סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Milestone 2 מוטורולה
- מסך חד וברור
- מקלדת פיזית נוחה
- זיכרון פנימי בנפח 8GB
- מהירות פעולה טובה לרוב
- נגן מוזיקה מצוין
- ממשק MotoBlur
- אנדרואיד בגרסה 2.2 בלבד
- ביצועי המצלמה פושרים בסטילס ובוידיאו
- משך פעולה סוללה קצר מהרצוי
מיילסטון 2 הוא ללא ספק הדבר הטוב ביותר שיכול היה לקרות למיילסטון הראשון. מוטורולה לקחה את כל הנקודות שדרשו שיפור והוציאה תחת ידיה מכשיר מודרני, שאמנם לא מרגש כמו בכירי האנדרואיד כיום, אך מציע עסקת חבילה שכוללת מפרט מכובד, יכולות מולטימדיה נאות (יחסית למכשיר שהוא בעיקרו מכשיר עסקי), וכמובן מקלדת פיזית מעולה.
עם זאת, משך זמן הסוללה הבעייתי עשוי להפוך אותו לפחות נוח לשימוש עבור משתמשים עסקיים שנמצאים בדרכים, אלא אם יבחרו לעשות שימוש קבוע במטען לרכב. ממשק MotoBlur והחיבור לרשתות חברתיות יכול להפוך אותו למכשיר טוב גם לצעירים שיסכימו להתפשר על מראהו השבלוני, גם בזכות המקלדת שהופכת את מלאכת הסימוס והצ'אטים לנוחה במיוחד.
רבות דובר על מסע ההתאוששות המופלא שעשתה חטיבת הסלולר של חברת מוטורולה, לאחר שנתיים במהלכן הספידו אותה וחזו את היעלמותה. המכשירים שיותר מכל הביאו ליציאתה של מוטורולה מהבוץ היו ללא ספק ה-Droid X וגרסת ה-GSM שלו שזכתה בצדק לשם Milestone. מיילסטון 2 אותו אנחנו בודקים כאן הוא ממשיך דרכו, והוא הודק זה עתה בישראל כאשר בחו"ל הושק החודש כבר הדור הבא, Droid 3.
המפרט הטכני של המיילסטון 2 מזכיר את זה של המיילסטון הראשון: זהו סמארטפון דור 3.5 בעל מקלדת נשלפת, מסך מגע קפאסטיבי בגודל 3.7 אינטש, מצלמת הסטילס נשארה אותה מצלמת 5 מגה פיקסל בעלת מנגנון אוטו-פוקוס ופלאש לד כפול. מה בכל זאת השתנה? ובכן, לא מעט. בגזרת התוכנה, זכה מיילסטון 2 לעדכון מאנדרואיד 2.1 לאנדרואיד 2.2, ולממשק ה-MotoBlur (עליו נרחיב בהמשך). מוטורולה בחרה לכלול במיילסטון 8GB זיכרון אחסון פנימי (שלא היו קיימים בדגם הקודם), החליפה את מעבד ה-600Mhz במעבד מודרני Cortex A8 במהירות 1Ghz והכפילה את זיכרון ה-RAM של המכשיר מ-256MB ל-512. בנוסף, מוטורולה שינתה בצורה משמעותית את פריסת המקלדת הנשלפת והוסיפה למצלמה יכולת לצלם וידיאו ברזולוציית HD 720p.
לקחנו את Milestone 2 ובדקנו האם, למרות האיחור הלא אפנתי, מדובר במכשיר עדכני שיהלום את השוק הישראלי, ובעיקר את הפלח העסקי – כפי שמתכוונת החברה.
איכות השמע באפרכסת וברמקול טובות, אך לא השאירו עלינו רושם מיוחד. עוצמת השמע באפרכסת חזקה מספיק, אך בספיקר החיצוני היינו שמחים לעוצמה מעט גבוהה יותר, שתאפשר גם קיום שיחה באופן סביר בזמן נסיעה ברכב.
האוזניות המצורפות מספקות איכות בסיסית בלבד ונטולת באסים, וכאשר חיברנו אוזניות סטנדרטיות משלנו קיבלנו איכות משביעת רצון. בחיבור אוזניות Bluetooth סטריאופוניות קיבלנו איכות שמע מצוינת, הודות למנגנון סטריאו משופר שבהחלט עושה את העבודה. חשוב להוסיף שהמכשיר תומך בתקן AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile) המאפשר לא רק שינוי ווליום כי אם גם העברת שירים במכשיר דרך הכפתורים הממוקמים על האוזניות עצמן.
מיילסטון הראשון היה מכשיר שאינו נוח במיוחד לאחיזה ביד. המיילסטון 2 ממשיך את דרכו בהיבט זה ומצויד במבנה מלבני עם פינות חדות יחסית ומשקל מכובד של 169 גרם. לא מדובר במשקולת, אך עדיין זהו מכשיר כבד ביחס לאנדרואיד הממוצע. מבחינה עיצובית אין ספק שיש כאן שיפור לעומת הדגם הקודם: חלקו הקדמי של הסליידר מכסה את כל חלקו התחתון (התוספת המיותרת בתחתית המכשיר נחסכה מאיתנו הפעם), והוא עשוי מפלסטיק מבריק בצבע כסף כהה. חלקו האחורי זהה לזה של המיילסטון הראשון והוא צבוע בכחול כהה.
בראש המכשיר ממוקם מקש זעיר להפעלה ונעילת המסך ושקע אוזניות 3.5 מ"מ. מימין נמצאים מקשי ווליום וכפתור הצילום, ובצידו השמאלי נמצא שקע טעינה וסנכרון מסוג Micro SD. בקדמת המכשיר נמצאים ארבעה לחצני מגע האופייניים לאנדרואיד: חיפוש, חזרה, חזרה למסך הבית ותפריט.
פתיחת המקלדת חושפת בפנינו את הפקת הלקחים שביצעה מוטורולה בכל הקשור לפריסה שלה. החברה ויתרה על ה-D-Pad (מקש ניווט מרכזי) הגדול והמיותר שהיה במקלדת של המיילסטון הקודם, ופרסה מחדש את המקשים כך שכעת הם רחבים יותר בולטים יותר, פרוסים נכון ומעל לכל נוחים לשימוש, אפילו לכאלו שאינם מורגלים לשימוש במקלדת QWERTY במכשיר הטלפון שלהם. המקשים מוארים והכיתוב עליהם ברור.
המסך, ברזולוציה של 480X854 ובטכנולוגיית TFT, אמנם אינו מחדש הרבה אך הוא טוב מאוד, בהירותו גבוהה והוא חד וברור. הוא מתפקד לא רע באור יום ואף כולל חיישן תאורה שמאפשר הפעלת בהירות אוטומטית המתאימה את עוצמת ההארה לתנאי התאורה הסביבתית, וחוסכת כך בצריכת הסוללה.
המעבד, במהירות 1Ghz, מאפשר עבודה חלקה ברוב הזמן. אפליקציות ומשחקים שהרצנו עליו נפתחו ורצו ללא השהיות או קריסות כלשהן. עם זאת, כאשר מסכי הבית היו עמוסים במיטב הווידג'טים שממשק ה-MotoBlur מספק, הגלילה בהם לא היתה חלקה מספיק וקרטעה לא פעם – מאכזב מעט ביחס למכשיר בעל מפרט טכני שכזה. זיכרון האכסון הפנימי הנדיב אפשר לנו להתקין אפליקציות ללא חשש, וניתן להרחיב את הזיכרון אף יותר באמצעות כרטיס זיכרון מסוג Micro SD עד לנפח של 32GB.
המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסא 2.2 (Froyo). מדובר בחסרון מסוים לעומת מכשירי אנדרואיד אחרים שיוצאים לשוק כיום עם גרסא 2.3, אך מוטורולה מבטיחה שדרוג תוכנה בקרוב.
ערכת המכשיר כוללת מטען USB, כבל סנכרון וטעינה בעל חיבור Micro USB, אוזניות ומטען לרכב.
מצלמת המיילסטון 2 אינה נושאת עמה בשורות מרגשות במיוחד. מדובר במצלמת 5 מגה פיקסל סטנדרטית בלבד בביצועיה; איכות התמונות טובה, אך לא מהמצטיינות בקטגוריה. תמונות הסטילס לא היו חדות מספיק לטעמנו והצבעים מעט אנמיים, אם כי בצילומי מאקרו הצלחנו להפיק תוצאות לא רעות בכלל. ההבדל העיקרי בתחום הצילום בין Milestone 2 למיילסטון הראשון אמור היה להיות בתחום הוידיאו, עם הוספת האפשרות לצילום ברזולוציית 720p, אך גם כאן לא התרשמנו. צילומי הוידיאו בפורמט 3GP נטו לכיוון הכחלחל-סגלגל והתנועה לא היתה חלקה מספיק. איכות השמע בוידיאו היתה מצוינת אם כי שמענו טוב בעיקר את מי שאוחז במצלמה ולא את מי שצילם.
נגן הוידיאו במכשיר ידע להתמודד יפה עם קבצי DivX בפורמט AVI. עם קבצי MKV וקבצי HD בפורמט MP4 לא הצליח המכשיר להתמודד. נגן המוזיקה הוא אותו נגן הזכור לטוב מה-Defy. הוא יודע לחפש תמונת אלבום או אמן ברשת, ואף להציג את מילות השיר דרך שירות TuneWiki. בשירים בהם הצליח למצוא את מילות השיר, יודע הנגן להדגיש את המשפט המתאים בהתאם למיקום הנכון בשיר, כמו בקריוקי, כך שניתן ממש לעקוב ולשיר יחד עם המוזיקה. עוד בנגן, וכחלק משירות TuneWiki, ניתן לחפש ידנית מילים לשירים, לצפות בדירוג 50 האמנים המובילים או 50 השירים הפופולאריים ביותר, בהתאם למשתמשים בשירות, ואף לצפות על גבי מפת העולם היכן עוד אנשים מאזינים בדיוק לאותו שיר שאתה מאזין לו ברגע זה.
ה-GPS תפקד מצוין והוביל אותנו אל מחוז חפצנו במדויק באמצעות תוכנת הניווט Waze. בפעם הראשונה שהפעלנו את ה-GPS לקחו למכשיר דקות ארוכות עד שהצליח לאתר לוויינים, אך בפעמים הבאות לא נתקלנו בבעיות מיוחדות. מיילסטון 2 מגיע כאשר מותקנת עליו אפליקציית "מוטו לרכב" אשר דומה ל-Launchers אחרים שקיימים לאנדרואיד ומיועדים לתפעול המכשיר בזמן נהיגה. ההבדל המשמעותי כאן הוא שמלבד קיצורי דרך גדולים וברורים אל האפליקציות, יש כאן קישורים לאפליקציות מותאמות לנהיגה (חייגן, נגן מוזיקה ועוד) בעלות פקדים בגודל עצום שקל ונוח להפעיל תוך כדי נסיעה.
ממשק ה-MotoBlur שמאפיין את מכשיריה החדשים של מוטורולה הוא ממשק שמאחד בתוכו את סנכרון כל השירותים אליהם ניתן לחבר את המכשיר. ביניהם ניתן למצוא כמובן את חשבון הגוגל שלכם, Exchange, פייסבוק, פיקאסה, LinkedIn, טוויטר ושירות הדואר של Yahoo. בנוסף, קיים במכשיר קישור ל"מרכז ההודעות", שכשמו כן הוא – מרכז במקום אחד את כלל ההודעות שמתקבלות אל המכשיר מהשירותים איתם הוא מסתנכרן, יחד עם מסרונים שנשלחו אל המכשיר. ממשק MotoBlur מגיע יחד עם חבילת ווידג'טים מכובדת שניתן להציב במסכי הבית, וחלקם אף ניתנים לשינוי בגודלם לצורך התאמה מירבית.
אחת התוספות המעניינות שכולל המיילסטון 2 הוא ה-Moto Phone Portal. מדובר בממשק אינטרנטי המאפשר את ניהול המכשיר (הגדרות, ניהול קבצים על המכשיר וכרטיס הזיכרון, אשי קשר ומסרונים) דרך הדפדפן במחשב, כאשר המכשיר והמחשב מחוברים לאותה רשת אלחוטית. לא כל תפקודי הפורטל עבדו דרך דפדפן ה-Chrome שלנו, אך דרך דפדפן אקספלורר 9 הצלחנו להריץ את הממשק באופן מלא.
הדפדפן הוא הדפדפן הטוב והמוכר של מכשירי אנדרואיד אחרים. יש כאן תמיכה במולטי מגע להגדלה והקטנה של דפי אינטרנט ותמיכה בפלאש. הדפים נטענים במהירות, אך הגלילה והגדלה והקטנה של דפים אינה חלקה מספיק לטעמנו, אם כי בסך הכל חוויית הגלישה מהנה למדי, במיוחד במצב מאוזן והקלדת כתובות האינטרנט באמצעות המקלדת הפיזית.
לא הבחנו בשינויים או תכונות יוצאות-דופן בתוכנת המייל; יש כמובן תמיכה בסנכרון מלא ל-Exchange ובכל מה שצריך. ומעבר לכך, אין עוררין על כך שחוויית כתיבת הודעות דואר, ואפילו מיילים ארוכים, השתפרה באופן משמעותי הודות למקלדת המצוינת.
Motorola Milestone 2 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר בקיבולת של 1390mAh. המעבר לסוללת ליתיום-פולימר אמור לתרום לאורך חייה של הסוללה, בכך שטכנולוגיה זו מצמצמת מאוד את אפקט הזיכרון של הסוללה והדבר אמור לייתר את הצורך בטעינות ופריקות מלאות מפעם לפעם, כפי שנדרש בסוללות ליתיום-יון.
בפועל, סוללת המיילסטון 2 מספקת זמן שימוש מאכזב מאוד: במהלך שהותו של המכשיר אצלנו, הוא לא הצליח לסיים יום שלם, והסוללה נגמרה בערך לאחר 18 שעות שכללו ניווט במשך כמעט שעה, סנכרון קבוע לדואר הארגוני ולג'ימייל, שיחות וגלישה. מוטורולה היתה מודעת כנראה לבעיית הסוללה של המכשיר, ודאגה לכלול בערכה מטען לרכב.
כמו קודמו, גם מיילסטון 2 משדר תחושה של חוזק ועמידות. חלקו האחורי עשוי ממתכת ומכסה הסוללה עמיד ובעל מנגנון אמין. גם מנגנון הסליידר של המקלדת חזק למדי ונראה שיאריך ימים. איכות ההרכבה באופן כללי מצוינת, ולמעט מסך המגע שאינו מוגן משריטות או נפילות בשום צורה, יש לצפות שהמכשיר יחזיק מעמד לאורך זמן.