BlackBerry Torch 9850

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי BlackBerry Torch 9850

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי BlackBerry Torch 9850

הטוב
  • מעבד מהיר ופעולה זריזה
  • מסך איכותי, בהיר וחד
  • מצלמה ברמה מספקת
  • איכות שיחה ושמיעת מוזיקה טובה
  • מימדים נוחים ואיכות בניה גבוהה
  • זמן סוללה טוב מאוד
הרע
  • מקלדת וירטואלית לא מדויקת
  • חווית גלישה בינונית
  • מגוון קטן יחסית של יישומים למכשיר
בשורה התחתונה

בלקברי הוציאה לאחרונה סדרה חדשה של מכשירים מתקדמים, המתהדרים במעבדים מהירים ובמערכת ההפעלה בגרסה 7 החדשה. Torch 9850 הוא ללא ספק המסקרן שבהם, בשל היעדרו המוחלט של לוח המקשים לטובת מסך מוגדל של 3.7 אינטש.

במבחן התוצאה, הוא התגלה לנו כמכשיר מאוזן עם מהירות פעולה גבוהה ומסך מצוין, אך הוא יתקשה להתבלט במגוון המכשירים המתקדמים המציף את השוק כיום: נחיתות של זמינות יישומים, לצד איבוד הייחודיות בקישוריות לדואר אלקטרוני (שפעם הייתה נחלתה הבלעדית של מכשירי החברה), הופכים אותו לבחירה בעיקר לאלו ששומרים אמונים לבלקברי. השאר יעדיפו כנראה מכשיר פופולארי מבית אנדרואיד או אפל שמציע שפע רב של אפליקציות ונתוני חומרה דומים.

הקדמה

Torch 9850 הוא סמארטפון חדש ומתקדם מבית Blackberry, שמהווה חלק מהניסיון של החברה הקנדית להישאר רלוונטית בעולם הנשלט על ידי מכשירים מבית אפל וגוגל. המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה שהושקה עם הסדרה ומספרה 7, שאינה שונה בהרבה ממערכת ההפעלה הקודמת.

9850 מצויד במעבד במהירות גבוהה של 1.2GHz, מסך בגודל של 3.7 אינטש, זיכרון פנימי מכובד של 768MB ותמיכה מלאה גם ברשתותHSDPA  וגם ברשתות CDMA. בלקברי ויתרו כאן על המקלדת הנשלפת של הדגם הקודם (9800 שבדקנו בעבר) לטובת משקל מופחת ומראה דקיק יותר.

כמו הדגמים הקודמים בסדרת Torch, יש כאן את משטח העקיבה האופטי, מצלמת 5 מגה פיקסל עם מבזק  LED ונפח אחסון למשתמש של 4GB. האם הארסנל הזה מביא את בלאקברי שוב לשורה הראשונה של הסמארטפונים? בדקנו.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

איכות הקול ושמע (15%)

9

בלאקברי ממשיכים כאן במסורת האיכותית של הצליל בשיחה, וללא ספק מדובר במכשיר מצוין לביצוע שיחות, עם צליל נקי וברור ללא רעשים או הפרעות, ועוצמת צליל סבירה. הרמקול החיצוני הממוקם בתחתית המכשיר מספק שמע חזק וברור, והשיחה ללא ידיים מתבצעת בקלות גם בסביבה רועשת.

איכות ההאזנה למוזיקה ברמקול טובה מאוד, עם צליל עמוק למדי, וגם האוזניות הבסיסיות מספקות את העבודה. ניתן לחבר אוזניות סטנדרטיות לחיבור ה- 3.5 מ"מ שנמצא, באופן לא שגרתי, בצידו הימני העליון של המכשיר, מיקום שאינו נוח לדעתנו. חיבור ה-Bluetooth לדיבורית ברכב התבצע במהירות וללא בעיות וסיפק איכות שיחה טובה.

נוחות השימוש (35%)

9

9850 החדש מהווה התקדמות יפה לעומת קודמו ה-9800 מבחינת המימדים. הוויתור על המקלדת הפיזית הנשלפת גילח מספר מילימטרים בעובי ומביא את המכשיר לעובי סביר ביותר של 11.5 מ"מ ולמשקל טוב של 135 גרם. המכשיר יושב היטב בכף היד, והגב המתכתי המחוספס קלות וכן ההתעקלות בגב תורמים ליציבות ביד. איכות הבניה אפילו עלתה מדרגה, והמכשיר כולו מרגיש נהדר מבחינת חיבור החלקים והתחושה ביד.

הוויתור על המקלדת הפיזית הנשלפת גילח מספר מילימטרים בעובי ומביא את המכשיר לעובי סביר ביותר של 11.5 מ"מ ולמשקל טוב של 135 גרם. איכות הבניה אפילו עלתה מדרגה

המסך גם הוא מהווה קפיצת מדרגה במכשירי בלקברי מבחינת החדות והבהירות, עם רזולוציה של 800X480 וגודל נוח של 3.7 אינטש; איכשהו המסך נראה חד ואיכותי במיוחד למרות שנתוניו יחסית סטנדרטיים. תמונות וסרטים נראים מצוין על גביו וגם הצפייה בשמש סבירה. הניווט על גבי מסך המגע בשילוב של משטח המגע האופטי נותן תחושה טובה ותגובה מהירה מאד יחסית למכשירי בלקברי הקודמים, ובהחלט סוגר את הפער לעומת המכשירים המובילים בשוק הסמארטפונים. לעומת זאת, המקלדת הוירטואלית מאכזבת ואפילו גרועה, עם דיוק בינוני בלבד של הלחיצה והשלמת מילים איטית ולא תמיד מדויקת. נציין שהעברית נתמכת היטב במכשיר, מהמקלדת ועד לתפריטים.

המסך מהווה קפיצת מדרגה במכשירי בלקברי מבחינת החדות והבהירות, עם רזולוציה של 800X480 וגודל נוח של 3.7 אינטש. הוא נראה חד ואיכותי במיוחד למרות שנתוניו יחסית סטנדרטיים

מערכת ההפעלה מסדרה 7 שהושקה עם ליין המכשירים הזה, מהווה שיפור מינורי של מערכת ההפעלה הוותיקה שכבר הכרנו בגרסאות 5 ו- 6. ההבדל העיקרי טמון בשיפור ההתאמה של מסך הבית, שמאפשר התאמה של גודל המגירה הנגללת, מכיל צלמיות גדולות וברורות יותר וסידור נוח יותר של הצלמיות לפי תדירות השימוש או העדפה. עדיין, שורת החיווי בראש המסך לא ברורה מספיק ואינה אינטואיטיבית כמו באנדרואיד (או באייפון 5 הצפוי להיות מושק בקרוב).

ההבדל הגדול אינו נעוץ לדעתנו בממשק המשתמש אלא במה שמתחת למכסה – המעבד. Blackberry 9850 התגלה כמכשיר מהיר מאוד כמעט בכל פעילות תבחרו לעשות (עם יוצאים מן הכלל ביישומים מסוימים) והחוויה של המשתמש הסופי כאן תשתנה ללא ספק מבחינת מיידיות והתגובה הטובה של מעבר בין תפריטים – בהחלט ציון לשבח למהנדסי בלקברי. הגלילה בעמודים השונים, באינטרנט או באפליקציית פייסבוק חלקלקה ומושלמת – לדעתנו ממש כמו באייפון, והרבה יותר טובה מזו שברוב מכשירי אנדרואיד.

המקלדת הוירטואלית מאכזבת ואפילו גרועה, עם דיוק בינוני בלבד של הלחיצה והשלמת מילים איטית ולא תמיד מדויקת

היעדרה של המקלדת מותיר אותנו עם ארבעה מקשים פיזיים ומשטח העקיבה האופטי שמצטופפים כולם תחת המסך. בימין השורה נמצא מקש דחיית שיחה שמחזיר אותנו לתפריט הראשי מכל מצב וגם מכבה את המכשיר, לידו מקש חזרה, מצידו השמאלי של משטח העקיבה נמצא מקש החיוג וקבלת השיחה ומקש התפריט שמשתנה לפי ההקשר. כל ארבעת המקשים נוחים ללחיצה וגדולים מספיק. משטח העקיבה האופטי הוא בגודל נוח ומתפקד היטב בניווט בתפריטים או בדפי אינטרנט. כאמור מסך המגע מגיב נפלא לנגיעות ומחוות כך שהשימוש במשטח המגע אינו הכרחי כלל.

בצידו הימני של המכשיר נמצאים זוג מקשי עוצמה שלטעמנו הם דקים מהרצוי, ואת כניסת האוזניה שכפי שכבר ציינו אינה נמצאת במקום נוח במיוחד. משמאל נמצא את שקע ה- Micro-USB שמשמש לסנכרון וטעינה. שתי הכניסות אינן מוגנות במכסים. ראש המכשיר כולו משמש כמקש אחיד וגדול לנעילת המכשיר וחזרה ממצב שינה. ניתן לגשת לכרטיס הזיכרון הנמצא מתחת למכסה הסוללה ולהחליפו ללא הוצאתה.

ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, מטען, אוזניות סטריאופונית עם לחצן לקבלת השיחה וכרטיס זיכרון בנפח 4GB. בנוסף, למכשיר יש גם זיכרון אחסון פנימי של 4GB.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה (15%)

8.5

מצלמת ה- 5 מגה פיקסל של המכשיר אינה מהווה חידוש במכשירי בלקברי, אך כאן שודרגה יכולת צילום הוידיאו שמגיע כאן עד 720p. כמצלמת סטילס, המכשיר עושה עבודה טובה ומפיק תמונות בצבעים חיים ומבזק מספק. הפוקוס עובד היטב גם בתמונות קרובות והמצלמה מהירה מאוד הן בהפעלה והן במעבר מתמונה לתמונה – כאן בהחלט בא לידי ביטוי המעבד המהיר. מבחינת אפשרויות והגדרות התמונה, יש כאן מגוון של מצבי סצנה – זיהוי פנים, דיוקן, ספורט, נוף, מסיבה, תקריב, שלג, חוף, לילה ורקע לבן, לכל אחד מהם הסבר ברור ליתרונותיו ולשימוש בו. בהחלט פשוט ונוח.

צילומי הוידיאו מביאים איתם חידוש במכשיר זה בעולם הבלקברי – יכולת לשינוי פוקוס תוך כדי צילום. ואכן קיבלנו סרטוני וידיאו ממוקדם כראוי ועם איכות תמונה וצבעים טובה. יש עדיין מעט קפיצות בעת הצילום, אך המכשיר בהחלט מספק כמצלמה לתמונות וסרטונים מזדמנים.

כמצלמת סטילס, המכשיר עושה עבודה טובה ומפיק תמונות בצבעים חיים ומבזק מספק. הפוקוס עובד היטב גם בתמונות קרובות והמצלמה מהירה מאוד הן בהפעלה והן במעבר מתמונה לתמונה

ממשק המוזיקה לא עבר עדכון בגרסה זו והוא מציע סביבה נוחה ופשוטה לניהול מוזיקה ומיון אוטומטי לפי אמן, אלבום, סגנון ורשימות השמעה. יש חיפוש משולב של השיר במכשיר, ב- YouTube וכן ביישומי מוזיקה אחרים, אם הותקנו על גבי המכשיר (דוגמת Slacker Radio). יש איקולייזר עם שבע תבניות סאונד מובנות ואפשרות שליטה על רמת הבס והטראבל. התמיכה בסוגי הקבצים טובה וכוללת גם סוגים פחות נפוצים כגון Flac ו- Ogg.

נגינת קבצי וידיאו על גבי המכשיר מתבצעת על ידי הנגן הייעודי התומך בתקנים הנפוצים, אך גם ב DivX ו-XviD וכאן בא לידי ביטוי המסך הבהיר והחד. הסרטונים נראים מצוין על גבי המסך וחווית הצפייה ב- YouTube או בסרטונים שצולמו במכשיר טובה מאוד.

נגינת קבצי וידיאו מתבצעת על ידי הנגן הייעודי התומך בתקנים הנפוצים, וכאן בא לידי ביטוי המסך הבהיר והחד. הסרטונים נראים מצוין על גבי המסך וחווית הצפייה טובה מאוד

מקלט ה-GPS מתפקד היטב וננעל על האות במהירות סבירה, רק שלא הצלחנו להפעיל יישום רלבנטי, כגון Waze בשל חוסר התאימות למכשיר החדש שיצא רק לאחרונה. ואם כבר מדברים על נושא זמינות יישומים –  נראה שמספר האפליקציות המתאימות למכשיר נמוך יחסית, כ- 3,000 בלבד לפי החנות של בלקברי, דבר המרמז על העניין הדל יחסית שיש לקהילת המפתחים במערכת הפעלה הזאת, שצפויה להיות מוחלפת במערכת חדשה של בלקברי מבוססת QNX.

זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

גלישה וסנכרון (15%)

8

בלקברי 9850 מציע שלל חיבורים אלחוטיים, כולל תמיכה בשני סוגי רשתות סלולר - CDMA ו- HSDPA ובשתיהן מציע קצבי גלישה מהירים של עד 3.1Mbps ו- 14.4Mbps בהתאמה. התמיכה ברשתות אלחוטיות גם היא מלאה וכוללת את תקן n המהיר.

הדפדפן המובנה טוען דפי אינטרנט במהירות סבירה והתצוגה טובה, אם כי המהירות והתצוגה, מבחינת התאמה לגודל המסך, אינה ברמה לה הורגלנו ממכשירי אנדרואיד או אייפון. היכולת לנווט בעזרת המסך וגם בעזרת משטח העקיבה האופטי מקלה מאד על השימוש באינטרנט והתגובה מהירה.

מבחינת חיבור לחשבונות דואר אלקטרוני, הרי שנקודה זו, שהייתה פעם החוזק העיקרי של מכשירי בלקברי, נעלמה כמעט לגמרי בשל היכולת של מכשירי אנדרואיד ואייפון לספק גישה מיידית לדוא"ל. 9850 Torch ממשיך להציע גישה מאובטחת ואינטגרציה טובה עם שרתים ארגוניים מסוג Exchange, אך נכשל בעולם המתפתח של Gmail, כאשר נדרשת כאן אקטיבציה של היכולת מצד המפעיל הסלולרי, שלא תמיד יודע איך לטפל בעולם המורכב של בלקברי. גם כאשר החיבור מתאפשר ל- Gmail, שנהפך לאחרונה גם לתשתית מקובלת בארגונים רבים, ניתן לראות שהחיבור הוא חלקי, וזמני העדכון בין השרתים הארגוניים למכשיר מתארכים. כך קורה שמחיקת הודעת דוא"ל על גבי המכשיר אינה מסתנכרנת מיידית אל השרת הארגוני, וחבל.

המכשיר מצויד בגרסה מלאה של תוכנת Documents To Go, שמאפשרת קריאה ויצירה של קובצי Office מסוג XLS, PPT, DOC. חיבור של המכשיר בכבל למחשב מאפשר העברה מהירה של קובצי מדיה בצורה נוחה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

בלקברי ממשיכים ומקצצים בקיבולת של הסוללות שהם מספקים, וכאן הגיעה עוד ירידה קטנה לרמה של 1230mAh בלבד. עם זאת, זמן הסוללה שקיבלנו במכשיר היה טוב מאוד ולא הייתה בעיה לסחוב יומיים של שימוש בעדכון רצוף של רשתות חברתיות ושימוש ברשתות אלחוטיות וסלולריות. זהו נתון יפה מאוד לסמארטפון עם מסך לא קטן. נתוני היצרן הם כמעט 7 שעות שיחה וכ- 14 ימי המתנה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

9.5

ה- Torch מהדור הנוכחי מתהדר במעטפת פלסטיק קשיחה ומכסה סוללה מתכתי, וכמו שכבר ציינו, הוא משדר איכות הרכבה קפדנית. המצלמה והמבזק מוטמעים היטב ומוגנים בגב המכשיר על ידי השקעתם בו. היעדרם של כיסויים לחרירי האוזניה והכבל הם הפגם היחידי שמצאנו בתחום זה. המסך נראה קשיח ומנוגב בנקל מטביעות אצבעות.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile