סקירת wisebuy - מצלמה Olympus SZ10 אולימפוס
- ממשק נוח ומהיר
- תפריטים בעברית מלאה
- אחיזה נוחה
- עדשה ורסטילית
- עיצוב אטרקטיבי
- תמונות רכות
- חיי סוללה קצרים למדי
- מיעוט של פונקציות בהשוואה למצלמות אחרות בסדרה
- צילום הוידיאו מאכזב
SZ-10 היא מצלמה עם עדשת-זום גדולה בממדים נוחים מאוד. היא מתאימה למשפחות ומטיילים שרוצים לצלם כל דבר מכל מרחק, והצפייה העיקרית תהיה באלבומים משותפים ברשתות החברתיות. איכות התמונה והוידיאו שלה רחוקה מלהיות מדהימה, אך תספק את המשתמש המתחיל ותחסוך לו את הסרבול וההוצאה הכספית על מצלמת רפלקס עם עדשת זום מקבילה.
סדרת ה-Traveler של אולימפוס נועדה לענות על הצורך ההולך וגובר של רוב המשתמשים לקבל ערך מוסף מהמצלמה הקומפקטית, שבימינו יכולה להיות מוחלפת די בקלות על ידי המצלמה בטלפון הנייד שלהם. לחילופין היא נועדה לאלו שאינם רוצים להשקיע הרבה כסף במצלמת רפלקס על עדשותיה היקרות. מצלמה מסדרה זו נותנת להם עדשת אולטרה-זום, אפקטים, מצבי צילום מרובים ועוד, כאשר הממדים הולכים וקטנים.
SZ-10 היא המצלמה הקטנה והפשוטה ביותר בסדרה זו, והיא איננה כוללת אפשרויות רבות שנכללו בדגמים רבים שבדקנו בעבר, כגון ה- SZ-30MR וה- SP-600UZ. היא כן מצטיינת בממדים קומפקטיים ובעדשת זום ורסטילית, בטווח של 28-504 מ"מ. למותר לציין שעדשה למצלמת רפלקס שמציעה טווח שכזה עולה פי 10 מה-SZ-10.
החיישן בן 14 מיליון הפיקסלים הוא מסוג CCD בגודל 1/2.3 אינטש, ואולימפוס דאגה לצייד אותו במעבד Truepic III שאמור להתמודד בצורה טובה יותר עם רעשים ולספק תמונות חדות וצבעוניות. טווח הרגישות נע בין 80-1600 ISO. התריס המקסימלית היא 1/200 שניות וניתן להאט עד 1/2 שניה וארבע שניות במצב Candle. מפתח הצמצם של העדשה המקסימלי הוא f/3.1.
למצלמה אין אפשרות לשמור קבצי RAW אך היא תומכת בכרטיסי Eye-Fi, בנוסף על כרטיסי SD/SDHC/SDXC, וכוללת 59MB של זיכרון פנימי.
במבט מאוד שטחי, המצלמה עונה על ההגדרות של תמונה איכותית – הצבעים נאמנים למקור, ואורך המוקד של העדשה מאפשר ליצור עומק שדה רדוד יחסית שנותן לתמונה עומק. יחד עם זאת הרגשנו שהעדשה אינה חדה דיה, וגם אם היא מצליחה לשחזר פרטים ברמה גבוהה, ישנה רכות בתמונות רבות. הטווח הדינמי שלה סביר וניתן להוציא פרטים גם בהבדלי תאורה משמעותיים. לא נרשמו עיוותים כרומטיים מורגשים, והרעש הנלווה לתמונות ב-400 ISO ומעלה הוא כמצופה ממצלמה שכזו.
למצלמה יש מייצב תמונה כפול על החיישן (שדורש הפעלה דרך מצב צילום משל עצמו). הצלחנו להוציא תמונות שמישות במהירות תריס של עשירית השנייה בקצה הרחב של העדשה. בקצה הרחוק שלה המייצב כמעט ואינו בא לידי ביטוי ויש לעלות למהירויות גבוהות מאוד, או להשתמש בחצובה.
הפלאש המתרומם מהמצלמה בעת הצורך מאיר חללים בינוניים בצורה טובה ולא שורף אובייקטים הקרובים אליו. מצב הסופר-מקרו מאפשר צילום ממרחק סנטימטר בודד, אך גם איתו מצאנו את התוצאות מעט רכות מדי.
מצבי הצילום של האולימפוס SZ-10 הם כשל שאר מצלמות אולימפוס, וכוללים מצב צילום פאנק, מצלמת חריר, עין הדג, ציור, פוקוס רך וניצוצות. מצבי צילום נוספים הם 3D המאפשר צילום תמונות תלת ממדיות (יש צורך במסך מיוחד לצפייה בהן), מצב פנורמה, מצב iAuto המנטרל כל התערבות של המשתמש בקביעת הפרמטרים של הצילום, מצב Program שמאפשר לקבוע את פיצוי החשיפה וכך לשלוט במידה הבהירות של התמונה, ומצב הסצנות שכולל בתוכו שלל סצנות המתאימות למצבי תאורה שונים.
לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- SZ-10. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 64, f/4.4, 1/1600 sec
ISO 100, f/4.4, 1/200 sec
ISO 200, f/3.1, 1/10 sec
ISO 200, f/3.1, 1/15 sec
על אף רזולוציית HD מוצהרת (1280X720) איכות סרטוני הוידיאו התקשתה לשכנע אותנו. התמונה אומנם חלקה וזורמת ושחזור הצבעים משביע רצון, אך החדות איננה מרשימה כלל. איכות הסאונד גם כן נמוכה וטווחי צלילים שלמים נעלמו להם תוך כדי ההקלטה. לא ניתן להשתמש בזום האופטי תוך כדי הצילום.
הוידיאו מוסרט בקצב של 29.97 פריימים בשנייה והוא מקודד ל-H.264 על מנת לקבל קובץ HD דחוס וקל משקל.
Olympus SZ-10 היא אחת המצלמות היפות והנוחות שיצא לנו להחזיק. קיבלנו אותה בגרסה המושחרת (קיימת גם גרסה כסופה), ויחד עם הגריפ יש לה מראה מקצועי מאוד. שאר המעטפת עשוי פלסטיק ואין תחושה של מצלמה חזקה ועמידה במיוחד. המצלמה שוקלת 215 גרם כולל הסוללה, ועל כן היא לא מכבידה כלל על המשתמש. ממדיה צנועים למדי – 10.6 ס"מ לרוחב, 6.7 ס"מ לגובה ו-3.8 ס"מ בעובי, וניתן לשאת אותה בתיק צד או בכיס של דגמ"ח ללא חשש להפרעה. מכיוון שזו עדשת זום X18 היא מתארכת למדי בזמן השימוש, ויש להיזהר כשמסתובבים איתה במלוא הזום.
הדק הצילום ממוקם בפאנל העליון, וחוגת הזום מקיפה אותו. לשמאלו נמצא כפתור ההפעלה וכן הפלאש הקופץ בלחיצת כפתור. גב המצלמה חסכני בכפתורים, אך אולימפוס מצאו לנכון ליעד כפתור לוידיאו, מבלי שנצטרך לעבור למצב מיוחד בשביל להסריט. שאר הלחצנים המסורתיים מסודרים במערך בחלק הימני התחתון של גב המצלמה – צפייה בתמונות, מידע, אישור, מחיקה ומעבר להגדרות נוספות בתפריט. אולימפוס כללה גם כפתור מיוחד לעזרה טקסטואלית בעברית שנמצאת במצלמה, ומייתרת למעשה את המדריך למשתמש. מסביב לכפתור האישור נמצאת חוגה שניתן גם לסובב וגם ללחוץ עליה לניווט בין האפשרויות. הניווט עצמו נוח ומהיר מאוד והמגע של החוגה ושאר הכפתורים רך ובעל תגובה טובה.
למצלמה מסך גדול למדי 3 אינטש גודלו, והוא מכיל 460 אלף פיקסלים. המסך בהיר ושמיש בהחלט באור יום, והוא משקף בצורה נאמנה את הצבעים כפי שראינו בבדיקה על מסך המחשב.
ממשק המצלמה נוח לשימוש ואהבנו מאוד את האפשרות להשוות את התמונה בין האפשרויות השונות. לדוגמה, כאשר בוחרים בין פילטרים שונים, המצלמה מציגה שלוש תמונות על המסך כאשר כל תמונה מקבלת פילטר שונה בזמן אמת. כך גם כאשר משווים בין רגישות ISO, פיצוי חשיפה ואיזון לובן. יחד עם זאת, אין למצלמה שום אפשרות לצילום ידני, כולל איזון לובן. התוצאה היא שתמונות בתאורה מלאכותית יוצאות לעתים ירוקות או צהובות מדי, משום שהמצלמה מסתמכת אך ורק על הגדרות היצרן, שבאופן טבעי לא מכיר את כל סוגי הנורות הקיימות בעולם.
אולימפוס בחרה לצייד את המצלמה בשתי יציאות בלבד – USB (משמש גם כיציאת וידיאו) ו-Micro-HDMI. הערכה מכילה מטען שמגיע עם כבל הטענה המשמש גם ככבל חיבור USB למחשב, רצועה, מדריך למשתמש ודיסק התקנה לתוכנת הצפייה של אולימפוס.
אולימפוס SZ-10 לא בלטה לטובה בזמני המחזור שלה – 3.5 שניות חולפות בין הדלקת המצלמה לתמונה הראשונה, ו-4 שניות בין תמונה לתמונה. בצילום עם פלאש חיכינו 4 שניות עד שהמצלמה התאוששה והייתה מוכנה לצילום.
למצלמה מספר מצבי צילום רציף: צילום רציף רגיל במהירות של 0.8 פריימים לשנייה, צילום רציף מהיר ברזולוציה של 3 מגה פיקסל במהירות של 10 פריימים לשנייה או במהירות של 4.8 פריימים לשנייה ברזולוציית 5 מגה פיקסל.
הסוללה מסוג ליתיום-יון מדגם Li-50B והיא בעלת קיבולת של 770mAh. לפי הצהרת החברה, המצלמה אמורה לצלם 220 תמונות בכל טעינה. בפועל, הצלחנו להגיע איתה לכ-300 תמונות, כאשר שליש מתוכן צולמו עם פלאש. יחד עם זאת, אנו מצפים לביצועים יותר מוצלחים כאשר הסטנדרט הוא כפול ואף יותר.