Canon PowerShot SX150 IS

שתף באמצעות:

מצלמה Canon PowerShot SX150 IS קנון

סקירת wisebuy - מצלמה Canon PowerShot SX150 IS קנון

הטוב
  • שחזור צבע טוב
  • ממשק נוח
  • מקשים רכים לתפעול
  • זום לא רע
הרע
  • מגושמת וכבדה
  • תמונות רועשות
  • חיי סוללה קצרים
בשורה התחתונה

ה-SX150 נראית כשריד למצלמות הסופר-זום של פעם – היא מגושמת, עם זום גדול וסוללות AA שלא מחזיקות מעמד זמן רב, ואיכות התמונה שלה סבירה ולא יותר. ביחס למחיר היחסית נמוך שלה, ובהתחשב בעובדה שהיא אכן מציעה עדשת זום נדיבה ומצבי צילום ידניים, היא יכולה להיות מצלמה ראשונה טובה לאלו שרוצים להיכנס לעולם הצילום המתקדם.

הקדמה

לפני מספר שנים הוציאה קנון לשוק את סדרת המצלמות S, שכללה בתחילת דרכה מצלמות קטנות אך מתקדמות. זכורה לטובה ה-S3 דמוית ה-SLR שהציגה מסך מפרקי וזום משובח, יחד עם תמונה איכותית. סדרה זו המשיכה בדגמי S קומפקטיים ולימים התפצלה ממנה תת-הסדרה SX, שהכילה מצלמות סופר-זום מופחתות פיצ'רים ופחות גדולות פיזית. ה- SX150 ממשיכה את דרכה של ה-S3 ודומותיה בפנייה שלה לפלח השוק שמחפש מצלמה דמוית SLR בעלת זום גדול, ושפועלת על סוללות AA.

למצלמה חיישן CCD בגודל 2.3 /1 אינטש ברזולוציית 14.1 מגה פיקסל (2 מגה פיקסל יותר מקודמתה ה-SX130), ומעבד DIGIC4 שאמור לתת ביצועים טובים בתחום הצבע והחדות. המצלמה מגיעה למהירות תריס של 1/2500 שניות ומפתח הצמצם שלה נע בין f/3.4 בקצה הרחב שלה ל-f/5.6 בקצה הרחוק. עדשת הזום מספקת הגדלה עד פי 12 ויחס זה מקביל ל-28-336 מ"מ במצלמות פילם 35 מ"מ. למצלמה אפשרויות צילום אוטומטיות וכן שליטה ידנית מלאה על כל אפשרויות החשיפה. וטווח הרגישות שלה הוא 80-1600 ISO.

את התמונות ניתן לשמור על גבי כרטיסי SD/SDHC/SDXC.

צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

איכות צילום (45%)

7.5

התמונות שיוצאות מן המצלמה אינן מרשימות יותר מדי. הנקודה החלשה של המצלמה הינה חדות התמונה. העדשה אכן מצליחה להפיק פרטים טובים, אך החיישן מייצר רעש רב (בכל הרגישויות), שמחרב את התמונה כאשר מבצעים Crop או בוחנים אותה מקרוב. אותיות בגודל סביר, צמחים ועלים שונים וכן טקסטורות של בניינים עוותו, איבדו צורה ונעלמו בכל פעם שהמצלמה היתה צריכה להתמודד איתן. העדשה מקבלת עיוות חבית מורגש בקצה הרחב שלה, וכן צללית סגולה (עיוותים כרומטיים) מורגשת היטב כאשר מצלמים אובייקטים על רקע שמיים בהירים. הרעש אומנם מורגש בכל ISO אבל אנחנו ממליצים במיוחד להימנע מצילום ב-ISO 800 ומעלה.

יחד עם זאת, הטיפול של המצלמה בצבע אינו רע בכלל. מצאנו ששחזור הצבעים שלה, הגם שאינו מושלם, עומד בציפיות שלנו ממצלמה קומפקטית. כמו כן, היא מתמודדת בצורה טובה מאוד עם פנים, שיער ועור אנושי. לצרכי תצוגה על מסך מחשב או שיתוף בפייסבוק התמונות האלו מספיקות, אך להדפסה או הגדלה, לא היינו ממליצים להשתמש במצלמה זו.

מייצב התמונה אפקטיבי עד מהירות סגר של 1/15, וב-1/10 כבר קיבלנו תמונה מטושטשת. הפלאש עובד בצורה טובה מאוד בחללים סגורים ואינו שורף פני מצולמים, אך בחוץ בשעת לילה הוא אינו אפקטיבי יתר על המידה, אלא אם כן האובייקט קרוב מאוד אל המצלמה. מצב המקרו סביר, וניתן להתקרב עד ל-סנטימטר בודד כאשר העדשה נמצאת במצב הרחב שלה.

הפלאש עובד בצורה טובה מאוד בחללים סגורים ואינו שורף פני מצולמים, אך בחוץ בשעת לילה הוא אינו אפקטיבי יתר על המידה, אלא אם כן האובייקט קרוב מאוד אל המצלמה

כמצלמה דמוית SLR, ניתן לשלוט בצורה ידנית מלאה על אפשרויות החשיפה ולקבוע מהירות תריס ומפתח צמצם כרצוננו. קיימים כמובן מצבי קדימות צמצם ותריס למשתמשים מתקדמים, וכן מצב Auto המזהה את הסצנה וקובע את הערכים האידיאליים לצילום. במצב זה המצלמה קובעת האם צריך פלאש, ובמידה והצלם אינו מרים את הפלאש, המצלמה לא תצלם – הפלאש לא יקפוץ באופן אוטומטי בשום מצב, והצלם הוא זה שיצטרך להרימו באופן ידני. מצב Easy נבדל ממנו בכך שזה יצלם תמונה ללא הרמת הפלאש במידת הצורך. לצלם המתקדם המצלמה מציעה גם שליטה נוחה למדי בפוקוס ידני, למקרה שאנחנו לא סומכים על הפוקוס האוטומטי. בנקודה זו כדאי להדגיש שהמצלמה לא מצטיינת בעקיבה אחרי אובייקטים נעים, וכשהלכנו לצלם גולשי רוח מצאנו שהיא מתקשה להתמקד. יחד עם זאת, זהו מבחן קשה גם למצלמות מקצועיות.

כמצלמות מודרניות רבות אחרות, גם ה- SX150 IS מציעה שלל פילטרים ואפקטים, חלקם שימושיים וחלקם לא. ישנו מצב צילום נפרד בחוגת המצבים לצילום דיסקרטי (ללא צלילים ורעשים), במידה ואנחנו לא מעוניינים להפריע לסביבתנו, או לצלם בלי שירגישו בנו יותר מדי. כמו כן במצב צילום Scene המצלמה מציעה העדפות מוגדרות מראש לצילום בחוף הים, בשלג, צילום פורטרטים, כלבים או אנשים. יש לזכור שהמצלמה בסך הכל מחשבת בצורה קצת שונה את החשיפה בהתאם לסצנה המתוארת, ולא מגבירה את יכולת החישוב של החיישן או משפרת את איכות התמונה.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- SX150. שימו לב שאיכות התמונה עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.


ISO 80, f/5.6, 1/150 sec


ISO 200, f/3.4, 1/13 sec


ISO 400, f/6.3, 1/1250 sec


ISO 800, f/3.4, 1/15 sec


ISO 1600, f/3.4, 1/13 sec

מקרו
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול (15%)

7

Canon SX-150 מפיקה קבצי וידיאו ברזולוציה מקסימלית של 1280X720 ובקצב של 30 פריימים לשנייה. למרות הרזולוציה הגבוהה יחסית, הוידיאו אינו איכותי במיוחד וקשה להבחין בטקסטים ופרטים קטנים. הצבעים סבירים למדי והתנועה חלקה וקרובה למציאות.

הוידיאו מקודד לH.264 (בסיומת MOV) על מנת לחסוך במקום על גבי הכרטיס ולשמור על האיכות. אין הבדל משמעותי בין איכות הצילום בתנאי תאורה טובים לבין צילום בחשיכה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש (20%)

8.5

זוהי אחת המצלמות המגושמות ביותר שהחזקנו בידינו בשנה החולפת, ולא מצאנו סיבה מוצדקת לכך. כבר נתקלנו במצלמות עם זום גדול יותר וממדים קטנים יותר. משקלה עומד על 306 גרם יחד עם הסוללות. היא לא נכנסת כלל לכיס וכדאי לתלותה על הצוואר או לשאתה בתיק קטן. העדשה בולטת מגוף המצלמה ומתארכת כשמדליקים אותה. המצלמה גדולה יחסית למצלמות קומפקטיות אחרות, אך ממדיה אפשרו לה הוספה של גריפ מינימלי. גריפ זה כן משפר את האחיזה והדבר מסייע להחזקה יציבה של המצלמה, ובאופן כללי היא יושבת טוב ביד. ניתן לקבל את המצלמה בשלושה גוונים: אדום, כסוף ושחור. אנחנו קיבלנו לבדיקה את הדגם הכסוף, שנתן למצלמה מראה חללי משהו.

זו מצלמה מגושמת למדי, וללא הצדקה רבה; משקלה עומד על 306 גרם ולא ניתן להכניסה לכיס. עם זאת, בזכות הגריפ בקדמתה היא נוחה מאוד לאחיזה ויושבת היטב ביד

אין עינית במצלמה. המסך, בגודל 3 אינטש וברזולוציה של 230,000 פיקסלים, טוב למדי וניתן לצפות בו בכל התנאים, ביום שמש בהיר ובחושך מוחלט. המסך מספק אינדיקציה טובה מאוד לאיכות התמונה המתקבלת בעת צפייה במחשב – הצלחנו לצפות אלו תמונות יצאו חדות באופן יחסי ואילו לא.

קנון לא נוטה לשנות את פריסת הלחצנים שלה, וכנראה שהנוסחה שלה עובדת טוב, מכיוון שהניווט והלחיצה הגיוניים ונוחים. בפאנל העליון של המצלמה נמצאים חוגת מצבי הצילום, מתג ההדלקה וכפתור החשיפה, שאותו סובבת חוגת הזום. בפאנל הימני נמצאים חיבורי USB ו-A\V (לא קיימת יציאת HDMI שנפוצה יותר ויותר לאחרונה). בפאנל האחורי שלל כפתורים – מלמעלה, כפתור הצפייה, הקלטת וידיאו  ושינוי חשיפה (במצב ידני הוא הופך לבורר בין מהירות תריס למפתח צמצם, מה שמסרבל במעט את המעבר בין שתי האופציות הללו). הלאה למטה נמצא את כפתור Func שמוביל לתפריט הממשק המהיר, בו אנחנו יכולים לבחור את איזון הלובן הרצוי, סוג הפילטר, גודל התמונה, עוצמת הפלאש, שיטת מדידת האור ואיכות התמונה. את הכפתור הזה מקיפה גלגלת לחיצה שמגיבה בצורה מצוינת. חוגה זה מאפשר לגשת במהירות לברירת ה-ISO, מצבי הפלאש, מצבי מקרו/פוקוס ידני ולטיימר. בתחתית הפאנל האחורי נמצא את כפתור ה-Menu לשליטה בהגדרות המצלמה המלאות, וכפתור תצוגה לשינוי הצגת פרטי הצילום.

גם ממשק התפעול והצילום לא השתנה רבות בשנים האחרונות, ובשילוב עם הלחצנים הנוחים הוא אחד הממשקים היותר טובים במצלמה שנתקלנו בהם – ניתן להגיע לכל אפשרות ופונקציות בנוחות ובמהירות, כך שלא נבזבז זמן יקר על לכידת הרגע.

המסך, בגודל 3 אינטש, טוב למדי וניתן לצפות בו בכל התנאים, ביום שמש בהיר ובחושך מוחלט. קנון לא נוטה לשנות את פריסת הלחצנים שלה, וכנראה שהנוסחה שלה עובדת טוב, מכיוון שהניווט והלחיצה הגיוניים ונוחים

מקרו
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

7

2 שניות חולפות מרגע הלחיצה על כפתור ההפעלה ועד שהמצלמה מוכנה לפעולה. האכזבה מגיעה בצילום בין תמונה לתמונה – נאלצנו להמתין 4.7 שניות עד שהמצלמה היתה מוכנה לתמונה הבאה, זמן ארוך מאוד. המצב עם פלאש אינו רע בהרבה ועומד על 5 שניות.

במצב צילום רציף עוברות 1.7 שניות בין צילום לצילום, ובמצב צילום מתפרץ כ-0.6 שניות, וכך תוכלו להציל רגעים חשובים. כנראה שכדאי להחזיק את המצלמה על מצב צילום רציף ובכך לקבל זמן מחזור טוב יותר.

זמן מחזור
פרק הזמן שחולף בין צילום אחד עד שהמצלמה מוכנה לצילום הבא, ויכול לנוע במצלמות השונות בין פחות משנייה (במצלמות רפלקס) למספר שניות.

סוללה (10%)

6

קיבלנו שתי סוללות AA אלקליין עם המצלמה, שהספיקו לכ-90 חשיפות, כאשר כשליש מהתמונות צולמו עם פלאש. עם סוללות NiMH נטענות הצלחנו לצלם כ-300 תמונות. אלו כמובן זמני פעולה קצרים מאוד ביחס למקובל כיום בשוק המצלמות הקומפקטיות, ונראה ששתי סוללות AA לא אמורות לתפעל מצלמה שכזו לאורך זמן.