סקירת wisebuy - טלוויזיה Panasonic THL42E30 פנסוניק
- איכות תמונה גבוהה
- חדות ופירוט מצוינים
- החלקת תנועה 100Hz
- נגן מדיה תומך MKV HD
- תכני רשת מקוונים כמו סקייפ ופייסבוק
- מעמד שולחני שאינו מסתובב
- בנגן המדיה אין תמיכה בעברית בכתוביות
- מסך מבריק שעלול לגרום להשתקפויות
מסך ה-LED של פנסוניק שומר על הסטנדרטים הגבוהים של החברה. בתחום תכני הרשת ונגן המדיה המובנה יש לפנסוניק עוד לא מעט מרחב לשיפור, אך איכות התמונה נטו נהדרת. מי שתמיכה בעברית (בכתוביות ובשירותי הרשת השונים) אינה חשובה לו ימצא במסך הזה חבילה מוצלחת של פונקציות מתקדמות וחוויית צפייה מעולה.
פנסוניק ממשיכה להוביל בגאווה את שוק מסכי הפלזמה, טכנולוגיה שענקית האלקטרוניקה ביפנית מאמינה בה בכל ליבה בעוד מתחריה זונחים אותה לטובת מסכי ה-LCD הזולים יותר. אבל גם פנסוניק מבינה שאי אפשר לייצר מסכים אך ורק לוידיאופילים, שמוכנים לשלם יותר עבור תמונה ברמה הגבוהה ביותר, ומתחזקת ליין טלוויזיות LED, במבחר צנוע יחסית. L42E30 הוא מסך הלד הבכיר שמשווק בארץ מדגמי 2011, והוא מביא עימו חיבור לרשת, תמיכה בתכנים מקוונים שונים ונגן מולטימדיה מתקדם.
מפרט המסך כולל פאנל IPS-Alpha ברזולוציית Full HD עם הארת LED Edge, יחס ניגודיות של 4,000,000:1, זוויות צפייה של 178 מעלות, החלקת תנועה 100Hz ועוד.
צפייה בסרטי HD היא הנאה צרופה במסך הזה. בדרך כלל אנחנו נוטים להעדיף את האופי הרך והקולנועי של מסכי פלזמה על פני החדות של מסכי ה-LCD, אבל במסך של פנסוניק זנחנו בשמחה את ההעדפה הקבועה והתמסרנו. התמונה שמציג המסך חדה כתער, עם פירוט משובח של הטקסטורות השונות. בצפייה בסדרת Human Planet המשובחת של BBC, יכולנו להבחין בהשתאות בכל שערה ושערה ברעמתו של האריה, ובכל חטט או נמש בפניהם של האפריקנים. לא מדובר בחידוד-יתר שגורם לתופעות לוואי כמו הילות בהירות סביב לאובייקטים וקווים אנכיים משוננים, אלא בחדות טבעית גבוהה של הפאנל, צירוף של רזולוציה גבוהה ועיבוד תמונה מוצלח. מחיר מסוים שמגיע עם זה הוא נטייה קלה לגרעיניות מוגברת, בעיקר בסרטים, אם כי לטעמנו הדבר מוסיף אופי לתמונה ולא גורע.
גם בשאר האספקטים המסך מעניק איכות טובה מאוד. הטיפול שלו בצבע מוצלח, ישנה הפרדת גוונים עדינה ומפורטת והצבעים בולטים וחיים. רמת השחור אינה מושלמת, וכשהמסך אמור להיות חשוך הבחנו בבירור בהארה האחורית של המסך, אבל השחור כהה מספיק כדי לאפשר תמונה די טובה גם בסצנות חשוכות (בעיקר אם חלל הצפייה לא חשוך לחלוטין).
למסך יש מנגנון הכפלת פריימים 100Hz שנועד לספק תמונה חלקה יותר. ביצועיו סטנדרטיים ביחס למצופה כיום: התנועה מוחלקת, אך ניכרים גמגומים פה ושם ולעיתים נצפו הילות סביב אובייקט שנמצא בתנועה מהירה. ניתן להוריד את רמת ההחלקה מ-Max ל-Mid, ולטעמנו במצב זה התמונה הייתה טובה יותר.
תכני SD ושידורי טלוויזיה הוצגו ב- TH-L42E30 באופן סביר בהחלט. המסך שמר על רמת הצבע הטובה, אם כי כאן החדות הגבוהה הייתה בעוכריו לא פעם והבליטה פגמי שידור שהעדפנו שלא לראות. ניתן כמובן להוריד מעט את החדות בתפריט.
זוויות הצפייה של המסך טובות מאוד, בזכות פאנל ה-IPS, והצפייה אפשרית גם מזווית חדה יחסית. רמת השחור אמנם יורדת והפסים השחורים בראש ובתחתית המסך מאפירים, אך הצבעים נותרים רוויים במידה ולא דוהים יתר על המידה. למסך ציפוי מבריק שעלול לגרום להשתקפויות מול מקורות אור חזקים, אם כי תופעה זו מתונה יחסית ולרוב לא הופרענו מכך באמצע הצפייה.
למסך מספר תבניות צפייה מוגדרות מראש – רגיל, דינמי, תמונה, קולנוע וקולנוע אמיתי; אנחנו העדפנו לרוב את המצב הרגיל והניטראלי. תפריט ההגדרות של המסך מאפשר שליטה בתאורה האחורית, ניגודיות, בהירות, חדות, צבע, גוון, איזון לובן, ניקוי רעשים והחלקת תנועה. מצבי יחס התמונה האפשריים מגוונים, וכוללים 16:9, 14:9, 4:3, שלושה מצבי זום ומצב Just המבצע מתיחה חכמה – מותח מעט יותר את השוליים אך מצמצם את המתיחה במרכז התמונה, כך שהאנשים שבמרכז נראים פחות מעוותים בשידורי טלוויזיה רגילים. כמו כן תוכלו לבטל את מצב 16:9 Overscan לקבלת Native Rate, תמונה ללא מתיחה כלל שאידיאלית לחיבור המחשב למסך. יש לציין שבחיבור VGA לא הצלחנו להגיע לרזולוציה המלאה, אלא רק בחיבור HDMI.
למרות שגדלו 42 אינטש, המסך העניק לנו חוויית צפייה מעולה ממרחק של 2.1 מטרם בלבד.
ל- L42E30 זוג רמקולים נסתרים בהספק כולל של 20W. תפריט הסאונד מציע שתי תבניות סאונד (דיבור ומוזיקה) וכן איקוולייזר ידני, אפקט סראונד V-Audio בכמה מצבים, איזון ובקרת ווליום.
בברירת המחדל הצליל שטוח ולא מרשים. משחק קצר באיקוולייזר שיפר את המצב, השגנו צליל עשיר יחסית בתדרי ביניים וכן תדרים גבוהים חדים. את הבאס לא ניתן להציל – הוא שטוח וחסר עומק גם כשהצלחנו לגרום לו להישמע, וזה לגמרי הגיוני בהתחשב בעובי הדק של המסך. בסך הכל אין זה מסך להאזנה למוזיקה, אבל לצפייה בסרטים ותוכניות הסאונד בסדר. עוצמת השמע חזקה דיה עבור סלון גדול.
פנסוניק TH-L42E30 מתהדר בעיצוב דק ונאה, עם מסגרת שחורה שבצלע התחתונה שלה משתנה הגוון בעדינות לאפור מוברש, מעמד מתכתי מלבני וכסוף ועובי של 4.1 ס"מ (למעט אזור בחלק התחתון שבולט ל-7.5 ס"מ). המעמד השולחני איננו מסתובב.
תפריטי המסכים של פנסוניק היו במשך שנים לקוניים ופשוטים בתכלית, ובדגמי 2011 חל שיפור ניכר. התפריטים קיבלו צבע וטיפול גרפי והם נעימים יותר לעין, מרווחים וקלים להתמצאות. הניווט בהם זריז מאוד, ובעת שינוי של פרמטר באיכות התמונה התפריט נעלם למעט שורה קטנה בתחתית המסך, כדי שתוכלו לראות את תוצאות השינוי שביצעתם בזמן אמת.
תפריטViera Tools מאפשר לנו לגשת לנגני מוזיקה, וידיאו ותמונות באמצעות חיבור כונן חיצוני לחיבור ה-USB, גישה ל-Media Server – סטרימר פנימי מבוסס DLNA שפועל על הרשת הקווית הביתית (או האלחוטית, בחיבור דונגל), וגישה ל-Viera Connect עם תכני רשת מקוונים.
בחיבור כונן חיצוני ציפתה לנו הפתעה נעימה, עם גלולה מרירה לצידה. בניגוד למסכי פנסוניק בעבר, הנגן במסך הזה מסוגל להציג סרטי MKV באיכות Full HD בקלות ובאופן חלק – וזה נפלא. אם בקובץ יש גם כתוביות תוכלו לצפות בהן, ואף להחליף בין פסי-הקול המוטמעים. אפשר אפילו לפתוח כתוביות מקובץ חיצוני – אבל למרבה הצער אין תמיכה בקידוד לעברית והטקסט מופיע כג'יבריש. חבל; לוקליזציה וגיור טובים היו הופכים את הפיצ'ר הזה לשימושי מאוד. כשניסינו להזרים תכנים דרך חיבור הרשת, בתפריט Media server, התמיכה בפורמטי וידיאו היתה מוגבלת בהרבה וקבצים רבים לא הוצגו כלל, כך שקשה לסמוך על המסך כעל תחליף לסטרימר חיצוני. הנגן עצמו, גם של הוידיאו וגם של המוזיקה, מהיר ופשוט לשימוש, גם אם אינו מעוצב במיוחד.
תפריט Viera Connect זכה לעדכון ולתוספת תכנים מזה שפגשנו במסכים קודמים של פנסוניק. בגרסה הנוכחית מצאנו אפליקציות נחמדות מאוד ל-YouTube, פייסבוק, Skype, מזג אוויר, תחנות רדיו אינטרנטיות, WowTV ופיקאסה, ויש גם גישה לחנות אפליקציות קטנה עם מעט מאוד תוספות משמעותיות בשלב זה. הגישה לתכנים המקוונים מהירה יחסית, אבל מדובר במרחק רב מה-SmartTV של סמסונג או LG בשנה האחרונה. בין היתר, התאכזבנו ש-YouTube אינו מציג את הסרטונים באיכות HD, ושלא ניתן לחפש או לכתוב סטטוסים בפייסבוק בעברית כלל.
עם המסך קיבלנו מצלמת סקייפ של פנסוניק – מצלמה מוארכת ומעוצבת שמורכבת באמצעות תופסן בראש המסך. כדי לבצע שיחות וידיאו זורמות, שני הצדדים חייבים להיות על תשתית אינטרנט במהירות 5 מגה-ביט לפחות. ביצענו מספר שיחות עם חברים שעמדו בדרישות דרך אפליקציית Skype הידידותית שבמסך, והופתענו מאוד לטובה מאיכות התמונה. המשוחח הוצג על מסך מלא, התמונה הייתה חלקה וללא קפיצות ותקיעות גם כשהוא נע במהירות והסנכרון בין התמונה לסאונד היה מושלם. איכות התמונה תלויה כמובן במצלמת הרשת של הצד שני, ולפחות באחד המקרים (עם מחשב נייד של Dell) קיבלנו איכות תמונה טובה מאוד, גם אם לא HD. המשוחחים איתנו שיבחו פה אחד את איכות המצלמה וטענו שראו אותנו מצוין.
סט החיבורים בגב המסך כולל 3 כניסות HDMI, כניסות קומפוננט וקומפוזיט, יציאת AV אנלוגית, חיבור VGA למחשב, חיבור LAN לרשת קווית, 2 כניסות USB, יציאת אודיו דיגיטלית S/PDIF וחיבור לאנטנה אנלוגית. בשמאל המסך נמצאנו כניסת קומפוזיט נוספת, כניסת HDMI, חיבור USB, חריץ לכרטיסי SD (באמצעותו ניתן להציג את התמונות מהמצלמה הדיגיטלית בקלות) ושקע לאוזניות. בסך הכל זהו סט חיבורים עשיר, אם כי מעט חבל שאין כניסת SCART לבעלי ממירים ישנים.
השלט המצורף הוא זה המוכר ממסכי פנסוניק לדורותיהם. הוא מוארך במידה, בנוי היטב ומקשיו פרוסים נכון ונוחים ללחיצה.