סקירת wisebuy - טאבלט Motorola Xoom MZ604 10.1 מוטורולה
- מעבד עוצמתי וביצועים מרשימים
- מערכת הפעלה אנדרואיד 3.1
- חיי סוללה ארוכים
- התקנה נוחה ומהירה ללא צורך בחיבור למחשב
- לא קיימת טעינה ב-USB
- כבד יחסית
- מיעוט אפליקציות זמינות
- מיקום בעייתי של כפתור ההפעלה
אם אתם מחפשים מחשב לוח בעל ביצועים מצוינים ומערכת הפעלה נוחה (בקיצור – חלופה לאייפד שאינה מתוצרת אפל), הזום הוא עבורכם. אם תסלחו לו על המשקל הרב ועל אפשרויות הטעינה המוגבלות, תזכו בטאבלט מצוין שישרת אתכם שנים רבות.
טיפות ראשונות של יורה בגשם הטאבלטים שהובטח לנו מגיעות לשוק הישראלי, ולצד האייפד 2, הטאבלט המוכר ביותר, נמכרים גם כמה וכמה דגמים מעניינים של טאבלטים מבוססי אנדרואיד, כמו הטרנספורמר של אסוס, הפלאייר של HTC וגם הזום (Xoom) של מוטורולה, שנחת אצלנו בדרכו לישראל.
מחשב הלוח של מוטורולה מבוסס על חומרה חזקה יותר מזו של האייפד 2, ובנוסף למעבד Nvidia Tegra 2 SoC החדיש (כפול-ליבה במהירות שעון 1Ghz, עם מעבד גראפי של GeForce) כולל גם 1GB של זיכרון RAM ואחסון פנימי בנפח 32GB. המכשיר מגיע בגרסת Wi-Fi או Wi-Fi 3G (ברשת אורנג').
בניגוד לטאבלטים הראשונים שנחתו בישראל, הזום מסופק עם מערכת ההפעלה החדשה של גוגל למחשבי לוח, אנדרואיד 3.1 (Honeycomb).
המעבד העוצמתי של הזום, עם זיכרון רחב ומערכת ההפעלה המותאמת בין היתר למעבדים אלו, בהחלט מספקים חוויית שימוש חלקה ונעימה גם בהרצה של מספר רב של יישומים. יש לציין עם זאת שנתקלנו במספר לא קטן של יישומים שעבדו היטב במערכת אנדרואיד 2.3 אך קרסו לנו בגרסה 3.0, המותקנת על הזום, בשל חוסר תאימות של האפליקציות.
התקנה והפעלה של יישומים ומשחקים היא מהירה להפליא, גלישה היא תענוג בשלל הדפדפנים שבדקנו וזכינו גם למהירות הורדה גבוהה ויפה בחיבור אלחוטי לרשת מקומית. משחקוני תלת-מימד שונים רצו במהירות ובאופן חלק וגם הצגה של סרטים באיכות p1080 מסוג MP4 לא האטה את פעולת הטאבלט. עם זאת, כפי שנוכחנו בטאבלטים אחרים עם פלטפורמת Tegra2 (כמו הסליידר של אסוס), הזום מתקשה להתמודד עם קובצי MKV.
מסך המגע של הזום, שמהווה את עיקר המכשיר ומכסה את כל חלקו הקדמי כמעט, הוא בגודל 10.1 אינטש (גדול מאייפד וללא ספק איכותי יותר) וברזולוציה של 1280x800. המסך בהיר מאוד, ובעת שימוש בחדר חשוך לגמרי, נאלצנו להנמיך את הבהירות כמעט למינימום בשביל לא להסתנוור.
באור שמש ישיר המסך מתקשה להיראות גם בבהירות מקסימלית, אך בהשוואה למסכים של מחשבי לוח (ומחשבים ניידים) אחרים, עושה מאמץ יפה. למרבה הצער, הבהירות האוטומטית שקובע המכשיר באמצעות גלאי האור המותקן בו אינה מדויקת בדרך כלל ויש לבצע התאמות ידניות.
מסך הזום מתאים במיוחד לקריאה וגלישה, בגלל הבהירות המצוינת ואיכות הצגת הטקסט וכן החדות המפתיעה בתמונות וסרטונים. זוויות הצפיה המצומצמות רומזות שהטאבלט אינו מתאים לשימוש קבוצתי, אלא רק משתמש אחד יצליח לראות באופן תקין את המסך, ללא עיוותי צבע.
בעוד מימדיו של הזום סבירים יחסית – 249.1 על 167.8 מילימטר, בעובי 1.29 סנטימטר, הוא כבד למדי (730 גרם), ויש צורך בשתי ידיים להפעלתו והחזקתו של המכשיר. הוא אמנם שוקל רק 50 גרם יותר מהאייפד 2, אבל ההבדל מורגש באופן משמעותי.
עיקר השימוש ב-Motorola Xoom, כמו ברוב מחשבי הלוח, מתבצע באמצעות מסך המגע הגדול שעל פניו. המסך הגיב בצורה מצוינת ובמהירות רבה, אך למרבה הצער מתכסה חיש-קל בטביעות אצבע מציקות.
הכפתורים המעטים על הזום מוקמו בצורה מעט משונה: כפתור ההפעלה מוקם משום מה בגב המכשיר, ברצועה בה ממוקמת המצלמה הגבית, כך שמצאנו את עצמנו מטנפים את עדשת המצלמה האחורית בטביעות אצבע בניסיון להפעיל את הטאבלט. הכפתורים שבדופן שמאל של הזום משמשים להנמכה והגברה של עוצמת הצליל והם מיותרים למדי. שאר הכפתורים שנכללו בעבר במכשירי אנדרואיד בוטלו הודות לממשק אנדרואיד 3.1 שמבטל את הצורך בהם.
חיבורי המכשיר מעטים אך מספקים: יציאת מיקרו-USB לחיבור למחשב, חיבור למטען, יציאת מיקרו- HDMI, חיבור אוזניות תקני בדופן העליונה וחיבורים בתחתית הזום המיועדים לחיבור מקלדת חיצונית בעלת כניסות נוספות. חיסרון בולט במכשיר הוא שחיבור ה-USB למחשב אינו טוען את הזום, ויש לחברו במקביל למטען המסופק עמו. מתחת למכסה המנוע מתחבאים גם קישורית Bluetooth 2.1+EDR, כרטיס רשת אלחוטי, GPS, מד תאוצה וחיישן אור.
הרמקולים, הממוקמים בגב הזום ברצועה לצד המצלמה הציגו עוצמה יפה, יחסית למחשב לוח, אך כמובן שיש צורך בחיבור רמקולים חיצוניים או לכל הפחות אוזניות להנאה מצליל סטריאו איכותי.
ל-Xoom זוג מצלמות – קדמית והאחורית. בעוד הקדמית מיועדת בעיקר לשיחות וידיאו ומספקת איכות תמונות בסיסית מאוד, האחורית היא ברזולוציית 5 מגה-פיקסל וכוללת גם פלאש LEDכפול. הצילום באמצעות המכשיר הוא לא נוח בעליל מפאת גודלו הרב, אך התמונות שהתקבלו היו באיכות לא רעה בכלל יחסית למחשב לוח, וגם סרטוני הוידיאו שצילמנו, ברזולוציית 720p, יצאו ללא קפיצות ועם איכות טובה מאוד. השימוש במחשב לוח כמצלמה הוא פשוט לא נוח, ומעטים עושים זאת. עם זאת, נחמד שיש עוד מצלמה בתיק, במיוחד אחת בה אפשר לערוך סרטונים לאחר צילומם בנוחות רבה מאוד.
מערכת ההפעלה אנדרואיד 3.1 עברה שינויים מעטים בלבד אצל מוטורולה, והממשק בהחלט מבהיר למה היה שווה לחכות למערכת הפעלה ייעודית לטאבלטים מבית גוגל. השימוש ביישומים המובנים נוח מאוד. נגן המדיה, לוח השנה, יישום הדואר האלקטרוני ואחרים – כולם סיפקו חוויה חיובית מאוד אך דרשו זמן-מה להסתגלות גם בקרב משתמשי אנדרואיד ותיקים.
מגוון היישומים, הווידג'טים וההגדרות שתוכלו להתאים באופן אישי פשוט מדהים ומראה את העבודה הרבה שהושקעה במערכת ההפעלה הזו, שלטעמנו לוקחת בהליכה קלילה אתiOS של אפל הן מבחינת נוחות השימוש לחובבי טכנולוגיה והן מבחינת מהירות תגובה וביצועים.
יש לציין שתהליך ההתקנה הראשונית הוא פשוט ונוח – אין צורך בחיבור למחשב. כל שיש לעשות הוא להתחבר לרשת האלחוטית המקומית ולהכניס את שם המשתמש והסיסמה בשרותי גוגל. אם כבר קיים מכשיר אנדרואיד בחשבון גוגל זה, הזום גם יציע לכם להתקין את כל היישומים החביבים עליכם המוכרים לכם ממכשיר האנדרואיד עליו עבדתם בעבר.
למרות החיסרון הגדול באפשרויות טעינה למכשיר, חיי הסוללה מחפים על כך. במצב המתנה ושימוש ארעי, לא הצלחנו לרוקן את הסוללה במשך שבוע תמים. במאמץ ושימוש אינטנסיבי במיוחד (סרטונים, משחקים, גלישה תוך האזנה למוזיקה וחיבורי אלחוט פעילים) סחטנו מהסוללה כמעט שש שעות עבודה בבהירות מסך גבוהה אך לא מירבית. באופן מפתיע, הצלחנו להתעייף אנחנו לפני הטאבלט ונדרשה עבודה משותפת של מספר חברים בשביל לגמור את הסוללה בשימוש רצוף. טעינה מלאה של הסוללה אורכת כשלוש שעות.
מבנה המעטפת עשוי אלומיניום ופלסטיק קשיח והזום מרגיש יציב ומוצק יותר ממחשבי לוח אחרים. צבעו השחור והעיצוב, שמבליט בעיקר את המסך, מקנים לו בנוסף למראה מוצק ויציב גם לוק אלגנטי.
המסך, שהוא עיקר המכשיר בחיצוניותו, עשוי זכוכית גורילה עמידה ושורד מצוין ובלי שריטות כלל.