Sony Tablet S SGPT111US/S

שתף באמצעות:

טאבלט Sony Tablet S SGPT111US/S סוני

סקירת wisebuy - טאבלט Sony Tablet S SGPT111US/S סוני

הטוב
  • מסך איכותי ובעל צבעים עשירים
  • צילום סטילס טוב מאוד
  • שלל אפליקציות של סוני
  • חריץ לכרטיס SD
  • איכות בנייה טובה
  • עיצוב ייחודי
הרע
  • תמיכה חסרה בוידיאו HD
  • ממשק באנגלית בלבד
  • חיבור טעינה קנייני, אין HDMI
  • ללא זכוכית גורילה במסך
בשורה התחתונה

לא מצאנו בשורה מיוחדת בטאבלט החדש של סוני. מדובר מחשב-לוח חביב בהחלט, שיקרוץ לאלו שיאהבו את העיצוב הייחודי שלו. יתרונו המרכזי בעינינו הוא במסך שלו, שצבעיו עשירים ומדויקים ממרבית טאבלטי האנדרואיד שפגשנו לאחרונה; גם המצלמה הצליחה להפתיע. מנגד, עובי שמנמן, סט חיבורים מאכזב ובעיקר העדר של גיור לעברית, מציבים אותו בעמדה נחותה מעט ביחס למתחרים כמו ה-Xoom וה-Transformer. ייתכן וכשיונגשו לארצנו שירותי הוידיאו והמוזיקה של סוני, יהיה לטאבלט הזה ערך מוסף גבוה יותר.

הקדמה

באיחור אופנתי, סוני מצטרפת לעולם הטאבלטים הגועש וכצפוי בוחרת במערכת ההפעלה אנדרואיד כפלטפורמה למחשב הלוח החדש שלה. לצד ה- Sony Tablet P, שמגיע בתצורת צדפה ייחודית ובעל שני מסכים, היא כוללת גם דגם סטנדרטי יותר – ה- Tablet S. מלבד העיצוב, שמזכיר פולדר או נייר מקופל ואמור להיות ארגונומי ונוח לאחיזה, המפרט הטכני שגרתי ביותר.

לטאבלט מעבד כפול ליבה במהירות 1GHz בפלטפורמת Tegra2, עם מאיץ גרפי GeForce ULP, זיכרון RAM בנפח 1GB, מסך בגודל 9.4 אינטש, נפח אחסון של 16/32GB, מצלמת 5 מגה פיקסל התומכת בוידיאו HD 720p ומצלמת VGA קדמית לשיחות וידיאו, זוג רמקולים ועוד.

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 3.2, ובשלב זה אין מידע לגבי עדכון לגרסת ICS. הטאבלט זמין בארץ בגרסת Wi-Fi בלבד, אך הוא נמכר בעולם גם בגרסת Wi-Fi 3G.

ביצועים (35%)

7.5

את התרשמותנו מביצועי הטאבלט נחלק לכמה חלקים. ראשית, בתחום מערכת ההפעלה והממשק הכללי, ה- Sony Tablet S מציג פעולה זורמת ומהירה למדי. דפי הבית נגללים באופן חלקלק ונעים גם כשהם עמוסים באייקונים ובווידג'טים, ולא הבחנו בכבדות ואיטיות. גם אפליקציות המערכת השונות נטענות במהירות טובה.

הגלישה באינטרנט הייתה סבירה ותו לא. באתרים לא עמוסים מדי (כמו WiseBuy למשל) הגלילה הייתה חלקה ומהירה, אך בפורטלים עמוסי תוכן, כמו nrg או ynet, הגלילה הייתה מקרטעת ואטית גם כשנטרלנו את הצגת רכיבי הפלאש.

מבחינת ביצועי וידיאו, כאן מציג הטאבלט ביצועי Tegra2 טיפוסיים. ניסינו להריץ את שלושת סרטי הוידיאו שאיתם אנו בודקים כל טאבלט; האחד DivX, השני MKV 720p והשלישי MKV 1080p. לאכזבתנו, הנגן המובנה לא הצליח לזהות אף אחד מהם. התוכנות BSPlayer ו-Dice Player שהורדנו בחינם מהמרקט התמודדו יפה עם שני הסרטים הראשונים, כולל סאונד, ואילו קובץ ה-Full HD התנגן באיטיות רבה ולמעשה לא ניתן היה לצפות בו. לבסוף ניסינו להריץ סרטון MP4 1080p שצילמנו עם ה- Samsung Galaxy S 2 שלנו, ולמרבה הצער גם עם קובץ זה הטאבלט לא הצליח להתמודד והציג אותו בקצב של פריימים בודדים בשנייה ואפילו פחות.

כמו כמה ממתחרותיה, סוני לא הותירה את Android Honeycomb כפי שהיא אלא הוסיפה לה ממשק עילי משלה, וכן שורה של אפליקציות. בחלק העליון של עמודי הבית נוספו 4 קיצורי דרך קטנים לאפליקציות הנפוצות – דפדפן, מייל, שליטה ב-Wi-Fi וה-Social Feed Reader, אפליקציה של סוני שמאגדת את הרשתות החברתיות השונות שלכם לממשק אחד (לא נוח במיוחד לטעמנו). בנוסף, לצד כפתור המוביל למגירת האפליקציות, נוסף אייקון Favorites שמוביל לממשק מעוצב המציג את הפעולות האחרונות שלכם – שירים וסרטונים אחרונים שנוגנו, משחקים, סימניות בדפדפן ועוד. דווקא אהבנו.

לצד כפתור המוביל למגירת האפליקציות, נוסף אייקון Favorites שמוביל לממשק מעוצב המציג את הפעולות האחרונות שלכם – שירים וסרטונים אחרונים שנוגנו, משחקים, סימניות בדפדפן ועוד

מגירת האפליקציות שונתה ללא הכר. היא קיבלה רקע לבן ועיצוב דמוי מדפים שעליהן יושבים האייקונים של האפליקציות, שגם הם זכו לעיצוב לבנבן מחודש. סוני שינתה מעט את שיטת הגלילה בתפריטי הטאבלט וכמה מהתוכנות המרכזיות, כך שבגלילת יתר (Overscroll) השורות נפרדות מעט זו מזו ונותנות לגלילה תחושה אלסטית – מדליק. מאידך, לא אהבנו את העובדה שסוני החליפה לרבים מהאייקונים את המראה שלהם והפכה אותם לאייקונים סגולים-שחורים ולא אטרקטיביים.

סט האפליקציות שסוני הוסיפה רחב ונדיב, אך בשלב זה רבות מהן לא זמינות למשתמש הישראלי. מצאנו כאן אפליקציות לצפייה בסרטים והאזנה למוזיקה, גישה למשחקי PlayStation ואפליקציית שלט שמאפשר לשלוט בטלוויזיה שלכם בבית (אפילו אם אינה מתוצרת סוני). כאמור, תכונות אלה אינן זמינות למשתמש הישראלי, אבל בישפאר, היבואן הרשמי, מבטיחים שהם יהפכו לזמינים עבורנו "בקרוב מאוד".

להפתעתנו, הטאבלט מגיע ללא גיור כלל. סוני מספקת בערכה דף המסביר איך להוריד מקלדת וירטואלית בעברית (תודה רבה, הסתדרנו לבד), ויש כמובן תמיכה ביישור לימין ובהצגת טקסט עברי, אבל הממשק כולו נותר באנגלית. קחו בחשבון.

איכות התצוגה (15%)

9.5

לסוני יש יתרון מובנה בתחום המסכים, בשל המומחיות רבת-השנים שלה בנושא. ואכן, גם בטאבלט הזה המסך מצליח להרשים. מדובר במסך TFT בגודל 9.4 אינטש (0.3 אינטש פחות מהאייפד) וברזולוציית 1280x800 הסטנדרטית, שמעניקה צפיפות פיקסלים של 161PPI.

חדות ובהירות המסך סטנדרטיות, ועומדות בשורה אחת עם המתמודדים המקבילים בשוק. העליונות של סוני מתבטאת בתחום הצבע – גווני המסך של ה- Sony Tablet S מדויקים, חיים ועשירים משמעותית ביחס למתחרים, והדבר ניכר היטב בהצגת תמונות וידיאו. זוויות הצפייה טובות יחסית, ועל אף שהמסך מתכהה מעט כשצופים בו מהצד, הוא שומר על צבעיו היפים.

ציפוי המסך מבריק, כמקובל בקטגוריה, וגם בטאבלט הזה קשה לצפות מחוץ לבית, במיוחד בשמש.

העליונות של סוני מתבטאת בתחום הצבע – גווני המסך של ה- Sony Tablet S מדויקים, חיים ועשירים משמעותית ביחס למתחרים, והדבר ניכר היטב בהצגת תמונות וידיאו

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

Sony Tablet S מציג עיצוב לא שגרתי בעליל, ודי שנוי במחלוקת. חלקו התחתון דק, ואילו החלק העליון כביכול מתקפל אחורה בקימור חינני ומשווה לו מראה של פולדר או ספר מקופל. סוני טוענת שהדבר מעניק למחשב אחיזה נוחה, וזה נכון חלקית: כשאוחזים במכשיר מהצד (במצב אנכי) אכן האחיזה נוחה, אבל באחיזה אופקית רגילה אין שום יתרון שמצדיק את העובי: 2.06 ס"מ בחלק העבה ביותר ו-1.01 ס"מ בחלק הדק. אגב, כשמניחים את הטאבלט על השולחן, חלקו העליון מוגבה מעט בשיפוע. זה לא מספיק כדי לאפשר הקלדה ממושכת (לשם כך רצוי להצטייד בכיסוי תואם או בהגבהה נוספת כלשהי), אבל עדיין מדובר בטאבלט שהכי נוח לתפעל אותו כשהוא מונח על השולחן.

הטאבלט עשוי פלסטיקה איכותית בצבע שחור, כאשר בחלק האחורי הוא מעוטר בטקסטורת בליטות קטנטנות שמחספסות את המשטח ומונעות החלקה. בצדדים יש פלסטיק אפור נאה, ושם גם נמצאים הלחצנים והחיבורים השונים. הטאבלט שוקל 625 גרם – משקל ממוצע וסביר.

Sony Tablet S מציג עיצוב לא שגרתי בעליל, ודי שנוי במחלוקת. חלקו התחתון דק, ואילו החלק העליון כביכול מתקפל אחורה בגימור חינני ומשווה לו מראה של פולדר או ספר מקופל

בצד ימין של הטאבלט חבויים לחצן ההפעלה והכיבוי, שני לחצני ווליום וחריר זעיר לאתחול. הלחצנים בגודל סביר וברגע שקולטים היכן הם ממוקמים, אפשר לתפעל אותם עם האצבע גם מבלי לראותם. בנוסף, מתחת הפלסטיק חבויה נורת חיווי ירוקה וגדולה שמהבהבת כשהמכשיר נמצא במצב המתנה. אנחנו מצאנו את ההבהוב הזה כמעצבן ומיותר.

משמאל נמצא שקע 3.5 מ"מ לאוזניות, ומכסה פלסטיק גדול שתחתיתו מצאנו חיבור Micro-USB לחיבור למחשב וכן חריץ לכרטיס SD בגודל מלא (נדיר למדי בטאבלטים מודרניים). אין יציאת HDMI. למרבה העצב, חיבור ה-USB הסטנדרטי אינו מיועד לטעינה, ובמקום זה יש בתחתית חיבור קנייני וגדול שמזכיר את חיבורי הטלפונים הסלולריים של סוני אריקסון בעבר. לא רק שהמיקום הזה ממש לא נוח, אלא גם תהיו תלויים לחלוטין במטען המצורף של סוני, וכנראה שתאלצו לשלם סכום לא קטן כדי לקנות חלופי אם תאבדו אותו. מיותר לציין שטאבלטים שנטענים עם חיבור Micro-USB, כמו ה-Xoom למשל, ניתן לטעון גם בחיבור למחשב ועם כל מטען תואם.

אגב, חיבור ה-Micro-USB משמש גם כחיבור USB Host, כלומר הוא מאפשר "לארח" על הטאבלט התקני אחסון חיצונים או התקנים כגון מקלדת ועכבר. לשם כך תזדקקו לכבל-מתאם מיוחד, תומך USB-OTG. בהתחשב בכך שהטאבלט הזה גם ככה עבה בהרבה מהרגיל, קשה להבין מדוע סוני לא ציידה אותו בכניסת USB תקנית בגודל רגיל, שהיתה חוסכת לכם את עניין המתאם (ותודה לגולש עופר, שהפנה את תשומת לבנו לנקודה זו).

זוג הרמקולים ממוקמים משני צדי הטאבלט (כשהוא במצב אופקי), בחצי התחתון שלו. הם מפיקים צליל סביר ועוצמה בינונית בלבד, חרף מצב ה-xLoud המובנה. יתר על כן, המיקום שלהם גורם להם להיחסם ברגע שתאחזו בטאבלט משני צדדיו, באחיזה המקובלת והרגילה. באוזניות קיבלנו עוצמה ואיכות טובות מאוד.

זוג הרמקולים ממוקמים משני צדי הטאבלט בחצי התחתון שלו. הם מפיקים צליל סביר ועוצמה בינונית בלבד, והמיקום שלהם גורם להם להיחסם ברגע שתאחזו בטאבלט משני צדדיו

אפליקציית המצלמה משונה: במקום לנצל את כל המסך לצפייה גדולה וכיפית, סוני צמצמה את ה-Preview למלבן בגודל של כרבע מהמסך, כשאת כל השאר מנצל הממשק – לחצני מעבר בין המצלמה הקדמית לאחורית, מעבר בין וידיאו לסטילס, בחירת סצנות, גודל התמונה, זום דיגיטלי, איזון לובן ופיצוי חשיפה; בחלק התחתון ישנה רצועה שמציגה תמונות מוקטנות מהאחרונות שצולמו. כל אלה כאמור גוזלים שטח רב שלא בצדק.

למרות התלונות הללו, איכות המצלמה דווקא הפתיעה אותנו לטובה, והיא בהחלט אינה נחותה מזו של טלפונים סלולריים. התמונות מתאפיינות בצבעים טובים ופירוט שהוא יותר מסביר, וכל עוד לא תצפו בהן בגודל מקסימלי (קרופ 100%(, תהיו מרוצים גם מהחדות. גם בתוך הבית השגנו לא מעט תמונות טובות, אבל בתאורה חלשה יחסית תקבלו רעש דיגיטלי מוגבר, ואין פלאש שיציל את המצב.

צילום הוידיאו, שמתבצע ברזולוציית 1280x720, פחות מוצלח – אבל עדיין סביר בהחלט. התמונה אמנם אינה חדה כמו שהיינו מצפים, אך התנועה די חלקה ובסך הכל זה נראה לא רע בכלל. שימו לב שבסצנות בעלות פרטים רבים ותנועה מוגברת (למשל – עלווה של צמח ברוח) מופיעות קוביות פיקסלים, כנראה כתוצאה של דחיסה אגרסיבית. הסרטונים נשמרים בפורמט MP4.

בערכת המכשיר תקבלו מטען ביתי ושרוך נשיאה, שלא ברור לנו לשם מה צורף לערכה.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

סוני טאבלט S מגיע עם סוללת ליתיום-יון בקיבולת של 5000mAh, שלדברי החברה תספיק לעד 8 שעות שימוש (גלישה, משחקים וכדומה).

אצלנו, בשימוש שכלל בהירות מסך מקסימלית ברוב הזמן, חיבור קבוע לאינטרנט, סינכרון של 2 תיבות מייל ושימוש משולב, כולל כרבע שעה משחק Asphalt 6, הגענו ל-5 שעות בלבד. עם זאת, בשימוש יומיומי סטנדרטי הסתובבנו איתו יומיים ואף יותר מכך לפני שנזקקנו לטעינה נוספת.

בהזדמנות זו נציין לשלילה את המטען – הוא גדול ומגושם יחסית למקובל בקטגוריה, ומזכיר מטען של נטבוקים.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

Sony Tablet S עשוי אמנם מפלסטיק, אך הוא בנוי כהלכה ומעניק תחושה של מוצר שעשוי מחומרים איכותיים. הגימור המחוספס בגב הטאבלט אינו סופח יותר מדי טביעות אצבע (אבל המסך כן). חיבור ה-USB והחריץ לכרטיס הזיכרון מחופים במכסה פלסטיק שמגן עליהם מפני חדירת אבק.

מנגד, המצלמה אינה שקועה בגב המכשיר ולכן נוטה להתלכלך, ולמסך אין זכוכית גורילה מחוזקת ולכן הוא עשוי להיות רגיש יותר לשריטות מאשר כמה ממתחריו הבולטים.

Sony Tablet S עשוי אמנם מפלסטיק, אך הוא בנוי כהלכה ומעניק תחושה של מוצר שעשוי מחומרים איכותיים. הגימור המחוספס בגב הטאבלט אינו סופח יותר מדי טביעות אצבע