Canon PowerShot SX230 HS

שתף באמצעות:

מצלמה Canon PowerShot SX230 HS קנון

סקירת wisebuy - מצלמה Canon PowerShot SX230 HS קנון

הטוב
  • מצב צילום ידני
  • זום גדול במצלמה קומפקטית
  • ביצועים טובים
הרע
  • איכות תמונה וידיאו בינונית
  • סוללה חלשה
  • GPS זולל סוללה
בשורה התחתונה

אם חסרות לכם אפשרויות צילום ידניות, המצלמה הזו בשבילכם, בתנאי שהתמונות שתצלמו איתה מיועדות בעיקר לפייסבוק ולשימושים דומים. איכות התמונה שלה איננה מהמצוינות וחיי הסוללה שלה קצרים. למרות שהיא מצוידת ב-GPS וזום משביע רצון, לא היינו מייעדים מצלמה זו לטיולים אלא ליום יום.

הקדמה

אחד הדברים המתסכלים ביותר שחווינו בעת סקירת מצלמות קומפקטיות הוא היעדר שליטה ידנית מלאה במצלמה. במקרים רבים מדי היצרניות בחרו לסרס את המצלמות שלהם, ולהותיר משתמשים מתקדמים רבים עם חצי תאוותם בידם. לא תמיד אנחנו רוצים להיסחב עם מצלמת רפלקס כבדה ומסורבלת, ואיננו מוכנים להתחייב למערכת חדשה ללא מראה, אך  כאשר שוללים מאתנו את האפשרות לשלוט במהירות התריס, מפתח הצמצם ואיזון הלובן, אנו נותרים ללא ברירה.

קנון הבינה זאת, והציגה ב-2011 את ה-SX230 HS , מצלמה קומפקטית לכל דבר שמאפשרת גם למשתמשים המתקדמים ליהנות מאפשרויות חשיפה מגוונות. יחד עם אפשרויות השליטה הידניות, למצלמה יש גם GPS  ועדשת הזום שלה מאפשרת לנו להתקרב עד פי 14 לנושא (29-392 מ"מ).

גם במצלמה זו התקינה קנון חיישן בטכנולוגית CMOS שמתחמם פחות וצריכת האנרגיה שלו נמוכה יותר בהשוואה ל-CCD הוותיק. החיישן הוא בגודל 2.3 /1 אינטש והוא בעל 12.1 מיליון פיקסל. מהירות התריס המקסימלית של המצלמה מגיע ל- 1/3200 שניות והצמצם המקסימלי הוא f/3.1. מי שירצו לצלם בחשכה יוכלו להגיע עד 3200 ISO. את התמונות תוכלו לשמור על גבי כרטיס מסוג  SD/SDHC/SDXC. המצלמה מסוגלת לשמור אך ורק קבצי JPEG ולא קבצי RAW.

צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

איכות צילום (45%)

7.5

SX230 HS מצליחה להפיק תמונות בינוניות עד טובות, תלוי בתנאי התאורה. לרוב נתקלנו בתמונות בעלות חדות סבירה אך לא מדהימה, בצבעים לא מדויקים וברעש כבר מרגישות 400 (ברגישות 100 התמונה חלקה). המצלמה מתקשה בטיפול במרקמים מורכבים, כגון תצלומי פירות ופרחים, באופן כזה שהיא אוטמת ומשטיחה את אותם מרקמים, ופרטים פשוט נעלמים. בנוסף, הבחנו בעיוותים כרומטיים (צלליות סגולות סביב עצמים) כאשר צילמנו על רקע השמיים.

החדשות הטובות הן שהרעש ברגישויות גבוהות יותר לא מורגש יתר על המידה, ותמונות שצולמו גם ב-ISO 1600 הן לגמרי שמישות. מצב לילה אפשר לנו לצלם ליקוי ירח ויחד עם העדשה קיבלנו תוצאות סבירות מאוד. יחד עם מייצב אפקטיבי, הצלחנו לצלם תמונות שמישות ללא פלאש וללא חצובה במהירות של 1/6 שניות.

הפלאש המתרומם מגוף המצלמה נוטה לשרוף אנשים וחללים במצב האוטומטי, ולכן מומלץ לכוון אותו במצב הידני. כאשר כיוונו אותו לשני שליש מהעוצמה המלאה, קיבלנו תמונה מוארת כהלכה ופני המצולמים לא נשרפו כלל.

השליטה הידנית אפשרה לנו להשיג צילומים מעניינים בקלות כגון חשיפה ארוכה וציור באור, כאשר במצלמות קומפקטיות אחרות היינו צריכים "לרמות" את המצלמה על ידי שינוי ערכיי החשיפה. המצלמה משופעת באפשרויות צילום, החל משליטה ידנית על איזון לובן, מהירות תריס, צמצם ואפילו פוקוס ידני, וכלה באפקטים כגון צילום מיניאטורה, עין הדג, אפקט פוסטר ומצבי צילום מיוחדים, כגון צילום  תת מימי וצילום לילי ללא חצובה, וכן מצבי צילום עם פלאש מיוחדים כגון סנכרון איטי, המאפשר הבזקה וקבלת אור מאחורי הנושא.

מצב המקרו של המצלמה מאפשר לנו להתקרב רק עד 5 ס"מ מהנושא, אנחנו כבר ראינו ביצועים מרשימים יותר מזה.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה-HS  SX230. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.


ISO 100, f/3.1, 1/2 sec


ISO 100, f/.31, 1/40 sec


ISO 800, f/4, 1/50 sec


ISO 800, f/6.3, 1/500 sec


ISO 3200, f/5.9, 1/30 sec

מקרו
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול (15%)

7.5

קנון השקיעו במצלמה זו באפשרות לצלם ב-HD מלא, כלומר ברזולוציה של 1920X1080. קצב הצילום הוא 24 פריימים לשנייה, מה שמאפשר לנו לקבל את הלוק הקולנועי הנחשק והמפורסם ממצלמות הרפלקס של קנון כמו ה-7D.

לצערנו, הדמיון נגמר ברזולוציה מכיוון שאיכות הוידיאו היא סבירה ולא מעבר לכך. קיבלנו צילום חד ותנועה חלקה, וכן אפשרות לזום אופטי מלא, אך הצבעים אנמיים ובתנאי תאורה לא מוצלחים התמונה מאוד רועשת.

קנון השקיעה במצבי צילום וידאו מיוחדים. מצב Movie Digest לוכד 2-4 בעת שמצלמים תמונת סטילס ושומר עבור כל יום מעין סרט וידאו קצר שנערך בתוך המצלמה סביב כל התמונות שצולמו באותו היום. כמו כן קיים גם מצב צילום Slow motion, אך הרזולוציה שלו לא מאוד שמישה, 320X240, ונראית יותר כמו הבטחה לעתיד מאשר צילום וידאו רלוונטי.

הסאונד המוקלט טוב למדי וניתן לשמוע טווח רחב מאוד של צלילים ללא עיוותים. הוידיאו נשמר לקובץ MOV בקידוד H.264.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש (20%)

8

כאשר לוקחים את המצלמה לידיים מרגישים מיד את משקלה – 223 גרם יחד עם הסוללה וכרטיס הזיכרון. היא עבה למדי בהתחשב בכך שמדובר במצלמה קומפקטית, וממדיה הם 10.5X6.2X3.3  ס"מ. העדשה בולטת מגוף המצלמה גם כאשר היא כבויה, ומתארכת יותר בעת הדלקתה. גם הפלאש נשלף באופן אוטומטי מהמצלמה בכל הדלקה ונכנס פנימה בכל כיבוי של המצלמה (לא ניתן לשנות פעולה זו).

כאשר לוקחים את המצלמה לידיים מרגישים מיד את משקלה – 223 גרם. היא עבה למדי בהתחשב בכך שמדובר במצלמה קומפקטית, והעדשה בולטת מגוף המצלמה גם כאשר היא כבויה

בפאנל העליון נמצא מקלט ה-GPS ולימינו הדק הצילום המוקף בחוגת הזום. בפאנל הימני יש את אזור החיבורים שכולל חיבור USB לא סטנדרטי וכן חיבור HDMI. בפאנל האחורי נמצא את גלגלת מצבי הצילום, כפתור הצפייה וכפתור ייעודי להקלטת וידיאו. בפינה הימנית התחתונה נמצאת גלגלת ניווט לחיצה שמאפשרת גם גישה לאפשרויות השליטה הנפוצות, כגון ISO, איזון לובן ומדידת אור, וכן לחיצה על הגלגלת עצמה תוביל למצב מקרו, פוקוס ידני, פלאש וטיימר. מצאנו את הגלגלת כנוחה לתפעול והיא מקלה על הניווט בין האפשרויות המגוונות של המצלמה.

בפאנל העליון נמצא מקלט ה-GPS ולימינו הדק הצילום המוקף בחוגת הזום

קנון משלבת אלמנטים חדשים וותיקים בעיצוב הממשק של ה- SX230. בניגוד לנטייה של חברות רבות להטמיע את המעבר בין מצבי הצילום השונים בתוך תפריט המצלמה, קנון ייעדה גלגלת פיזית לטובת משימה זו. לדעתנו זהו צעד חכם, מכיוון שהגלגלת מאפשרת מעבר מהיר ומדויק יותר בין מצבי הצילום. כמו כן, קנון זנחה את הממשק המיושן ומשתמשת בממשק צבעוני; המעברים בין הפונקציות הם בעלי סגנון סמארטפוני, שמשדר תחכום ואלגנטיות מסוימת. 

למצלמה אין עינית כלל והקומפוזיציה מתבצעת דרך מסך בגודל 3 אינטש בעל 461 אלף פיקסלים. ניתן לעבוד איתו בכל סוג תאורה והוא מואר ומצליח לתת פידבק כמעט טוב מדי, מכיוון שהתמונות עליו נראות טוב יותר מאשר על מסך המחשב.

ה-GPS עובד כראוי וניתן גם להשתמש בו לשרטט את מסלול הנסיעה שלכם בעזרת התוכנה המצורפת.

הגלגלת נוחה לתפעול והיא מקלה על הניווט בין האפשרויות המגוונות של המצלמה. המסך בגודל 3 אינטש בעל 461 אלף פיקסלים, וניתן לעבוד איתו בכל סוג תאורה

עינית
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

8

Canon SX230 HS מוכנה לפעולה תוך 2.7 שניות, ומבחינתנו זה זמן לא רע בכלל. בין צילום לצילום עוברות 3 שניות ועם שימוש בפלאש חולפות 3.5 שניות. במצב צילום מתמשך רגיל ניתן לצלם 3.2 תמונות לשנייה, ובמצב מתפרץ 8.1 תמונות לשנייה.

סוללה (10%)

6.5

הסוללה מדגם NB-5L היא בעלת קיבולת של 1120mAh, וביצועיה רחוקים מלהרשים. הצלחנו לצלם איתה כ-220 תמונות עד שהסוללה נגמרה, כולל ארבעה סרטונים קצרים, כאשר שליש מהתמונות צולמו עם פלאש. יש לזכור שגם ה-GPS צורך כוח רב מהסוללה, וכיבוי המצלמה לא בהכרח מכבה גם את ה-GPS ויש לעשות כן דרך תפריט ההגדרות של המצלמה.