סקירת wisebuy - טלוויזיה Samsung UA46D7000 סמסונג
- איכות תמונה מעולה בכל מצב
- התמודדות טובה עם תאורה חיצונית
- ממשק Smart מתקדם
- תמיכה בטכנולוגיית תלת ממד
- מנגנון החלקת תנועה
- המרת שידורים רגילים ל-3D בזמן אמת
- חיבור לרשת (קווי או אלחוטי)
- איכות שמע מפתיעה לטובה
- זליגות אור מינוריות בפינות המסך
- החלקת תנועה לא מיטבית בהמרה לתכני 3D ברזולוציית 1080p
- המשקפיים לא נטענים
בהעדר דרך מאופקת יותר להגיד זאת, נקבע שה- UA46D7000 היא הטלוויזיה שהיינו רוצים לראות בסלון שלנו. למעט סוגיית זליגות האור שגם היא מינורית למדי, יש במסך הזה הכל: תלת ממד, איכות תמונה מהגבוהות שראינו בשידורי HD ו-SD, ממשק עשיר ומעניין של אפליקציות, ואפילו השמע לא רע בכלל. הנקודה הבעייתית היחידה כאן היא באופן לא מפתיע סוגיית המחיר, אם כי יחסית למתחרותיה בשוק היא נמצאת במקום טוב באמצע, ולכן נוכל להמליץ עליה בעיקר עבור מי שהפרוטה בכיסו.
במסגרת השקת ליין טלוויזיות ה-Smart שלה, השיקה סמסונג גם את ה-UA46D7000, טלוויזיית LED תלת-ממד מסדרה 7 של החברה - סדרה יוקרתית יחסית אם כי מעט פחות מסדרות 8 ו-9. המפרט שלה נוצץ במיוחד וכולל למעשה את כל מה שהיינו מעוניינים לראות בטלוויזיה ברמת המחיר שלה בשנת 2012: מסך בטכנולוגיית LED Edge בגודל 46 אינטש וברזולוציית Full HD, המסוגל להציג תכני תלת ממד (עם משקפיים אקטיביים), חיבור רשת קווי או אלחוטי בחיבור מתאם, ממשק Smart עתיר אפליקציות, מנגנון החלקת תנועה Clear Motion, מקלט DVB-T מובנה ועוד.
את המסך חיברנו אל ממיר Yes Total באמצעות כבל HDMI לצורך צפייה בשידורי SD ושידורי HD. בנוסף, חיברנו אותו לסטרימר מדגם Xtreamer Sidewinder על מנת לצפות בתוכני 1080p, ולנגן Blu-Ray של סמסונג לצורך צפייה בתוכני תלת-ממד.
Samsung UA46D7000 מגיעה אלינו בתקופה שבה מגוון מסכי ה-3D הופך לרחב למדי. הפיתוי לחבר מיד את הטלוויזיה לנגן ה-Blu-Ray, להרכיב את משקפי התלת ממד ולשקוע בכורסא היה רב, אך הצלחנו להתגבר עליו, והתחלנו בשידורים הנפוצים יותר: שידור SD ברזולוציה של 720x576i או להדיוטות שבינינו, שידורי ערוץ 2. כבר ממבט ראשון ניתן היה להבחין שהמסך עושה עבודה מעולה על השידורים האלו ומספק איכות תמונה מעולה, חדות גבוהה יחסית למה שהכרנו בשידורים מסוג זה וניגודיות מצוינת. גם גווני הצבע נראים מעולה: חיים, אך יחד עם זאת מאוזנים מאוד ולא נוטים באופן נראה לעין לכיוון גוון מסוים. למעט חוסר פירוט מסוים באזורים כהים, שהוא לגמרי נסבל בהתחשב באיכות האות המקורי, התמונה שראינו ב- UA46D7000בשידורי SD היתה הטובה ביותר שאנחנו זוכרים בסוג שידור זה.
עברנו לשידורי HD ב-Yes. דיברנו רבות על הדחיסה האגרסיבית הנעשית בשידורי הלוויין לתכנים המוצגים בערוצים שאמורים לשדר שידורי HD. לשמחתנו, במסך הזה נחשפנו לתופעות הגרעון בשידורים אלו באופן מתון בהרבה מטלוויזיות אחרות שבדקנו, אם כי הוא עדיין קיים ונראה לעין. בצפייה בתכני 1080p הסיפור כבר היה שונה לחלוטין, והתענגנו על החדות המטורפת, הפירוט הרב וגווני הצבע המרהיבים.
גימור המסך מבריק, והדבר מסייע ביצירת צבע שחור עמוק וכהה יותר. חששנו שנסבול מבעיית השתקפויות, אך כאשר הדלקנו את הטלוויזיה לראשונה החששות התבדו. התברר שעוצמת התאורה של המסך חזקה דיה כדי להתמודד עם סלון שתריסיו פתוחים, אם לטובת חוויית הצפייה (לפחות בסרטים) היינו ממליצים לאתגר אותה קצת פחות. בדיקת אחידות המסך הציגה לעינינו חולשה מסוימת שלו: זליגות אור שניתן להבחין בהן בעיקר בארבע פינותיו של המסך. לא מדובר במשהו שלא ניתן לחיות איתו – רחוק מכך, ובמשך רוב הזמן לא תשימו לכך לב, אך בטלוויזיה ברמה כזאת ציפינו למצוא אחידות גבוהה יותר של הפאנל. מנגנון החלקת התנועה פעל מצוין ובצפייה בשידורים רגילים או תכני 1080p לא הבחנו בקיטועים או קשיים כלשהם להתמודד עם תנועה רבה על המסך.
כמו במסכים אחרים של סמסונג, גם כאן ישנם 4 מצבי תמונה מוגדרים מראש: רגיל, דינאמי, טבעי וסרט. במצב דינאמי מציג המסך צבעים חיים יותר מבכל שאר המצבים, אך ברמה שאינה מוגזמת ובהחלט ניתנת לצפייה. מצב טבעי הוא מצב בעל קונטרסט גבוה יותר המציג איזון יפה ותמונה ריאליסטית. מצב סרט הוא המאכזב מבין כולם, וסובל מקונטרסט נמוך במיוחד.
מצבי יחס התמונה הקיימים כאן הם 4:3, 16:9, התאמה למסך, שני מצבי תצוגה חכמה שמקטינים משמעותית את גודל התמונה, זום רחב וזום רגיל שמתקרב אל התמונה באופן ניכר.
בשלב זה, הגיע הזמן להפסיק להתאפק וללחוץ סוף סוף על כפתור ה-3D בשלט. לחיצה על כפתור זה בעת צפייה בתכנים סטנדרטיים מפעילה את מנגנון ההמרה לתלת ממד המובנה במסך. מנגנון זה עובד מצוין, אך ישנם מספר דברים שחשוב להדגיש: ראשית, לפחות אצלנו, הצפייה בתכנים שהומרו ל-3D היתה לא נוחה לעין בצפייה לפרקי זמן ממושכים. כמו כן, כצפוי, תכני SD שהומרו לתלת ממד נראו משמעותית פחות טוב מתכני HD שעברו המרה זו. בנוסף חשוב מאוד להקפיד ולהחשיך היטב את החדר טרם הפעלת המשקפיים האקטיביים, אם ברצונכם להימנע מריצודים מהירים ומרגיזים. עוד דבר שנתקלנו בו בצפייה זו, הוא קושי מסוים של מעבד המסך להתמודד עם תנועה רבה בצפייה בסרט ברזולוציית 1080p, מה שגרם לתנועה פחות חלקה מהרגיל ומעט מקרטעת במצבים קיצוניים. ולמרות האמור לעיל, היכולת של המסך לבצע המרה בזמן אמת של תכנים רגילים ל-3D היא מרשימה, שימושית, וכל עוד מודעים מראש למגבלות זו ללא ספק חוויה מרעננת. במיוחד נהנינו מצפייה בסרטונים אישיים שצולמו במצלמת הוידיאו הביתית הרגילה, שקבלו לפתע עומק וממד נוסף.
כל ההתנסויות הללו היו רק הכנה לאירוע המרכזי, צפייה בסרט המופת Aliens Vs Monsters בתלת ממד, דרך נגן ה-Blu-Ray. אל תשאלו אותנו על העלילה, היינו עסוקים ברוב הזמן בהתפעלות ממנגנון התלת הממד שפועל בצורה מושלמת. כל הבעיות שהזכרנו לעיל אינן קיימות כאן, כולל נוחות הצפייה לאורך זמן. סצנות שבהם הופיעו פיצוצים על המסך היו מרהיבות ותלת ממדיות בצורה שממש ניתן היה לראות את הרסיסים פורצים מן המסך, ותחושת העומק היתה טובה בהרבה. כמו כן, תופעת הקרטועים בתנועה רבה על המסך פשוט אינה קיימת כאן.
משקפי התלת ממד המצורפים הם משקפיים בטכנולוגיה אקטיבית, שיוצרים תמונת תלת ממד באמצעות ריצוד מתואם עם המסך. הם קלים ונוחים למדי, אם כי לסמסונג יש דגם חדש של משקפיים שהוא קל ומעוצב הרבה יותר. המשקפיים מופעלים על ידי סוללת שעון סטנדרטית ואינם נטענים, כך שכדאי להקפיד להחזיק סוללות חלופיות בהישג יד.
לרוב אנחנו מנמיכים ציפיות כאשר אנחנו באים לבחון את איכות השמע בטלוויזיות דקות במיוחד מסוגה של ה-UA46D7000. היא מצוידת בשני רמקולים בעוצמה של 10w כל אחד המופנים מטה, ופועלים בטכנולוגיית SRS Theatre Sound HD שאמורה לייצר שמע עשיר ובעל עומק.
באופן מפתיע, רמקולי המסך אכן מפיקים שמע איכותי מאוד, עמוק ומדויק. זו אינה המלצה לאפסן את מערכות הקולנוע הביתיות שלכם, אך במשך רוב הזמן, השמע במסך יהיה בהחלט מספק.
סמסונג מגדירה את עיצובה של ה-UA46D7000 כ-One Design. החברה טוענת שהעיצוב אמור לגרום לטלוויזיה להשתלב טוב יותר בתוך חלל הבית ולהעלים את המחסום שבין המציאות למה שמשודר בטלוויזיה. את המטרה הציורית הזאת משיגה סמסונג באמצעות מסגרת דקה ושקופה ברובה, כך שהמסגרת כמעט לא מובחנת ומה שבאמת בולט לעין זו התמונה עצמה. מעמד המסך הוא בעל ארבע רגליות כסופות. בסלון שלנו היא נראתה מעולה ואנחנו מקווים שיצרנים אחרים יתחילו להפנים את העובדה שמסגרות גרנדיוזיות ומעוצבות זה נחמד, אבל לא העיקר.
החיבורים בגב הטלוויזיה פונים הצידה (צד ימין של המסך) ולמטה, מה שמאפשר הצמדה קרובה של הטלוויזיה אל הקיר, במידה ובחרתם לתלות אותה. כיאה לטלוויזיה ברמת המחיר הזאת, היא כוללת שלל חיבורים: 4 חיבורי HDMI, 3 כניסות USB, חיבור רשת קווית (או חיבור אלחוטי באמצעות דונגל Wi-Fi המצורף לטלוויזיה), וכמובן כל החיבורים הקבועים: VGA, קומפוננט, AV, חיבור אנטנה, חיבור אוזניות ויציאת שמע דיגיטלית אופטית. כניסות ה-USB מאפשרות חיבור של כונן נייד (בעל אספקת מתח חיצונית או דרך ה-USB) ואפילו כונן בנפח 1.5 טרה זוהה בקלות. לא נתקלנו בקבצים שלא הצלחנו לקרוא, והטלוויזיה הצליחה להציג קבצי MKV Full HD ללא בעיה היישר מהכונן הקשיח, יחד עם קבצי כתוביות בעברית.
ממשק ה-Smart של ה-UA46D7000 זהה למעשה לממשקים שראינו בטלוויזיות סמסונג אחרות. ה-Smart Hub, מסך הבית, מאפשר גישה לאפליקציות ולתכנים המאוכסנים ברשת הביתית. בין האפליקציות הרלוונטיות לציבור הישראלי ניתן למצוא אפליקציית YouTube, Ynet ופייסבוק. כמו כן, יש כאן תמיכה בטכנולוגיית AllShare, המאפשרת שיתוף מהיר ונוח של תכנים היישר מהטלפון הסלולרי, בתנאי כמובן שגם הוא מחובר לרשת האלחוטית הביתית. בנוסף, תוכלו להוריד אל מכשיר הטלפון שלכם אפליקציה המאפשרת שימוש בטלפון הסלולרי שלכם כשלט רחוק לטלוויזיה.
סמסונג כללה במסך דפדפן אינטרנט מובנה המאפשר לגלוש ברשת ללא הגבלה ומציג גם תכני פלאש. חיפוש והקלדת כתובות ארוכות באמצעות השלט הן תענוג שקל לוותר עליו – מלאכת ההקלדה באמצעות המקשים האלפאנומריים של השלט היא ארוכה ולא נוחה במיוחד, עם זאת, כאשר משתמשים באפליקציית השלט דרך הטלפון הסלולרי, מכשול זה נעלם והגלישה נוחה וזורמת.
השלט הרחוק נוח לשימוש, הכפתורים והכיתובים עליהם גדולים, ברורים ומסודרים בצורה הגיונית ואינטואיטיבית. כמו כן, מאחר וה-UA46D7000 תומכת בתקן AnyNet+ של סמסונג, ניתן לשלוט בכל מכשירי סמסונג המחוברים ב-HDMI (התומך בתקן CEC) דרך שלט הטלוויזיה, בתנאי כמובן שגם הם תומכים בתקן זה.