמובן האפשרות הברוכה להעשיר את המכשיר שלכם במלוא החופן של אפליקציות דרך המרקט. בגלל המעבד החלש יחסית, מהירות התפקוד של המכשיר קצת אטית, אבל לא באופן מוגזם או מרגיז. בעיקר ניתן להבחין בכך בגלילה בין המסכים, או בפתיחת אפליקציות שונות; לא כדאי גם לנסות ולהעמיס אפליקציות רבות מדי בו זמנית.

ערכת המכשיר כולל זוג אוזניות, מטען ביתי שמתפרק ליחידת מטען קטנה ולכבל
USB שמשמש גם חיבור למחשב, וחוברת הוראות חסכנית באנגלית.

ווידג'ט
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

יישומי מולטימדיה (10%)

6.5

Ideos מצויד במצלמת 3.15 מגה פיקסל פשוטה שבפשוטות – ללא פלאש, מיקוד אוטומטי, זיהוי פנים וכדומה. תוכנת המצלמה נטענת ועולה תוך כ-3 שניות, וגם היא אינה מציעה יותר מדי. תוכלו להפעיל או לכבות את התיוג הגיאוגרפי, לשנות את איזון הלובן ולבחור בזום דיגיטלי, וזה הכל.

איכות התמונות שמפיקה המצלמה ירודה. מרבית התמונות יצאו מטושטשות, וסבלו מחדות נמוכה, פירוט לקוי וצבעים לא טובים. סרטוני הוידיאו, ברזולוציה של
288X352 ובקצב של 15 פריימים בשנייה, היו קטנים, מקרטעים ועמוסי קוביות פיקסול, ואפילו בצפייה על מסך המכשיר נראו רע. בקצרה, רצוי להתעלם מהמצלמה המובנית ולהשתמש בה לתיעוד הכרחי בלבד.

איכות התמונות שמפיקה המצלמה ירודה. מרבית התמונות יצאו מטושטשות וסבלו מחדות נמוכה, פירוט לקוי וצבעים לא טובים. סרטוני הוידיאו קטנים, מקרטעים ועמוסי קוביות פיקסול

נגן המוזיקה הוא זה הבסיסי של אנדרואיד, שמאפשר את ההכרחי בלבד – קטלוג המוזיקה לפי פרמטרים, השמעה חוזרת ואקראית וכדומה, וכפי שציינו לעיל – אין איקולייזר  או הרחבת בס וכדומה. תוכלו כמובן להוריד לכם תוכנת נגן מוזיקה מוצלחת ועשירה יותר. המכשיר תומך בפורמטים MP3, WMA ו-ACC. להפתעתנו לא מצאנו נגן וידיאו במכשיר, אך גם על כך ניתן להתגבר באמצעות אפליקציה חיצונית. קחו בחשבון שרק פורמטי הוידיאו הפשוטים ביותר נתמכים כאן – MP4, H.263, H.264.

במפרט של המכשיר מצוין שיש לו רדיו
FM. בפריט שבדקנו לא היתה אפליקציה להפעלת הרדיו, כך שגם אם הרכיב קיים – הוא משום מה לא שמיש.

Ideos מצויד במקלט GPS, והוא עושה עבודה די טובה בשמשו כמכשיר ניווט לכל דבר. קליטת הלווינים מתבצעת במהירות סבירה של כחצי דקה, ולאחר מכן המכשיר צמוד לאות הלוויין, ללא ניתוקים או איבוד אותות, והרמקול החזק יעיל מאוד לשמיעת הנחיות הניווט. עם זאת, הבחנו בתוכנת Waze שאם מציבים את המכשיר במצב אופקי, הסמן מופיע כסנטימטר משמאל לדרך במקום עליה – כך שחייבים לנווט כשהמכשיר במצב אנכי (בינינו – לא אסון).

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון (15%)

7.5

הדפדפן הרגיל של אנדרואיד מציג כרגיל את העמודים בצורה טובה, ובזכות התמיכה ברשתות HSDPA כמו גם ברשתות אלחוטיות (b/g בלבד), מהירות הגלישה בסך הכל טובה למדי. עם זאת, אין תמיכה בפלאש (ניסיון לגרום לפלאש לעבוד גרם להודעות שגיאה בלתי פוסקות), והמסך הקטן והלא איכותי לא ממש מעודד גלישה מרובה. טוב שיש אפליקציות ייעודיות, שבהן נוח יותר לצפות במידע המבוקש.

כמו במכשירי אנדרואיד 2.2 אחרים,
Ideos מסוגל להפוך לראוטר אלחוטי ולספק אינטרנט (Hot Spot) לכ-5 מכשירים חיצוניים. כיוון שזהו מכשיר דור 3.5 שתומך במהירות הורדה של עד 7.2 Mbps, הוא מסוגל לספק מהירות גלישה טובה.

תוכנות הדואר עובדות כראוי, כולל תמיכה מעולה ב-
Gmail וגם בדואר ארגוני. לא מצאנו בערכה תוכנת סנכרון למחשב, כך שתאלצו להסתמך בעיקר על הסנכרון האלחוטי של Gmail.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

7

סוללת הליתיום-יון, בקיבולת של 1200mAh, מאכזבת. ציפינו לזמן סוללה טוב ממכשיר עם מסך כה קטן, אבל בשימוש ממוצע הסוללה התקשתה להחזיק יום שלם והחלה להראות סימני מצוקה לקראת ערב. ביום אחר, בו לא השתמשנו במכשיר כלל, הוא הציג 39% סוללה בלבד בבוקר שלמחרת – משמע הסוללה נזללה גם כשלא נגענו במכשיר.

עמידות (10%)

9.5

חשבתם שהתלונה העיקרית שלנו ממכשיר סיני תהיה על איכות הבנייה שלו? גם אנחנו, ושמחנו מאוד להתבדות. איידאוס בנוי מצוין, עם חומרים שנראים ומשדרים איכות טובה, והוא חזק ויציב בכל חלקיו. אין אזורים רופפים, ובזכות הגימורים הייחודיים שלו (מט נעים למגע בגב הסוללה, אזור מחורץ מתחת למסך) הוא גם אינו סופח טביעות אצבע, למעט המסך. סביב עדשת המצלמה יש חישוק מתכת שאמור להגן עליה כשהמכשיר מונח על משטח, אבל בגלל מיקומה במרכז היא נוטה להתלכלך דרך קבע.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות hMobile מבית הום-סנטר