סקירת wisebuy - מצלמה Samsung WB210 סמסונג
- איכות צילום כללית טובה
- אפשרויות צילום רבות
- מסך מגע גדול ואיכותי
- ממשק פשוט ונוח, בעברית
- פעולה אטית למדי
- חיי סוללה פושרים
- ביצועים בינוניים בתאורה חלשה
Samsung WB210 היא מצלמה נטולת יומרות, אך כזו שעומדת ברוב המטרות שיועדו עבורה: איכות צילום סטילס ווידיאו טובה בגוף קטן בעל מסך מגע. נדמה שסמסונג הלבישו את מסך המגע וממשקו על מעבד שיכולתו להתמודד עם המשאבים שמסך כזה צורך מוגבלת; הדבר אינו פוגע באיכות הצילום של המצלמה, אך גורם לה לאיטיות מסוימת, שבאה לידי ביטוי בעיקר בזמני מחזור פושרים.
המצלמה הזו היא בחירה טובה מאוד למי שמעוניין בחוויית משתמש ייחודית, אפשרויות צילום מגוונות ואיכות טובה בגוף קומפקטי יחסית, בתמורה לאיטיות מסוימת. לדעתנו, העסקה הזו משתלמת למדי.
סמסונג WB210 היא הדגם הבסיסי בסדרת מצלמות בעלות מסך מגע של סמסונג, כאשר מלבדה קיימים שני דגמים נוספים, בעלי זום משופר. הסדרה כולה מבוססת על חיישן בגודל 1/2.3 אינטש ברזולוציית 14 מגה פיקסל. הזום בדגם זה הוא בגודל X12, טווח ה-ISO הוא 80-1600, ויש למצלמה מסך מגע בגודל 3.5 אינטש.
המצלמה פועלת באמצעות סוללה ייעודית. יש לה זיכרון פנימי קטן בנפח 10MB, והיא מאחסנת את התמונות והסרטונים על כרטיסי Micro SD\SDHC.
איכות הצילום של ה- Samsung WB210 מפתיעה לטובה. היא לא מושלמת, אבל בהחלט טובה מאוד. על אף חיישן סטנדרטי בגודלו וריבוי מגה פיקסלים, המצלמה מצליחה להפיק תמונות טובות למדי, שבמבט ראשון נראות נטולות רעשים דיגיטליים. מבט בוחן יותר מגלה כי אכן בתאורה חלשה התמונה גרעינית מעט יותר. עוד מצאנו שבטווח דינמי רחב התמודדות של המצלמה בינונית, והחלקים הבהירים של התמונה נשרפים מעט מהר מדי. יחד עם זאת, בתנאי תאורה טובים ובטווחים דינמיים צרים יותר המצלמה מפיקה תוצאות טובות מאוד, ובהנאה. הצבעים בתמונות טובים מאוד ונאמנים למציאות, והתמונות חדות ויפות.
WB210 מצוידת בעדשה רחבה מאוד, 21-288 מ"מ, שמאפשרת תמונות כמעט פנורמיות באופיין בפריים יחיד, או הגדלות מרשימות, וכמעט ללא עיוותי עדשה. מצב צילום רחב זה מופרד מיתר מצבי הצילום במצלמה, וניתן להגיע אליו דרך התפריט. במצבים רגילים הזווית הרחבה ביותר שתוכלו לצלם בה הא 24 מ"מ – עדין מכובד.
בצילום בתוך הבית, כאמור, יורדת מעט איכות הצילום. התמונות נוטות למעט יותר גרעיניות, בעיקר כיוון שהמצלמה אינה חוששת מהעלאת ISO, והיא מגיעה בפונקציות האוטומטיות עד ISO 800, כאשר מגבלת המצלמה היא 1600. בתנאים אלו רוב התמונות יוצאות גרעיניות, אך מדי פעם מבליחה תמונה טובה. השימוש במבזק מסייע רבות ומאפשר למצלמה להפגין את יכולותיה הטובות. המבזק מאיר היטב חללים בינוניים, ובצילום פורטרטים שומר על צבעי העור בגוון טבעיים ונאים. בפונקציות הייעודיות לכך במצלמה ניתן גם לצלם עם אפקטים ספציפיים לצילום פורטרטים, כמו טון הצבע של הפנים, או ריטוש הפנים, ליצירת מראה חלק.
המצלמה מצוידת במייצב תמונה אופטי שעושה עבודה טובה מאוד ומאפשר שימוש במלוא גודל הזום מבלי שהתמונות יפגעו, או שתורגש האטה כלשהי בשימוש.
צילום המקרו במצלמה זו פשוט מאוד לשימוש ומפיק תמונות יפות מאוד כבר ממרחק של כשני ס"מ. פונקציה נהדרת שיש במצלמה ומתאימה במיוחד לצילומי תקריב, היא מיקוד באמצעות מסך המגע. על גבי המסך מופיעה מסגרת שבתוכה ניתן ללחוץ כדי לצלם, המצלמה יודעת להתמקד על הנקודה שנלחצה על גבי המסך, וכך ניתן לבחור את איזור המיקוד בלחיצה אחת פשוטה. הפונקציה עובדת טוב מאוד, ותוצאותיה מורגשות היטב. החיסרון הקטן שלה הוא שהמצלמה תצלם את הנקודה עליה לחצתם גם אם היא לא תצליח להתמקד בה כראוי.
חשוב לציין שגם במצב האוטומטי המצלמה יודעת להתמקד היטב, ומסוגלת לאתר עד 9 אזורי מיקוד שונים בכל תמונה.
מצב הלילה של ה- WB210 הוא מצב מעניין נוסף, כיוון שלמעשה הוא מעניק שליטה ידנית על המצלמה. זמני החשיפה נעים בין שנייה אחת ל-16 שניות וניתן לבחור בין 2 מפתחי צמצם (מלווים בהדמיה של פתיחת צמצם על גבי המסך). חבל שלא החליטו בסמסונג להרחיב את המצב הזה, ופשוט לאפשר שליטה ידנית מלאה במצלמה.
ישנם עוד מספר מצבי שליטה במצלמה שמאפשרים אפקטים שונים ומשונים על גבי התמונות, כמו עין הדג, סרט ישן, שחור לבן, נגטיב, שילוב התמונה בתוך מסגרות מובנות כמו קיר גרפיטי, טלוויזיה וכדומה.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- WB210. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 80, f/2.9, 1/750 sec
ISO 400, f/8.2, 1/500 sec
ISO 800, f/8.2, 1/500 sec
ISO 1600, f/5, 1/45 sec
צילום הוידיאו בסמסונג WB210 מתאפשר ברזולוציית HD (1280X720) בקצב של 30 פריימים בשנייה, ומוגבל בזמן של 20 דקות. איכות הוידיאו די טובה, תנועת הסרט חלקה מאוד ונעימה לצפייה, אם כי התמונה אינה חדה דיה ונראית רכה מדי. בזמן צילום הוידיאו מופיעים על המסך כפתורי "עצור" ו"השהה", תכונה שלא נתקלנו בה בדגמים של המתחרות. ניתן לעשות שימוש בזום בזמן צילום וידיאו, אך תגובות העדשה אינן טובות מספיק ולא תמיד היא נענית לחוגת הזום.
הקבצים נדחסים בקידוד H.264 ונשמרים בתצורת MOV.
במבט ראשון, סמסונג WB210 אינה מרשימה במיוחד. היא ריבועית מאוד, עובייה 2.2 ס"מ ומרגישה מעט כבדה (174 גרם ללא סוללה) – מידות שמורגשות בכיס המכנסיים. חזיתה עשויה מתכת נאה, והעדשה אינה בולטת מהגוף מדי, למרות שהיא נפתחת לזום X12 מרשים. המצלמה נוחה לאחיזה אם כי היעדר הגריפ מורגש, וכדאי לשים לב שלא תחליק לכם מהיד. המצלמה זמינה בשחור, כסף או אדום.
חלקה העליון של המצלמה מכיל את הדק הצילום וסביבו טבעת הזום, כפתור ההפעלה וכפתור המעבר לצפייה בתמונות. הכפתורים שקועים מעט אך מגיבים היטב. טבעת הזום שמקיפה את הדק הצילום אינה מהטובות שנתקלנו בהן: תגובת העדשה אליה איטית מעט, ולעיתים רחוקות היא אף אינה מגיבה כלל.
בגב המצלמה ישנו לחצן יחיד המוביל למסך הבית, שמגיב היטב, ויתר המקום מוקדש למסך מגע קפסיטיבי בן 3.5 אינטש. זהו מסך TFT בעל רזולוציה של מעט יותר ממיליון פיקסלים. המסך טוב מאוד, נאה למראה ומציג חדות גבוהה. תגובתו למגע היא בדיוק ברגישות המתאימה, ולא צריך להתאמץ כדי לגרום לו לעבוד. חיסרון מסוים שלו הוא בנטייתו לספוח טביעות אצבעות, שמפריעות קצת לצפייה, בעיקר בשמש. כאשר הוא נקי הוא מתפקד היטב גם בשמש ישירה.
בתחילה חששנו שמא מסך המגע הוא לא יותר מגימיק במצלמה זו, ולא נמצא פה שום חידוש. יאמר לזכות סמסונג שלא כך הדבר, והיא ניצלה את קיומו של מסך המגע לתפעול נוח ומהיר של המצלמה, גם לפונקציות שלא ייתכנו במצלמות ללא מסך כזה (כמו בחירת אזור המיקוד באמצעות לחיצה, כפי שפרטנו לעיל).
בעת צילום, מוצגים על המסך העזרים המתאימים למצב הצילום. במצב "צילום קל" לחיצה על המסך תקפיץ את תפריט הצד המאפשר להפעיל או לכבות את המבזק, ואת הצילום העצמי. בעת לחיצה על הדק הצילום יופיעו זמן החשיפה ואורך המוקד. בצילום במצב הידני P, יופיעו על המסך נתונים משלימים, כמו למשל ISO, סוג המיקוד, חיווי לגבי מצב מייצב התמונה ועוד. מצב זה מאפשר גם צילום רציף וגם צילום בחשיפות שונות ליצירות תמונות HDR. ניתן אפילו לשנות את הגדרות התמונה במצב זה, לשנות את רוויות הצבעים, הניגודיות ועוד. הממשק פשוט ומאוד אינטואיטיבי, ולא נדרשות יותר ממספר דקות כדי להבין כיצד הוא פועל.
למצלמה מסך בית, שמורכב למעשה משלושה מסכי צלמיות שניתן לדפדף ביניהם, המכילים את כל אפשרויות הצילום. כל מסך מכיל 8 אייקונים המפנים למצבי הצילום השונים. הגלילה בין המסכים חלקה ברובה, אם כי ניתן קיימת תחושה שהמעבד של המצלמה לא תמיד במיטבו, ולעתים רחוקות ישנן תקיעות מסוימות בתפעול של המצלמה. באופן כללי, קיימת תחושת עצלות מסוימת של המצלמה, כאשר התקיעות של המסך, בצירוף חוסר התגובה של העדשה מפעם לפעם כאילו מבקשים מהצלם לתת לה רגע לאסוף כוחות. לחיוב נציין שתפריטי המצלמה ניתנים להצגה בעברית כמעט מושלמת.
מימין המצלמה נמצא מכסה המסתיר חיבור Micro-HDMI וחיבור יעודי של סמסונג ל-USB ולמטען. בתחתית המצלמה נמצא תא הסוללה וכרטיס הזיכרון (Micro-SD). התא קטן למדי, וקשה להוציא ממנו את כרטיס הזיכרון. גם פטנט הסגירה שלו יכול היה להיות נוח יותר, אך מה שיש סביר לגמרי.
בערכת המצלמה מצאנו כבלUSB , מתאם לכבל USB ולחיבור חשמל, כבל AV לחיבור לטלוויזיה, דיסק התקנה לתוכנת ניהול ועריכת התמונות וספרות הדרכה מועטה.
סמסונג WB210 אינה המצלמה הזריזה ביותר בה נתקלנו. נדרשו לה כשתי שניות להידלק ולהיכבות. בין צילום לצילום חולפת כשנייה וחצי, ובשימוש במבזק המתנו כ-3 שניות בין צילומים.
מצב הצילום הרציף אטי למדי ומגיע לקצב של 3 תמונות בשנייה. ישנו מצב צילום לתנועה מהירה שמתחבא בתוך המצב הידני, שם ניתן להפיק עד כ-40 תמונות בכ-5 שניות. במצב זה רזולוציית התמונות היא 640X480 פיקסלים מעליבים; הקצב טוב, האיכות פחות.
המצלמה פועלת באמצעות סוללה ייעודית בעלת קיבולת של 850mAh הנטענת בגוף המצלמה בעת חיבור לחשמל. הצלחנו לצלם כ-500 תמונות, כשליש מהן עם מבזק, בצירוף מספר דקות של וידיאו בטעינה אחת. לא נתונים מבריקים, אך חשוב לזכור שהסוללה צריכה להתמודד גם עם מסך מגע גדול.