סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia C2-01 נוקיה
- שמע ברור וחזק
- קומפקטי ונוח לאחיזה
- מסך חד (אך קטן)
- אפשרות להורדת אפליקציות
- חיי סוללה טובים
- מצלמה פשוטה, צילום וידיאו לא שמיש
- ביצועי מולטימדיה וגלישה חלשים
- אין תמיכה בדואר Exchange
- אין Wi-Fi או GPS
- לוח המקשים מעט נוקשה
Nokia C2-01 יכול היה בקלות להיות טלפון דור 2.5 במקום דור 3, ואף אחד לא היה מרגיש. הגלישה בו ממילא רחוקה מלהיות נוחה בשל המסך הקטן, והוא מיועד בעיקר לאלו שמסתפקים בשיחות, מסרונים ומוזיקה. המחיר שלו ברשת הסלולרית מופרז להחריד, אבל בחנויות הפרטיות תמצאו אותו בערך בשליש מהסכום – ובתג מחיר כזה הוא שווה את הכסף.
נוקיה מתקשה לספק אלטרנטיבות מעניינות בשוק הסמארטפונים, אבל גם מספידיה יודו שהטלפונים הפשוטים שלה זכו לפופולאריות הרבה שלהם בצדק, בזכות חומרה טובה, איכות צליל גבוהה ושימושיות נוחה. לצד ניסיונותיה בשוק הגבוה, נוקיה ממשיכה לתחזק את הסדרות הנמוכות, כמו סדרת C (קלאסיק לשעבר). המכשיר Nokia C2-01, שהושק בסוף 2010 ונמכר כיום ברשת סלקום, הוא מכשיר כזה. מדובר בטלפון דור 3 בתצורת בר ובעיצוב מתכתי נאה, המבוסס על סימביאן S40.
למכשיר מסך בגודל 2 אינטש, מצלמת 3.2 מגה פיקסל, Bluetooth 2.1, רדיו FM סטריאופוני, קצב גלישה של עד 384KBps, זיכרון בנפח 43MB וחריץ הרחבה לכרטיסי Micro-SD עד לנפח של 16GB.
נוקיה C2-01 עושה נאמנה את תפקידו כטלפון סלולרי ומספק שיחות באיכות טובה ובעוצמת שמע גבוהה מאוד באפרכסת וגם בספיקר. למעשה העוצמה חזקה בהרבה מהנדרש, לפחות באפרכסת, ולרוב הנמכנו אותה לכ-70%. במקומות רועשים מאוד תוכלו להעלות את העוצמה ולשוחח בקלות.
הרמקול ממוקם בגב המכשיר בחלק התחתון, והצלצולים שהוא מפיק מעוררי-מתים בעוצמתם. איכות הצליל בהאזנה למוזיקה דרכו תלויה היכן מונח המכשיר: כשאוחזים בו הוא נחסם בקלות מכף היד, וכשלא נחסם – הצליל מעובה ולא נעים. באופן מפתיע, כשהנחנו אותו על השולחן הוא השתמש במשטח כתיבת תהודה והצליל הפך לחד וצלול בהרבה.
עם זוג אוזניות משלנו, איכות השמע היתה גבוהה משציפינו והמכשיר יכול בהחלט לשמש כנגן מוזיקה לעת-מצוא. עם האיקולייזר המובנה, שמציע כמה תבניות צליל ואפשרות לעריכה ידנית, תוכלו לכוון את הסאונד לפי טעמכם וליהנות מבס משכנע למדי ומטווח תדרים נאה.
C2-01 שוקל 89 גרם בלבד. מבנהו צר ותוויו עגלגלים למשעי, מה שמקנה לו אחיזה נוחה להפליא ביד, במיוחד לאחר שהורגלנו לסמארטפונים הרחבים של היום. הוא מעט שמנמן, 15.3 מ"מ עוביו, אך לא מטריד בהיותו בכיס. העיצוב נאה מאוד, עם חישוק מתכת כסופה-זהבהבה סביב, מסגרת אפורה וגימור שמפניה בגב המכשיר ובלוח המקשים (זמין גם בשחור ובלבן). המסך חד ודי נעים לעין. אך גדלו הזעיר מייעד אותו לתפקוד בסיסי בלבד. לוח המקשים בנוי נכון. הם אמנם צמודים זה לזה אך רחבים יחסית ומקומרים קלות, אם כי מעט נוקשים בתגובתם
המסך, מסוג TFT, הוא בגודל 2 אינטש בלבד וברזולוציה של 320X240. צפיפות הפיקסלים מעניקה לו חדות טובה, ועם תמיכה ב-256 אלף צבעים הוא בסך הכל נעים לעין. בשמש צבעיו מחווירים והוא כמעט נגטיבי, אבל לגמרי קריא. מובן שגדלו הזעיר (במונחים של ימינו) מייעד את המסך לתפקוד בסיסי בלבד, ולשימושי מולטימדיה או גלישה הוא מאוד לא יעיל.
מתחת למסך נמצאים זוג מקשי ה- Soft Keys על משטח אחיד, מתחתיהם לחצנים בולטים וצרים לחיוג וניתוק ובאמצע לחצן הניווט הראשי, בצורת טבעת ריבועית כסופה החובקת לחצן פנימי. כל המקשים הללו נוחים ומגיבים היטב ללחיצה.
לוח מקשי הספרות בנוי נכון. המקשים אמנם צמודים זה לזה אך רחבים יחסית ומקומרים קלות, מה ששומר על הפרדה ביניהם. הם מסומנים היטב ובעלי תאורה אחורית, ותגובתם להקשות מעט נוקשה – הם יכולים היו להיות מעט נוחים ורכים יותר. בסך הכל הסתדרנו איתם לא רע בהקלדת מסרונים.
ממשק S40 פשוט להתמצאות ובסיסי בתכונותיו. הוא לא מאפשר ריבוי משימות, אך כולל סט סביר של תוכנות. מצאנו שם ארגונית עם שעון מעורר, לוח שנה, מחשבון וכדומה, נכן מוזיקה ווידיאו, רשמקול, וכן אפליקציות לפייסבוק, מייספייס, YouTube וכמה משחקים. תוכלו להוריד אפליקציות נוספות מהחנות של נוקיה, אם כי המבחר מצומצם מאוד. מהירות הפעולה של המכשיר סבירה ומעלה.
בימין המכשיר נמצא שקע Micro-USB לחיבור למחשב, שמשמש גם לטעינה אם תרצו; משמאל נמצא חריץ לכרטיס הרחבה. שני אלו מכוסים בדלתיות פלסטיק. בראש המכשיר יש שקע 3.5 מ"מ לאוזניות והחיבור הזעיר המוכר והסטנדרטי של נוקיה למטען. אין לחצני ווליום במכשיר, והשליטה בעוצמת הצליל מתבצעת בעזרת לחצן הניווט הראשי.
לנוקיה C2-01 יש מצלמת 3.2 מגה פיקסל, ללא פלאש או מיקוד אוטומטי. תוכנת המצלמה פשוטה מאוד, וכוללת כמה אפקטים ושליטה על הפרמטרים הבסיסיים היותר. צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 320X240 ובקצב של 15 פריימים בשנייה. למכשיר יש מצלמת 3.2 מגה פיקסל, ללא פלאש או מיקוד אוטומטי. האיכות סבירה למדי בצילום באור יום, אך בתוך הבית תמונות רבות מטושטשות וצילום הוידיאו לא שמיש
איכות הצילום לא כזאת גרועה כמו שאפשר לחשוב. מבחינים מיד שמדובר בתמונות סלולריות, אבל יחסית הצבעים נאים וכך גם החדות. להעלאה לפייסבוק, או אפילו להדפסה קטנה, זה בסך הכל בסדר. עם זאת המצלמה אוהבת אור, ותמונות שצולמו בתאורה שאינה מעולה (למשל בתוך המשרד) יצאו מטושטשות לעיתים קרובות. על צילום הוידיאו לא נכביר במילים – הוא גרוע ולא שמיש.
נגן המוזיקה פשוט אבל עושה את העבודה. תוכלו לסנן את השירים שלכם על פי יוצרים, אלבומים או סגנונות, ולהכין רשימות השמעה. הזכרנו כבר אל האיקולייזר, שאכן משפר את איכות הצליל, ועם תמיכה בפרוטוקול A2DP תוכלו להאזין למוזיקה גם באמצעות אוזניות Bluetooth סטריאופוניות. המכשיר תומך בפורמטים הרגילים MP3, WAV, WMA ו-AAC, וכן בסרטוני MP4 עם מקודדי H.263 ו-H.264 – זה עובד (בדקנו), אבל הצפייה במסך כזה היא פשוט מגוחכת.
הדפדפן המובנה הוא Opera Mini, והוא מאפשר בדוחק גלישה לשעת חירום. הדפים מוצגים כראוי, יחסית, אך הגלילה בהם בשל המסך הקטן מייגעת מאוד. פורטל ה-WAP של סלקום מתאים בעיקר למכשירים כאלה, ואין טעם לקוות לגלישה מלאה ברשת. אגב, אם רכשתם את המכשיר אצל חנות פרטית, וודאו שמותקנת עליו נקודת גישה לאינטרנט, אחרת תעברו דרך חתחתים (כמונו) עד שתצליחו לגלוש. בהעדר קישורית Wi-Fi, מהירות הגלישה אמנם סבירה אך חובה לרכוש חבילת גלישה.
תוכנת הדואר המובנית תומכת ב-Gmail, Yahoo ואחרים אך לא בדואר ארגוני, ולא ניתן להתקין את Mail For Exchange מחנות אפליקציות.
המכשיר מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1020mAh, שלפי נוקיה אמורה לספק 456 שעות המתנה או 4:30 שעות דיבור.
בפועל, חיי הסוללה היו טובים מאוד אבל לא מרשימים כמו ב-C3 שבדקנו לא מכבר. בשימוש ממוצע, שכלל בעיקר שיחות אבל גם קצת האזנה למוזיקה ושימוש באפליקציות השונות, הגענו לשלושה ימי עבודה מלאים. כל סמארטפון היה מקנא.
איכות הבנייה סבירה עד טובה. הוא עשוי מחלקי פלסטיק באיכות משתנה, כאשר החלק שהטריד אותנו היה מכסה הסוללה שללא ספק יתכסה בשריטות וצבעו יתקלף עד מהרה. גם מנגנון החיבור שלו לגב המכשיר חלש מדי והוא נשלף ללא מאמץ. אזור תורפה נוסף הוא המסך, או ליתר דיוק זגוגית הפלסטיק השקופה שעליו, שנשרטת גם היא די מהר. המקשים והחיבורים השונים בנויים היטב.