סקירת wisebuy - מצלמה Canon EOS 1100D / Digital Rebel T3 / Kiss X50 קנון
- איכות תמונה טובה עם תוצאות צפויות ואמינות ברוב תנאי הצילום
- אתחול מהיר מאוד
- הסבר פשוט על כל פרמטר ואופציה
- צילום וידיאו HD
- תפעול פשוט
- שליטה ידנית מלאה נוחה יחסית
- איכות תמונה לא מרשימה ברגישויות גבוהות
- כפתור ISO לא נוח וכיבוי עינית בעת שינוי הרגישות
- רעשי רקע בעת הקלטת וידיאו
- קצב איטי במצב צילום רציף
- מיקום כרטיס זיכרון המפריע להחלפתו בשימוש בחצובה
Canon 1100D מספקת תוצאות טובות ואמינות ברוב תנאי הצילום הסטנדרטיים, גם ללא ידע מקצועי בצילום. אחד היתרונות שלה הוא הדרך בה היא מעודדת צלמים מתחילים להתערב יותר בתהליך שינוי הפרמטרים של הצילום באמצעות הסברים פשוטים על כל שינוי אפשרי. כמצלמת מעבר, 1100D מעניקה מעבר קל וידידותי מעולם הצילום החובבני לזה המקצועי.
Canon 1100D היא מצלמת DSLR קומפקטית שיועדה על ידי קאנון להיות מצלמת כניסה לעולם הצילום המקצועי. המצלמה ירשה מספר תכונות מה- 1000Dשקדמה לה כמו גם מה 600D היקרה יותר. בין היתר ניתן למצוא בה חיישן CMOS של 12 מגה, מסך LCD בגודל 2.7 אינטש, 9 נקודות מיקוד וצילום ווידאו ברזולוציית HD 720p.
המצלמה דומה מאוד לדגמים הסטנדרטיים של קנון ומזכירה אותם גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת השימושיות. ידית האחיזה מעט גדולה יותר בהשוואה לדגמים קודמים מה שמעניק אחיזה טובה למרות העדר ציפוי הפלסטיק מונע ההחלקה שמופיע בדגמים היקרים יותר.
רוב התמונות שצילמנו ב- 1100D היו באיכות מצוינת. המצלמה עובדת היטב במצב אוטומטי ועם מעט ניסיון ניתן להגיע לתוצאות טובות גם תוך שליטה ידנית בפרמטרים השונים. למרות טווח ה- ISO התקני למדי של המצלמה (עד 6400) התוצאות בתנאי תאורה קשים, ב-1600 ISO ומעלה, לא היו משביעות רצון כמו גם הקושי בהשגת פוקוס אוטומטי בתנאים אלו. אלא אם מנטרלים מראש את הפלאש, הוא יצוץ לו בצילום אוטומטי ברגע שתנאי התאורה מרעים, דבר שמחייב את הצלם להתחשב בדרך בה הוא משנה את התוצאה המתקבלת. הצבעים היו חיים ובולטים ולרוב מאוזנים היטב, תוך מתן אפשרות לצלם לשנות את גווני הצילום והקונטרסט מחד למונוכרומאטי, עם הרבה גוונים שונים באמצע.
החיישן ב- 1100D סטנדרטי לסוג זה של מצלמות, ברזולוציה של .212 מגה פיקסל, וכולל אופציה לצילום ב-RAW. טווח הזום תלוי כמובן בעדשה אותה רכשתם עם המצלמה, אם כי סביר שעבור מצלמה זו תרכשו אחת מעדשות הקיט (18-55 מ"מ) המוצעות איתה. למרות שניתן להגיע לתוצאות טובות יותר עם עדשות אחרות קשה להניח שיהיה מי שיבחר להוציא פי שתיים ויותר על עדשה ממה שהוציא על המצלמה.
כפתור הפלאש ממוקם באופן מוזר ליד כפתור ההפעלה של המצלמה. למרות שהפלאש הקופץ נראה קטן, הוא מתפקד לא רע ולרוב מאיר אנשים וחללים בצורה טובה. נתקלנו במספר מקרים בהם הפלאש פגע באיכות התמונה (למשל צרב במקצת פורטרט עד לחיוורון לא טבעי) ובצילום אוטומטי בחשיכה נורת העזר לפוקוס לא תמיד סייעה למצוא את הפוקוס הנכון. טווח ה- ISO של המצלמה הוא כזה שבתנאי תאורה גרועים עדיף להשתמש בפלאש מאשר לסמוך על איכות הצילום בלעדיו.
למצלמה מגוון מצבי צילום המחולקים לשתי קטגוריות – צילום אוטומטי בהגדרות שונות וצילום ידני או ידני-למחצה. חוגת מצבי הצילום הראשית גדולה מספיק כדי לכלול 14 מצבי צילום כולל מקרו, פורטרט, נוף, ספורט ופורטרט לילה. שם תמצאו גם את מצבי הצילום הידניים במידה מלאה או חלקית ואת מצב הוידיאו. בניגוד למצלמות אחרות המיועדות לקהל פחות מקצועי, המצלמה אינה כוללת פילטרים לשינוי התמונות וההנחה היא שעיבוד התמונות יתבצע כנראה על מחשבו של הצלם.
לפניכם מספר תמונות שצולמו עם ה- 1100D. שימו לב שאיכות התמונה עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 100, f/18, 1/60 sec
ISO 400, f/20, 1/60 sec
ISO 800, f/7.1, 1/60 sec
ISO 3200, f/4.5, 1/60 sec
ISO 6400, f/4.5, 1/60 sec
המצלמה מפיקה סרטי MOV ברזולוציה של 720X1280 פיקסלים (HD) בקצב של 25 פריימים לשנייה. ניתן להסריט וידיאו בפורמט אחד בלבד אך הפוקוס והצמצם משתנים בהתאם לחשיפה ובאופן זורם.
איכות סרטוני הוידיאו שצילמנו היתה טובה: הצבעים היו חיים, מעבר התמונה חלק והתמונה חדה ללא רעשי לוואי. נראה שאיכות הוידיאו בצילומי לילה טובה יותר מאיכות התמונות שצילמנו באותם תנאים. למרות שקצב הפריימים לשנייה אינו המהיר ביותר בשוק, איכות התנועה בוידאו לא נפגעה והסרט נע באופן חלק מפריים לפריים ללא קפיצות או קיטועים. מנגד, נתקלנו בכמה בעיות: ראשית, המיקרופון המובנה נמצא בתוך גוף המצלמה דבר שהביא למספר רעשי רקע בהקלטה. שנית, המצלמה כוללת כפתור ייעודי לצילום וידיאו, אך בכל זאת יש לבחור במצב הצילום המתאים על הגלגלת על מנת להתחיל להסריט.
זמן ההקלטה המירבי הוא 17 דקות ללא תלות בנפח הזכרון הפנוי.
Canon 1100D היא מצלמת DSLR קומפקטית למדי והשליטה בה לרוב נוחה ואינטואיטיבית. היא ממזגת בהצלחה את נוחות השימוש של מצלמה קומפקטית עם היתרונות שבשליטה הידנית של ה-DSLR. למרות שבקנון ויתרו על ציפוי הגומי של הגריפ, האחיזה במצלמה נוחה למדי ולא מהווה בעיה גם במהלך סט צילומים ממושך. משקל המצלמה הוא מעט פחות מ-500 גרם ללא הסוללה.
המצלמה נוחה לשימוש והגענו כמעט לכל הפונקציות באופן אינטואיטיבי. כפתור ההפעלה והכיבוי נוח לתפעול ביד אחת בלבד ובחושך מוחלט. גלגלת השליטה היחידה סטנדרטית למצלמות בגודל הזה כמו גם כפתור ההחלפה משליטה בצמצם לשליטה במהירות התריס, הממוקם עליון מבין שלושת הכפתורים מימין למסך. גלגלת הבחירה הנמצאת בחלק העליון מאפשרת שליטה ברוב הפרמטרים הידניים. המסך גדול יחסית (2.7 אינטש), ברזולוציה של 230 אלף פיקסלים. המסך חד, מציג הבדלי צבעים באופן טוב מאוד גם באור שמש מלא וניתן לשנות את רמת הבהירות ב-7 רמות.
מצב הצילום העיקרי הוא דרך העינית, אבל לצלמים החשים נוח יותר מול המסך יש כפתור Live View לצורך מעבר לצילום באמצעותו. במצבים אלו הפוקוס האוטומטי מפגין איטיות מסוימת, כך שההמלצה שלנו היא לתרגל ככל האפשר צילום דרך העינית. מלבד כפתור ה- LV נוסף בגרסה זו גם כפתור Quick Menu המאפשר להגיע במהירות לכלל האופציות הרלוונטיות למצב הצילום הנוכחי ולשנות אותן. ברגע שניווטנו לאחת האופציות, אנו יכולים לשנות אותה באמצעות גלילת חוגת הבחירה (תוך קבלת עידכון מילולי על משמעות כל אופציה) או להכנס לתוך תפריט הבחירה באפשרות לבחינת כלל האופציות באמצעות כפתור SET. יש לציין שגם התפריטים וגם האופציות הפתוחות לשינוי הצלם משתנות בהתאם למצב הצילום (אוטומטי או ידני) כאשר ההסברים הניתנים במצב האוטומטי פשוטים ובהירים יותר.
כפתור אחד שהיה בעייתי במקצת הוא כפתור השליטה ב- ISO, שממוקם בין ארבעת כפתורי הניווט מאחורי המצלמה. שינוי ה- ISO הוא פעולה תכופה ושכיחה במהלך הצילום, וב-1100D אין אפשרות לבצע אותה כאשר העין צמודה לעינית – ברגע שלוחצים על הכפתור, התצוגה בעינית כבה ועוברת למסך. מעבר לעובדה שמיקום הכפתור לא נוח, העובדה שעל הצלם להוריד את עינו מהעינית פוגעת באפשרות הצילום הרציף שהוא חלק מחווית הצילום המקצועי. ניתן באמצעות התפריט להפוך את כפתור הפלאש (הממוקם בחלקה העליון של המצלמה ליד מתג ההפעלה) לכפתור השליטה ב- ISO, אבל אז אין אפשרות להרים ישירות את הפלאש אלא באמצעות התפריט.
בניגוד למצלמות אחרות של Canon, אין ל- 1100D חריץ נפרד לכרטיס הזיכרון והוא ממוקם בתחתית המצלמה ליד הסוללה. פירוש המיקום הזה הוא שנתקשה בהוצאת כרטיס הזיכרון במידה והעמדנו את המצלמה על חצובה. ל- 1100D יש חיבור Hot Shoe כך שאפשר בקלות לחבר לה גם מבזק חיצוני במידה ותנאי התאורה דורשים זאת, אבל אין לה אופציה לשלוט בפלאשים חיצוניים כמו אלה שאפשר למצוא בסטודיו לצילום.
תפריטי הניווט לרוב פשוטים וברורים והחלוקה לעמודים בתפריט נוחה מאוד. בכל לחיצה על כפתור ה-Menu מצאנו עצמנו בחזרה בתפריט האחרון בו היינו, דבר שהקל מאוד על ביצוע שינויים חוזרים באותו פרמטר עד להשגת תוצאה משביעת רצון.
אתחול המצלמה מהיר מאוד וניתן לצלם כמעט ברגע שהמצלמה נדלקת (הזמן שלוקח להעביר את האצבע ממתג ההפעלה לכפתור הצילום). כאשר המיקוד האוטומטי פועל וצילמנו במצב אוטומטי, זמן המחזור בין תמונות הוא כ- 0.2 שניות, ובצילום רציף ניתן להגיע ל-3 תמונות בשנייה. כאשר שיפרנו את איכות התמונות למקסימום (כולל RAW), שמירת התמונות לקחה יותר זמן – 2 תמונות לשנייה למשך 8 פריימים, ואז בין פריים לשניים לשנייה. בצילום רציף בעת השימוש במבזק, הוא מבזיק בערך אחת לשנייה.
בצילום ווידאו זמן השמירה היה מהיר יחסית, אבל בצילום רציף (במיוחד באיכות מקסימלית של RAW + JPEG) זמן השמירה היה איטיnמאוד ודרש מספר שניות התאוששות לפני שאפשר היה חזור ולצלם כרגיל.
המצלמה מגיעה עם סוללת ליתיום מסוג LP-E10 בקיבולת של 1500mAh, שבטעינה מלאה הספיקה ליותר מ- 1200 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, ללא שהראתה סימן שאף החלה להתרוקן.