סקירת wisebuy - שואב אבק Ecovacs Deebot D58
- פילטר אנטי-בקטריאלי
- אפשרות תזמון אוטומטי
- ממשק בקרה נוח
- ערכת אביזרים נדיבה מאוד
- אמינות עבודה עצמאית בינונית
- מתנגש ברהיטים
- מיכל גדול יחסית
עם ערכת אביזרים נדיבה וניקוי כללי טוב בסך הכל, הרובוט Deebot D58 של Ecovacs הוא אופציה די טובה – אבל עדיף להשגיח עליו מדי פעם ולא לסמוך עליו שינקה בכוחות עצמו.
חברת Ecovacs מציגה סדרה של 5 שואבי אבק רובוטיים, מתוכם ניגשנו לבדוק את ה- D58, דגם ביניים שיושב טוב באמצע בסדרה מבחינת תכונות ומחיר.
הרובוט, שמגיע בצבע זהב, כולל 20 חיישני ניקוי, פילטר אנטי-בקטריאלי, ממשק תזמון (טיימר), 4 תכניות ניקוי, שלט רחוק, קיר וירטואלי ועוד.
כמו מרבית הרובוטים בשוק, Ecovacs Deebot D58 לא ניחן בתבונה יתרה: הוא מסתובב בבית באופן שנראה לנו אקראי לגמרי, והתקווה היא שלאחר מספיק סיבובים רנדומאליים כאלה הוא ינקה את כל שטח הבית, או לפחות את מרביתו.
את הרובוט הפעלנו בדירה בגודל כ-80 מ"ר, עם שני חדרים, 2 מסדרונות צרים וסלון-מטבח גדול. בפעם הראשונה, הרובוט נכנס תוך דקותיים לאחד מחדרי השינה, וסירב לעזוב אותו גם כשהיה נקי למשעי – כנראה לא מצא את הדרך החוצה. כשהסתיימה הסוללה הוא הצליח לחזור לעמדת הטעינה, אך רוב הבית נותר מלוכלך. נתנו לו צ'אנס נוסף באותו ערב: לפני שיצאנו לבילוי, הוצאנו אותו שוב לסיבוב (לאחר שנטען במלואו כמובן), בתקווה לחזור לבית נקי. כשהגענו, התאכזבנו לגלות ששוב לא בוצע ניקיון. חיפשנו את הרובוט ברחבי הבית – שכן הוא לא היה בעמדת הטעינה שלו – ואז גילינו שהסתבך במגבת שהיתה על רצפת האמבטיה וככל הנראה כיבה את עצמו אחרי ניסיונות חילוץ כושלים. כאן בהחלט מדובר באשמתנו, שכן החברה מבקשת להסיר מכשולים כגון אלה מדרכו של הרובוט.
בהפעלה השלישית היינו חכמים יותר. הרמנו כסאות, הסרנו מכשולים, סגרנו חדר אחד עתיר כבלים והנחנו ל- Deebot D58 לצאת לדרך. הפעם הזו היתה המוצלחת ביותר – הרובוט הסתובב בכל רחבי הבית (למעט החדר הסגור) והותיר אותו נקי למדי. במבט בוחן גילינו שהפינות לא היו נקיות דיין, למרות המברשת המסתובבת שבולטת מדופן הרובוט. שאר הרצפות היו נקיות בהחלט, ושפע הפרווה של חיות המחמד שלנו נאספה אחר כבוד אל תוך מיכל הלכלוך של הרובוט. עוצמת השאיבה של הרובוט אינה גבוהה במיוחד, אבל לניקוי הרצפה מאבק, חול, פירורים ולכלוכים קטנים אחרים הוא עושה עבודה טובה.
במהלך פעילותו של הרובוט לא הבחנו בריח משמעותי של אבק, כפי שקורה לעיתים קרובות עם שואבי אבק רגילים. החברה מספרת על פילטר בעל חלקיקי כסף וחומרים אנטיבקטריאליים נוספים, שאמורים לסייע לסובלים מאלרגיות ובעיות נשימה.
מלבד תכנית הניקוי האוטומטית, מציע הרובוט תוכניות נוספות כמו ניקוי נקודתי לאזור מלוכלך מאוד, תוכנית לניקוי פינות ותוכנית לניקוי אינטנסיבי. תוכנית הפינות מצאה חן בעיניו – הרובוט עוקב יפה אחר הקירות והארונות וממקד את מאמציו שם, אבל לא מבצע עבודה יסודית במיוחד. לא פעם תפסנו אותו מתקדם לצד הקיר, במרחק של כ-10 סנטימטרים – הרחק מהישג ידה של המברשת המסתובבת שלו, מה שלמעשה הותיר את אותו אזור לא נקי.
עוצמת הרעש שמפיק הרובוט בעת פעולתו חזקה יחסית, אך לא חריגה בקטגוריה. הוא רועש מספיק כדי שהשיחה בנוכחותו תופרע, ולכן העדפנו תמיד להפעילו כשיצאנו מהבית. לו רק יכולנו לסמוך עליו לחלוטין שכשנשוב הבית יהיה נקי תמיד. נראה שכמו במקרים של רובוטים אחרים, גם על זה יש לפקח מדי פעם ולוודא שהוא לא "נתקע" על אזור מסוים שלא לצורך, או הסתבך בכבלים וחפצים שונים.
אקו-ווקס מבדלת בין דגמי הרובוטים שלה באמצעות הצבע. את הדגם D58 ניתן להשיג בצבע זהב קצת שנוי במחלוקת. הרובוט עצמו עגול ובעל קימורים ספורטיביים למדי, ומשקלו 3.4 קילוגרם. גובהו 9 ס"מ בלבד – גובה נמוך יחסית, שמאפשר לו להשתחל מתחת למיטות ולרהיטים די נמוכים.
את חלקו הקדמי מפאר (ליתר דיוק, מכער) פגוש פלסטיק גדול ובולט, המשמש כבולם זעזועים. במהלך פעולתו, הרובוט לא משתדל להיות עדין במיוחד עם הקירות או הרהיטים, והחבטות של הפגוש נשמעות היטב לכל אורך תוכנית הניקוי. הרובוט של LG למשל מצויד בחיישן שגורם לו להאט לפני הפגיעה, מה שמרכך את המכה והופך את התהליך לשקט הרבה יותר.
בחלק העליון של הרובוט נמצא לוח בקרה הכולל 6 לחצנים ומסך LCD גדול יחסית ומואר בלבן. הלחצנים נוקשים ללחיצה, אבל מסומנים היטב ופעולתם ברורה. המסך מציג התראות וחיוויים שונים, כמו התראה כשמיכל האיסוף מלא או כשישנה תקלה כלשהי, ובאמצעותו ניתן גם לקבוע תוכניות ניקוי. הרובוט מאפשר קביעה של 2 ניקיונות אוטומטיים ביום, בשעות שתבחרו, אך לא ניתן לקבוע תזמון שבועי.
לא בא לכם להתכופף? למרבה השמחה, הרובוט מגיע עם שלט לבן ונראה שמאפשר לתפעל את הרובוט מרחוק (כל עוד יש לכם קו ראיה איתו).
במקרים רבים לא תרצו שהרובוט ייכנס לחדרים או אזורים מסוימים. תוכלו פשוט לסגור את הדלת, אבל Ecovacs מציעה פתרון אלגנטי וורסטילי יותר – שני פתרונות, למעשה. האחד הוא "קיר וירטואלי", התקן בצורת מגדל פלסטיק קטן הפועל על 2 סוללות עבות. כשהוא עובד, הוא משדר לרובוט שאין כניסה לחדר הזה – וה-Deebot אכן פוסח עליו וממשיך הלאה. אם תרצו לחסום אזורים נוספים, תוכלו להשתמש ברצועת מגנט דביקה (תקבלו גליל קטן כזה בערכה), שגם ממנו הרובוט מעדיף להתרחק.
כדי להגיע למיכל האיסוף תאלצו להרים מכסה פלסטיק מחלקו העליון של הרובוט – סידור פחות נוח מאשר המגירה הצדית של דגמי Roomba, למשל. המכסה מתרומם בקלות בעזרת לחצן גדול, ושליפת המיכל קלה מאוד בזכות ידית מתרוממת מהמיכל עצמו. גם ריקון המיכל מהפסולת פשוט ביותר – פותחים את הדלת הקדמית, מנערים את תכולת המיכל לתוך הפח וזה הכל. גודל המיכל קצת יותר מהסטנדרט – 0.7 ליטר. אצלנו הוא לא התמלא לגמרי לאחר 3 ניקיונות של בית עם בעל-חיים, אם כי רק אחד מהם היה ניקיון מלא.
ערכת המכשיר נדיבה למדי. מלבד הרובוט עצמו מצאנו שם עמדת טעינה, קיר וירטואלי, גליל של פסי מגנט, שלט רחוק, 2 זוכות סוללות ומברשת מסתובבת חליפית (לפינות).
טעינת הרובוט אורכת 3 שעות. עמדת העגינה גדולה ומגושמת אמנם, אבל פונקציונלית; אהבנו את העובדה שכשהרובוט מחובר אליה, מהבהבת בו נורה גדולה שמתייצבת כשהסוללה טעונה במלואה. לאחר הטעינה, הרובוט מסוגל להסתובב בבית במשך 60 דקות – פרק זמן שאמור להספיק לדירה בגודל של עד 150 מ"ר, אם הכל הולך כשורה.