סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson XPERIA ARC (X12) סוני
- עיצוב יפהפה
- דקיק וקל משקל
- מסך גדול, חד ובהיר
- ממשק מעוצב, עשיר וזריז
- עברית מלאה ומושלמת
- תוכנת דואר משופרת ויעילה
- איכות שמע משובחת באוזניות
- יציאת Mini-HDMI
- ארגונומיה ומקשים לא תמיד אידיאליים
- אין מצלמה קדמית לשיחות וידיאו
- אין שליטה על נגן המוזיקה ממסך הנעילה
- לא ניתן להגדיר בהירות מסך אוטומטית
Sony Ericsson Arc מחזיר את הצבע ללחייה של סוני אריקסון, ולדעתנו הוא האנדרואיד הבכיר הראשון שלה – כזה שמציב תחרות אמיתית וראויה לדגמי הפרימיום של החברות המתחרות. מבחינה חומרתית הוא לא מחדש, אבל העיצוב שלו ימשוך רבים, והשיפוצים הכללים של החברה בממשק משדרגים מאוד את נוחות השימוש. למי שרוצה סמארטפון זריז, מתקדם ויוקרתי – ה-Arc הוא בחירה טובה מאוד.
אחרי ההמתנה הארוכה לסוני אריקסון בעולם האנדרואיד, המתנה שהגיעה לקיצה עם ארבעה מכשירים מוצלחים ברובם אך מעט מיושנים ביחס לשוק, נראה שכעת דברים מתחילים לזוז. ה-Play, קונסולת המשחק הסלולרית, עוררה כבר את גל הבאזז המתבקש, וכעת אנו נדרשים למכשיר הדגל החדש של החברה: ה-Arc – סמארטפון שהוכרז בינואר 2011, ומבקש להתבדל מהשוק הצפוף בזכות עיצוב חדשני ויוקרתי.
Sony Ericsson Arc מצויד במפרט הולם למעמדו. תמצאו שם מעבד Scorpion במהירות 1Ghz עם מאיץ גרפי Adreno 205, זיכרון RAM בנפח 512MB ונפח אחסון צנוע של 320MB (עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro SD), מסך מגע בגודל 4.2 אינטש, תקשורת בדור 3.5 עם מהירות הורדה של עד 7.2Kbps, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 2.1, מצלמת 8 מגה פיקסל עם צילום וידיאו HD, רדיו, GPS, יציאת HDMI ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת Gingerbread 2.3.2.
המכשיר יושק בישראל בקרוב, אך אנחנו קיבלנו אותו (בגרסה כמעט סופית) להתנסות קצרה - לפניכם הצצה ראשונה.
בשיחות דרך האפרכסת מפיק המכשיר צליל איכותי ועשיר ובעוצמה גבוהה. הספיקר ממוקם בגב המכשיר, ובגלל הקיעור שלו הוא אינו נחסם באחיזה ביד או בהנחה של משטח רך. הספיקר מפיק עוצמת שמע חזקה מהצפוי, אך מטבע הדברים הצליל חד ושטוח למדי.
האוזניות המצורפות, כרגיל במכשירי סוני אריקסון, איכותיות במיוחד, עם אטמי סיליקון נוחים. האזנה למוזיקה באמצעותן היא חוויה מוזיקלית משובחת. הסאונד עמוק, עשיר ומדויק, עם פירוט נהדר בכל קשת התדרים ובסגנונות מוזיקה שונים. יש גם איקוולייזר עם מגוון תבניות שמע מובנות, שמרביתם גם שימושיות.
העיצוב הוא נקודת החוזק המרכזית של ה-Arc. כפי שמעיד עליו שמו, הוא מצויד בגב קעור שמשווה לו מראה אלגנטי. הוא מגיע בגימור שחור או כסוף, ואת כל צדדיו מקיפה טבעת כרום מבהיקה. סוני-אריקסון הטיפה לנו כבר שנתיים על פילוסופיית הקימור האנושי שלה, אבל יש לומר שהאחיזה בארק נוחה מאוד למרות (או שמא בשל) הקיעור של חלקו האחורי. נוסף על כך הוא גם דק מאוד (8.7 מ"מ במרכז) ושוקל 117 גרם, ובשביל מכשיר עם מסך בגודל 4.2 אינטש זה ממש לא הרבה.
המסך מצויד בתאורת LED אחורית וברזולוציית 854X480 פיקסלים, עם תמיכה ב-16 מיליון צבעים. זה לא OLED, אבל הוא מספק תמונה משביעת רצון באיכות גבוהה, וצבעים מעולים וריאליסטיים. המכשיר כולל מנגנון עיבוד-תמונה בשם Bravia Engine (שהושאל ממסכי הטלוויזיה של סוני), שאמור לשפר באופן דינמי את ערכי הניגודיות, הבהירות וכדומה במהלך צפייה בוידיאו. לא הבחנו בשיפור מהותי כזה. מבחינת המגע, רגישות ומהירות התגובה של המסך קרובה לשלמות. עלינו להדגיש: מבין מכשירי האנדרואיד שיצא לנו לבדוק עד היום, המסך של ה-Arc הוא הרגיש והרספונסיבי ביותר שפגשנו, עם השהיית תגובה בלתי מורגשת, ולטעמנו הוא עומד בשורה אחת עם התגובתיות המשובחת של האייפון.
כל מי שמחזיק מכשיר עם מסך-מגע גדול, יודע שהוא הזללן העיקרי של הסוללה. מסיבה זו חיפשנו את האופציה לבחור בתאורת מסך אוטומטית, המשנה את הבהירות בהתאם לתנאי הסביבה – והופתענו לגלות שאין כזה. יש במכשיר חיישן תאורה, אבל הוא לא משמש לבהירות מסך אוטומטית, וחבל.
מתחת למסך תמצאו את 3 המקשים המוכרים (תפריט, מסך הבית, חזור – מימין לשמאל), כולם פיזיים כסופים ומאורכים, שנלחצים היטב. משמאל המכשיר נמצא שקע האוזניות – מיקום משונה שגורם לכבל האוזנייה להזדקר הצידה ועלול להפריע בכיס; בחלק העליון יש שקע Mini HDMI מחופה בכיסוי מימין, ואת לחצן ההפעלה ונעילת המסך משמאל. הלחצן הזה עגול, קטן ובמיקום לא חכם במיוחד, לפחות למי שנוהג להחזיק את המסך ביד שמאל ולתפעל את המסך עם אצבעות יד ימין. מימין המכשיר נמצאים שקע הטעינה והסנכרון מסוג Micro-USB, לחצני הווליום ולחצן המצלמה שמצאנו אותו כקטן מדי וקשה ללחיצה.
מערכת ההפעלה אנדרואיד זכתה למייק-אובר מקיף, וטביעות אצבעותיה של Sony Ericsson ניכרים בכל פינה. לשמחתנו, החברה עבדה ברצינות על הממשק ולא הסתפקה רק בעדכונים קוסמטיים, ובחלק גדול מהמקרים נעשו שיפורים מהותיים ואף ייחודיים.
ראשית, יש לציין שהמכשיר מריץ את הממשק בזריזות רבה ולא נתקלנו בהשהיות או איטיות. הזנקת תוכנות מתבצעת באופן מיידי (אם כי האנימציות לעיתים מאטות אותן בכמה עשיריות השנייה). הגלילה בכל מקום חלקה ורציפה, למשל באנשי הקשר, החלקת התמונות בגלריה וכדומה. בדפדפן הגלילה פחות מושלמת, אבל עדיין טובה מאוד בסך הכל. מגרת האפליקציות, שנגללת לצדדים, מאפשרת סידור של האייקונים כרצונכם – אלפביתי, על פי שימוש תכוף, על פי אלו שהותקנו לאחרונה וגם ניתן לסדר אותם ידנית.
ממשק TimeScape, שמאגד את פעילויות אנשי הקשר שלכם למשק גרפי יפה, פועל כאן טוב יותר מכל מכשיר אחר של סוני אריקסון והתפעול שלו חלקלק ואלגנטי. החברה מפנה אתכם דרך המרקט להורדת פלאג-אינים מורחבים לממשק זה, שיוסיפו עדכונים מאתרים כמו ZDNet, Foursquare, LinkedIn ואחרים.
בסך הכל תפעול המכשיר היה מצוין, זריז ויעיל. קצת חסרו לנו מנהל משימות מובנה (כמו שיש ב-Samsung Galaxy S למשל), וכן תוכנת סייר קבצים – אם כי תוכלו להוריד כזו מהמרקט ללא בעיה.
Sony Ericsson Arc מגיע עם מצלמת 8 מגה פיקסל, כולל אוטו-פוקוס ופלאש, והוא חסוך מצלמה קדמית לשיחות וידיאו. תוכנת המצלמה נוחה ופשוטה לתפעול וכוללת כל מה שצריך, מאיזון לובן ופיצוי חשיפה ועד סצנות צילום מובנות. ציינו כבר שלחצן הצילום לא נוח במיוחד, אבל יש פיצוי – תוכלו לגעת במסך במקום הרצוי, והמכשיר כבר יתמקד ויצלם בעצמו עבורכם.
איכות התמונות שמפיקה המצלמה התאימו לציפיות שלנו: צילומי חוץ היו חשופים כראוי, עם הפרדת גוונים טובה וצבעים עשירים ויפים. תמונות בתוך הבית נוטות להתמלא ברעש דיגיטלי וחלה גם ירידה באיכות הצבע; שמנו לב שבתאורת פלואורסנט הצבעים הופכים לירקרקים באופן ניכר. במבט מקרוב על התמונות נראה שאמנם התמונה גדולה מאוד בזכות 8 מיליון הפיקסלים, אבל החדות בגודל המקורי אינה מרשימה. בסך הכל, לצפייה במחשב או הדפסה בגודל בינוני, המצלמה עושה עבודה טובה מאוד.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית HD 720p, כצו האופנה. סרטוני הוידיאו שצילמנו היו איכותיים, חדים ובעלי תנועה טובה בזכות קצב של 30 פריימים בשנייה. בעיית הגוונים הירוקים בתוך הבית חזרה גם כאן במידת מה. איכות הקלטת השמע טובה מאוד.
הרדיו מגיע עם ממשק נאה, ומבצע סריקה ושמירה אוטומטית של התחנות הזמינות. הקליטה היתה מצוינת בכל התחנות הנפוצות באזור המרכז. בנוסף, יישום TrackID המוכר והטוב של סוני-אריקסון נמצא גם כאן, ובלחיצת כפתור תוכלו לגלות מיהו האמן ששירו מתנגן ברקע, לצפות בתמונת האלבום ועוד.
נגני המוזיקה והוידיאו סטנדרטיים לז'אנר. יש לנגן המוזיקה ווידג'ט מקורי לעמודי הבית, כך שתוכלו לדפדף בין השירים גם כשאינכם באפליקציית הנגן. קצת חבל שאין שליטה כזו על הנגן גם ממסך הנעילה – מה שאומר שכדי לדפדף בין השירים תאלצו לפתוח את נעילת המכשיר ולגשת לנגן בכל פעם מחדש. המכשיר תומך בפורמטים MP3/AAC/WMA/WAV לאודיו, וב- MP4/H.263/H.264/WMV לוידיאו. אין תמיכה מובנית בקובצי DivX או MKV הפופולאריים.
סוני אריקסון ארק כולל יכולות אינטרנט מצוינות. טעינת העמודים בדפדפן המובנה מהירה מאוד, והם מוצגים כראוי, כולל פלאש בגרסה 10.2. הגלילה בעמודי האינטרנט טובה יחסית, שיפור שהתחלנו לראות בגרסאות 2.3 של אנדרואיד, הגלילה חלקה יותר מזו שבמכשירים עם גרסת 2.2 ומטה ובסך הכל טובה.
תוכנת הדואר המוכרת של אנדרואיד זכתה לשיפור מצוין של סוני אריקסון, ועל כך מגיעות לה ברכות. אם תאחזו במכשיר במצב אופקי, יתפצל המסך לשניים – חלקו השמאלי יציג את כותרות המיילים שלכם, וחלקו הימני – את תוכן ההודעה, ממש כמו באאוטלוק במחשב (או כמו תוכנת הדואר בטאבלטים השונים).
מי שמעדיף את Gmail ימצא אותו כאן כרגיל, לצד שלל אפליקציות שונות שניתן להוריד מהמרקט.
בשימוש ממוצע שלנו, שכלל כ-40 דקות ניווט, גלישה מזדמנת, התקנת אפליקציות ושיחות, סינכרון קבוע של מייל ועוד, הציג המכשיר זמן עבודה יפה מאוד והחל להראות סימני מצוקה רק לאחר יום וחצי.
סוני-אריקסון Arc בנוי היטב. הוא עשוי ברובו פלסטיק באיכות טובה למדי, עם אזורי מתכת בעיקר מסביב. החלקים מורכבים זה לזה היטב, וכך גם המקשים השונים. שקע ה-HDMI מכוסה בחיפוי פלסטיק, שימנע מאבק ולחות מלחדור פנימה דרכו. לפי סוני אריקסון, המסך גם עמיד בפני שריטות. עדשת המצלמה שקועה מעט בגב המכשיר, ובשל הגב הקעור סיכוייה להישרט קלושים.