Samsung WB700

שתף באמצעות:

מצלמה Samsung WB700 סמסונג

סקירת wisebuy - מצלמה Samsung WB700 סמסונג

הטוב
  • מצב צילום ידני
  • עדשה זום ורסטילית
  • גוף מתכת עמיד
הרע
  • תמונה לא איכותית
  • סוללה חלשה
  • וידאו מאכזב
  • ממשק מורכב
בשורה התחתונה

סמסונג WB700 מתאימה למי שרוצה מצלמה קומפקטית עתירת-זום עם אפשרות להגדרות ידניות, או מי שמחפש להשתמש בפילטרים יצירתיים על התמונות שלו. למי שלא חשובים לו הדברים הללו, אך חשובה לו איכות התמונה ואיכות הוידיאו, יש היצע גדול של מצלמות אולטרה-זום קומפקטיות שיתנו לו מענה טוב יותר מבחינת האיכות.

הקדמה

העידן הדיגיטלי פתח את הדלת לעולם הצילום עבור חברות רבות שמייצרות גם מקררים וטלפונים ניידים. סמסונג היא אחת מהן, ובשנים האחרונות היא משחררת לשוק מצלמות עבור כל סוגי המשתמשים בכוונה לנגוס ברווחים של היצרניות הוותיקות. לסמסונג מספר סדרות של מצלמות, וה-WB700 משתייכת לליין ה-WB (Wannabe) שמיועד למשתמשים מתקדמים יחסית, בעיקר בשל האפשרויות הידניות לצילום, יחד עם טכנולוגיות מתקדמות. למצלמה עדשת זום X18 מבית Schneider Kreuznach בטווח של 28-432 מ"מ.

למצלמה חיישן 14.2 מגה-פיקסל בעל טווח רגישות מרשים של 80 - 3200 ISO. זהו חיישן CCD בגודל הסטנדרטי 2.3 /1 והוא נהנה ממייצב כפול. גם התריס מציג יכולות מרשימות יחסית למצלמה קומפקטית והוא יכול להיסגר במהירות מקסימלית של 1/2000 שניה ועד 16 שניות במצב החשיפה המתאים. מפתח הצמצם שלה סטנדרטי – 3.2-5.8.

ניתן להכניס למצלמה כרטיסי SD/SDHC ולשמור עליהם קבצי JPEG אך לא קבצי RAW.

צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

איכות צילום (45%)

6.5

איכות התמונה איננה הנקודה החזקה של המצלמה. כל עוד מדובר בתאורה טבעית וטובה, אור שמש במהלך היום, המצלמה תצליח להוציא צבעים נאמנים למציאות. ברגע שנכנסים לתוך הבית ומשתמשים בתאורה מלאכותית או תאורה לא ישירה, הביצועים מתחילים לרדת. הרגשנו שהחולשה העיקרית שלה היא בעור הפנים של המצולמים, שקיבל מרקם פלסטיקי וצבעים חיוורים מאוד. כאשר צילמנו ב-ISO 400 ומעלה קיבלנו תוצאות רועשות במיוחד. גם בתחום החדות התוצאות אינן מרשימות, בעיקר בקצה הרחב של העדשה – מורגש איבוד פרטים משמעותי וכן מצאנו עיוותי חבית ברורים.

מצב המקרו אינו מהמשובחים. לא משנה כמה ניסינו, המשכנו לקבל תוצאות רכות ומאכזבות של נושאים הקרובים לעדשה. כפיצוי, מצב הייצוב הכפול אפשר לנו צילום במהירות של 1/6 שניה וקבלת תוצאות לא רעות בכלל.

למצלמה מצבי צילום רבים ומיוחדים. אם תבחרו להשתמש באחד האפקטים, תוכלו למצוא רשימה מגוונת במיוחד: מיניאטורה, וינייט, מיקוד רך, שתי אופציות של סרט ישן, Half Tone Dot, ציור, עין הדג, ביטול ערפל, קלאסי, רטרו ותשליל.

שמחנו במיוחד לגלות את מצב הצילום הידני, לאחר תקופה ארוכה בה קיבלנו מצלמות ללא אפשרות זו בכלל. ניתן במצב צילום זה להגדיר ידנית את מהירות התריס, מפתח הצמצם, הרגישות ואיזון הלובן, כמו גם מצבים לקביעת עדיפות צמצם או תריס. קיים גם מצב צילום סצנה שמחשב עבורכם את ההגדרות האידיאליות לתצלום: לילה, נוף, טקסט, שקיעה, שחר, אור אחורי, פורטרט (מצב Beauty) וחוף. צלמים מתחילים יוכלו להשתמש במצבים אלו, אבל כל צלם מתקדם יעדיף את אחד המצבים הידניים.

הפלאש של המצלמה מקובע לתוכה ואיננו מרשים בביצועיו – הוא שורף במקצת את האובייקט המצולם ולא תמיד מצליח להאיר בצורה טובה חללים. כאשר מצלמים פני אנשים הפלאש צובע את פניהם בגוון כחלחל אפור המשווה להם פני בובת חלון ראווה. לא היינו ממליצים להשתמש בו, אלא במצב של עדיפות צמצם או מצב ידני, על מנת לקבל יותר תאורה קיימת וכך להתגבר על הגוון המוזר הזה.

לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- WB700. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.


ISO 80, f/5.2, 1/250 sec


ISO 100, f/4.4, 1/45 sec


ISO 400, f/4.8, 1/45 sec


ISO 800, f/3.2, 1/8 sec


ISO 1600, f/3.2, 1/30 sec

צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

וידיאו וקול (15%)

6

סמסונג WB700 מצלמת וידיאו ברזולוציה מקסימלית של 1280X720 ובקצב של 30 פריימים לשנייה. הסרטונים מקודדים בפורמט H.264.

הוידיאו שמפיקה המצלמה חלק וחד, אך התמונה רועשת והצבעים אנמיים. המצב אף נעשה גרוע יותר בצילום בתאורה לא אופטימלית. איכות הסאונד לא מרשימה כלל – כל צליל מורכב קיבל עיוות (דיסטורשן) וממש לא נעים להקשיב לפס-קול המלווה את הוידיאו.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש (20%)

6

גוף ה- WB700 עשוי מתכת כסופה (מגיע גם בשחור), תכונה שתמיד ידענו להעריך מכיוון שעצמים קטנים נוטים לעיתים ליפול מהיד – ומתכת מן הסתם עמידה יותר מפלסטיק. ממדי המצלמה קומפקטיים למדי (10.5X5.9X2.5 ס"מ), במיוחד בהתחשב בזום הנדיב שהיא אוצרת בתוכה, אך היא די כבדה– 216 גרם יחד עם הכרטיס והסוללה. העדשה יוצאת במלואה מגוף המצלמה ויש לקחת זאת בחשבון הן כשהולכים איתה והן כשמצלמים איתה מוצבת על חצובה.

גוף המצלמה עשוי מתכת בכסף או בשחור. ממדי המצלמה קומפקטיים למדי, במיוחד בהתחשב בזום הנדיב שהיא אוצרת בתוכה, אך היא די כבדה– 216 גרם

הדק הצילום וטבעת הזום שסביבו ממוקמים בפינה הימנית של הפאנל העליון, ולנוחיותנו הרבה לשמאלם ממוקמת חוגת מצבי הצילום. כך מתאפשר מעבר מהיר מאוד בין המצבים השונים (עדיף על פני שימוש בממשק הגרפי כפי שנעשה במצלמות אחרות). באמצע הפאנל נמצא כפתור הדלקת המצלמה. סמסונג לא חידשו כאן הרבה והפאנל האחורי דומה לפאנלים של מצלמות רבות אחרות. הוא כולל כפתור תפריט, כפתורי ניווט המשמשים גם להגדרת הפלאש, מצב מקרו, טיימר ותצוגה, וכן כפתור ייעודי לצפייה בתמונות שצולמו וכפתור למחיקת תמונות. סמסונג אף הגדילו לעשות ויצרו כפתור C שמאפשר לנו ליצור העדפות אישיות מוגדרות מראש, כגון חשיפה, רגישות ואיזון לובן.

הדק הצילום וטבעת הזום שסביבו ממוקמים בפינה הימנית של הפאנל העליון, ולנוחיותנו הרבה לשמאלם ממוקמת חוגת מצבי הצילום. כך מתאפשר מעבר מהיר מאוד בין המצבים. באמצע הפאנל נמצא כפתור ההפעלה

המסך של ה-WB700 הוא בגודל 3 אינטש, והוא בהיר ונוח לשימוש גם באור יום. העובדה שיש לו 230 פיקסלים ולא יותר מכך אינה מפחיתה מיעילותו והחדות מניחה את הדעת.

התפריט הוא אחד היפים שראינו במצלמות, אך הניווט בו מבלבל ולא מאוד אינטואיטיבי, במיוחד במצב הידני. היינו צריכים לדפדף הלוך ושוב רק על מנת למצוא את הרגישות, והרגשנו שסמסונג העמיסה יתר על המידה באפשרויות והגדרות ושכחה לפשט את התהליכים עבור המשתמש. יחד עם זאת התרשמנו לטובה מהאפשרויות לבחור איזון לובן ידני – ניתן על גבי המצלמה לשחק עם טמפרטורת הצבע וכך ליצור איזון לובן מושלם.

למצלמה כניסת USB ויציאת HDMI, כאשר כבל ה-USB משמש גם לטעינת הסוללה. הערכה מכילה מדריך בסיסי למשתמש, דיסק התקנה שכולל גם מדריך שימוש מקיף, סוללה ורצועת נשיאה.

המסך בגודל 3 אינטש, והוא בהיר ונוח לשימוש גם באור יום. העובדה שיש לו 230 פיקסלים ולא יותר מכך אינה מפחיתה מיעילותו והחדות מניחה את הדעת

חצובה
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

7

ל- WB700 לוקח לא מעט זמן להיות מוכנה לצילום ועוברות 4.3 שניות עד שאפשר לצלם את התמונה הראשונה. בין תמונה לתמונה עוברות 3.5 שניות, ואותו הזמן חולף גם בשימוש בפלאש, תלוי במצב הסוללה.

למצלמה מצב צילום רציף הנקרא Motion Capture והוא מאפשר צילום מהיר במיוחד כגון ספורט או בעלי חיים, אך ברזולוציית VGA בלבד, ועל כן האיכות שלו נמוכה יותר מאשר צילום בודד. בצילום רציף בודד עוברת כשנייה וחצי בין צילום לצילום.

סוללה (10%)

7

אנו רגילים לתפוקות סוללה גבוהות במיוחד, אך זו שבסמסונג WB700 שבקה חיים לאחר 250 תמונות בלבד, ועל כן התאכזבנו מביצועיה. מדובר בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של mAh1050.