Nintendo 3DS

שתף באמצעות:

משחק טלוויזיה - קונסולה Nintendo 3DS נינטנדו

סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Nintendo 3DS נינטנדו

הטוב
  • חווית משחק תלת-ממד מדהימה
  • מסך 3D ללא משקפיים
  • ממשק מוכר וניווט נוח
  • מקש אנלוגי ומקשים נוחים לניווט
הרע
  • עיצוב משעמם ולא חדשני
  • בהירות מסך לא מספקת
  • מימדים גדולים ומשקל מכובד
  • חוויה אישית בשל זוויות צפייה מוגבלות
בשורה התחתונה

קונסולת ה- 3DS מבית נינטנדו מספקת חוויה ייחודית של תלת-מימד, שמוסיפה הנאה רבה למשחק. מי שמכיר את הקונסולות הקודמות של החברה ימצא עצמו בבית, וייהנה מתפעול נוח ומוכר. סוללה חלשה ועיצוב משעמם מונעים ממנה להיות המלווה המושלם לשחקן הנייד.

הקדמה

קונסולת המשחק הניידת 3DS הגיעה לארץ לאחרונה ונמכרת ברשת באג. מדובר בדגם החדיש ביותר מסדרת ה- DS של נינטנדו, שמכרה עד היום כ- 150 מיליון יחידות מאז השקת הסדרה בשנת 2004. כמו כל המוצרים בסדרה זו, היא מאפיינת בזוג מסכים – מסך מגע לניווט ומסך תצוגה נוסף שעליו מתבצעים המשחקים. הייחוד בדגם הזה, כפי שמרמז שמו, הוא התמיכה בתלת מימד במסך – ללא צורך במשקפיים.

הקונסולה החדשה מצוידת במסך תצוגה סטריאוסקופי חדשני בגודל 3.5 אינטש המציג אפקטים תלת ממדיים ללא צורך במשקפיים, באיכות של 800X240 (בפועל 400X240 פיקסלים לכל עין), מסך מגע בגודל 3 אינטש ברזולוציית של 320X240, תמיכה ב- 16 מיליון צבעים בשני המסכים, חיישני תנועה, בקרים אנלוגיים ודיגיטליים, קישורית Wi-Fi b/g, מצלמה בעלת עדשה כפולה לצילומי תלת-מימד, סטיילוס לשימוש במסך המגע, תמיכה במשחקים של קונסולות מהדורות הקודמים ותמיכה בכרטיסי זיכרון מסוג SD ו-Game Card.

ביצועים וחוויית משחק (50%)

8.5

Nintendo 3DS  מגיעה כאשר מותקנים עליה היישומים הבאים: Mii Maker – תוכנה ליצירת אוואטרים מתמונה או על ידי בחירה במאפיינים פנים שונים, כגון גוון עור, מבנה פנים, צבע שיער ועוד; StreetPass Mii Plaza – המאפשר לקבל אלחוטית אוואטרים ותוצאות משחקים ממשתמשי קונסולה אחרים; AR Games – יישום המאפשר, תוך שימוש במצלמה ובקלפים המסופקים בערכת המכשיר, לשחק משחקי מציאות רבודה (Augmented Reality) המספקים חווית תלת-מימד אמיתית ויוצרים הנפשה של דמויות שנראות ממש בוקעות מתוך הקלפים ומבצעות פעולות שונות – דרקון שנלחם בך מתוך המשטח עליו מונח הקלף וניתן לתקוף אותו מכל הצדדים על ידי הליכה מסביב לקלף, דמויות שהולכות על גבי המשטח שניתן לשלוט על תנועותיהן ועוד; Face Raiders – משחק יריות שמתחיל בצילום של כל אדם או תמונה במצלמה, הפיכתו לדמות מעופפת בה נלחמים בחלל החדר בו אנו נמצאים. המשחק מחייב את השחקן להסתובב כל הזמן כי הדמויות נעות בחלל החדר בו הוא נמצא ומופיעות מאחור ומהצדדים. המשחק עושה שימוש מצוין במצלמה ובתלת מימד, כאשר אנשים שהשחקן נתקל בהם תוך כדי המשחק מצולמים ונהפכים לדמויות.

ככלל, חווית המשחק היא ייחודית, כאשר התלת-מימד מוסיף רבות ולמעשה מאפשר את המשחקים בצורה שלא ראינו עוד היום, תוך שימוש בסביבה אנו נמצאים והרגשה של השתתפות אמיתית; הדמויות ממש קופצות מן המסך אליך. עם זאת, רבים מהאנשים שהתנסו בקונסולה טענו שהצפייה התלת-ממדית גורמת להם לסחרחורת ולהרגשה לא נוחה, וגם כאשר הפחתנו את האפקט (יש כפתור שליטה לעומק התלת-ממדיות) מצאו את הצפייה לא נעימה לעיניים, כך שהקונסולה בהחלט לא מתאימה לכל אחד. איכות הצפייה במסך טובה אך לא מדהימה, אם כי קשה לשפוט אותה יחסית לקונסולות אחרות בשל הייחודיות בצורת הצפייה התלת-ממדית.

המשחקים נטענים תוך מספר שניות, כאשר מעבר ממשחק למשחק דורש מספר לחיצות כדי לסגור את המשחק הקודם (אין אפשרות לריבוי משימות). איך השהיות בזמן המשחקים וזה חשוב במיוחד במשחקי היריות. סגירה של הקונסולה מעבירה אותה למצב שינה, ועם הפתיחה המשך המשחק הוא מיידי – טוב ונוח מאוד. ניתן לשתף את תוצאות וניקוד המשחקים עם בעלי קונסולות הנמצאים בסביבה הקרובה. כל התוצאות והשלבים נשמרים בקובץ לוג השמור על ידי המכשיר. את התמונות המצולמות, גם התלת ממדיות, ניתן להעביר בקלות למחשב בעזרת כרטיס הזיכרון.

נוחות התפעול (30%)

8

נינטנדו נקטה בגישה שמרנית ועיצוב ה- 3DS ממשיך את הקו של הקונסולות הקודמות, עד כדי כך שאנשים שהחזיקו לפני שני עשורים את ה- Game Boy ירגישו בנוח עם הניווט בתפריטים. ההרגשה הכללית הוא של מכשיר בעל מראה מיושן ובעל מימדים גדולים יחסית לגודלי המסכים. ה- 3DS הוא באורך של 13.5 ס"מ, ברוחב של 7.4 ס"מ ובעובי של 2.1 ס"מ -  לא מכשיר דק במיוחד; משקלו 230 גרם. המכשיר זמין בשני צבעים – כחול-טורקיז ושחור. כמו שכבר אמרנו, עיצוב המקשים והמבנה אינו חדשני, במיוחד כאשר משווים אותו לקונסולות מתחרות או לטלפונים סלולריים בני זמננו. הגודל בכללותו טוב מבחינת אחיזה, אך היינו מעדיפים מכשיר פחות עבה לשיפור נוחות הנשיאה בכיס.

עיצוב הקונסולה מיושן ומימדיה גדולים יחסית; משקלה 230 גרם. היא זמינה בכחול-טורקיז או שחור. הגודל טוב מבחינת אחיזה, אך היינו מעדיפים מכשיר פחות עבה לשיפור נוחות הנשיאה בכיס

פריסת המקשים והניווט במכשיר טובים. אהבנו במיוחד את המקש האנלוגי הרב-כיווני, שמאפשר ניווט נוח ללא מאמץ. מתחתיו נמצא מקש הניווט הארבע כיווני שגם הוא בולט ונוח, אך מעט מרוחק מדי כלפי מטה ממה שהיינו מעדיפים. המקשים האחרים – X, B, A, Y ממוקמים היטב ומאפשרים משחק מהיר ולחיצות מרובות שמתבצעות בעיקר על ידי האגודלים. המכשיר מאוזן היטב וניתן להטות את המסך למגוון זוויות לפי הצורך – משחק על גבי השולחן, משחק באוויר החופשי או משחק כלפי קלף המונח על משטח.

מסך המגע מגיב היטב וניתן לתפעל את המכשיר בעזרתו או בעזרת ניווט ובחירה בלחצנים ללא קושי. ברוב המקרים לא ראינו צורך בשימוש בעט החרט המאופסן בגוף המכשיר, גם כאשר היינו צריכים להקליד על לוח המקשים הווירטואלי, משום שמסך המגע היה מדויק לנגיעה. המקשים הנמצאים בתחתית המסך – Start, Home, Select מעט פחות נוחים ללחיצה בשל היותם שטוחים וחלקים.

מבחינת איכות הצפייה במסכים – המסך התחתון מציג תפריטים ואנימציות ומספק בהחלט לצורך זה. המסך העליון, שעליו מתבצעים המשחקים, מציג היטב את המשחקים וגם את הסביבה בה הם מתקיימים, אך רמת הצבעים מעט דהויה בעינינו והבהירות אינה מספקת למשחק בסביבה בעלת תאורה חזקה. על משחק בשמש ישירה אין מה לדבר, זוהי קונסולה למשחק בבית בעיקר. הצפייה במסך חייבת להיות מהמרכז ובמרחק די קבוע כדי לקבל את האפקט התלת-מימדי בצורה האופטימלית – בסביבות 25 ס"מ מהמכשיר. דבר זה מונע מהסובבים לחלוק איתנו את חווית המשחקים, כי מהצד, אפילו בזווית קלה בלבד, התמונות נראות מטושטשות. זהו בהחלט מכשיר אישי ולא מכשיר למשחק קבוצתי.

המסך העליון, שעליו מתבצעים המשחקים, מציג היטב את המשחקים אך הצבעים מעט דהויים והבהירות אינה מספקת למשחק בסביבה בעלת תאורה חזקה. התלת מימד מרהיב אך לא נוח לעין

המצלמות הן באיכות של 0.3 מגה פיקסל כל אחת (גם השתיים בגב המכשיר וגם הקדמית במעלה המסך העליון), עם פוקוס קבוע, ובסך הכול מספקות תמונות תלת-ממדיות נחמדות עד לטווח של שלושה מטרים. התמונות משמשות בעיקר לשילוב דמויות במשחק ולא לשום דבר אחר.

לקונסולה זוג רמקולים הממוקמים בחלקה העליון, שמפיקים צליל באיכות טובה ואפקט סטריאופוני נהדר שתורם לחוויית המשחק. בקדמת המכשיר, בחלקו התחתון, ממוקם שקע אוזניות 3.5 מ"מ, שמיקומו הגיוני ונוח.

משך פעולת סוללה (20%)

7

הצהרת היצרן לגבי הסוללה עומדת על 3-5 שעות למשחקי תלת-מימד ו- 5-8 שעות במשחקים רגילים. אצלנו המכשיר הצליח לסחוב שעתיים וחצי של משחק עם Wi-Fi פתוח ותלת-ממד - לא ממש מספיק ללוחם בדרכים.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות באג