סקירת wisebuy - סטרימר Dune HD LITE 53D
- יציבות פעולה גבוהה
- אפשרויות רבות בהגדרת כתוביות
- אפשרויות הרצה מגוונות
- אפשרות להתקנת כונן-קשיח פנימי
- מקלט DVB-T מובנה
- קליינט Torent מובנה
- מגוון חיבורים
- ממשק מורכב ולא מזמין
- מגוון מצומצם של תוכני רשת מקוונים
- ערכה צנועה
Dune HD Lite 53D הוא סטרימר "למבינים". הוא יציב, תומך במגוון רחב של פורמטים, ובעל אפשרויות רבות מאוד להתאמה אישית. אין בו קישוטים כמו מגוון רחב של תכני רשת או ממשק מעוצב במיוחד, דברים שיכולים לקרוץ למשתמשים רבים וחסרונם מורגש כאן, אך התוספות של מקלט ה-DVB-T וקליינט ה-Torrent המובנים מעניקים לו יתרון על פני מרבית הסטרימרים הזולים בשוק. מאידך, תג המחיר הגבוה (נכון לספטמבר 2011) הופכות את התחרות שלו עם סטרימרים זולים, שאינם בהכרח נחותים ממנו, לקשה יותר.
עולם הסטרימרים אינו מתאפיין בנוכחותם של מותגים גדולים ומוכרים, ולמעט יצרניות בודדות בלבד, רוב יצרניות האלקטרוניקה בוחרות להדיר רגליהן מתחום זה. ובכל זאת, בעולם המצומצם של הסטרימרים, חברת Dune בנתה לעצמה שם של יצרנית סטרימרים איכותיים ומתקדמים.
Dune HD Lite 53D הוא הדגם הפשוט והזול ביותר בקטלוג החברה. הוא מבוסס על מעבד Sigma Designs 8653 וכולל חלל אחסון פנימי להתקנת דיסק קשיח בגודל 2.5 אינטש. בנוסף, יש בו אפליקציית Bittorent להורדת סרטים וסדרות ישירות אל המכשיר, והוא אף כולל מקלט DVB-T מובנה לקליטת שידורי עידן פלוס.
המעבד סביבו בנוי ה-Dune HD Lite 53D הוא ה-8653 מבית Sigma Design, חברה אמריקאית שמייצרת מעבדים המותאמים לעיבוד קבצי וידיאו. ההבדל בינו לבין סטרימרים אחרים שבדקנו לאחרונה (המבוססים על פלטפורמת Realtek) ניכר לאחר זמן שימוש לא ארוך במיוחד. ראשית, המכשיר נדלק באופן די זריז: למעט ההדלקה הראשונה לאחר חיבור לחשמל, שנמשכה למעלה מדקה, בכל שאר הפעמים שהדלקנו את המכשיר יכולנו להתחיל להשתמש בו כבר לאחר 7 שניות, זמן מהיר מאוד ביחס למתחרים. איכותו של המעבד ניכרה גם ביציבותו; במשך כל זמן הבדיקה לא נתקלנו בקובץ אותו לא הצליח ה-Dune HD Lite 53D להריץ, ובנוסף גם לא נוצרו מצבים בהם הוא נתקע או לא הגיב. אגב, המכשיר מסוגל גם להריץ ריפים של בלו-ריי בקובצי ISO, אפשרות שלא קיימת בסטרימרים רבים אחרים.
ניגון האודיו התבצע גם הוא ללא תקלות או בעיות מיוחדות. חיברנו את הסטרימר באמצעות כבל HDMI לטלוויזיית LCD, ובהזדמנות אחרת – באמצעות כבל אופטי לרסיבר במערכת קולנוע ביתית. את השמע יש להגדיר בתוך התפריט, כאשר ניתן לשלוט על הפעלה או כיבוי של הזרמת השמע דרך חיבור ה-HDMI. בנוסף ניתן להגדיר שדרך היציאה האופטית יועבר אות רב-ערוצי מפוענח (כאשר מחברים רסיבר או טלוויזיה שאינן מסוגלות לעבד אות דולבי דיגיטל או DTS) או האות המקורי, המקודד, כדי שהרסיבר יפענח אותו בעצמו.
אפשרויות ההרצה ב- Dune HD Lite 53D סטנדרטיות למדי. בנוסף להרצה במהירויות שנעות בין X2 ל-X32, ניתן לנוע קדימה ואחורה בסרט 10 שניות (על ידי לחיצה על החצים ימינה ושמאלה), או לחילופין בקפיצות של דקה שלמה (על ידי לחיצה על החצים למעלה ולמטה).
אפשרויות ההתאמה האישית של הכתוביות מגוונות מאוד. למעט הפונט, שאינו ניתן לשינוי, אפשר להתאים באופן אישי כל מאפיין אחר כמו מיקום הטקסט במסך, הגודל, לסנכרן את הכתובית לסרט ועוד. כאמור, הפונט אמנם לא ניתן לשינוי, אך לא חשנו צורך לעשות זאת מאחר והוא נראה חד, ברור וזורם.
תכני הרשת שמציע ה-Dune HD Lite 53D דלים למדי: IPTV שאינו זמין בישראל, ובעיקר ערוצי רדיו אינטרנט. ביחס לסטרימרים זולים ופשוטים ממנו, יש כאן מעט תכנים ברשת. מצד שני, הוא כולל בתוכו מקלט DVB-T מובנה שמאפשר צפייה בערוצים הדיגיטליים החינמיים עידן פלוס), ובנוסף יש כאן קליינט Torrent פנימי המאפשר הורדה של תכנים מהרשת ישירות אל המכשיר. אם בכוונתכם לעשות שימוש בפונקציה זו, קחו בחשבון שתצטרכו לפרמט את הכונן למערכת קבצים מסוג EXT2/EXT3, להגדיר אותו ככונן הראשי, ולוודא שהוא הכונן היחיד שמחובר למכשיר בעת הפעלתו.
עיצובו של ה- Dune HD Lite 53D אינו מסובב ראשים, אם כי הוא נראה יוקרתי למדי ונראה טוב מאוד ביחס לסטרימרים אחרים שבדקנו. הוא מזכיר מעט בקווים כלליים את ה-EEE TOP של אסוס, ונראה כמו מחשב קטן מאוד: קופסא שחורה, בעלת גימור מתכת מוברשת בצידיה, ומעמד אליפטי כסוף המחובר אל גוף הסטרימר ברגלית שקופה.
חלקו האחורי משופע בחיבורים: חיבורי AV אנלוגיים, יציאת S/PDIF אופטית, חיבור קומפוננט, חיבור HDMI, חיבור USB, חיבור לאנטנה (עבור המקלט המובנה) וחיבור LAN לרשת קווית. בחלקו הקדמי ישנו כפתור הדלקה וכיבוי, נורת חיווי על מצב הסטרימר ושקע USB נוסף. בחלקו העליון תמצאו חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג SD. המכשיר לא מציע קישורית אלחוטית מובנית, אם כי אל שקעי ה-USB ניתן לחבר כרטיס רשת אלחוטי על מנת לחברו ללא חוטים לרשת הביתית. באתר החברה ממליצים על כרטיס רשת מבית Dune HD, אך לא חייבים לרכוש דווקא אותו: אנחנו ניסינו אותו עם כרטיס רשת אחר (D-Link) והוא פעל גם איתו ללא דופי. פעולתו של הסטרימר חרישית לחלוטין הודות לקירור הפאסיבי שלו, שאינו עושה שימוש במאווררים אלא בצלעות קירור.
הממשק ניתן להתאמה אישית במגוון דרכים: שינוי מספר האייקונים בתפריט וסידורם, שינוי הטפט של הממשק ועוד. למרות כל האפשרויות הללו, הממשק לא מצליח להראות מזמין במיוחד, וביחס אפילו לממשקים הגנריים של סטרימרים מבוססי Realtek, הממשק של ה- Dune HD Lite 53D נראה מסורבל ומורכב. על הסרבול הוא מפצה באינסוף אפשרויות הגדרה אישית, שיאפשרו גם לצופים מתקדמים להתאימו לפי צרכיהם.
כמו הממשק, גם השלט ה- Dune HD Lite 53D פונקציונאלי אך לא מזמין במיוחד: יש בו את כל הכפתורים הדרושים אך הוא מרובע מאוד, הכפתורים צפופים למדי והכיתוב עליהם זעיר. נציין שהכפתורים עשויים מחומר שזוהר מעט בחושך, שימושי מאוד בעת צפייה בסרט.
ערכת הסטרימר כוללת שנאי לחיבור לחשמל, כבל רשת, וכבל AV לוידיאו אנלוגי, וזהו. לטעמנו מדובר בערכה צנועה מדי.
איכות החומרים מהם בנוי ה- Dune HD Lite 53D מעולה ביחס לסטרימרים אחרים שבדקנו, וכך גם איכות ההרכבה. הסטרימר מגיע בקופסה כאשר הוא מורכב, והרגלית שלו מוברגת אליו מראש, כך שהמשתמש לא נדרש לפעולת הרכבה כלשהי, והדבר תורם גם לעמידות שלו. באופן כללי, לא נתקלנו ברעשי פלסטיק או בחלקים רופפים במשך הבדיקה. בחלקו הקדמי, העשוי מפלסטיק שחור חלק, ובמיוחד קישוט הניקל בחזית, נוטים להתכסות בטביעות אצבעות.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות SG