סקירת wisebuy - טאבלט Toshiba Thrive AT105-T1016 טושיבה
- מגוון רחב של חיבורים
- סוללה נשלפת
- גרסת אנדרואיד 3.1
- מנגנון רטט במקלדת
- מסך גדול ואיכותי
- עבה ומגושם
- לא מריץ סרטי MKV
- איטיות מסוימת בגלילת מסכי הבית במצב Portrait
ה-Thrive הוא טאבלט לעבודה נטו. בגלל עוביו ועיצובו הוא לא נראה סקסי כמו ה-iPad או אפילו האסוס טרנספורמר, אבל הוא כולל מגוון רחב מאוד של חיבורים, ומאפשר אפילו החלפה של הסוללה למי שנמצא בדרכים. לכן, לטעמנו, הוא יתאים למי שבאמת רוצה לעבוד עם הטאבלט שלו, ומוכן להתפשר על המימדים הלא צנועים שלו.
שוק הטאבלטים בישראל עדיין צעיר יחסית ולכן גם לא מגוון במיוחד. כך קורה שטאבלט כמו ה-Thrive של טושיבה (AT100), שבהחלט מוכר בחו"ל, כמעט ולא זכה להתייחסות בשוק הישראלי.
למי שלא מכיר, המפרט שלו מותאם לסטנדרט הגבוה כיום: הוא כולל מסך בגודל 10.1 אינטש, מעבד Nvidia Tegra 2 כפול ליבה במהירות של 1GHz, זיכרון RAM בנפח של 1GB, מצלמת 56 מגה פיקסל ונפח אחסון פנימי בנפח 8, 16 או 32GB.
ה-Thrive מריץ נכון להיום את גרסה 3.1 של אנדרואיד, ה-Honeycomb.
כאמור, מבחינת מפרט ה-Thrive עומד בשורה אחת עם טאבלטים כמו ה-Asus Transformer, Motorola Xoom ו-Samsung Galaxy Tab בגרסאותיו החדשות, וביצועיו בהתאם.
מדובר בטאבלט מהיר למדי, והעבודה עליו זורמת וחלקה. הגלילה במסכי הבית חלקה יותר במצב Landscape מאשר במצב Portrait, לא ברור לנו למה. לא נתקלנו בקריסות או באיטיות, והטאבלט ידע להתמודד יפה עם מספר אפליקציות פתוחות במקביל.
מבחינת וידיאו, כמו כל טאבלט המבוסס על מעבד Tegra2 נתקלנו בבעיות בהרצת קבצי HD, אך קבצי AVI ו-FLV התנגנו בלי בעיה. בכל מקרה, בכל אתגר שבו העמדנו את ה-Thrive לא חשנו בהתחממות משמעותית, לא בגוף הטאבלט עצמו ולא על המסך.
פאנלים מסוג IPS מספקים לרוב איכות תמונה וצבעים עמוקים יותר מהרגיל, וכך זה נראה גם ב-Thrive. מדובר במסך בגודל של 10.1 אינטש ורזולוציה של 1280X800 פיקסלים. למעשה, המסך דומה מאוד למסך של ה-Asus Transformer בתמונה אותה הוא מציג, וכך אנחנו יכולים ליהנות מתמונה חדה, ברורה, בהירה מספיק כדי להתמודד באופן סביר עם תאורה, וגם צבעונית ומלאת חיים. הנקודה הבעייתית היחידה במסך, כמו במסכי טאבלטים אחרים בשוק היא כמות ההשתקפויות שהגימור המבריק של המסך מחזיר.
הדבר הראשון שמבחינים כשפוגשים לראשונה את ה-Thrive הוא ללא ספק העובי שלו. עד היום לא נתקלנו בטאבלט כל כך עבה (15.8 מ"מ), וגם המשקל שלו, 771 גרם, מקשה עלינו להגדירו כטאבלט קל או קטן במיוחד. גב הטאבלט עשוי מפלסטיק עם טקסטורה מחורצת באלכסון שנותן תחושה מסוימת של גומי, מה שהופך אותו לנעים לאחיזה.
מקדימה הוא דומה לכל טאבלט אנדרואיד אחר: אין לו כפתורים פיזיים, ומה שמייחד אותו על פני טאבלטים אחרים זה חצי העיגול הכסוף במסגרת שלו שמאכלס את המצלמה המיועדת לשיחות וידיאו. המצלמה הראשית בגב המכשיר נמצאת בדיוק מאחורי המצלמה המשנית, מה שהופך את הצילום עם הטאבלט במצב פורטרט למעט נוח יותר.
אחד ההיבטים שמייחדים את ה-Thrive על פני מתחריו הוא כמות החיבורים הנדיבה שהוא מציע. רוב החיבורים ממוקמים תחת חיפוי פלסטיק למניעת הצטברות לכלוך ואבק. הוא כולל חיבור Mini-USB לסנכרון למחשב, חיבור HDMI סטנדרטי, וכניסת USB תקנית לחיבור אמצעי אחסון חיצוניים, מקלדת או עכבר.
בצד נמצאים חיבור אוזניות סטנדרטי ושקע הטעינה. בחלקו העליון תמצאו את כפתור ההדלקה והכיבוי, כפתורי ווליום, כפתור לנעילת סיבוב המסך, וקורא כרטיסים מסוג SD. בחלק התחתון נמצאים זוג רמקולים סטריאופוניים, ושקע חיבור לתחנת עגינה. בצד שמאל נמצא מפסק מעניין עם סימון של מנעול עליו, שנועל את המכסה האחורי שלו. קראתם נכון, טושיבה מאפשרת לכם לפרק את המכסה האחורי על מנת שתוכלו להחליף את הסוללה בעצמכם, תכונה נדירה מאוד במונחים של טאבלטים בני ימינו.
טושיבה לא ביצעה שום שינוי בממשק ה-Honeycomb המוכר, וגם לא מציידת את הטאבלט ביותר מדי אפליקציות מראש. מה בכל זאת יש כאן? אפליקציות מבית Think Free שמאפשרות להציג ולערוך קבצי אופיס, נגן מדיה מובנה, תוכנת אנטי וירוס לפרנואידים שבינינו, ואת האפליקציות הרגילות שמערכת ההפעלה מגיעה איתן. בדגם שבדקנו היתה עברית רק ברמת הפונטים והיישור לימין אך לא היתה אפשרות לבחור בממשק בעברית, אם כי היבואן בארץ מבטיח שהדגמים שיימכרו יכללו ממשק עברי מלא.
תכונה נחמדה שקיימת ב-Thrive ובמספר מצומצם של טאבלטים אחרים היא מנגנון רטט, שמספק פידבק בהקשה על המקלדת. רק כאשר עוברים לטאבלט אחר, בו אין את הפידבק הזה כדוגמת ה-Transformer, מגלים עד כמה זה מוסיף לנוחות ההקלדה.
המצלמה כאן היא מצלמת 5 מגה פיקסל, והיא מספקת תמונות נאות בהחלט, אבל לא משהו באיכות שלא ראינו בעבר. לגבי וידיאו, ה-Thrive מצלם ברזולוציית 720P, בפורמט העתיק 3GP.
הסוללה של ה-Thrive סטנדרטית למדי. החברה מבטיחה עד 120 שעות המתנה, אך לא מספרת כמה זמן צפויה הסוללה לשרוד תוך כדי עבודה.
בשימוש סטנדרטי הצלחנו לקבל יום וחצי של עבודה, שכללו חיבור מתמיד לרשת האלחוטית, גלישה באינטרנט, סנכרון קבוע למייל הארגוני ול-Gmail וצפייה בסרטוני YouTube. עם זאת, האפשרות לפרק את הסוללה ולהחליף אותה בסוללה אחרת, נותנת לו יתרון חשוב על פני טאבלטים רבים שבדקנו, לפחות עבור מי שיוצא לדרכים ויודע בוודאות שיזדקק לזמן סוללה רב יותר מהרגיל. המטען המסופק עם הטאבלט דומה מאוד לזה שמסופק עם מחשבי נטבוק, והשנאי שלו גדול יחסית למה שהכרנו עד כה בטאבלטים.
איכות הבניה של ה-Thrive מצוינת: המכשיר מרגיש מוצק ועמיד, הכפתורים הפיזיים נותנים פידבק טוב ובאופן כללי ניתן להגיד שעבודת ההרכבה נעשתה כאן כהלכה. לגבי החומרים מהם בנוי ה-Thrive היינו חצויים; חלק מאלו שהניחו ידם על הטאבלט ציינו שהחומר ממנו עשוי מכסה הסוללה מרגיש קצת זול, והעובדה שניתן להסיר אותו מעלה תהיות בנוגע לעמידות מנגנון נעילת המכסה לאורך זמן רב. עם זאת, בשל הגימור שלו, הסיכוי שיראו עליו שריטות או טביעות אצבע קלוש ביותר.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן הרשמי, מפעיל