סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Optimus 3d
- חווית תלת מימד מעולה בצילום ומשחקים
- מסך גדול וטוב
- ממשק משתמש נוח
- חיי סוללה ראויים
- קישוריות מתקדמת
- מקשי חומרה שטוחים ומעט קשים לתפעול
- גדול וכבד
- המבזק לא עובד בצילום תלת-מימד
ה- Optimus התלת-ממדי שלLG הוא מכשיר ייחודי, המספק חווית תלת-מימד ללא תחרות ויכול להעניק שעות רבות של הנאה מתכונה זו. נוסף על כך מדובר במכשיר אנדרואיד מתקדם שאין מה להתבייש בו, המעניק ביצועי עבודה ומולטימדיה גבוהים. למי שאינו מוטרד מגודל המסך הענק, מדובר בבחירה מצוינת כמכשיר מולטימדיה מהנה.
הישר מקוריאה הרחוקה מגיע אלינו מכשיר חדשני, בעל תכונה ייחודית – היכולת לייצר ולצפות בתכני תלת-מימד. ה- Optimus 3D של LG הוא מפלצת אמיתית מבחינת יכולות ה- 3D ועם זאת גם טלפון אנדרואיד מתקדם שמתמודד בשורה הראשונה עם בכירי הסמארטפונים שהושקו ב-2011.
מתחת למכסה המנוע מסתתר מעבד A9 כפול ליבה במהירות 1Ghz ומעבד גרפי ייחודי מסוג SGX540, זיכרון עבודה בנפח של 512MB שפועל על שני ערוצים נפרדים, להגברת המהירות בריבוי משימות, זוג מצלמות 5MB המאפשרות צילום וידיאו עד 1080p, מסך מגע ענק בגודל של 4.3 אינטש, זיכרון אחסון פנימי של 8GB, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 3.0, מקלט GPS, ג'ירוסקופ, יציאת HDMI ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד מגרסה 2.2, שכנראה תשודרג בעתיד ל-2.3.
נציין כאן שהמכשיר שקיבלנו לבדיקה היה פרוטוטייפ בגרסה מתקדמת ולא מכשיר מוגמר, כך שייתכן וחלק מהתכונות ישתנו מעט במכשיר הסופי.
LG Optimus 3D מספק צליל סביר ומעלה בשיחה רגילה, כך דווח בשני צידי השיחה. הרמקול הבודד המצוי בגב המכשיר חזק מאוד, בעל צליל ברור וצלול אך עם נטייה קלה למתכתיות. גם רמת הקול בהשמעת מוזיקה הייתה טובה מאוד ומהחזקות שחווינו במכשיר סלולרי.
בחיבור אוזניות משלנו התקבל צליל חזק וטוב, עם בס נעים. החיבור דרך קישורית ה-Bluetooth לדיבורית התבצע במהירות וללא בעיות.
LG Optimus 3D הוא מכשיר ענקי במונחים של היום, בטח כמשווים אותו ל- Galaxy S 2 הדקיק; כמעט 13 ס"מ אורכו ו- 7 ס"מ רוחבו. עם זאת, מדובר במכשיר דק למדי שעוביו פחות מ-12 מ"מ. המשקל – 168 גרם, אינו נמוך כלל, אבל גם לא חורג ממה שמקובל במכשירים בגודל מסך זה, כמו למשל הסנסיישן של HTC (החריג לטובה הוא שוב הסמסונג החדש). העיצוב משופע בפלסטיק, עם פס מתכת מודגש ובולט המכיל בתוכו את זוג המצלמות בגב המכשיר. למרות שהוא עשוי מפלסטיק ברובו, התחושה ביד היא של בניה איכותית, עם חלקים מותאמים היטב ואך מחוזקים בעוצמה למקומם. פרט לרוחב, לא הרגשנו בעיה בגודל ולעומת זאת נהנינו מאוד מגודל המסך.
והנה הגענו למסך – מדובר במסך LCD קפסיטיבי, ברזולוציה של 480X800, שלמעשה מורכב משני פאנלים המונחים זה מעל זה ומאפשרים את הצפייה התלת ממדית, ללא שימוש במשקפיים מיוחדים. מדובר במסך שמספק חווית צפייה טובה מאד גם במצב של 2D; הוא גדול מאוד, בעל בהירות חזקה, צבעים חיים ויכולת תצוגה טובה גם באור שמש מלא. יש לזכור שמדובר במסך סטנדרטי ולא AMOLED, כך שהניגודיות שלו פחותה ממכשירים המצוידים במסכים מתקדמים יותר ורמת השחור שלו בינונית בלבד. המסך מגיב למגע היטב.
הצפייה והשימוש בכל תכונות ה- 3D מתבצעים במצב אופקי בלבד, שבו כל עין מקבלת תמונה אחרת ולמעשה כמחצית מכמות הפיקסלים הקיימת במסך, כך שהחדות יורדת משמעותית בהשוואה לצפייה בדו-מימד רגיל. ניתן לחות את החוויה במלואה רק בהסתכלות ישירה ולא ניתן לראות את התמונה התלת ממדית מהצד. בכל מקרה, מדובר בחוויה מרשימה ביותר, והמכשיר מצויד במספר לא קטן של אמצעי המחשה – משחקים, ערוץ YouTube ייעודי עם סרטים מקצועיים וסרטי חובבים ב- 3D וכמובן יכולות צילום סטילס ווידיאו. צריך לציין שיש צורך להתרגל לצפות בתכני התלת-ממד ורוב האנשים שהדגמנו להם את יכולות המכשיר התקשו בשניות הראשונות לעכל את מה שעיניהם רואות. עם זאת וחרף החסרונות, לאחר צפייה של מספר דקות נהפכה אי-הנוחות להתפעלות והנאה מרובה.
מתחת המסך נמצאים ארבעה מקשי מגע – חיפוש, חזור, בית ותפריטי משנה. המקשים רחבים למדי ונענים למגע בקלות, אם כי תאורתם נכבית די מהר ואז מעט קשה להתמצא אם לא זוכרים את המיקום.
בצידו השמאלי העליון של המכשיר נמצאים שני חיבורים – Micro-USB ו- HDMI, שניהם מכוסים במכסי פלסטיק נוקשים ומעט קשים לפתיחה. בצידו הימני של המכשיר נמצא מקש ייעודי המזניק מכל מצב את תפריט ה- 3D וכן מקשי העוצמה. המקשים מעט שטוחים מדי ולכן קצת קשה לתפעל אותם. בראש המכשיר נמצא שקע 3.5 מ"מ לאוזניות וכן מקש הכיבוי/הדלקה/השתקה, שגם הוא מעט שטוח מדי.
המכשיר אותו קיבלנו (כזכור מדובר באב טיפוס, אך הופתענו לטובה מהיציבות ומהירות הפעולה) צויד במערכת ההפעלה 2.2 מבית אנדרואיד, שצפויה להשתדרג ל- 2.3 בקרוב. LG החליטו כאן לא להרבות בשינויים של המערכת והשינוי העיקרי הוא היכולת (הנוחה מאוד) לארגן יישומים בתיקיות נושאיות לפי נוחות המשתמש. בנוסף יש אפשרות לקבוע עד 7 מסכים ולהתאים כל אחד מהם על ידי הוספת קיצורי דרך ליישומים ווידג'טים. איזור ההודעות כולל שליטה מהירה על הפעלה וכיבוי של שירותי הרשת השונים ושליטה על נגן המוזיקה. בסך הכול LG עשו עבודה טובה עם ממשק פשוט וקל לתפעול, שאינו משופע בעזרים או גרפיקה מרהיבה כמו ממשק ה- Sense של HTC, אבל מספק את כל מה שנדרש לתפעול יום-יומי.
המקלדת הוירטואלית של המכשיר פועלת מצוין, עם תמיכה טובה בעברית ורגישות מצוינת למגע. אהבנו את המסך הרחב שמאפשר לכתוב בקלות רבה וללא טעויות על גבי מקלדת QWERTY מלאה גם במצב מאונך.
מבחינת מהירות התגובה – היא הייתה טובה מאוד, כאשר המעבד כפול הליבה והזיכרון המספק בהחלט עשו את העבודה היטב. לא מדובר במכשיר המהיר ביותר בשוק כיום, ואנו מייחסים זאת בעיקר לכך שהמכשיר שבדקנו היה בגרסת תוכנה לא סופית; ייתכן בהחלט שהמהירות עוד תשתפר בהמשך. לא הייתה מגבלה במספר היישומים הפתוחים בו-זמנית ולא הרגשנו באיטיות כאשר הפעלנו שבעה מהם בעת ובעונה אחת.
ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, מטען, כרטיס זיכרון של 8GB (בנוסף לזיכרון הפנימי בן ה- 8GB) וכבל לחיבור HDMI.
אי אפשר להתחיל את החלק הזה של הסקירה מבלי לדבר בראש ובראשונה על תכונות התלת-מימד, שהרי זה ייחודו של ה- Optimus 3D. LG מכוונת כאן, ללא ספק למצב את המכשיר כתחליף לקונסולות ניידות, וכללה כאן בין היתר משחקים מבית Gameloft שמדגימים היטב את יכולות המכשיר, הן מבחינת זריזות והן מבחינת האפקט התלת-מימדי. המשחקים נראים נהדר על המכשיר והאפקט התלת-ממדי נראה טוב בהרבה מזה שחווינו בקונסולה Nintendo 3DS המכילה תכונה זו. המשחקים ממש קופצים אליך מהמסך והחוויה נהדרת.
תפריט ה- 3D של המכשיר יפהפה וכולל קרוסלה המאפשרת תנועה בין התכונות – המשחקים, גלריית התמונות, ערוץ YouTube ייעודי, מצלמה, משחקים וכן מדריך המסביר איך ניתן להשתמש באופן אידיאלי בתכונות אלו. הכול מלווה בשלל אזהרות– החל מאזהרה כי השימוש עלול לגרום לסחרחורת והמשך באזהרה כי צפייה של ילדים מתחת לגיל חמש במסך מומלצת רק לאחר התייעצות עם רופא.
המצלמה במכשיר, או ליתר דיוק צמד המצלמות, הן ברזולוציית 5 מגה פיקסל. מדובר במצלמה בכלל לא רעה שמפיקה תמונות נאות וחדות עם צבעים חיים, ועם מבזק שעושה עבודה סבירה. בעת צילום תמונות תלת-ממדיות, שתי המצלמות מצלמות תמונות בזווית שונה מעט ומאחדות אותן לתמונת 3D אחת. הדבר שפוגע יותר מכול באיכות התמונות הוא נטרול המבזק בעת צילום בתלת-מימד, דבר שגורם לתמונות חשוכות בדרך כלל בצילום בתוך הבית (LG מסבירה שהמבזק גורם לבעיות בתמונות כאלה, אבל העובדה נותרת בעינה – בצילומים בתוך הבית חסר אור כדי להפיק תמונות מוארות כהלכה). עם זאת, מדובר בתמונות טובות למדי שבעיקר יוצרות אפקט "Wow". גם צילום הוידיאו בתלת מימד יוצר סרטונים נחמדים, אם כי לא מדהימים באיכות הפרטים הנראים בסרטון. צילום הסרטונים ב-3D הוא באיכות 720p ובקצב של 30 תמונות בשנייה, ואילו סרטונים רגילים הם באיכות Full HD – 1080p ובקצב של 24 תמונות בשנייה.
ממשק המצלמה עשיר ונוח וכולל את כל האפשרויות הרגילות – שליטה על מבזק, איכות תמונה, איזון לבן, סוג צילום, סצנה וכמובן מעבר מתלת-מימד לצילום רגיל. אין מקש ייעודי למצלמה וחבל. המצלמה מהירה להיכנס לפעולה אך יש השהיה קטנה במעבר מתמונה לתמונה. ממכשיר ברמה כזאת המכוון למולטימדיה היינו מצפים למבזק חזק יותר מסוג Xenon.
נגן המוזיקה עשיר גם הוא ונוח, עם מיון אוטומטי לאמן, אלבום ורשימות השמעה ואפשרות חיפוש לפי חלק משם השיר. איכות השמיעה, כמו שכבר ציינו,טובה מאוד באוזניות והעוצמה חזקה מאד ברמקול, עד כדי צרימה אם מגבירים לעוצמה המרבית. יש גם רדיו FM עם תמיכה ב- RDS.
נגן הוידיאו תומך בכל תקני הצפייה המקובלים וגם ב- DivX / XviD המתקדמים. הממשק פשוט למדי ומאפשר עצירה, מעבר קדימה ואחורה ברצועות ואף מעין נעילה של הממשק למניעת מגע מקרי בעת צפייה בסרטונים.
אפשרויות הניווט במכשיר הן מלאות, עם תמיכה ב-A-GPS ואנחנו קיבלנו אות יציב וחזק בעת שימוש בניווט, שהיה מוצלח מאוד בשל המסך הגדול והבהיר והרמקול העוצמתי.
הקישוריות ב- Optimus 3D מצוינת וכוללת תמיכה ברשתות דור 3.5 עד מהירות הורדה של 14.4Mbps וכן תמיכה ברשתות אלחוטיות, גם מסוג n. יש גם DLNA להזרמת מדיה.
הדפדפן הסטנדרטי של אנדרואיד עובד מצוין. הדפים נטענים במהירות, יש תמיכה בפלאש והתאמה טובה של הטקסט לרוחב המסך. המסך הגדול והתגובה הטובה שלו למגע הופכים את חווית הגלישה למצוינת. החיבור של גוגל לעולם הארגוני פועל היטב ולאחר הגדרת הגישה לשרת ה-Exchange הודעות הדואר, הפגישות והעדכונים זרמו ביעילות למכשיר. גם ההודעות משירותי הדואר הפרטיים זורמות היטב ולא נתקלנו בשום בעיות בתחום זה.
החיבור בכבל למחשב והעברת הקבצים התבצעו בקלות רבה לאחר התקנה אוטומטית של מנהלי ההתקנים הנדרשים, והקבצים עברו במהירות אל ומהמחשב (למכשיר יש גם Bluetooth בתקן 3.0 המהיר שמאפשר העברת קבצים אלחוטית מהירה).
הסוללה המסופקת עם המכשיר, מסוג ליתיום-יון, היא בקיבולת של 1500mAh, וטענת היצרן כאן צנועה ומתיימרת להגיע לארבע שעות שיחה וכארבעה ימי המתנה. בזוכרנו כי מדובר באב טיפוס בלבד ציפינו לביצועי סוללה גרועים.
להפתעתנו, במבחן הקשוח שלנו שכלל שעה וחצי ניווט על הבוקר וסנכרון מתמיד של שני חשבונות דואר אלקטרוני ושלושה שירותים חברתיים (פייסבוק, טוויטר וגוגל+), המכשיר הגיע ל-50% סוללה בצהריים המאוחרים והצליח לשרוד כמעט יום שלם ללא הטענה. אפשר בהחלט לעבור יום שלם ללא הטענה בשימוש שפוי יותר, ואנו תקווה שחיי הסוללה הללו יישמרו (או אף ישופרו) בגרסה הסופית של המכשיר. ברור שצפייה מסיבית בתכני תלת-מימד תחסל את הסוללה במהירות רבה יותר.
כמו שכפר ציינו, מדובר במכשיר העשוי ברובו מפלסטיק, אך כזה שבנוי היטב ללא חריקות וחלקים משוחררים. גם טבעת המתכת המגנה על המצלמות והמכסים הקשיחים של השקעים השונים עומדים לזכותו. לחובתו עומדים שטחי הזכוכית הנרחבים ההופכים את המסך לפגיע, לפחות תיאורטית (אין כאן זגוגית Gorilla Glass וחבל).